X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polecam się na przyszłość :) ja już powoli jak moja babcia wiem gdzie co taniej w aptece :)

haha, no mogą być bliźniaki :) może po złej passie będzie teraz u nas plaga bliźniąt :)

tego drugiego to lekarz dość długo szukał, bo mu się nie podobało, że tak wysoki estradiol i tylko 1 pęcherzyk do tego 15mm. Także jestem zadowolona. Kazał też używać żel pre-speed - ma stworzyć lepsze środowisko dla plemników, bo śluzu u mnie niewiele.

mbnotr8.png
  • Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) Na pewno nie jest tak źle - do babci ci jeszcze trochę brakuje.

Strasznie się cieszę i trzymam kciuki :) musi być dobrze :)

Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
    XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
    I IUI- 21 II 2017 :(
    II IUI- 23 III 2017 :( :(
    III IUI- 12 VIII 2017 :(:(:(
  • Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Lutinus jest cholernie drogi a luteina jest dużo tańsza. Też na początku stosowałam lutinus a potem przerzuciłam na luteinę

Lutinus kupiony i od jutra (17 dc) zaczynam go stosować.
    Ewcia i mam pytanie bo piszesz że przerzuciłaś się na luteine. Jak to zrobiłaś poprosiłaś lekarza o zmianę? Bez problemu ci to przepisał?

Ile czasu się to stosuje? Wiem tylko że jeśli beta będzie negatywna to mam to odłożyć a jeśli pozytywna to umówić się na wizytę. Nie bardzo wiem jak to ogarnąć bo jeśli będzie negatywna to nie ma problemu. Ale jeśli pozytywna to będzie ciężko z dnia na dzień się umówić na wizytę. A mam brać 2 tabletki na noc wiec wystarczy do dnia bety. Nie wiem co potem w razie czego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, jak miałam punkcję, dostałam zlecenia jakie mam leki brać i m.in. tam był ten lutinus, więc go brałam. Jak później wylądowałam w szpitalu,to lekarz mówił, że mogę brać tańszą wersję, a ja głupia trzymałam się wersji, że skoro w klinice mi zlecili lutinus, to będę to brać. Jak wyszłam ze szpitala, musiałam kupić lutinusa, bo go potrzebowałam,lutinus był jeszcze droższy niż w klinice! Farmaceuta powiedział mi, po co pani tyle płaci za lek, skoro luteina jest tańsza a ma taki sam skład co lutinus. Więc się przekonałam do tego i kupiłam luteinę.
    Jak długo to się stosuje, to już zależy od lekarza. Niektóre biorą cały czas, ja brałam chyba do 12-13 tyg ciąży. Bierzesz luteinę podjęzykowo czy dopochwowo?
    Niektóre dziewczyny czują różnicę między tymi lekami, np że jeden bardziej wypływa z pochwy, albo gorzej się czują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 09:33

• asik13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka ja po 3 dniach po inseminacji miałam kontrolne usg. Od tego dnia brałam duphaston 2 razy dziennie. Dostałam dwa opakowania, które miały mi wystarczyć na 20 dni. Po 14 dniach miała zrobić test i jeżeli byłby pozytywny to duphaston brać dalej i umówić się na wizytę, a jeżeli negatywny to duphaston odstawić. Ja umówiłam sobie, tak asekuracyjnie, wizytę na 18 dzień po inseminacji.

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a po ilu dniach robiłyście betę?

Mam 21 tabletek w opakowaniu zatem wystarczy mi to na 10 dni. Od jutra mam zacząć to stosować. Lekarz mówił żeby betę zrobić po 12 dniach to wypadnie w niedzielę 05/03. Lutinus będzę mieć do 06.03. Chyba też umówię się asekuracyjnie na 06/03. Zresztą jak będzie negatywna to nie ma na co czekać i walczymy dalej.

Asik, Ewcia dzięki :) :)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka asekuracyjnie polecam mieć też aptekę gdzie dadzą lek,a receptę się doniesie wtedy człowiek śpi spokojniej. Ja nie raz w książęcej tak brałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:35

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betę robiłam w 9 dniu, ale był podany 3dniowy zarodek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 12:49

• asik13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja betę robiłam w 12dniu po inseminacji a test pozytywny wyszedł dzień wcześniej.

• asik13 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tak cicho :) :) :) dzisiaj rano przywitało mnie piękne słoneczko. :) Achh i zaraz mam więcej sił...

Ewa jak dobrze pamiętam to w tym tygodniu masz ostatnią wizytę w klinice, co nie? Jak się czujesz na finiszu?

ewa81 lubi tę wiadomość

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asik13 wrote:
    Ja betę robiłam w 12dniu po inseminacji a test pozytywny wyszedł dzień wcześniej.

Asik to ja zrobię tak jak ty :) W sobotę test a w niedzielę (12 dzień po inseminacji) pojadę na betę.

Ja wróciłam wczoraj z Podkarpacia, byliśmy tam na weekend. Mam tam prawie całą rodzinę. Było super ale wczoraj padłam jak wróciłam do domu.
    Dziś faktycznie piękna pogoda :)

Ewa a ty jak tam ?

ewa81, asik13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Dziękuję, że pytacie. Asik, tak mam w środę ostatnią wizytę u lekarza i już się dowiem kiedy termin cc i kiedy do szpitala. Nie ukrywam, że zaczynam się bać haha :). Dziewczyny na wątku marcówek już się rozpakowują, chyba już 8 albo 9 urodziło dzieci w lutym, które miały termin na początek marca. Czuję się różnie, widzę, że szybko się męczę, wejście na drugie piętro to dla mnie już wyższa szkoła jazdy :). Mały strasznie się wierci w brzuchu, ciasno mu jest i modlę się, żeby przed szpitalem nic się nie działo :).
    A Wy jak się czujecie przed testowaniem? :), cały czas trzymam za Was kciuki.

asik13 lubi tę wiadomość

• asik13 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka, ale pamiętaj że to jeszcze może być za wcześnie. SPOKOJNIE :). Jak nie wyjdzie to będziesz musiała powtórzyć za dwa dni. Ja musiałam zrobić test bo byłam chora i Pani w aptece nie wiedziała co mi może dać a co nie :) ;) Trzymam kciuki za sobotę. :)

Ewa nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Po wizycie środowej daj znać. Trzymam kciuki :)

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadzwoniłam do lekarza i w poniedziałek go nie ma, będzie we wtorek. Zapisałam się na wtorek. Na poniedziałek jeszcze mam Lutinus wiec spoko.
    Kurcze najgorsze jest to czekanie.

asik13 lubi tę wiadomość

• Aneczka34 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik a u ciebie jak tam ?

asik13 lubi tę wiadomość

• asik13 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekanie faktycznie jest najgorsze... i wtedy dni sie strasznie dłużą...

Aneczka a ja również czekam ale na okres... dzisiaj 50 dni po zabiegu a ja nadal bez okresu... tak bardzo chciałabym zacząć przygotowania do inseminacji.

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Asik ja tam liczę, ze okresu nie dostaniesz, a za to pochwalisz się dwoma kreskami za kilka dni :D

Aneczka trzymam też kciuki za Twoje testowanie, ale byłoby pięknie, gdyby w marcu był wysyp ciąż :D

Ewcia niesamowite jak to zleciało, jeszcze niedawno cieszyłyśmy się z informacji o Twojej ciąży, a już za niedługo będziemy cieszyć się z narodzin Leosia! Pewnie już się nie możesz doczekać :) Gdzie będziesz rodzić?

A ja jestem właśnie po wizycie u dr. Juraszka. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić, bo mam 17dc, i dwa duże (ok. 22mm ) niepęknięte pęcherzyki w prawym jajniku. Mam przyjść za tydzień do kontroli czy na pewno pękły. Trochę się boję, bo w tym cyklu brałam CLO bez wiedzy lekarzy... No i efekty są, oby tylko wszystko popękało...

ewa81, asik13, Aneczka34 lubią tę wiadomość

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• doncia82 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może marzec będzie miesiącem bliźniąt? ;) Ale by było mnogo. Co do czekania to ja chyba poczekam najdłużej. W tym cyklu dowiedziałam się, że mam polipa i mój pęcherzyk nie pękł czy może być gorzej :( Czekam za @ a potem po skierowanie do szpitala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 będę mieć cc w Bytomiu :)

• asik13 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a ja liczę na Twoje dwie krechy :)

Dziewczyny, życzę Wam miłego, słonecznego dnia. :)

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ