test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
polecam się na przyszłość
ja już powoli jak moja babcia wiem gdzie co taniej w aptece
haha, no mogą być bliźniakimoże po złej passie będzie teraz u nas plaga bliźniąt
tego drugiego to lekarz dość długo szukał, bo mu się nie podobało, że tak wysoki estradiol i tylko 1 pęcherzyk do tego 15mm. Także jestem zadowolona. Kazał też używać żel pre-speed - ma stworzyć lepsze środowisko dla plemników, bo śluzu u mnie niewiele. -
Dzięki
Na pewno nie jest tak źle - do babci ci jeszcze trochę brakuje.
Strasznie się cieszę i trzymam kciukimusi być dobrze
Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
XII 2016- HSG- OK, 16 V 2017 Histeroskopia- OK
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
ewa81 wrote:Lutinus jest cholernie drogi a luteina jest dużo tańsza. Też na początku stosowałam lutinus a potem przerzuciłam na luteinę
Lutinus kupiony i od jutra (17 dc) zaczynam go stosować.
Ewcia i mam pytanie bo piszesz że przerzuciłaś się na luteine. Jak to zrobiłaś poprosiłaś lekarza o zmianę? Bez problemu ci to przepisał?
Ile czasu się to stosuje? Wiem tylko że jeśli beta będzie negatywna to mam to odłożyć a jeśli pozytywna to umówić się na wizytę. Nie bardzo wiem jak to ogarnąć bo jeśli będzie negatywna to nie ma problemu. Ale jeśli pozytywna to będzie ciężko z dnia na dzień się umówić na wizytę. A mam brać 2 tabletki na noc wiec wystarczy do dnia bety. Nie wiem co potem w razie czego.Niedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualnyAneczka, jak miałam punkcję, dostałam zlecenia jakie mam leki brać i m.in. tam był ten lutinus, więc go brałam. Jak później wylądowałam w szpitalu,to lekarz mówił, że mogę brać tańszą wersję, a ja głupia trzymałam się wersji, że skoro w klinice mi zlecili lutinus, to będę to brać. Jak wyszłam ze szpitala, musiałam kupić lutinusa, bo go potrzebowałam,lutinus był jeszcze droższy niż w klinice! Farmaceuta powiedział mi, po co pani tyle płaci za lek, skoro luteina jest tańsza a ma taki sam skład co lutinus. Więc się przekonałam do tego i kupiłam luteinę.
Jak długo to się stosuje, to już zależy od lekarza. Niektóre biorą cały czas, ja brałam chyba do 12-13 tyg ciąży. Bierzesz luteinę podjęzykowo czy dopochwowo?
Niektóre dziewczyny czują różnicę między tymi lekami, np że jeden bardziej wypływa z pochwy, albo gorzej się czują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 09:33
-
Aneczka ja po 3 dniach po inseminacji miałam kontrolne usg. Od tego dnia brałam duphaston 2 razy dziennie. Dostałam dwa opakowania, które miały mi wystarczyć na 20 dni. Po 14 dniach miała zrobić test i jeżeli byłby pozytywny to duphaston brać dalej i umówić się na wizytę, a jeżeli negatywny to duphaston odstawić. Ja umówiłam sobie, tak asekuracyjnie, wizytę na 18 dzień po inseminacji.
-
Dziewczyny a po ilu dniach robiłyście betę?
Mam 21 tabletek w opakowaniu zatem wystarczy mi to na 10 dni. Od jutra mam zacząć to stosować. Lekarz mówił żeby betę zrobić po 12 dniach to wypadnie w niedzielę 05/03. Lutinus będzę mieć do 06.03. Chyba też umówię się asekuracyjnie na 06/03. Zresztą jak będzie negatywna to nie ma na co czekać i walczymy dalej.
Asik, Ewcia dziękiNiedoczynnosc tarczycy - Eutyrox 50
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualny
-
asik13 wrote:Ja betę robiłam w 12dniu po inseminacji a test pozytywny wyszedł dzień wcześniej.
Asik to ja zrobię tak jak tyW sobotę test a w niedzielę (12 dzień po inseminacji) pojadę na betę.
Ja wróciłam wczoraj z Podkarpacia, byliśmy tam na weekend. Mam tam prawie całą rodzinę. Było super ale wczoraj padłam jak wróciłam do domu.
Dziś faktycznie piękna pogoda
Ewa a ty jak tam ?ewa81, asik13 lubią tę wiadomość
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Dziękuję, że pytacie. Asik, tak mam w środę ostatnią wizytę u lekarza i już się dowiem kiedy termin cc i kiedy do szpitala. Nie ukrywam, że zaczynam się bać haha. Dziewczyny na wątku marcówek już się rozpakowują, chyba już 8 albo 9 urodziło dzieci w lutym, które miały termin na początek marca. Czuję się różnie, widzę, że szybko się męczę, wejście na drugie piętro to dla mnie już wyższa szkoła jazdy
. Mały strasznie się wierci w brzuchu, ciasno mu jest i modlę się, żeby przed szpitalem nic się nie działo
.
A Wy jak się czujecie przed testowaniem?, cały czas trzymam za Was kciuki.
asik13 lubi tę wiadomość
-
Aneczka, ale pamiętaj że to jeszcze może być za wcześnie. SPOKOJNIE
. Jak nie wyjdzie to będziesz musiała powtórzyć za dwa dni. Ja musiałam zrobić test bo byłam chora i Pani w aptece nie wiedziała co mi może dać a co nie
Trzymam kciuki za sobotę.
Ewa nie martw się. Wszystko będzie dobrze. Po wizycie środowej daj znać. Trzymam kciuki
-
Zadzwoniłam do lekarza i w poniedziałek go nie ma, będzie we wtorek. Zapisałam się na wtorek. Na poniedziałek jeszcze mam Lutinus wiec spoko.
Kurcze najgorsze jest to czekanie.asik13 lubi tę wiadomość
I IUI- 21 II 2017
II IUI- 23 III 2017
III IUI- 12 VIII 2017 -
Cześć dziewczyny!
Asik ja tam liczę, ze okresu nie dostaniesz, a za to pochwalisz się dwoma kreskami za kilka dni
Aneczka trzymam też kciuki za Twoje testowanie, ale byłoby pięknie, gdyby w marcu był wysyp ciąż
Ewcia niesamowite jak to zleciało, jeszcze niedawno cieszyłyśmy się z informacji o Twojej ciąży, a już za niedługo będziemy cieszyć się z narodzin Leosia! Pewnie już się nie możesz doczekaćGdzie będziesz rodzić?
A ja jestem właśnie po wizycie u dr. Juraszka. Nie wiem czy się cieszyć czy martwić, bo mam 17dc, i dwa duże (ok. 22mm ) niepęknięte pęcherzyki w prawym jajniku. Mam przyjść za tydzień do kontroli czy na pewno pękły. Trochę się boję, bo w tym cyklu brałam CLO bez wiedzy lekarzy... No i efekty są, oby tylko wszystko popękało...ewa81, asik13, Aneczka34 lubią tę wiadomość
25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej
-
nick nieaktualny