X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Gdzie rodzić w Szczecinie?
Odpowiedz

Gdzie rodzić w Szczecinie?

Oceń ten wątek:
  • asia656 Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super !!! Serdecznie gratuluję :) :) Wszystkiego dobrego dla Was :) :)

Teraz czekamy na Kasiarzynkę :)

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

mhsvi09k1xjdvhs9.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do gratulacji :) !

Asia, dzięki - na mnie jeszcze chwilkę poczekacie :) :) :) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat dawno nie odświeżany ale ja polecam z Zdroje urodziłam tam w 30 tc córeczkę, uratowali ją i jest zdrowym wcześniakiem :)

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 19 września 2015, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam, że w Zdrojach jest tak duża kolejka, że czasami odsylaja do innego szpitala.

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • Paulena Nowa

Wysłany: 20 września 2015, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jak sytuacja na porodówkach? Słyszałam o przepełnieniu. Termin mam za miesiąc ale maluch może wyjść w każdej chwili.

AnULa7 lubi tę wiadomość

• karolinat Nowa

Wysłany: 25 września 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie opinie o Pomorzanach i Zdrojach? ;)

• justi7 Nowa

Wysłany: 29 września 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama miałam dużo wątpliwości i stresów w związku z wyborem miejsca porodu, ponieważ termin miałam pod koniec kwietnia, kiedy to co chwilę było słychać o skandalicznych przypadkach odsyłania pacjentek ze względu na przepełnione oddziały w zdrojach i na pomorzanach. W związku z tym zdecydowałam się na poród w Centrum Narodzin Mamma. Teraz z czystym sumieniem mogę polecić każdej przyszłej mamie, dla której oprócz profesjonalnej opieki liczy się serdeczna, ciepła atmosfera, poczucie bezpieczeństwa i komfort, również ten psychiczny. Zapewniono nam wsparcie i opiekę o jakiej nawet nie śniłam, że można czegoś takiego doświadczyć w służbie zdrowia. Narodziny mojego synka i nasz pobyt w szpitalu mogę zaliczyć do jednego z piękniejszych wspomnień w moim życiu! Po narodzinach do dziś mogę liczyć na pomoc i opiekę pediatrów czuwających nad rozwojem mojego Michasia. Więc jeśli macie jakieś wątpliwości to naprawdę warto zrezygnować z kilku przyjemności czy wyjazdów wakacyjnych, bądź nawet paru ekstrasów do wyprawki dla maluszka i zainwestować w poród w Mammie, a można dzięki temu zyskać wspaniałe chwile narodzin i komfort psychiczny w ostatnim miesiącu ciąży :)

• karolinat Nowa

Wysłany: 30 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co patrzyłam to dość drogo jest w tym Centrum Mamma, bynajmniej dla mnie, gdyż jestem obecnie niepracującą studentką. Nie mogę sobie na to pozwolić, dlatego muszę dać sobie radę w szpitalach publicznych. Ale dziękuję za sugestię. :)
    Życzę wszystkiego dobrego ;)

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 30 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justi7 wrote:
    Sama miałam dużo wątpliwości i stresów w związku z wyborem miejsca porodu, ponieważ termin miałam pod koniec kwietnia, kiedy to co chwilę było słychać o skandalicznych przypadkach odsyłania pacjentek ze względu na przepełnione oddziały w zdrojach i na pomorzanach. W związku z tym zdecydowałam się na poród w Centrum Narodzin Mamma. Teraz z czystym sumieniem mogę polecić każdej przyszłej mamie, dla której oprócz profesjonalnej opieki liczy się serdeczna, ciepła atmosfera, poczucie bezpieczeństwa i komfort, również ten psychiczny. Zapewniono nam wsparcie i opiekę o jakiej nawet nie śniłam, że można czegoś takiego doświadczyć w służbie zdrowia. Narodziny mojego synka i nasz pobyt w szpitalu mogę zaliczyć do jednego z piękniejszych wspomnień w moim życiu! Po narodzinach do dziś mogę liczyć na pomoc i opiekę pediatrów czuwających nad rozwojem mojego Michasia. Więc jeśli macie jakieś wątpliwości to naprawdę warto zrezygnować z kilku przyjemności czy wyjazdów wakacyjnych, bądź nawet paru ekstrasów do wyprawki dla maluszka i zainwestować w poród w Mammie, a można dzięki temu zyskać wspaniałe chwile narodzin i komfort psychiczny w ostatnim miesiącu ciąży :)

Nie ma to jak reklama :)) ciekawe ile płacą za pisanie na forach :))

1aa89a7d18.png

• justi7 Nowa

Wysłany: 1 października 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Symfonia wrote:
    Nie ma to jak reklama :)) ciekawe ile płacą za pisanie na forach :))
    W moim przypadku zapłatom są cudowne wspomnienia z porodu i pierwszych godzin życia dziecka :)

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oczywiście :)

1aa89a7d18.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 4 października 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar rodzić w Mammie właśnie. Pomorzany nie wchodzą w grę, w Zdrojach wylądowałam w 2013 roku z poronieniem i potraktowano mnie jak śmiecia - nigdy więcej tam nie wrócę, choćbym miała rodzić pod mostem. Ewentualnie Police wchodziły w grę, ale Mamma jest bliżej, mój lekarz tam pracuje i komfort zupełnie inny. Fakt - kosztuje, ale płacę za realne korzyści i traktuję to jako inwestycję w komfort nasz i naszego Synka. :)

Nie, nikt mi nie zapłacił za ten wpis.

justi7 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vincaminor to widać na pierwszy rzut oka, choćby dlatego, że masz ponad 800 wpisów na całym forum.
    Też bym chciała tam rodzić ale mnie na to nie stać i trudno. Będę się męczyć w szpitalach gdzie mają podpisaną umowę z NFZ.

1aa89a7d18.png

• vincaminor Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też szczerze mówiąc niespecjalnie stać. ;) Ale znalazłam inne rzeczy, na których mogę oszczędzić, część rozłożymy na raty i jakoś to będzie. Już pomijając to, że w teoretycznie państwowych szpitalach też trzeba płacić i to nie mało - np. w Zdrojach, żeby mieć jako tako spokojną głowę, że nie odeślą "bo nie ma miejsc" trzeba mieć wykupioną położną z fundacji. Suma jest czterocyfrowa. I to już jest draństwo.

Co ciekawe Mamma spełnia komplet warunków, które stawia NFZ przed podpisaniem umowy - chcieli ją podpisać, aby część usług, które są "w pakiecie" teoretycznie dla każdej rodzącej była finansowana z funduszu. Niestety NFZ uważa, że sytuacja z porodówkami w Szczecinie jest dobra i nie ma potrzeby finansować kolejnej. Ciekawe skąd w takim razie ciągle się słyszy, że kobiety w trakcie porodu są odsyłane ze szpitala do szpitala, bądź multum czasu spędzają na korytarzach szpitalnych.

Dobrze chociaż, że w Mammie funkcjonuje darmowa szkoła rodzenia w ramach funduszu - polecam szukającym, sama chodzę i jestem bardzo zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2015, 15:36

justi7 lubi tę wiadomość

grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
    h84fi09kllurhqo8.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam niecały miesiąc temu na Pomorzanach i mogę je polecić. Mąż był obecny podczas cesarki i kangurował małą póki mnie zszywali. Komfort ok, wszyscy sympatyczni a położne odpowiadały na każde pytania. Uczyły mnie jak prawidłowo dostawić małą do piersi po operacji.

Izba przyjęć to jakaś tragedia, ale potem jest już z górki :) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 9 października 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ja rodziłam niecały miesiąc temu na Pomorzanach i mogę je polecić. Mąż był obecny podczas cesarki i kangurował małą póki mnie zszywali. Komfort ok, wszyscy sympatyczni a położne odpowiadały na każde pytania. Uczyły mnie jak prawidłowo dostawić małą do piersi po operacji.

Izba przyjęć to jakaś tragedia, ale potem jest już z górki :) .

Ja również skłaniam się na pomorzany. Jaki czas spędziliście w szpitalu po cc?
    Jakie warunki w pokojach i toaletach? czy mogłaś wcześniej "zwiedzić" oddział?

o IP w żadnym szpitalu nie słyszałam nic dobrego :/

1aa89a7d18.png

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 9 października 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zwiedzałam wcześniej oddziału, ale z tego co wiem w jakiś tam dzień normalnie zbierają grupkę na izbie przyjęć i oprowadzają. Jak rodziła moja kuzynka to to były wtorki - ale to było dobrych parę lat temu więc lepiej zadzwoń tam i dopytaj.

Warunki - na patologii 7 osobowa sala, po porodzie 3. Łazienki są na korytarzu, dość często sprzątane. Jedzenie katastrofa. Generalnie średnio, ale personel nadrabiał. Rodziłam w środę, a w piątek już byłyśmy w domu. Na pierwszą noc oddałam małą i mogłam wypocząć. Jest możliwość aby dokarmiali bądź wołaki by dostawić dziecko. Jak masz jakieś jeszcze pytania, to śmiało :) .

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Nie zwiedzałam wcześniej oddziału, ale z tego co wiem w jakiś tam dzień normalnie zbierają grupkę na izbie przyjęć i oprowadzają. Jak rodziła moja kuzynka to to były wtorki - ale to było dobrych parę lat temu więc lepiej zadzwoń tam i dopytaj.

Warunki - na patologii 7 osobowa sala, po porodzie 3. Łazienki są na korytarzu, dość często sprzątane. Jedzenie katastrofa. Generalnie średnio, ale personel nadrabiał. Rodziłam w środę, a w piątek już byłyśmy w domu. Na pierwszą noc oddałam małą i mogłam wypocząć. Jest możliwość aby dokarmiali bądź wołaki by dostawić dziecko. Jak masz jakieś jeszcze pytania, to śmiało :) .

Dzięki będę musiała zadzwonić - ale będę się orientować za jakieś 2/3 miesiące a dzidzio ma na razie siedzieć w brzuszku ;)

to szybko Cię wypuścili po cc.

1aa89a7d18.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w zdrojach po cesarce wypuścili na drugi dzień po operacji. Mała została w szpitalu bo jest wcześniakiem.

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela89 wrote:
    mnie w zdrojach po cesarce wypuścili na drugi dzień po operacji. Mała została w szpitalu bo jest wcześniakiem.

W którym tygodniu miałaś cc?

Jak często można odwiedzać swojego maluszka na oddziale?

1aa89a7d18.png

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ