test MAR IgG pozytywny
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewcia i jak?
Lili87, asik13 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
🧔🏻♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅
Angelius Provita dr P ❤️
1 IUI
1 IMSI krótki protokół
2 pICSI długi protokół
24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️
03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.
Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
- pobrano 11 🥚
- dojrzale i zaplodnione 9
- blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
Start II pICSI 10.2024
Rekovelle/orgalutran
- punkcja 16.10 ??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ewa - wielkie gratulacje! Dziś natknęłam się na Was dziewczyny i z zapartym tchem (wraz z termoforem przy brzuchu, bo dziś 1dc) czytałam o Was. Bardzo się cieszę! Udało Ci się coś podciągnąć pod refundację, czy finansowaliście z własnej kieszeni?
Przywitam się i na szybko powiem, co u nas. Otóż od ponad roku staramy się o dziecko. Wcześniejszy lekarz przy każdej wizycie rozkładał ręce i mówił "no nie wierzę, że pani coś jest, jak to możliwe" zlecał badania, ładował hormony na chybił trafił. Przeoczył DODATNI TEST MAR i to, że mam WIDOCZNĄ ENDOMETRIOZĘ - wczoraj byłam u nowego lekarza i zauważył to już przy wziernikowaniu.
Nie wspomnę o tym, że "idealne" TSH wg tamtego lekarza, według tego jest mocno zawyżone (3.5). Po tych rewelacjach, siadłam przed pracą i próbuję ułożyć sobie w głowie.
Przyznam, że jak was poczytałam to się załamałam. To wszystko nie brzmi dobrze i nie napawa optymizmem. Wczoraj narobiłam badań za 400 zł (między innymi AMH, wszystkie tarczycowe, marker nowotworowy), a jutro lecę na drugą serię - tym razem hormonów płciowych (bo je robić mogę od 2 dc).
ewa81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitaj sugafree:)
My podchodziliśmy do in vitro komercyjnie, ale przedłużyli refundację leków więc zaoszczędziliśmy 3 tys. U nas problem jak u Ciebie- mąż przeciwciała, ja endometrioza. Jaki procent testu mar ma Twój mąż? Powinnaś brać lek na tarczycę bo dla staraczek masz za wysokie tshWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:47
-
Dzięki za odp Wiem, wiem, dlatego gin dorobił jeszcze ft4, T4,i przeciwciała - żebyśmy mieli pełen ogląd sytuacji. Endometrioza na razie widoczna tylko przez wziernikowanie - na szczęście same jajniki wyglądają bardzo ładnie, mam regularne cykle, zawsze z odpowiednim pikiem temperatury. Jedną jeszcze nieprawidłowość, którą wykrył lekarz to to, że zawsze przed okresem mam brunatne plamienia - temu przyjrzymy się potem.
I oczywiście, ze względu na wyniki męża, moją endometriozę mamy wskazanie do HSG.
Mąż ma IgG 82% - dużo -
nick nieaktualny
-
Niestety Ewa ma rację - to bardzo dużo. Na razie pan doktor zaordynował dość drogie tabletki (Fertil Man plus), które mąż ma zażywać dwa miesiące, po których musimy ponowić badanie. A mnie bierzemy pod lupę po wynikach.
Czytając Wasze przeżycia nie powiem, podupadłam nieco na duchu. Też jestem ze Śląska, na razie chodzę do doktora Serafina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:31
-
ewa81 wrote:Ajka to jest dużo, nie kwalifikuje się to do inseminacji tylko do in vitro. Moja lekarka mówiła jeśli test mar jest poniżej 60% to inseminacja ma sens. Powyżej już nie. Oczywiście zdarzały się cuda, że kobieta zaszła w ciążę naturalnie
Przeczytałam sporo sprawozdań z badań klinicznych (wiele dni grzebania w internecie) i tak przy poziomie powyżej 95% żadnej ciąży nie było tak przy poziomie 80-85 juz się zdarzały... oczywiście przy iui - przy tak wysokim poziomie przeciwciał duzo zalezy od ogólnych parametrów nasienia - jeśli ruchliwych plemników jest dużo i dobra morfologia... to iui może miec nadal sens
A witaminy (fertil men) na poziom przeciwciał w żaden sposób nie wpływają, także nie licz Sugerfree że to coś zmieni... u niektórych działają kortykosteroidy...
PS A ja już w drugiej klinice usłyszłam że przeciwciała nie sa bezwzględnym wskazaniem do IVF - wkurzają mnie Ci lekarze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 16:24
2020
2023