X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Zbyt niski testosteron
Odpowiedz

Zbyt niski testosteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie wyżej jeszcze raz ⬆️☺️

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • NowaG Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał bardzo niski testosteron. Smaruje się testavanem. Przez rok była dawka w jedno ramię , teraz dwa. Niestety całkowity brak wytrysku

• arminaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jeżeli ma zalecony clo, to mój mąż też go bierze. Po 3 miesiącach miał kontrolę nasienia i koncentracja wzrosła, ale nadal jest poniżej normy. Morfologia stoi w miejscu, ale teraz dołożyliśmy sporo suplementacji. Kolejna kontrola za 3 miesiące, zobaczymy czy będzie jakiś efekt. Lekarz twierdzi, że potrzeba czasu.
    Mąż również brał przez 3 miesiące clo + pento hexal retard, przepisane przez androloga. Wyniki po 3 miesiącach stosowania niestety się pogorszyły. Później została podjęta decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego, po prawie prawie 5 miesiącach od operacji (taki był potrzebny czas, ponieważ po operacji przez miesiąc mąż brał antybiotyk) wyniki się poprawiły, są najlepsze z wszystkich trzech razy, ale nadal nie wszystkie są w normie.

Starania od IX 2022 :)
    ♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne
    HSG VI 2024: jajowody drożne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.XI 2024 - transfer ✅
    10 dpt - 219 mlU/ml
    12 dpt - 541 mlU/ml
    14 dpt - 1523 mlU/ml
    20 dpt - 4504 mlU/ml
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Arminaa :)
    Jakiego stopnia żylaki? Jaka metoda usuwaliscie? :)
    Wyniki poszły mocno w górę? :)

• Belinea Nowa

Wysłany: 9 września, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , jakiś czas temu dodawałam tu wątek o niskim HBA u Męża. Norma powyżej 80% a nasz wynik to tylko 15%....
    Lekarz z kliniki zapisał tylko TenFertil i nic więcej . Mąż zrobił badania hormonalne i wyszło ,że testosteron wolny jest w dolnej granicy . Czyli 15.46 a norma od 15. Oprócz tego też insulina wyszła za niska
    Mąż w młodości brał sterydy na własną rękę i palił przez ok 15 lat (ma 32 lata).
    W czwartek ma androloga i zastanawiam się czy możliwe ,żeby ten testosteron faktycznie psuł to HBA?
    Początkowo wyniki badania nasienia były zaniżone ,budowa była nieprawidłowa . Od rzucenia palenia i odstawienia alkoholu do minimum minęło 8 m-cy i samo nasienie ma już ładne wyniki . Morfologia 4% , ilość 90 mln , budowa poprawa prawie o 50% no ale co z tego jak to HBA tak strasznie niskie .
    Czy jest tu jakaś duszyczka ,która miała podobnie i udała się ciąża naturalna ? Ogólnie mamy skierowanie do in vitro PCISI ,ale ja jestem zupełnie zdrowa i mam fajną rezerwę jajnikową i trochę szkoda mi stymulować tak swój organizm i ,że nie mogę zajść naturalnie . Z drugiej strony mam 32 lata i też nie chce czekać na poprawę latami ,bo pesel zaczyna się już powoli przedawniać ...

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ