X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Teratozoospermia
Odpowiedz

Teratozoospermia

Oceń ten wątek:
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wam chciałam powiedziec ze w ogole olałam ten inofem, inofolic itp
    przerzuciłam się na folian, a tu macie info czemu:

http://www.zespoldowna.info/a-jesli-sie-nie-na-mutacji-mthfr-ale-nie-badalo-sie-innych-mutacji-to-jaki-brac-w-koncu-kwas-przed-ciaza.html

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Polawola Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Buko dzięki za odpowiedź
    mój mąż ma dużą koncetracje 200 ml/ml i ruch a+b=36% więc wychodzi 720 000/ml z tego co czytałam do iui powinno być więcej niż 500 000 więc jest ok. W listopadzie chcemy podchodzić pierwszy raz do iui i mam w związku z tym kolejne pytanie dotyczące stymulacji. nie wiem czy się decydować czy być na cyklu naturalnym, od 4 miesięcy jeżdżę na monitoring i zawsze mam owulacje z prawego jajnika. Wiem że stymulacja zwiększa szansę na zapłodnienie i dlatego ja rozważam, ale też się boję dodatkowych hormonów (mam usunięta tarczycy i jestem na novothyralu). czy myślicie ze jest sens?

36l, 2010- naturalny cud
    starania od 03.2016,
    4 inseminacje :(
    Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
    On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
    I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow :(
    II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
    01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
    14.02.20- 1x 4aa- CB
    III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
    26.11.20- transfer 4aa❌
    24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀

Udało się :) warto próbować 👶🏼
  • antonna Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:44

domiszka, Polawola lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam Hashimoto, owu raczej mam (ostatnio tylko gdzieś zniknela na dwa cykle) a moja gin mówiła że to nie ma znaczenia bo oni zawsze robią iui na syymulowanych cyklach

• Lady In Red Autorytet

Wysłany: 30 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Zaglądam na wątek po dłuższej nieobecności. Ciekawa, gratulacje :)
    U nas nic się nie zmieniło, jestem po 3 nieudanych IUI i dostałam kategoryczny zakaz robienia IV ze względu na moje inne problemy zdrowotne. Jestem dosyć tym wszystkim podłamana.
    Lekarze wciąż utrzymują, że z wynikami mojego męża ciąża jest możliwa, ale nie mam pojęcia, jak. Mieszkam poza Polską, mam wrażenie, że niepłodność męską traktuje się tu po macoszemu. Byliśmy już u całego stada lekarzy, mąż ma ok hormony i usg. Robiliśmy też badania genetyczne - mąż ma 1 nieprawidłowy gen mukowiscydozy. W internecie wyczytałam, że może to mieć wpływ na jakość nasienia. Żaden lekarz tego nie potwierdził (niedouczeni?).
    Czytam, że część z Was robiła fragmentaryzację DNA - nam tu tego nikt nie zlecił. Może zrobimy na własną rękę w takim razie. Macie jeszcze jakieś inne pomysły, co można zrobić, żeby pomóc diagnostyce?
    Pozdrawiam Was i ściskam

f2w3o7esakw6aknm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady in Red, pewnie jest możliwa :) Mi też trzy gin u których byłam powiedzialy że będziemy dążyć do naturalnej ciąży u mnie bo jest możliwa. Też nie wiem Jakim cudem skoro robimy wszystko w kierunku iui. Odnośnie fragmentacji to mnie namawiała jedna z gin ale żeby koniecznie zrobić u nich razem z ponownym hm badaniem nasienia (poza tym wszystko najlepiej robić u nich), natomiast druga nie namawiała ale powiedziała że warto zrobić dla siebie.

• domiszka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Lady in Red, pewnie jest możliwa :) Mi też trzy gin u których byłam powiedzialy że będziemy dążyć do naturalnej ciąży u mnie bo jest możliwa. Też nie wiem Jakim cudem skoro robimy wszystko w kierunku iui. Odnośnie fragmentacji to mnie namawiała jedna z gin ale żeby koniecznie zrobić u nich razem z ponownym hm badaniem nasienia (poza tym wszystko najlepiej robić u nich), natomiast druga nie namawiała ale powiedziała że warto zrobić dla siebie.

ej fragmentacje a badania nasienia robi się z ODDZIELNYCH probek, nie mozna zrobic za jednym zamachem, pytałam kilkakrotnie i w kilku miejscach

Lady in Red a dlaczego konkrtnie IV nie wchodzi w gre ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 07:28

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domiszka, mozliwe, bo ja nie dopytywalam o to czy można rzem czy nie, bo nie planuje męża namawiać żeby robił badanie nasienia tylko dlatego, ze jakas dr twierdzi że ich badanie jest najlepsze i najwiarygodniejsza i w ogóle są naj. Fragmentacje też zrobiliśmy w innej klinice, a badanie nasienia koleje będzie w połowie listopada u androloga.

domiszka lubi tę wiadomość

• Mikuśka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa GRATULACJE super !!!!
    dałaś duże nadzieje :)

7b0f9c1e19.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAA Alimak, dziś miałaś inseminacja? To trzymam kciuki żeby się udało. Teraz hurtowo na naszym wątku iui jest robione :D mam nadzieję że ja będę nastepna, chyba że ktoś chce się jeszcze wbic przede mnie :)

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa gratulacje! Super że wszystko się dobrze układa :)

Alimak Tobie też gratuluję! Teraz dwa tygodnie niepewności... ściskam kciuki &&&

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Lucek475 Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się dopisuję do listy IUI po Nowym roku będziemy coś działać w tym kierunku

Elf lubi tę wiadomość

Starania od 06.2015
    ON: 12.2015 - Wysoka prolaktyna 01.2016 - Morfologia 1% 07.2016 - Morfologia 3% 12.2016 - Morfologia 0% / Prolaktyna poniżej normy
    ONA: Niski progesteron 02.2017 - Częściowe zarośnięcie jamy macicy, niedrożne jajowody 07.2017 - Laparoskopia (Lewy drożny) AMH 0,33 02.2018 ICSI :(
  • Lady In Red Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    ej fragmentacje a badania nasienia robi się z ODDZIELNYCH probek, nie mozna zrobic za jednym zamachem, pytałam kilkakrotnie i w kilku miejscach

Lady in Red a dlaczego konkrtnie IV nie wchodzi w gre ?

Mam problem z układem krwionośnym i nie mogę brać hormonów, a już na pewno nie w takiej dawce. Do niedawna zdania lekarzy były podzielone, IUI robiłam na cyklach stymulowanych, ale ostatnio usłyszałam kategoryczne "nie" w sprawie IV. Wracam do monitoringu i insemki na naturalnym. Trochę lipa i smutno mi strasznie, no ale trzeba się jakoś trzymać.
    Mam nadzieję, że ten wątek w końcu się zazieleni - na przekór wszystkiemu.

f2w3o7esakw6aknm.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2017, 09:44

Alimak, Buko, Miśkowa lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Polawola Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na iui ok 18 listopada. TYMCZASEM faszeruje męża witaminami, a lekarz o dziwo polecił mu femibion (!) cynk i l-karnityne. Teraz czekam na okres (może nie przychodzic), a jak dostane to mam się zgłosić do lekarza i bedziemy sie decydować czy cykl bedzie ze stymulacja czy bez.

36l, 2010- naturalny cud
    starania od 03.2016,
    4 inseminacje :(
    Ona:hsg🆗histeroskopia🆗Usunięta tarczyca, era🆗cytokiny ❌
    On: 02.2018 operacja znp- brak poprawy, astenoterato.
    I hbIMSI 10.2018, dł prot, hiperstymulacja, zamrozono 7 oocytow, brak zarodkow :(
    II hbIMSI 01.2019, kr protokół ❄️❄️❄️
    01.02.19 2x 3dn zarodków ❌
    14.02.20- 1x 4aa- CB
    III IMSI- ❄️❄️❄️❄️
    26.11.20- transfer 4aa❌
    24.01.22 transfer 3AA👍♥️🍀

Udało się :) warto próbować 👶🏼
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Antonna wiem tylko że podali armię w liczbie 12 mln, niestety nie wiem o jakiej ruchliwości ale mam nadzieję, że dali im kopa :)

to piekna ilosc ! oby się udało ! :)

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alimak wrote:
    Miśkowa mam nadzieję, że jakoś zlecą, ten pierwszy pewnie jakoś tak ale najgorszy jest potem ten drugi tydzień.. wyjścia nie ma, oby tylko było na co czekać :)
    to życzę oby szybko zleciały oba a potem pojawiły się różowe kreseczki - dwie oczywiście :) ktoś musi zacząć rozsiewać wirusy ciążowe:)

my na razie próbujemy wskrzeszać armię męża i wymusić na moich leniwych jajcorach owulację - wiadomo do zapłodnienia niby tylko jeden plemnik wystarczy ale jak nie ma czego zapładniać to już kicha :/ choć coś czuję że się jednak skończy na laparoskopii o której doktorek coś "przebąkiwał"

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • domiszka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    to życzę oby szybko zleciały oba a potem pojawiły się różowe kreseczki - dwie oczywiście :) ktoś musi zacząć rozsiewać wirusy ciążowe:)

my na razie próbujemy wskrzeszać armię męża i wymusić na moich leniwych jajcorach owulację - wiadomo do zapłodnienia niby tylko jeden plemnik wystarczy ale jak nie ma czego zapładniać to już kicha :/ choć coś czuję że się jednak skończy na laparoskopii o której doktorek coś "przebąkiwał"

kochana ja Ci dobrze radze zrób to laparo i histero, lepiej zrobić teraz.
    moja bardzo dobra kolezanka ma AMH 19,7, niby na nia leki działała i po jakims jednym pecherzyku produkowała, ale jak zrobila laparo, nakluli jej jajcory to nagle po 3 zaczeły rosnac i inseminacja za 1 razem sie udała :)

ja robie laparo po to aby jesli dojdzie do ostatecznosci, wiedziec za wczasu co w trawie piszczy. Czytalam sporo na wątku IVF i widze ze duzo dziewczyn nie miało laparo przed procedura a potem po kolejnym nie udanym transferze okazywało sie ze jest problem w srodku ktory tak na prawde wystarczy troche przeleczyc i sie udawało, a jednak koszta duze poniosło się już wczesniej...

mąz mój ma teraz isc zbadac poziom testosteronu,prolaktyny i TSH i z tymi wynikami do nowego lekarza, bo w zasadzie nic poza suplami w jego leczeniu nie robilismy, a mysle ze warto

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    domiszka wrote:
    kochana ja Ci dobrze radze zrób to laparo i histero, lepiej zrobić teraz.
    moja bardzo dobra kolezanka ma AMH 19,7, niby na nia leki działała i po jakims jednym pecherzyku produkowała, ale jak zrobila laparo, nakluli jej jajcory to nagle po 3 zaczeły rosnac i inseminacja za 1 razem sie udała :)

ja robie laparo po to aby jesli dojdzie do ostatecznosci, wiedziec za wczasu co w trawie piszczy. Czytalam sporo na wątku IVF i widze ze duzo dziewczyn nie miało laparo przed procedura a potem po kolejnym nie udanym transferze okazywało sie ze jest problem w srodku ktory tak na prawde wystarczy troche przeleczyc i sie udawało, a jednak koszta duze poniosło się już wczesniej...

mąz mój ma teraz isc zbadac poziom testosteronu,prolaktyny i TSH i z tymi wynikami do nowego lekarza, bo w zasadzie nic poza suplami w jego leczeniu nie robilismy, a mysle ze warto
    Kurczę w sumie to się jakoś bardzo nie wzbraniam przed tą laparoskopią, wiadomo trochę stresu jest bo to chyba jednak inwazyjne jest... ale wytrzymam wszystko dla upragnionego celu :) a póki co to lekarz tylko bąknął o tym i jeszcze ani żadnego planu nie ustalił ani skierowania nie dał. Tak właściwie to z wizyty na wizytę się dowiadujemy co dalej, nie mamy planu długoterminowego a tego mi brakuje. Za kilka dni zaczynam łykać mieszankę clo+letrozol i dowiemy się czy będzie z tego jajco czy nie... Mój mąż od razu dostał zestaw leków, bez badań hormonów i grzecznie je łyka tylko trochę denerwuje mnie, że nie dba o swoje "klejnoty" jeśli chodzi o temperaturę, wydaje mi się, że je jednak przegrzewa :/

• domiszka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Kurczę w sumie to się jakoś bardzo nie wzbraniam przed tą laparoskopią, wiadomo trochę stresu jest bo to chyba jednak inwazyjne jest... ale wytrzymam wszystko dla upragnionego celu :) a póki co to lekarz tylko bąknął o tym i jeszcze ani żadnego planu nie ustalił ani skierowania nie dał. Tak właściwie to z wizyty na wizytę się dowiadujemy co dalej, nie mamy planu długoterminowego a tego mi brakuje. Za kilka dni zaczynam łykać mieszankę clo+letrozol i dowiemy się czy będzie z tego jajco czy nie... Mój mąż od razu dostał zestaw leków, bez badań hormonów i grzecznie je łyka tylko trochę denerwuje mnie, że nie dba o swoje "klejnoty" jeśli chodzi o temperaturę, wydaje mi się, że je jednak przegrzewa :/

no a moj nie dostał zadnych leków, na 1 wizycie u androloga lekarz nas wysmial ze mamy przyjsc dopiero po roku i tak w sumie na wlasna reke bralismy suple..
    teraz jestem nawet sklonna do Wolskiego do Warszawy jechac..

Miśkowa a skąs Ty jestes ?

Angelius Provita dr P ❤️

- pobrano 11 🥚
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
‹‹ 90 91 92 93 94 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ