X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • asik13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie miał zleconego tego badania. Leczymy się w klinice od stycznia. Miał kompleksowe badanie plemników i fragmentacje DNA.

• asik13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa kto Ci robił laparoskopie ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Paliga robiła mi ten zabieg

• asik13 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się teraz czujesz po transferze? Kiedy testujesz?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę na betę, nie czuję się zbyt dobrze

• asik13 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam mocno kciuki za pozytywną betę!!!

ewa81, Lili87 lubią tę wiadomość

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa czekamy na info :)

asik13 lubi tę wiadomość

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• domiszka Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewcia i jak?

Lili87, asik13 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCO❌ IO ❌ Endometrioza ❌
    🧔🏻‍♂️ teratozoospermia ❌morfo 2% hormony ✅ posiew ✅ fragmentacja ✅ HBA ✅

Angelius Provita dr P ❤️
    1 IUI :(
    1 IMSI :( krótki protokół
    2 pICSI <3 długi protokół

24.05.2018 o 2:50 na ziemi pojawil się cud ! ❤️

03.01.2024 - zaczynamy kolejne podejście Angelius
    02.2024 - histeroskopia, CD138 ❌ , farmakoterapia, 6 msc leczenia.

Start I pICSI 09.2024, gonapeptyl/gonal/menopur
    - pobrano 11 🥚
    - dojrzale i zaplodnione 9
    - blastocysty : 🅾️. 😭, transfer odwołany
    Start II pICSI 10.2024
    Rekovelle/orgalutran
    - punkcja 16.10 ???
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 156 :), nie dociera to do mnie...beczę ze szczęścia

asik13, Lili87, Ajka, domiszka lubią tę wiadomość

• asik13 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!!!!!

ewa81 lubi tę wiadomość

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa będziesz najcudowniejszą mamą na świecie!!! ;) Gratuluję!!!

ewa81 lubi tę wiadomość

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, Wam tego też życzę z całego serca :), niesamowity widok dwóch kresek i bety

Lili87, asik13, Ajka lubią tę wiadomość

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super... dopiero dziś przeczytałam... gratulacje... dziś jest chyba dzień dobrych wiadomości...

2020 :)
    2023 :)
  • Sugarfree Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - wielkie gratulacje! Dziś natknęłam się na Was dziewczyny i z zapartym tchem (wraz z termoforem przy brzuchu, bo dziś 1dc) czytałam o Was. Bardzo się cieszę! Udało Ci się coś podciągnąć pod refundację, czy finansowaliście z własnej kieszeni?

Przywitam się i na szybko powiem, co u nas. Otóż od ponad roku staramy się o dziecko. Wcześniejszy lekarz przy każdej wizycie rozkładał ręce i mówił "no nie wierzę, że pani coś jest, jak to możliwe" zlecał badania, ładował hormony na chybił trafił. Przeoczył DODATNI TEST MAR i to, że mam WIDOCZNĄ ENDOMETRIOZĘ - wczoraj byłam u nowego lekarza i zauważył to już przy wziernikowaniu.

Nie wspomnę o tym, że "idealne" TSH wg tamtego lekarza, według tego jest mocno zawyżone (3.5). Po tych rewelacjach, siadłam przed pracą i próbuję ułożyć sobie w głowie.

Przyznam, że jak was poczytałam to się załamałam. To wszystko nie brzmi dobrze i nie napawa optymizmem. Wczoraj narobiłam badań za 400 zł (między innymi AMH, wszystkie tarczycowe, marker nowotworowy), a jutro lecę na drugą serię - tym razem hormonów płciowych (bo je robić mogę od 2 dc).

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj sugafree:)
    My podchodziliśmy do in vitro komercyjnie, ale przedłużyli refundację leków więc zaoszczędziliśmy 3 tys. U nas problem jak u Ciebie- mąż przeciwciała, ja endometrioza. Jaki procent testu mar ma Twój mąż? Powinnaś brać lek na tarczycę bo dla staraczek masz za wysokie tsh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 11:47

• Sugarfree Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp :) Wiem, wiem, dlatego gin dorobił jeszcze ft4, T4,i przeciwciała - żebyśmy mieli pełen ogląd sytuacji. Endometrioza na razie widoczna tylko przez wziernikowanie - na szczęście same jajniki wyglądają bardzo ładnie, mam regularne cykle, zawsze z odpowiednim pikiem temperatury. Jedną jeszcze nieprawidłowość, którą wykrył lekarz to to, że zawsze przed okresem mam brunatne plamienia - temu przyjrzymy się potem.

I oczywiście, ze względu na wyniki męża, moją endometriozę mamy wskazanie do HSG.

Mąż ma IgG 82% - dużo :(

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    82 to jeszcze nie najgorzej, przy takim wyniku IUI jeszcze może mieć sens... a jak z IgA?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka to jest dużo, nie kwalifikuje się to do inseminacji tylko do in vitro. Moja lekarka mówiła jeśli test mar jest poniżej 60% to inseminacja ma sens. Powyżej już nie. Oczywiście zdarzały się cuda, że kobieta zaszła w ciążę naturalnie

• Sugarfree Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety Ewa ma rację - to bardzo dużo. Na razie pan doktor zaordynował dość drogie tabletki (Fertil Man plus), które mąż ma zażywać dwa miesiące, po których musimy ponowić badanie. A mnie bierzemy pod lupę po wynikach.

Czytając Wasze przeżycia nie powiem, podupadłam nieco na duchu. Też jestem ze Śląska, na razie chodzę do doktora Serafina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 13:31

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ajka to jest dużo, nie kwalifikuje się to do inseminacji tylko do in vitro. Moja lekarka mówiła jeśli test mar jest poniżej 60% to inseminacja ma sens. Powyżej już nie. Oczywiście zdarzały się cuda, że kobieta zaszła w ciążę naturalnie

Przeczytałam sporo sprawozdań z badań klinicznych (wiele dni grzebania w internecie) i tak przy poziomie powyżej 95% żadnej ciąży nie było tak przy poziomie 80-85 juz się zdarzały... oczywiście przy iui - przy tak wysokim poziomie przeciwciał duzo zalezy od ogólnych parametrów nasienia - jeśli ruchliwych plemników jest dużo i dobra morfologia... to iui może miec nadal sens

A witaminy (fertil men) na poziom przeciwciał w żaden sposób nie wpływają, także nie licz Sugerfree że to coś zmieni... u niektórych działają kortykosteroidy...

PS A ja już w drugiej klinice usłyszłam że przeciwciała nie sa bezwzględnym wskazaniem do IVF - wkurzają mnie Ci lekarze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 16:24

‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ