Poród Bialystok
-
WIADOMOŚĆ
-
Zawsze jeszcze możesz zmienić lekarza. Z tym nigdy nie powinno być problemu. Ja jestem z Suwałk. Na wizyty do dr Pietrewicza jeżdżę do Augustowa, tam przyjmuje w piątki i soboty. Na ważniejsze usg, czyli genetyczne, połówkowe i III trymestru mamy już wizyty u niego w Białymstoku.
Powiem Ci szczerze, że dr Pietrewicza będę każdemu polecać. Na prawdę bardzo dobry lekarz, jeszcze nigdy nie spotkałam się z tak dobrym podejściem do pacjentki. Na ostatniej standardowej wizycie zauważył u naszego synka problemy z serduszkiem. Od razu zrobił ktg i zadzwonił do kardiologa dziecięcego żeby nas umówić na konsultację. To było akurat przed świętami. Potem jeszcze w wigilię sam do mnie dzwonił, że on by wolał dla pewności jeszcze raz zbadać serduszko, więc w wigilię specjalnie dla nas przyjeżdżał do gabinetu. Kardiologa też mieliśmy u niego w gabinecie umówionego. Na szczęście po wszystkich zaleceniach jego i kardiologa wszystkie problemy znikły u malucha. Ale muszę przyznać, że lekarz dużo zyskał w moich oczach chociaż wcześniej też złego słowa bym na niego nie powiedziała.
A Ty skąd jesteś i u kogo ciążę prowadzisz?
U nas to też pierwsza ciąża. Zaczęłam jeździć do dr Pietrewicza wcześniej, bo mieliśmy problemy z zajściem i przy jego leczeniu się udało:)migussia lubi tę wiadomość
-
W sumie nie znam nikogo kto rodzil w poliklinice. Na parkowej miesiąc temu moja koleżanka rodziła. Miała cc, ale ona chciała poza tym miała wskazania. Bardzo zadowolona była i z opieki i samego porodu. Cena też dla ludzi. Jednak jak idziesz prywatnie to masz inny komfort, czujesz się jak człowiek i chyba nie jest to aż tak duży stres.
Ja wiem na pewno że jeśli się kiedyś zdecydujemy na drugiego malucha to też na pewno ciążę u dr Pietrewicza bedziemy prowadzić. -
U nas jakoś nie wnikaja, gdzie się zdecydowaliśmy. Tak na prawdę to tylko i wyłącznie wasza decyzja i nikomu nic do tego. Ja jeszcze może bym się zdecydowała na nasz szpital ale u nas nie ma znieczulenia i dodatkowo akurat na nasz termin planowany jest początek remontu oddziału więc nie wiem gdzie przyszłoby mi rodzić.
U mnie koleżanki wybierają albo parkową albo arciszewskich. Ale na parkowej sporo taniej no i lekarza mam tam. -
Witam,
A ja mam pytanie odnośnie wyprawki jaką dają dziecku na wyjście po urodzeniu z Kliniki na Parkowej. Któraś z was może mi napisać co dokładnie wchodzi w skład? Jeżeli np rodzi się zimą to czy np. kombinezon też dają? Chcę tam rodzić w lutym ale do wizyty mam jeszcze trochę czasu więc wolę za wczas ewentualnie zaopatrzyć się w odpowiednie rzeczy dla malucha.
Pozdrawiam -
Styczniowa27 wrote:Witam,
A ja mam pytanie odnośnie wyprawki jaką dają dziecku na wyjście po urodzeniu z Kliniki na Parkowej. Któraś z was może mi napisać co dokładnie wchodzi w skład? Jeżeli np rodzi się zimą to czy np. kombinezon też dają? Chcę tam rodzić w lutym ale do wizyty mam jeszcze trochę czasu więc wolę za wczas ewentualnie zaopatrzyć się w odpowiednie rzeczy dla malucha.
Pozdrawiam
-
magdaM85 wrote:Ja jeszcze też przed porodem, ale akurat w niedziele odwiedziłam przyjaciółkę która urodziła u nich 1 grudnia. Ogólnie dla malucha nie musisz mieć nic. Ubierają go w swoje ubranka. Na wyjście ubrali w dwa kaftaniki, pajacyk, dwie czapeczki, rożek i kocyk. Kombinezonu nie dają. Dostajesz jeszcze wanienke i butelkę. Koleżanka mówiła że na drogę był akurat ubrany.
Ana kiedy masz termin? Wiesz czy to prawda czy na Parkowej praktykują to samo co u Arciszewskich, że i tak większość porodów kończy się cc? -
Termin mam na początek marca. W sumie nie wiem jaki mają stosunek do cc, za tydzień mam wizytę u mego lekarza to właśnie mamy trochę o porodzie pogadać. Koleżanka miała ciążę prowadzoną w Bocianie, oni mają jakąś umowę z Parkową na porodu. Koleżanka miała zaplanowane cc, ale to dlatego że w sumie sama chciała a jej lekarz prowadzący z Bociana stwierdził że w jej sytuacji i tak by zalecal.
A Ty chcesz rodzić naturalnie czy cesarka? Ja jeszcze się zastanawiam... -
Hej dziewczyny. Ja zdecydowałam się rodzić na Parkowej. Wczesniej planowałam u Arciszewskich, ale jednak roznica w cenie przewazyla. Dobre opinie od znajomych mam i z jednego i z drugiego miejsca.
jestem w 34tc, w tym tygodniu ide na 1 wizyte na Parkowa. Chciałabym rodzić sn. -
Ja mam obecnie 36 tc i teraz idę na wizytę ostatnia przed porodem 12 lutego. Od tego czasu będę musiała dwa razy w tygodniu stawiać się na ktg tylko nie wiem czy one będzie płatne czy nie. Ostatnio robili mi badania tj krew, posiew z pochwy i badanie szyjki na samolocie no i trochę drogo bo 220 zł zapłaciłam. Ale cóż jak będę po porodzie to napisze wam moje odczucia:)
migussia lubi tę wiadomość