Teratozoospermia
-
WIADOMOŚĆ
-
ja mam doła dzis na maksa wczoraj dziecko moje wróciło od taty i oświadczyło ze bedzie miało brata albo siostre
i stwierdziłam ze nie ma sprawiedliwości na świecie moj były mąż robi dzieci na zawołanie a potem zostawia partnerki i dzieci na pastwę losu ( jakos sobie poradzą ) aaaa dobiła mnie ta wiadomośc -
Mikuśka nie przejmuj sie,
ja tez mam mega dola, ze tylko my mamy wsrod znajomych tak pod górke..
Ty juz jedno dziecko masz a my nie i ciagle pytanie a kiedy my a kiedy my.. dosc juz mam
teraz nawet jakbym chciała nie moge nic przyspieszyc i musze czekac do 23 stycznia na laparo a to czekanie jest najgorsze...👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nie mam z kim pogadać o tym a jest mi ciężko
my lekarza mamay 22 listop. zobaczymy co powie
wyniki kariotypu sa juz do odebrania ale nie ma sensu jechac tyle km tylko po wyniki wiec jak juz bedziemy na wizycie to odbierzemy
wszystko tak po woli sie toczy ja bym chciała już już coś wiedzieć !!!! -
Mikuśka wrote:nie mam z kim pogadać o tym a jest mi ciężko
my lekarza mamay 22 listop. zobaczymy co powie
wyniki kariotypu sa juz do odebrania ale nie ma sensu jechac tyle km tylko po wyniki wiec jak juz bedziemy na wizycie to odbierzemy
wszystko tak po woli sie toczy ja bym chciała już już coś wiedzieć !!!!
my tez zastanawiamy sie nad kariotypami, ile placiliscie za to badanie ? Oboje sie badaliscie ?👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Mikuśka wrote:no moja kuzynka tez oświadczyła ze jest w 2 ciąży i też poczułam zazdrośc to silniejsze ode mnie
a jaj mąż był po ostre chemii nie dawali mu szans na dziecko a tu pach ciach jedno i teraz drugie
wszedzie dzieci tylko u nas tak strasznie pusto👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
antonna wrote:domiszka ja jutro idę na HSG do szpitala. A po HSG mam zamiar powiedzieć lekarce, że jeśli to możliwe to w następnym cyklu chcemy przystąpić do in vitro. Mój od czerwca nie powtarzał badań, ale stwierdził, że nie chce już dłużej czekać i nie wierzy w cuda, że nagle mu się morfo podniesie o tyle od antybiotyków. Zobaczymy co lekarka na to
Mikuska no nie ma sprawiedliwosci na tym swiecie! Tez tak uwazam.
antonna a nie zrobisz sobie wczesniej laparo ? IUI nie ogarniacie ?
Ja juz mam z lekarka odbyta rozmowe i powiedziała ze jak jestesmy zdecydowani i w laparo nie wyjda zadne cuda wianki ktore trzeba będzie przeleczyć to zaczynamy juz w lutym zabawę... no ciekawa jestem bardzo, te kolejne dwa miesiące to ja chyba będe łazić po suficie jak babcie kocham...
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Mikuska ja to posrana za przeproszeniem jestem tymi badaniami kariotypu...
moja gin powiedziała ze w zasadzie warto je zrobić przed pierwsza procedura ale boje sie tak ze niemal sikam po nogach ...👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
antonna wrote:Mikuska moj bierze Fertilman od czerwca, ale nie wiem czy się coś poprawiło - dziecka jak nie było tak nie
domiszka no więc jak zrobimy badanie nasienia i się okaże, że morfologia jest przynajmniej te 2-3% to być może pójdziemy w IUI. Ale jakie są na to szanse, jak mój teraz jest po antybiotykoterapii? Musielibyśmy czekać do lutego z badaniami, a szczerze to nam się nie chce A na co jest laparoskopia? Szukałam kiedyś coś na ten temat jak pisałaś o tym, ale musiałam źle wpisywać, bo mi mało co znalazło. Laparoskopia mi sie kojarzy z metodą operowania :> Mam jutro sprawdzanie scianek macicy i drożności jajowodow - to nie wystarczy?
ja w zasadzie bede miala laparoskopie i histeroskopie i moja lekarka mowi zeby robic to w zestawie.
histeroskopia to zagladaja Ci do macicy i obczajają czy wszystko jest cacy, nie ma polipow, miesniakow, zapalenia endometrium, ognisk enometriozy. i tam dostaja sie przez szyjke.
laparoskopia dostaja sie rpzez powloki brzuszne i tam ogarniaja temat jajnikow, ja np mam mała torbiel endometrialna ktora widzi tylko moja dr prowadząca, nawet pokazuje mi ja na usg i widac ja doskonale a 2 innych ginów jej nie widzi, zakladam ze gorszy sprzet maja.
wiec laparo beda oceniac moje janiki, torbiel za mała wiec nie beda raczej nic usuwac bo nie daje objawow wiec nie ma po co, moze plyn odciagna z niej i tyle.
nie wiem czy podczas laparo czy podczas histero ale wyfaje mi się że podczas laparo sprawdzają dokladnie droznosc jajowodów, bo czasem jest tak ze na HSG wychodza nie drozne a laparo pokazuje ze jednak sa drozne a to badanie jest bardziej dokladne
moj ma robic badanie w czwartek i tez nie wiem czy jest sens jak ostatnio brał antybiotyk na grype przez 3 dni ( azycyna ) a teraz kilka dni brał antybiotyk na opryszczke ( heviran) ale jedziemy do Wolskiego w poniedziałek i wymaga on swiezych badan. Na szczescie udało mi się załatwić mu badania bezpłatne więc chociaz tyle. W czwartek jeszcze maz robi raz usg bo to tez mam yzabrac do Wolskiego i powtorke FSH bo wynik minialnie ponizej normy wiec chce sprawdzic w innym labie
jak mialas sprawdzane scianki macicy ? histeroskopia ?👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Alimak u nas zawsze ruch A+B był okolo 50 % ( z czego A okolo 35 %) a nadle w dniu iui po preparatyce A+B wyszlo jakos 23 % o ile sie nie pomylilam..wiec załamka totalna...
antonna to fakt jak jutro masz histeroskopie razem z HSG to powinno wystarczyc Ja mam PCOS i ultra duze AMH wiec chcemy zobaczyc moje jajniki i ewentualnie nakluc ze 3-4 pecherze ale to juz moja dr zadecyduje podczas badania...
masz racje ilez mozna do cholery czekac
my wystartowałysmy w tym samym czasie i mam nadzieje ze nam sie uda wszystko tak jak chcemy i ze dzieciaki tez rodzic bedziemy szybko czyli teraz ja po Tobie ale tylko max 2 msc pozniej👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
Alimak gratulacje!!! super teraz trzymam kciuki za pięknie rosnącą bete
u nas mąż jutro powtarza badanie i wizyta u gina w poniedziałek za tydzień. Bierze profertil i troszkę ruszyło z ilością ale do tego mąż brał clo i leki na zbicie prolaktyny.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Alimak wrote:Domiszka czyli miesliście wcześniej ładny ruch, może to chwilowe osłabienie i nie ma co się za bardzo przejmować. U nas ruch a+b był 23-25%, mąż przed iui wypił pół kawy, pewnie przez to miały też więcej energii
Dziewczyny na bank tak będzie, wierzę w to mocno.
Kilka miesięcy temu napisałam, że niedługo listopad, w tamtym roku się nie udało, to w tym może będzie lepiej, więc też planujcie, planujcie to się uda
na ile przed oddaniem nasienia pił tę kawe ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 13:53
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
- pobrano 11 🥚
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ???