X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Męskie sprawy Zbyt niski testosteron
Odpowiedz

Zbyt niski testosteron

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2024, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam pytanie wyżej jeszcze raz ⬆️☺️

17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • NowaG Koleżanka

Wysłany: 4 sierpnia 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał bardzo niski testosteron. Smaruje się testavanem. Przez rok była dawka w jedno ramię , teraz dwa. Niestety całkowity brak wytrysku

• arminaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jeżeli ma zalecony clo, to mój mąż też go bierze. Po 3 miesiącach miał kontrolę nasienia i koncentracja wzrosła, ale nadal jest poniżej normy. Morfologia stoi w miejscu, ale teraz dołożyliśmy sporo suplementacji. Kolejna kontrola za 3 miesiące, zobaczymy czy będzie jakiś efekt. Lekarz twierdzi, że potrzeba czasu.
    Mąż również brał przez 3 miesiące clo + pento hexal retard, przepisane przez androloga. Wyniki po 3 miesiącach stosowania niestety się pogorszyły. Później została podjęta decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego, po prawie prawie 5 miesiącach od operacji (taki był potrzebny czas, ponieważ po operacji przez miesiąc mąż brał antybiotyk) wyniki się poprawiły, są najlepsze z wszystkich trzech razy, ale nadal nie wszystkie są w normie.

Starania od IX 2022 :)
    ♀️ 29
    ♂️ 35

ONA:
    Owulacje naturalne
    HSG VI 2024: jajowody drożne

ON:
    I badanie VI.2023: 14,15 mln/ml, 66,51 mln/ejakulat, RP 6,48%, RNP 13,89%, żywe 83%, morfologia 0%.
    Wdrożone przez androloga leki: clostilbegyt i pento hexal retard.
    II badanie XI.2023: 11,00 mln/ml, 50,60 mln/ejakulat, RP 9,18%, RNP 10,76%, żywe 31%, morfologia 0%.
    Decyzja o operacji żylaków powrózka nasiennego (I.2024)
    III badanie V.2024: 18,25 mln/ml, 74,83 mln/ejakulat, RP 17,22%, RNP 10,93%, żywe 58%, morfologia 2%.

VIII 2024 - IUI ❌️
    IX 2024 - II IUI ❌️
    X 2024 - IVF - punkcja ❄️❄️❄️❄️❄️
    22.XI 2024 - transfer ✅
    10 dpt - 219 mlU/ml
    12 dpt - 541 mlU/ml
    14 dpt - 1523 mlU/ml
    20 dpt - 4504 mlU/ml

preg.png
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Arminaa :)
    Jakiego stopnia żylaki? Jaka metoda usuwaliscie? :)
    Wyniki poszły mocno w górę? :)

Starania od 06.2022

👦
    ciężka oligospermia - brak przyczyny 🔴 hormony, genetyka,usg OK.
    👩
    torbiele w piersiach 🔴
    cykle regularne 27 dni potwierdzone owulacje, niski progesteron 7dpo
    hormony 3dc 🟢
    udrożniony jajowód🟢
    TSH 2,8 ➡️ Letrox25 🔴
    I INV 10 komórek ➡️ 3 ❄️4BA 2x2BB
  • Belinea Nowa

Wysłany: 9 września 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny , jakiś czas temu dodawałam tu wątek o niskim HBA u Męża. Norma powyżej 80% a nasz wynik to tylko 15%....
    Lekarz z kliniki zapisał tylko TenFertil i nic więcej . Mąż zrobił badania hormonalne i wyszło ,że testosteron wolny jest w dolnej granicy . Czyli 15.46 a norma od 15. Oprócz tego też insulina wyszła za niska
    Mąż w młodości brał sterydy na własną rękę i palił przez ok 15 lat (ma 32 lata).
    W czwartek ma androloga i zastanawiam się czy możliwe ,żeby ten testosteron faktycznie psuł to HBA?
    Początkowo wyniki badania nasienia były zaniżone ,budowa była nieprawidłowa . Od rzucenia palenia i odstawienia alkoholu do minimum minęło 8 m-cy i samo nasienie ma już ładne wyniki . Morfologia 4% , ilość 90 mln , budowa poprawa prawie o 50% no ale co z tego jak to HBA tak strasznie niskie .
    Czy jest tu jakaś duszyczka ,która miała podobnie i udała się ciąża naturalna ? Ogólnie mamy skierowanie do in vitro PCISI ,ale ja jestem zupełnie zdrowa i mam fajną rezerwę jajnikową i trochę szkoda mi stymulować tak swój organizm i ,że nie mogę zajść naturalnie . Z drugiej strony mam 32 lata i też nie chce czekać na poprawę latami ,bo pesel zaczyna się już powoli przedawniać ...

• marcelnowicki Debiutantka

Wysłany: 11 czerwca, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż miał bardzo niski testosteron. Smaruje się testavanem. Przez rok była dawka w jedno ramię , teraz dwa. Niestety całkowity brak wytrysku.

A co to w ogóle jest ten Testavan ?. Ja biorę Prosent 600 takie kapsułki.

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ