X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić - Śląsk
Odpowiedz

Gdzie rodzić - Śląsk

Oceń ten wątek:
  • Marcia28 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Sasza:) dziękuję za wpis! Brzmi to bardzo pozytywnie:) a mogłabyś napisać jeszcze co było potrzebne do szpitala? Czy ubranka dają? Kosmetyki, pieluszki?:)

f2w33e3ksc7wjzil.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital zapewnia właściwie aby ubranka dla dziecka rożek oraz pieluchę tetrową i laktator ale to bardziej dla kobiet po CC .
    Maluszki są zabierane do kompania więc z kosmetyków przyda Ci się tylko jakieś krem na odparzenia pępuszki też czyszczą sami

Marcia28 lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Marcia28 Debiutantka

Wysłany: 21 września 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę miała planowane cc także te wszystkie informacje bardzo mi się przydadzą, dziękuję jeszcze raz :) Ja chyba i tak zapakuje swój laktator, rożek czy pieluchy tetrowe. Nigdy nie wiadomo co się przyda a najwyżej mąż zawiezie z powrotem do domu :)

Sasza20 lubi tę wiadomość

f2w33e3ksc7wjzil.png
  • marzenka Koleżanka

Wysłany: 21 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Cały czas się waham pomiędzy porodem w szpitalu w Sosnowcu a w Katowiach na Łubinowej. W ostatnim czasie na Łubinowej rodziły moje znajome więc mam u kogo zasięgnąć opinię. Niestety nie wiem nic o porodzie w Sosnowcu (mąż wolałby Sosnowiec - mamy zdecydowanie bliżej bo mieszkamy w Sosnowcu).
    Może któraś z Was będzie w stanie powiedzieć coś więcej na temat porodu w tym szpitalu.

• Sasza20 Autorytet

Wysłany: 21 września 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator weź swój ale rożka nie bierz :) Kobietki po CC są tam ważniejsze pomogą ci w pionizacji w myciu i oczywiście dostaniesz leki przeciwbólowe pokarzą Ci również jak pielęgnować ranę

Marcia28 lubi tę wiadomość

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Marcia28 Debiutantka

Wysłany: 22 września 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super, że tak pomagają bo nie ukrywam że się zaczynam denerwować:) A wiesz może na ile dni przed terminem z om zapisują na cc? W nie których szpitalach nawet 10 dni przed albo w ogóle czekają aż akcja się rozkręci ale u mnie jest położenie pośladkowe i nie chciałabym czekać na skurcze..Może wiesz jak jest u nich?:)

f2w33e3ksc7wjzil.png
  • Sasza20 Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia jak to tam wygląda bo rodziłam sn ale jak przedzwonisz to na pewno Ci powiedzą :)

dqprwn157lxgtd53.png

f2w3dqk3rpqq6iab.png
  • Marcia28 Debiutantka

Wysłany: 22 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem :) Dostanę prawdopodobnie skierowanie 6 października to od razu tam pojadę :)

f2w33e3ksc7wjzil.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzenka wrote:
    Cześć dziewczyny,
    Cały czas się waham pomiędzy porodem w szpitalu w Sosnowcu a w Katowiach na Łubinowej. W ostatnim czasie na Łubinowej rodziły moje znajome więc mam u kogo zasięgnąć opinię. Niestety nie wiem nic o porodzie w Sosnowcu (mąż wolałby Sosnowiec - mamy zdecydowanie bliżej bo mieszkamy w Sosnowcu).
    Może któraś z Was będzie w stanie powiedzieć coś więcej na temat porodu w tym szpitalu.
    Ja też mieszkam w Sosnowcu ale będę rodzic w Mysłowicach ogólnie ze szpitalem w SC mam złe doświadczenia (akurat nie porodowke) i od początku mówiłam ze nie chcę tu rodzic a wśród znajomych opinie on ma różne jednak w większości przeważają złe... Zainteresuj się szpitalem nr 1 Mysłowicach przede wszystkim jest bardzo małe obłożenie i teraz dodatkowo jest remontowana porodówka

l22nhdgeccid541p.png
  • marzenka Koleżanka

Wysłany: 22 września 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Ja też mieszkam w Sosnowcu ale będę rodzic w Mysłowicach ogólnie ze szpitalem w SC mam złe doświadczenia (akurat nie porodowke) i od początku mówiłam ze nie chcę tu rodzic a wśród znajomych opinie on ma różne jednak w większości przeważają złe... Zainteresuj się szpitalem nr 1 Mysłowicach przede wszystkim jest bardzo małe obłożenie i teraz dodatkowo jest remontowana porodówka

Nynusia dziękuje za info. :)
    Szpitala w Mysłowicach nie brałam pod uwagę. Jak już bedziesz po wszystkim to proszę opisz swoje doświadczenia.
    Wczoraj jeszcze trochę poczytałam o szpitalu w Sosnowcu i wyczytałam, że kilku lekarzy z oddziału położniczego ma postawione zarzuty w Izbie Lekarskiej. Nie wiem ile w tym prawdy, ale zraziło mnie to chyba ostatecznie do porodu w tym szpitalu.

• adulcova Autorytet

Wysłany: 22 września 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenko ja rodzilam w Myslowicach, lezalam tez na podtrzymaniu i wrocilabym tam na pewno z kolejnym maluszkiem!

I <3 German, Sewing and TSL!
    relgdf9hqgugqitx.png

• Nynusia Autorytet

Wysłany: 23 września 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka jest to prawda z tymi zarzutami. Oczywiście opiszę wszystko po ;)

Ty już się załapiesz na dwie nowe sale gdybyś się decydowała na Mysłowice wiec tylko pozazdrościć ;) przy szpitalu działa też bezpłatna szkoła rodzenia polecam! Dostałam tam trochę gadżetów i stos przydatnych informacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2015, 15:00

l22nhdgeccid541p.png
  • marzenka Koleżanka

Wysłany: 24 września 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynusia wrote:
    Marzenka jest to prawda z tymi zarzutami. Oczywiście opiszę wszystko po ;)

Ty już się załapiesz na dwie nowe sale gdybyś się decydowała na Mysłowice wiec tylko pozazdrościć ;) przy szpitalu działa też bezpłatna szkoła rodzenia polecam! Dostałam tam trochę gadżetów i stos przydatnych informacji :)

Mąż póki co nie chce słyszeć o Mysłowiach. Może jeszcze mu się zmieni ;)
    Obecnie mamy dwa typy: Łubinowa albo SIMiN w Chorzowie.
    Chemy jechać do obu szpitali i zobaczyć jak to wygląda na miejscu. Może wtedy będzie łatwiej podjąć decyzję :)

Chociaż z opinii krążących na forach w internecie w SIMiN ostatnio mają często przepełnienie a wtedy już tak super nie jest.

Ach.. trudna decyzja nas czeka ;)

• Wredotka Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z SIMiN zrezygnowałam właśnie ze względu na obłożenie - co mi po znieczuleniu, jak rutynowo natną i nie wiadomo czy przy mnie będą, jak będzie trzeba.

Też będę rodzić w Mysłowicach - znieczulenie dają bez problemu, mało rodzących, świetny personel (opinia mojej znajomej położnej, pracującej na Bonifratrów). Choć jak to mówią - wszędzie dobrze, jak jest dobrze ;)

Nynusia lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nynusia Autorytet

Wysłany: 24 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka pytanie dlaczego nie chce słyszeć... chyba nie przez to ze to Mysłowice ;)

Zgadzam się z Wredotka wszędzie dobrze gdy jest dobrze ;)

l22nhdgeccid541p.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A coś wiadomo nt. leszczyńskiego na raciborskiej w Katowicach?

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    A coś wiadomo nt. leszczyńskiego na raciborskiej w Katowicach?

Leżałam tam na patologii ciąży i jeżeli chodzi o ten oddział to nie polecam. Położne/lekarze bardzo nie mili, warunki jeżeli chodzi o sale fatalne.
    Nie wiem natomiast jak jest na porodówce.

• Evka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja byłam tam odwiedzić i zajrzałam do kobietek już po porodzie to bardzo chwaliły, salki też ok. Niestety nie dane mi było zajrzeć jak wygląda sala porodowa, przez duże obłożenie w tamten dzień. A to mnie bardzo ciekawi...Eh ciężka sprawa z wyborem szpitala. No ale jak ktoś powiedział - wszędzie dobrze jak jest dobrze. Ale i tak myślę, że jaki by nie był mój wybór to trafienie na empatyczną położną i lekarza zależy od szczęścia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2015, 09:47

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    No właśnie ja byłam tam odwiedzić i zajrzałam do kobietek już po porodzie to bardzo chwaliły, salki też ok. Niestety nie dane mi było zajrzeć jak wygląda sala porodowa, przez duże obłożenie w tamten dzień. A to mnie bardzo ciekawi...Eh ciężka sprawa z wyborem szpitala. No ale jak ktoś powiedział - wszędzie dobrze jak jest dobrze. Ale i tak myślę, że jaki by nie był mój wybór to trafienie na empatyczną położną i lekarza zależy od szczęścia.

a Twój lekarz prowadzący tam pracuje?

• Evka Autorytet

Wysłany: 25 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak pracuje.

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ