Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
Buko, ja też tak poczułam, zwłaszcza kiedy lekarz do mnie zadzwonił i powiedział "tylko in vitro, nawet iui bym nie robił"
wczoraj jak widziałam te strajki i tych ludzi z transparentami typu "jesteśmy dziadkami dzięki in vitro" i puste wózki które przyniesli Ci ludzie, ze tam nigdy nie będzie ich dzieci... to aż płakac zaczęłam to było takie smutne, wzruszajace...
04.12.2015 [*] 7tc
Listopad 2015 - Profertil - słabe żołnierzyki
Marzec 2016 wysoka PRL,żylaki i fatalne wyniki nasienia, Bromek+CLO+Androvit
-
Buko ja tez kiedys mowilam ze powinno byc bo nigdy nie wiemy co nas czeka i naszych bliskich. I sobie wykrakalam...
To co sie dzieje w Polsce to jest tragedia, no ale nie ma co tu poruszac ten temat. Tak wiec mysle ze iui w bialymstoku powtorzymy jeszcze ze dwa razy. Tam koszt 400zl, a tutaj 600-800. Wiec przy kilku razach jest bardziej oplacalne. Transport mamy gratis.Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
Teratoozospermia pokonana z 1.77 na 15.40%
-
Edziuuunia robie co moge ale przychodzi co chwila kryzys... Mozliwe ze bedziemy budowac dom, maz mowi ze swietnie mi to zrobi na glowe, zajme sie czyms, zajme mysli i czas. I w koncu wylacze te cholerna glowe.Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25
-
nick nieaktualny
-
Lanta wrote:Edziuuunia robie co moge ale przychodzi co chwila kryzys... Mozliwe ze bedziemy budowac dom, maz mowi ze swietnie mi to zrobi na glowe, zajme sie czyms, zajme mysli i czas. I w koncu wylacze te cholerna glowe.
i bardzo dobrze Ci mąż mówi najlepiej znaleźć mega absorbujący temat
będzie dobrze kochane moje :*
04.12.2015 [*] 7tc
-
Ja Ci mogę powiedzieć to co na priv, czyli lepiej badania powtórzyć za jakiś czas i zdażały się już różne rzeczy
poza tym, zróbcie posiew bo jeśli bakterie to moze one psują nasienie i trzeba sie poleczyc antybiotykiem
i idźcie do androloga ale z całym kompletem badań (posiew, usg, ewentualne hormony)
U partnerów kilku z nas tutaj na forum zdażały sie mega różnice po kilku dniach między badaniami, więc jakość nasienia moze być rózna każdego dnia a laboratoria tez różnie to oceniają. nam w szpitalu wychodziły gorsze badania niż w klinice, a robiliście w tym samym lab?
Co do suplementacji to nie ma sensu brac i salfazinu i cynku bo to to samo, a reszta jest ok, dałabym jeszcze wit C 1000 żeby składniki lepiej się wchłaniały. L karnityna jest na ruch, a ruch macie dobry?
wrzuć nam te wyniki i poprzednie.
04.12.2015 [*] 7tc
-
Angela, jestes tam?
Jaką wit A+E mąż bierze? \i czy coś postanowiliście, jakieś inne badania ?
dla mnie dziwne to laboratorium, nie napisali jakie konkretnie upłynnienie, ile minut, ph troche za wysokie i te bakterie.
A agregacja, dziewczyny, bo ja się na tym nie znam???
ja bym powtórzyła, badania w innym laboratorium bo to jakieś dziwne chyba...
A to klinika czy szpital?
04.12.2015 [*] 7tc
-
Angela* wrote:https://naforum.zapodaj.net/6bb4f7379e30.jpg.html
https://naforum.zapodaj.net/86fd08dde04c.jpg.html
Juz chyba wiem , dajcie znac .. Dodalam zdjecie pierwsze i drugie po 6 tygodniach ...
Te gorsze sa z teraz
Duzo zywych, ruch poprawic l karnityna. Ale tak jak radzi Edziuunia ja bym powtorzyla w innym miejscu. Dziwne te opisy. I zrobcie wstrzymanie od serduszkowania 4 dni.
Edziuuunia, chyba jutro bedzie bo chodze dzis taka wkurzona i szybko sie wzruszam. . Cycki bola od trzech dni. Chociaz sie nimi nie sugeruje bo ostatnie dwa cykle w ogole ich nie czulam. Ale moze sobie jednak ten cykl odpuscimy, bez iui, moze na luz wrzucimy.Starania od wrzesnia 2014, szczesliwy cykl 06.2016
1 cykl IUI - negatywny
Euthyrox 25