poród w Trójmieście
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli chodzi o remont w Redłowie to dostałam sprzeczne informacje Koleżanka, która chodzi tam do SR powiedziała mi, że remont ma być pod koniec sierpnia i znieczulenie na żądanie od 01.09 a porodówka przeniesiona na I piętro, natomiast gdy ja byłam zobaczyć szpital to dowiedziałam się, że przetarg nie zakończony, anestezjologa ma nie być na razie. Położna powiedziała, że trzeba dzwonić i się pytać czy porodówka funkcjonuje. Eh szkoda gadać jednym słowem nikt nic nie wie
-
Trzeba dzwonić i się pytać czy porodówka funkcjonuje? To znaczy, że mogę akurat trafić na termin, kiedy w ogóle nie będą przyjmowali rodzących na oddział i będę musiała szukać innego szpitala?
livia30, dzięki za odpowiedzi, na razie nie mam więcej pytań -
Witam. Ja rodziłam w Wejherowie pod koniec października 2013 roku. Wszystko było super. Oczywiście byłam przestraszona opowiadaniami innych dziewczyn. O 20 trafiłam na Sor a juz 22.30 córka była ze mną. Szpital ok jedzenie jak to szpitalne ale nie najgorsze.
-
nick nieaktualny
-
Hejka. Mam najświeższe info na temat remontu w Redlowie. Moj lekarz tam pracuje i sie go wypytalam. Remont sie przesunął, ja mam termin na polowe września i lekarz mowi, ze na pewno sie nie zalapie bo bedzie pozniej.
Kto ma zatem termin wczesniej tego remont ominie a kto pozniej... No cóż trzeba sie bedzie pewnie na bieżąco dowiadywać
-
nick nieaktualny
-
binka76 wrote:4me, a mówił kiedy później, ja mam na 7.10
Pewnie, ze porodowka bedzie dzialac- no ale rodzenie podczas remontu to pewnie srednia wygoda i wierze sie zapewne tez z jakimiś utrudnieniami...
-
Polecam szpital Wojewodzki polozne super kieruja porodem opiekuja sie sa bardzo pomocne znieczulenie dostepne mi lekarz sam zaproponowal opcje znieczulenia dostepna jest tez wanna prysznice i gaz rozweselajacy drabinki i pilki do skakania moj porod z oxytocyna i znieczuleniem trwal 4 godz 10 min wspominam bardzo dobrze nie obeszlo sie bez naciecia krocza ale do przeżycia szycie troche boli
Opieka po porodzie wiekszosc poloznych do rany przyloz sa do dyzpozycji 24 godz na dobe laktacyjne cierpliwe i chetne do pomocy
Incormuja co za badania robia dziecku wzzystko na miejscu
Ogolnie w skali 1 do 10 daje 9 i pol ps jedzenie tez dobreGosiak, orchideaa, Kaja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyByłam na patologi ciązy w Redłowie, chyba przekonałam sie do zmiany szpitala.
Zabrakło nawet oksytocyny, dzwonili po szpitalach. Na wywołanie zakładają cewnik na szyjkę.
Dziewczyny po cc leżą na patologi ciazy przez 2 dni. Remont ma zacząć się kolo 2 polowy października lub listopad -
Martosza, dostać się na kliniczną to trzeba mieć fart... Położnik z klinicznej mówił nam na szkole rodzenia, że blokady są bardzo często, średnio co 3 dzień Warto sobie od razu obmyślić plan b.
Na Zaspie tydzień temu rodziła siostra. Na salach porodowych są piłki i gaz, nie ma drabinek itp., prysznice są na korytarzach, nie ma zzo... Położne to mówiła, że zależy jak się trafi. Rodziła 12 h i szczęśliwa, że nie potwierdziło się to co piszą dziewczyny w opiniach na rodzić po ludzku, nie było żadnego pospieszania, nie było oksy. Na Zaspie nie znęcają się i jeżeli dziecko jest duże to robią od razu cc. Jak się zgłaszasz na izbę z ciążą przenoszoną, tak 41 tydz, to nie wyganiają w świat tylko pomagają. Tyle się dowiedziałam.https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
niania.ogg wrote:Martosza, dostać się na kliniczną to trzeba mieć fart... Położnik z klinicznej mówił nam na szkole rodzenia, że blokady są bardzo często, średnio co 3 dzień Warto sobie od razu obmyślić plan b.
Na Zaspie tydzień temu rodziła siostra. Na salach porodowych są piłki i gaz, nie ma drabinek itp., prysznice są na korytarzach, nie ma zzo... Położne to mówiła, że zależy jak się trafi. Rodziła 12 h i szczęśliwa, że nie potwierdziło się to co piszą dziewczyny w opiniach na rodzić po ludzku, nie było żadnego pospieszania, nie było oksy. Na Zaspie nie znęcają się i jeżeli dziecko jest duże to robią od razu cc. Jak się zgłaszasz na izbę z ciążą przenoszoną, tak 41 tydz, to nie wyganiają w świat tylko pomagają. Tyle się dowiedziałam.
hmm tez słyszałam o tych blokadach ale myslałam ze to bujda....trezba jednak obrać plan B:) -
Martosza83 wrote:hmm tez słyszałam o tych blokadach ale myslałam ze to bujda....trezba jednak obrać plan B:)
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png