Gdzie rodzić - Śląsk
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Witam. Będę mieć cesarkę w Bytomiu na nowej porodówce tam gdzie Mimi.
ewa81 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
arossa - ja rodziłam w Rudzie Śląskiej i polecam bardzo! Opieka super, bardzo fajne położne, potem na noworodkach też super opieka, bardzo jest kłądziony nacisk na kontakt matka-dziecko jak najdłużej po porodzie i na karmienie piersią. Lekarze bardzo fajni, i ginekolodzy i neonatolodzy. Ja nigdzie indziej bym się nie zdecydowała już rodzić.
-
Dziękuje ze odpisalas i że polecasz ten szpital. Jestem dużo spokojniejsza a kiedy rodziłas ?
Jeszcze z takich praktycznych rzeczy czy mogłabyś mi napisać co pakowalas do torby dla siebie i dzidzi ?? Może być w wiadomości prywatnej. Czy szpital daje ubranka dla dziecka i czy są potrzebne tylko na wyjście ? To moja pierwsza ciąża, stąd tyle pytań z mojej strony za każde info będę wdzięczna. -
arossa wrote:Dziękuje ze odpisalas i że polecasz ten szpital. Jestem dużo spokojniejsza a kiedy rodziłas ?
Jeszcze z takich praktycznych rzeczy czy mogłabyś mi napisać co pakowalas do torby dla siebie i dzidzi ?? Może być w wiadomości prywatnej. Czy szpital daje ubranka dla dziecka i czy są potrzebne tylko na wyjście ? To moja pierwsza ciąża, stąd tyle pytań z mojej strony za każde info będę wdzięczna.
Rodziłam w grudniu 2015 r. Dla dzidzi nic nie potrzebowałam, bo ubranka były szpitalne, jedyne co to kilka pampersów możesz mieć, bo jakbyś sama chciała przewijać a nie robiły tego położne za ciebie - wtedy dają one pampersy, dopiero na wyjście mąż przyniósł przygotowane. A dla siebie miałam podkłady na łóżko, takie podpachy wielkie Bella mama, płyn do higieny intymnej, normalny płyn pod prysznic no i koszule do karmienia. A i dla mnie bardzo przydatne były butelki z wodą mineralną takie małe - 0,7 bo na leżaco wygodniej mi było się napić. Jak masz jeszcze jakieś pytania to pytaj:) -
Ja rodziłam na Goduli w październiku. Mogę polecić ten szpital. Zabierz jeszce talerzyk, kubek i sztućce. Jak rodziłam w październiku to dostawalo się niebieskie pudełko z różnymi próbkami i tam były też małe chusteczki mokre i oprócz tego dawali mała paczkę pampersow.
UKOCHANY FRANUŚ *09-02-2015r + 09-02-2015r. 29tc żył 1,5 godz.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ewa81 wrote:Mimi na kiedy masz termin? sn czy cc?
Widziałaś tą nową porodówkę? Zdjęcia oglądałam w internecie, ucieszyłam, że każdy pokój ma sanitariat, co na bloku 5 w ogóle nie było
ja mam kilka znajomych co ta rodzilo, wszyscy zadowoleni, wiadomo zawsze trafi sie jakas zołza piguła co uprzykrzy życie, ale maja dobry sprzet i lekarzy a to najwazniejsze.
widzialam nowe zdjecia - super teraz jest
ja lezalam tam tydzien jak mialam laparoskopie- nie narzekałam
ale wiadomo chcialabym swieze info z nowej porodowkiewa81 lubi tę wiadomość
-
nikafika wrote:Na zajeciach w szkole rodzenia mam dziewczynę,ktora zrezygnowala z Bytomia na rzecz Zabrza. Wspominała, coś, ze koleżanki były bardzo niezadowolone. Jak będzie okazja to ją podpytam co i jak:)
Obecnie jestem w ciąży i tez mam zamiar rodzić w Zabrzu Mam nadzieję, że nic się nie zmieniło -
Ja rodziłam w Bytomiu i warunki bardzo dobre, sale jednoosobowe z łazienkami. Personel też ok.
Co do opieki poporodowej to koszmar, położne nie pomagają, mają pretensje o to ,że czegoś się potrzebuję. Dobrze ,że byłam tam tylko 3 dni ale naoglądałam się jak kobiety z bezradności płakały.ewa81 lubi tę wiadomość
-
Fuksja90 wrote:Ja rodziłam w Bytomiu i warunki bardzo dobre, sale jednoosobowe z łazienkami. Personel też ok.
Co do opieki poporodowej to koszmar, położne nie pomagają, mają pretensje o to ,że czegoś się potrzebuję. Dobrze ,że byłam tam tylko 3 dni ale naoglądałam się jak kobiety z bezradności płakały.
-
nick nieaktualny