X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród Poród Bialystok
Odpowiedz

Poród Bialystok

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiewy to koniecznie przed porodem trzeba zrobić, więc wszędzie by pewnie tyle kosztowało. Ogólnie to myślę że cena normalna.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Kasiakowa Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dzięki za obszerną relację :) Po piątkowej wizycie (36+ 2) postaram się nie zapomnieć napisać własnej ;) Dobrze że napisałaś o tym 38 tc skończonym, bo dotąd żyłam w przekonaniu że wystarczy im 37 ;)

Z tym wymazem ostro przepłaciłaś niestety :( tzn. po pierwsze wydaje mi się, że skasowali Cię 100 wizyta+ 100 usg + 100 wymazy, bo nawet u Arciszewskich wymaz z dwóch punktów kosztuje 70 zł, a oni są ogólnie drożsi w stawkach. W każdym razie mi mój gin, do którego właśnie pierwszy raz idę na Parkową, polecił zrobić te badanie przed wizytą- robiłam na krakowskiej w Białym i za dwa punkty płaciłam 45 zł.

• Martaaaa Koleżanka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakowa..a jesli chodzi o te wymazy które robiłaś na Krakowskiej to trzeba mieć skierowanie ?

fbb4f6521a.png
  • Kasiakowa Debiutantka

Wysłany: 17 lutego 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martaaaa nie trzeba skierowania. Po skończonym 35 tc zachodzisz i mówisz, że przyszłaś na paciorkowce :) Pobierają co trzeba i po ok. tygodniu są wyniki. Tu masz linka do tego lab. http://www.std.bialystok.pl/

Edit: doczytałam, że jesteś spoza Białego i pierwsze starcie z Parkową dopiero przed Tobą ;) . To radze na początek dopytać Twojego gin prowadzącego czy przypadkiem sam w poradni nie pobiera wymazu- wiele nfz-otwskich poradni samodzielnie się tym zajmuje i nie biorą ani złotówki za wymazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:53

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakowa też myślę że te wymazy to drogo, babka w rejestracji jednak wyszczególniła, że 100 zł wizyta i po 100 zł posiew. Trochę mi szczęka opadła, no ale wyjścia nie było. Zwłaszcza, że jakieś dwa miesiące temu mój lekarz pobierał mi wymaz u siebie w gabinecie bo miałam infekcję i nie wziął nic za posiew. Chodzę do tego samego lekarza co byłam na Parkowej, tyle że on ma też swój prywatny gabinet oddzielnie jeszcze. Ja jestem spoza Białegostoku i w sumie już nawet nie szukałam gdzie bym mogła ten wymaz taniej zrobić. Się śmiałam jeszcze do męża że nas zaraz za ktg skasują jeszcze, no ale na szczęście nie:)

Ja wcześniej byłam przekonana też że 37 tygodni, a właśnie w poniedziałek mieliśmy 37t2dni i lekarz powiedział że muszę dotrwać do końca tygodnia żeby mnie przyjęli do porodu, że musi być pełne 38. Czyli wychodzi że przyjmują tylko te ciąże w terminie po prostu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:55

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa jak tam u Ciebie? Już po czy uparciuszek jeszcze siedzi w brzuszku?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Styczniowa27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej uparciuch nadal w brzuchu. Po wczorajszym badaniu na dole wszystko jest ok aale zamknięte na trzy spusty wiec jeżeli do soboty nic się nie zmieni to będzie cc :(

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To faktycznie uparte te Twoje dziecię. A nie będą próbowali wywoływać? Od razu cc? W sumie i tak długo czekają, bo już sporo po terminie jesteś.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • Kasiakowa Debiutantka

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Styczniowa dziwne, że tak długo Cię przetrzymują... Ja wczoraj byłam na ktg i rozmawiałam ze swoim ginem o ewentualnym "przenoszeniu" to już na dzień dzisiejszy powiedział, żeby na wywołanie zgłosić się 4 dni po wyznaczonym terminie. Widać co lekarz to polityka, ale przenosić nie mam zamiaru. Rodzę za 2 tygodnie (39+ciut) i tyle ;)

Z newsów "parkowych" dowiedziałam się, że za kilka tygodni ruszy u nich winda :D także ja się jeszcze na cywilizację nie załapię (chyba, że na jazdę testową, ale dziękuję :P) ale ciężarówki z terminem kwiecień, maj już nie będą musiały być noszone na rękach ;)

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakowa ja też man nadzieję że w terminie urodze, daję sobie max tydzień jeszcze:-) oby...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 13:54

dqprk6nlnzlsawwt.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie ktg jest ok i z małym też ale ze względu na to ze tyle to trwa w niedziele będą robić cc.

zem3x1hpjl5mhe34.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiakowa wrote:
    Hej
    Styczniowa dziwne, że tak długo Cię przetrzymują... Ja wczoraj byłam na ktg i rozmawiałam ze swoim ginem o ewentualnym "przenoszeniu" to już na dzień dzisiejszy powiedział, żeby na wywołanie zgłosić się 4 dni po wyznaczonym terminie. Widać co lekarz to polityka, ale przenosić nie mam zamiaru. Rodzę za 2 tygodnie (39+ciut) i tyle ;)

Z newsów "parkowych" dowiedziałam się, że za kilka tygodni ruszy u nich winda :D także ja się jeszcze na cywilizację nie załapię (chyba, że na jazdę testową, ale dziękuję :P) ale ciężarówki z terminem kwiecień, maj już nie będą musiały być noszone na rękach ;)
    A do jakiego ginekologa chodzisz?

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Styczniowa a nie będą próbowali wywoływać? Od razu cc będą robić?

dqprk6nlnzlsawwt.png

Wysłany: 26 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie bo niestety jestem na dole zamknięta na trzy spusty :( brak rozwarcia, szyjka zamknięta i wysoko :(

zem3x1hpjl5mhe34.png
  • paulinkaaa Nowa

Wysłany: 27 lutego 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jestem po raz pierwszy na forum. Moja druga ciąża 11 tydzień:) mam parę pytań do Was moje drogie Kobietki. Mam nadzieję, że mi pomożecie:)
    Pierwszy poród sn-okropnie to przeżyłam. I powiedziałam sobie, że drugi chcę cc. Niestety chodzę na nfz- nie stać mnie na prowadzenie ciąży od początku w prywatnych klinikach.Myśłałam o parkowej. Słyszałam, że trzeba się zgłosić w 35tyg, ale czy bez problemu zrobią mi cc? nie mam żadnych wskazań...

paulinkaaa
  • amarantowa Koleżanka

Wysłany: 27 lutego 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zarówno na parkowej jak i u arciszewskich nie wymagają aby całą ciążę prowadzić u ich lekarza. Zazwyczaj wystarczy jedna/dwie wizyta ok. 32 tygodnia ciąży.
    Za dopłatą zrobią. Tylko wtedy nie obowiązują standardowe cenniki. Zapewne zależy też na jakiego lekarza trafisz.

6sutugpjcfamqpgx.png

ex2bf71xf48ez5np.png
  • paulinkaaa Nowa

Wysłany: 28 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a normalny cennik to kwoty jakiego rzędu? możesz kogoś polecić na parkowej:)

paulinkaaa
  • amarantowa Koleżanka

Wysłany: 28 lutego 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    arciszewscy 2500, parkowa 1500. tylko to są ceny orientacyjne odnoszące się cesarek ''z papierami"

6sutugpjcfamqpgx.png

ex2bf71xf48ez5np.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amarantowa a nie 1800 na parkowej? Koleżanka tyle w grudniu płaciła za cc z zalecenia.

Paulinka ja na parkowej nie znam za bardzo lekarzy, ja chodzę do dr pietrewicza i nikogo innego stamtąd nie znam więc ciężko mi polecić.

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • paulinkaaa Nowa

Wysłany: 28 lutego 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znacie może jakiegoś psychiatrę podchodzącego normalnie do problemy z naturalnym porodem-tokofobia? żeby pomógł w tej sytuacji i wystawił zalecenie? odkąd dowiedziałam się o ciąży myślę tylko o tym, że nie chcę już sama rodzić...nie oceniajcie mnie...po prostu się boję

paulinkaaa
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ