X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy test MAR IgG pozytywny
Odpowiedz

test MAR IgG pozytywny

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, mi też tak powiedział lekarz, chodziło o ten program in vitro, kiedy myśleliśmy żeby się załapać na to i wtedy musiało być przynajmniej chyba rok czy dwa lata starań

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć sugarfree, fajnie, że nas znalazłaś, w grupie zawsze raźniej...jeśli tak można powiedzieć w tej sytuacji ;) Co do dnia dobrych wiadomości, to niestety u nas raczej średnio pozytywnie - przedpołudniem dowiedziałam się, ze nasz immunolog nie żyje i że nas przepisują do innej lekarki... Powiem Wam szczerze, że do teraz jestem w szoku, lekarza widziałam raz, ale był dla nas takim dobrym duchem, aż mi się łza w oku kręci :( Z drugiej strony nie wiem teraz co dalej z naszym leczeniem sterydami, bo mało który lekarz chce się tego podjąć.

Sugarfree a czy powtarzaliście badanie MAR test? Znam przypadki, że po kilku miesiącach przeciwciała spadły samoistnie więc na razie nie ma co się załamywać ;) I jak pozostałe parametry nasienia?

asik13 - ja mam wysokie AMH świadczące o PCOS i budowę pęcherzykowatą jajników, robiłam inne hormony i wszystko mam w normie, więc lekarze (ginekolog i endokrynolog) stwierdzili, że nic z tym nie robimy. Na własną rękę piję Inofem, podobno pomaga...

Ewa jak się czujesz???? :):):):)

asik13 lubi tę wiadomość

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lily szok że lekarz nie żyje. Młody był?
    Nie czuję się za dobrze, żołądek daje popalić. W czwartek lub piątek jadę do kliniki, żeby dr sprawdziła co z tą hiperką

• Lili87 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miał 37 lat... ten wiek mnie chyba też trochę dobił :(

Mam nadzieję, że to nie hiperka, tylko takie objawy ciąży, i że szybko Ci przejdzie!!!

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• Ajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    37 lat... Szkoda taki mlody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 21:21

2020 :)
    2023 :)
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Ajka, mi też tak powiedział lekarz, chodziło o ten program in vitro, kiedy myśleliśmy żeby się załapać na to i wtedy musiało być przynajmniej chyba rok czy dwa lata starań

Tylko teraz w ustawie jest masa takich samych regulacji co przy refundacji... Nie ważne, bo sierpniu mija nam rok leczenia... W każdym razie w nowej klinice nie robią problemów z samym IVF... Tylko nie chcą podawać testu Mar jako wskazanie i przyśpieszyć, ale teraz to juz nic nie zmienia, szkoda bo chciałam w Novum, ale tam uparli się na to iui, a ja nie mam juz ochoty na dyskusje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 21:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka, w mojej klinice na początku chodziłam do innego lekarza i też nas namawiał na iui. Juz miało do tego dojść ale musiałam zmienić lekarza, bo nie dało się z nim dogadać. Dopiero obecna lekarka nam powiedziała że iui w naszym przypadku nie ma sensu. Wtedy wkurzyłam się na poprzedniego lekarza czemu nam to proponował. Chciał pewnie kasę wyłudzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 06:28

• Ajka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach Ci lekarze... no ale realnie patrząc wolę zrobic IVF zanim będzie dla mnie za późno niż tracić czas i kasę na IUI... no więc o ile wszystko dobrze pójdzie w następnym cyklu stymulacja :), więc pewnie sama procedura gdzieś w połowie września... Mąż miał pierwsze badanie w sierpniu 2015 więc w Invimedzie nie kwękają (chociaz tez twierdzą że przeciwciała to nie jest bezwzględna przesłanka) - wolałam Novum, ale jak nie to nie...

Wiecie co jest najzabawniejsze małż przed leczeniem miał łącznie tylko 18 mln plemników (koncentracja 8 mln), morfologię 2% i ruch 8% - przy takich wynikach IVF mogło być od razu, no ale nie - my oczywiście wzieliśmy się za leczenie... Co nam teraz z tego że M. ma 150 mln plemników, morfologie i ruch w normie... jak dzieci i tak naturalnie nie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2016, 16:32

Lili87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka trzymam kciuki za Waszą procedurę :)
    Mąż odebrał wynik, beta 12dpt 360,7 :)

Lili87, asik13, Ajka lubią tę wiadomość

• asik13 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili 87 - ja też słyszałam pozytywne opinie na temat Inofemu przy PCOS. Ja dzisiaj mam wizytę po laparoskopi, zobaczymy jakie teraz będą zalecenia lekarza co do starań.

Ewa 81 - do jakiego lekarza chodziłaś wcześniej?

ewa81 lubi tę wiadomość

• asik13 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa 81 - beta śliczna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2016, 05:58

ewa81 lubi tę wiadomość

• Sugarfree Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Przeczytałam sporo sprawozdań z badań klinicznych (wiele dni grzebania w internecie) i tak przy poziomie powyżej 95% żadnej ciąży nie było tak przy poziomie 80-85 juz się zdarzały... oczywiście przy iui - przy tak wysokim poziomie przeciwciał duzo zalezy od ogólnych parametrów nasienia - jeśli ruchliwych plemników jest dużo i dobra morfologia... to iui może miec nadal sens

A witaminy (fertil men) na poziom przeciwciał w żaden sposób nie wpływają, także nie licz Sugerfree że to coś zmieni... u niektórych działają kortykosteroidy...

PS A ja już w drugiej klinice usłyszłam że przeciwciała nie sa bezwzględnym wskazaniem do IVF - wkurzają mnie Ci lekarze

Wiem, dlatego nie liczę na cuda. Na pewno na tę chwilę mamy naturalną antykoncepcję. Jestem na etapie koszmarnego buntu, bo serio, jesteśmy dla siebie pierwszymi i jedynymi parnterami, znamy się jak łyse konie, 6 lat razem, prawie 3 lata po ślubie, w sumie 4 lata wspólnego mieszkania...Stałe prace, młody wiek, a i tak wszystko się powaliło.
    Lili87 wrote:
    Cześć sugarfree, fajnie, że nas znalazłaś, w grupie zawsze raźniej...jeśli tak można powiedzieć w tej sytuacji ;) Co do dnia dobrych wiadomości, to niestety u nas raczej średnio pozytywnie - przedpołudniem dowiedziałam się, ze nasz immunolog nie żyje i że nas przepisują do innej lekarki... Powiem Wam szczerze, że do teraz jestem w szoku, lekarza widziałam raz, ale był dla nas takim dobrym duchem, aż mi się łza w oku kręci :( Z drugiej strony nie wiem teraz co dalej z naszym leczeniem sterydami, bo mało który lekarz chce się tego podjąć.

Sugarfree a czy powtarzaliście badanie MAR test? Znam przypadki, że po kilku miesiącach przeciwciała spadły samoistnie więc na razie nie ma co się załamywać ;) I jak pozostałe parametry nasienia?

asik13 - ja mam wysokie AMH świadczące o PCOS i budowę pęcherzykowatą jajników, robiłam inne hormony i wszystko mam w normie, więc lekarze (ginekolog i endokrynolog) stwierdzili, że nic z tym nie robimy. Na własną rękę piję Inofem, podobno pomaga...

Ewa jak się czujesz???? :):):):)

Dziękuję za miłe przyjęcie! <3
    Będziemy powtarzać za dwa miesiące, ja jeszcze zapytam czy nie zrobić wcześniej posiewu nasienia, może jakaś bakteria się przypałętała... reszta parametrów jest bardzo ładna, tylko u mnie wyszła lekka niedoczynnosć tarczycy - zobaczymy w środę co na to lekarz...

O mamo strasznie młody wiek!!! Makabra :(
    Ajka wrote:
    Ach Ci lekarze... no ale realnie patrząc wolę zrobic IVF zanim będzie dla mnie za późno niż tracić czas i kasę na IUI... no więc o ile wszystko dobrze pójdzie w następnym cyklu stymulacja :), więc pewnie sama procedura gdzieś w połowie września... Mąż miał pierwsze badanie w sierpniu 2015 więc w Invimedzie nie kwękają (chociaz tez twierdzą że przeciwciała to nie jest bezwzględna przesłanka) - wolałam Novum, ale jak nie to nie...

Wiecie co jest najzabawniejsze małż przed leczeniem miał łącznie tylko 18 mln plemników (koncentracja 8 mln), morfologię 2% i ruch 8% - przy takich wynikach IVF mogło być od razu, no ale nie - my oczywiście wzieliśmy się za leczenie... Co nam teraz z tego że M. ma 150 mln plemników, morfologie i ruch w normie... jak dzieci i tak naturalnie nie będzie.

Trzymam kciuki! Mam nadzieję, że i Wam się szybko uda. My za nieco ponad dwa tygodnie jedziemy na urlop...nie wiem, czy tam odpocznę, bo ostatnie informacje mnie dobiły.
    ewa81 wrote:
    Ajka trzymam kciuki za Waszą procedurę :)
    Mąż odebrał wynik, beta 12dpt 360,7 :)

AAA super! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asik13 poprzedni lekarz to Juraszek

asik13 lubi tę wiadomość

• asik13 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam aktualne wyniki męża. Jak je oceniacie?

Ilość plemników w ml - 39,42 mln (>15)
    Całkowita ilość plemników - 177,39 mln (>39)
    Ruch postepowy - 47% (>32%)
    Ruch niepostepowy - 27%
    Plemniki nieruchome - 26%
    Żywotność - 76%
    Plemniki o prawidłowej budowie - 5%

• Ajka Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asik13 wrote:
    Mam aktualne wyniki męża. Jak je oceniacie?

Ilość plemników w ml - 39,42 mln (>15)
    Całkowita ilość plemników - 177,39 mln (>39)
    Ruch postepowy - 47% (>32%)
    Ruch niepostepowy - 27%
    Plemniki nieruchome - 26%
    Żywotność - 76%
    Plemniki o prawidłowej budowie - 5%

Wszystko ładnie, nie ma się do czego przyczepić :)

asik13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem od czwartku na patologii ciąży z powodu hiperki i zoladka. Trzymajcie za mnie kciuki. Pa

• asik13 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81 trzymam kciuki żeby było ok.
    Trzymaj się.

• Ajka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hej
    Jestem od czwartku na patologii ciąży z powodu hiperki i zoladka. Trzymajcie za mnie kciuki. Pa

Trzymaj się, bedzie dobrze...

asik13 lubi tę wiadomość

• Sugarfree Przyjaciółka

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hej

Mocno ściskam kciuki :***

(co to jest hiperka?)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sugarfree wrote:
    Mocno ściskam kciuki :***

(co to jest hiperka?)
    Hiperka to w skrócie czyli hiperstymulacja:). To mają tylko kobiety które podchodzą do in vitro. Oczywiście nie każda ją przechodzi i są różne postacie. Niestety mnie to złapało i wymagało to hospitalizacji

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ