X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Zbyt niski testosteron
Odpowiedz

Zbyt niski testosteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie wyżej jeszcze raz ⬆️☺️

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • NowaG Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał bardzo niski testosteron. Smaruje się testavanem. Przez rok była dawka w jedno ramię , teraz dwa. Niestety całkowity brak wytrysku

• arminaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jeżeli ma zalecony clo, to mój mąż też go bierze. Po 3 miesiącach miał kontrolę nasienia i koncentracja wzrosła, ale nadal jest poniżej normy. Morfologia stoi w miejscu, ale teraz dołożyliśmy sporo suplementacji. Kolejna kontrola za 3 miesiące, zobaczymy czy będzie jakiś efekt. Lekarz twierdzi, że potrzeba czasu.
    Mąż również brał przez 3 miesiące clo + pento hexal retard, przepisane przez androloga. Wyniki po 3 miesiącach stosowania niestety się pogorszyły. Później została podjęta decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego, po prawie prawie 5 miesiącach od operacji (taki był potrzebny czas, ponieważ po operacji przez miesiąc mąż brał antybiotyk) wyniki się poprawiły, są najlepsze z wszystkich trzech razy, ale nadal nie wszystkie są w normie.

Starania od IX 2022 :)
    ♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne
    HSG VI 2024: jajowody drożne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.XI 2024 - transfer ✅
    10 dpt - 219 mlU/ml
    12 dpt - 541 mlU/ml
    14 dpt - 1523 mlU/ml
    20 dpt - 4504 mlU/ml

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Arminaa :)
    Jakiego stopnia żylaki? Jaka metoda usuwaliscie? :)
    Wyniki poszły mocno w górę? :)

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB

Transfer 4BA 💚
    6dpt beta 35 prog 29
    8dpt beta 112 prog 35,5
    12dpt Beta 513 prog 36,7

"Żelazo trzeba kuć
    Co miałeś robić - rób
    Nie czekaj już na cud"

🍀🍀🍀🍀
  • Belinea Debiutantka

Wysłany: 9 września 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , jakiś czas temu dodawałam tu wątek o niskim HBA u Męża. Norma powyżej 80% a nasz wynik to tylko 15%....
    Lekarz z kliniki zapisał tylko TenFertil i nic więcej . Mąż zrobił badania hormonalne i wyszło ,że testosteron wolny jest w dolnej granicy . Czyli 15.46 a norma od 15. Oprócz tego też insulina wyszła za niska
    Mąż w młodości brał sterydy na własną rękę i palił przez ok 15 lat (ma 32 lata).
    W czwartek ma androloga i zastanawiam się czy możliwe ,żeby ten testosteron faktycznie psuł to HBA?
    Początkowo wyniki badania nasienia były zaniżone ,budowa była nieprawidłowa . Od rzucenia palenia i odstawienia alkoholu do minimum minęło 8 m-cy i samo nasienie ma już ładne wyniki . Morfologia 4% , ilość 90 mln , budowa poprawa prawie o 50% no ale co z tego jak to HBA tak strasznie niskie .
    Czy jest tu jakaś duszyczka ,która miała podobnie i udała się ciąża naturalna ? Ogólnie mamy skierowanie do in vitro PCISI ,ale ja jestem zupełnie zdrowa i mam fajną rezerwę jajnikową i trochę szkoda mi stymulować tak swój organizm i ,że nie mogę zajść naturalnie . Z drugiej strony mam 32 lata i też nie chce czekać na poprawę latami ,bo pesel zaczyna się już powoli przedawniać ...

• marcelnowicki Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał bardzo niski testosteron. Smaruje się testavanem. Przez rok była dawka w jedno ramię , teraz dwa. Niestety całkowity brak wytrysku.

A co to w ogóle jest ten Testavan ?. Ja biorę Prosent 600 takie kapsułki.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ