X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poród pro-familia łódź
Odpowiedz

pro-familia łódź

Oceń ten wątek:
  • Sue87 Koleżanka

Wysłany: 18 kwietnia 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Chciałam zapytać czy któraś z Was rozkładała może zapłatę za poród w PF na raty?
    Jeżeli tak, to jak to wyglada? Jakie raty itp?
    Będę bardzo wdzięczna za informacje :)

Pozdrawiam!

ckaicsqvntdeeclt.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oni chyba mają mediraty, ale jak to działa to nie wiem niestety.

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Leśny_stworek Koleżanka

Wysłany: 21 kwietnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-)
    Mam ponad dwa tygodnie do kwalifikacji w pro-familii (poród sn). Orientujecie się może jak wygląda tam procedura w przypadku gdy termin porodu minął i nic się nie dzieje? Przychodzimy wtedy na jakąś kontrolę/ktg/cokolwiek? Po jakim czasie można się zgłosić na ewentualne wywoływanie? Oczywiście dopytam o to sama w trakcie kwalifikacji ale jestem ciekawa czy macie jakieś doświadczenia?

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml
    27dpo (5+5) - jest serduszko! <3

zem3j44jy69rx3nz.png

23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg.
  • Mia18 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 41tc możesz przyjeżdżać do nich na ktg. W 42 się wywołuje, ale to chyba standard wszędzie, że chodzisz tydzień po terminie, a potem się wspomaga. Ja nie korzystałam z ktg (miałam za daleko). Kilka dni po terminie samo się zaczęło :)
    Dziewczyny po cc, czy wasze szwy się same rozpuscily, czy była potrzeba sciagania?

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam informację, że gdybym nie urodziła do tego czasu, to mam w 41 tyg 1 d zgłosić się do nich i albo poczekamy albo wywołujemy.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • asia466 Przyjaciółka

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jeszcze za wczas ze szwami, ginekolog mówił ze to potrwa długo. Jak bede na wizycie to dopytam. Powiedział ze po cesarce pierwsza wizyta po 2 tygodniach.

Kawokado lubi tę wiadomość

• Mia18 Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2018, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja gapa nie zapytałam, w wypisie ani słowa o szwach. Przyznam że na inne nie liczę niż rozpuszczalne, tak miałam przy 1 cc. Wystają mi jeszcze żyłki z brzucha

• Mia18 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat szwów sam się rozwiązał, dziś rano odpadł mi jeden supelek (po prawie 3tyg)

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie !
    Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.

https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/

Pozdrawiam :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• karolaack Debiutantka

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, prześledziłam cały wątek i jestem już niemal pewne swojej decyzji ;) 30.04 mam wizytę kwalifikacyjną u dr Bruckiej, termin z om na 31.05 i wskazanie na cc od psychiatry więc mam nadzieję, że zostanie ono uznane i wszystko pójdzie po mojej myśli :) czekałam na swissmed w Gdańsku, ale już pogodziłam się z tym, że nie zdążą... martwię się tylko tym, że w PF wyznaczają z tego co widzę cc na 39tc i czy dotrwam do tego terminu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:23

a328e2cd2f.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaack nie martw się :) ja jadę z Gdyni, termin dr Brucka wyznaczyła na skończony 39 tydzień, ale zaznaczyła, że gdyby coś się zaczęło dziać, to dzwonić i można przenieść termin na jeszcze tydzień wcześniej :) ja jutro idę do mojego giną w Gdyni i liczę, że powie mi, że wszystko jeszcze pozamykane i mogę spokojnie czekać na drugiego maja :)

karolaack lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• karolaack Debiutantka

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapowiedziałam już mężowi, że jak po tej wizycie 30.04 wszystko nam będzie pasowało, to kładę się i nic nie robię do terminu :D dziś mam wizytę u swojej gin, jestem bardzo ciekawa co powie na mój pomysł :) muszę też zrobić sobie jakiś plan B, myślałam czy nie zaklepać terminu w wojewódzkim, ale tak bardzo nie mam ochoty o tym myśleć, że nie wiem co z tego będzie ;)
    Kawokado masz jakiś plan awaryjny?

a328e2cd2f.png
  • Kawokado Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awaryjny to jedynie zaspa, albo Puck i głośny krzyk, że nie zgadzam się na poród sn... No ale wiadomo jak to w Trójmieście :/ podobno na zaspie i tak robią próbę oksytocynowa nawet jeżeli nie zgadzasz się na poród sn :/ dziś mam wizytę i zobaczę co powie lekarz, w razie czego mam wizytę u lekarza z zaspy 6 mają, ale wtedy mam już nadzieję tulić córkę w domu :p generalnie w Trójmieście mimo pierwszej CC ciężko o zapewnienie, że zrobią cesarkę :/ a ja się zwyczajnie boje ze mi się blizna rozejdzie :/

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w szpitalu w Pucku wczorqj w nocy poszły mi po nogach wody, teraz się sączą i towarzyszą im straszaki :( i tyle z mojego porodu w pf, nie wiem co dalej bo nie ma decyzji czy jutro CC czy wypisza mnie do domu (!!!) Bo są takie pomysły - z lecącymi wodami... W razie jakby wypisali tonod razu wsiadam w samochód i jadę do pf. Moze nie urodzę na autostradzie

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado wrote:
    Dziewczyny jestem w szpitalu w Pucku wczorqj w nocy poszły mi po nogach wody, teraz się sączą i towarzyszą im straszaki :( i tyle z mojego porodu w pf, nie wiem co dalej bo nie ma decyzji czy jutro CC czy wypisza mnie do domu (!!!) Bo są takie pomysły - z lecącymi wodami... W razie jakby wypisali tonod razu wsiadam w samochód i jadę do pf. Moze nie urodzę na autostradzie
    Bardzo Ci współczuję :-( tyle starań, zastanawiania się nad najlepszą opcją i na końcu takie coś.
    Serio jest w ogóle opcja, że Cię wypuszczą z tymi wodami? Na wątku czerwcówek jedna z dziewczyn też trafiła z sączącymi wodami do szpitala, i udało się utrzymać ciążę jeszcze chyba koło 3 tygodni. Tylko u niej była wcześniejsza ciąża, u Ciebie faktycznie mogą zdecydować o cesarce.
    Trzymaj się dzielnie! Tak czy inaczej będzie dobrze. Juz niedługo będziesz mogła przytulić swojego maluszka :-*

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml

zem3j44jy69rx3nz.png

• Jaga2018 Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam jestem z Trojmiasta również zamierzam rodzic w PF, termin mam na 19.06.2018r. Wizytę kwalifikacyjna u dr Kaczmarka na 16.05, będę miała skierowanie od swojego gina na CC. Czy któraś z was się orientuje czy takie skierowanie oraz pierwsze CC wystarczy? Chętnie nawiąże kontakt z dziewczynami z Trójmiasta które wybierają się do PF w podobnym terminie.

Jaga
  • Mia18 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga2018 wrote:
    Witam jestem z Trojmiasta również zamierzam rodzic w PF, termin mam na 19.06.2018r. Wizytę kwalifikacyjna u dr Kaczmarka na 16.05, będę miała skierowanie od swojego gina na CC. Czy któraś z was się orientuje czy takie skierowanie oraz pierwsze CC wystarczy? Chętnie nawiąże kontakt z dziewczynami z Trójmiasta które wybierają się do PF w podobnym terminie.
    Nie martw się, Kaczmarek nie będzie Ci robił problemów. Sam mi uświadomił że jest jakiś zapis (w ustawie?) ze po 1 cc, jeslo kobieta chce rodzic sn, to musi wyrazić zgodę, nikt nie może jej zmusić. Nawet sam wspomniał że pewnie będzie 2 cięcie. Obejrzał na usg blizne i uznał że jeśli chce to mogę sn, ale decyzja należy do mnie. Takze nie stresuj się :)

Jaga2018 lubi tę wiadomość

• Mia18 Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado,3mam kciuki. Uda Ci się, trzeba w to wierzyc. Zaczekaj aż się poprawi/ustabilizuje Twój stan. Niektórzy wypisują się na własne zadanie, jak nie ma zagrożenia i jadą prosto tam gdzie chcą rodzic. Głowa do gory!

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaga2018 wrote:
    Cześć. Ja też mam termin na 19.06 i też planuje poród w pro familii i jestem z okolic trójmiasta. Z tym, że ja poród sn. Mam wizytę kwalifikacyjną u dr Wilińskiego 8 maja. Może się spotkamy na poródowce :-)

Kawokado, jak sytuacja?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:12

Jaga2018 lubi tę wiadomość

cd9bs65gvuog3tc2.png
    22dpo - beta 7160 mIU/ml
    24dpo - 14 296 mIU/ml

zem3j44jy69rx3nz.png

• Jaga2018 Debiutantka

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 04:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lesny_Stworek , powiedz proszę czy zamierzasz jechać do Łodzi wcześniej przed wyznaczonym termin czy poczekasz aż zacznie się akcja?. Ja się trochę obawiam, że nie dotrwam do terminu wyznaczonego przez PF i koniec końców skończę w najlepszym razie na Zaspie lub na Klinicznej.

Jaga
‹‹ 16 17 18 19 20
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ