Poród Bialystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda dzięki za obszerną relację Po piątkowej wizycie (36+ 2) postaram się nie zapomnieć napisać własnej Dobrze że napisałaś o tym 38 tc skończonym, bo dotąd żyłam w przekonaniu że wystarczy im 37
Z tym wymazem ostro przepłaciłaś niestety tzn. po pierwsze wydaje mi się, że skasowali Cię 100 wizyta+ 100 usg + 100 wymazy, bo nawet u Arciszewskich wymaz z dwóch punktów kosztuje 70 zł, a oni są ogólnie drożsi w stawkach. W każdym razie mi mój gin, do którego właśnie pierwszy raz idę na Parkową, polecił zrobić te badanie przed wizytą- robiłam na krakowskiej w Białym i za dwa punkty płaciłam 45 zł. -
Martaaaa nie trzeba skierowania. Po skończonym 35 tc zachodzisz i mówisz, że przyszłaś na paciorkowce Pobierają co trzeba i po ok. tygodniu są wyniki. Tu masz linka do tego lab. http://www.std.bialystok.pl/
Edit: doczytałam, że jesteś spoza Białego i pierwsze starcie z Parkową dopiero przed Tobą . To radze na początek dopytać Twojego gin prowadzącego czy przypadkiem sam w poradni nie pobiera wymazu- wiele nfz-otwskich poradni samodzielnie się tym zajmuje i nie biorą ani złotówki za wymazy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:53
-
Kasiakowa też myślę że te wymazy to drogo, babka w rejestracji jednak wyszczególniła, że 100 zł wizyta i po 100 zł posiew. Trochę mi szczęka opadła, no ale wyjścia nie było. Zwłaszcza, że jakieś dwa miesiące temu mój lekarz pobierał mi wymaz u siebie w gabinecie bo miałam infekcję i nie wziął nic za posiew. Chodzę do tego samego lekarza co byłam na Parkowej, tyle że on ma też swój prywatny gabinet oddzielnie jeszcze. Ja jestem spoza Białegostoku i w sumie już nawet nie szukałam gdzie bym mogła ten wymaz taniej zrobić. Się śmiałam jeszcze do męża że nas zaraz za ktg skasują jeszcze, no ale na szczęście nie:)
Ja wcześniej byłam przekonana też że 37 tygodni, a właśnie w poniedziałek mieliśmy 37t2dni i lekarz powiedział że muszę dotrwać do końca tygodnia żeby mnie przyjęli do porodu, że musi być pełne 38. Czyli wychodzi że przyjmują tylko te ciąże w terminie po prostu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 16:55
-
Hej
Styczniowa dziwne, że tak długo Cię przetrzymują... Ja wczoraj byłam na ktg i rozmawiałam ze swoim ginem o ewentualnym "przenoszeniu" to już na dzień dzisiejszy powiedział, żeby na wywołanie zgłosić się 4 dni po wyznaczonym terminie. Widać co lekarz to polityka, ale przenosić nie mam zamiaru. Rodzę za 2 tygodnie (39+ciut) i tyle
Z newsów "parkowych" dowiedziałam się, że za kilka tygodni ruszy u nich winda także ja się jeszcze na cywilizację nie załapię (chyba, że na jazdę testową, ale dziękuję ) ale ciężarówki z terminem kwiecień, maj już nie będą musiały być noszone na rękach -
Kasiakowa wrote:Hej
Styczniowa dziwne, że tak długo Cię przetrzymują... Ja wczoraj byłam na ktg i rozmawiałam ze swoim ginem o ewentualnym "przenoszeniu" to już na dzień dzisiejszy powiedział, żeby na wywołanie zgłosić się 4 dni po wyznaczonym terminie. Widać co lekarz to polityka, ale przenosić nie mam zamiaru. Rodzę za 2 tygodnie (39+ciut) i tyle
Z newsów "parkowych" dowiedziałam się, że za kilka tygodni ruszy u nich winda także ja się jeszcze na cywilizację nie załapię (chyba, że na jazdę testową, ale dziękuję ) ale ciężarówki z terminem kwiecień, maj już nie będą musiały być noszone na rękach -
Hej dziewczyny. Jestem po raz pierwszy na forum. Moja druga ciąża 11 tydzień mam parę pytań do Was moje drogie Kobietki. Mam nadzieję, że mi pomożecie:)
Pierwszy poród sn-okropnie to przeżyłam. I powiedziałam sobie, że drugi chcę cc. Niestety chodzę na nfz- nie stać mnie na prowadzenie ciąży od początku w prywatnych klinikach.Myśłałam o parkowej. Słyszałam, że trzeba się zgłosić w 35tyg, ale czy bez problemu zrobią mi cc? nie mam żadnych wskazań...paulinkaaa -
zarówno na parkowej jak i u arciszewskich nie wymagają aby całą ciążę prowadzić u ich lekarza. Zazwyczaj wystarczy jedna/dwie wizyta ok. 32 tygodnia ciąży.
Za dopłatą zrobią. Tylko wtedy nie obowiązują standardowe cenniki. Zapewne zależy też na jakiego lekarza trafisz. -
a znacie może jakiegoś psychiatrę podchodzącego normalnie do problemy z naturalnym porodem-tokofobia? żeby pomógł w tej sytuacji i wystawił zalecenie? odkąd dowiedziałam się o ciąży myślę tylko o tym, że nie chcę już sama rodzić...nie oceniajcie mnie...po prostu się bojępaulinkaaa