pro-familia łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny
Mam ponad dwa tygodnie do kwalifikacji w pro-familii (poród sn). Orientujecie się może jak wygląda tam procedura w przypadku gdy termin porodu minął i nic się nie dzieje? Przychodzimy wtedy na jakąś kontrolę/ktg/cokolwiek? Po jakim czasie można się zgłosić na ewentualne wywoływanie? Oczywiście dopytam o to sama w trakcie kwalifikacji ale jestem ciekawa czy macie jakieś doświadczenia?
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
W 41tc możesz przyjeżdżać do nich na ktg. W 42 się wywołuje, ale to chyba standard wszędzie, że chodzisz tydzień po terminie, a potem się wspomaga. Ja nie korzystałam z ktg (miałam za daleko). Kilka dni po terminie samo się zaczęło
Dziewczyny po cc, czy wasze szwy się same rozpuscily, czy była potrzeba sciagania? -
Witajcie !
Dzisiaj startuje Tydzień Pieluchy Wielorazowej. Zapraszam do wydarzenia na fb. Jest tam mnóstwo informacji oraz konkursów z wieloma nagrodami.
https://www.facebook.com/Tydzie%C5%84-Pieluchy-Wielorazowej-298376324026378/
Pozdrawiam
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Hej, prześledziłam cały wątek i jestem już niemal pewne swojej decyzji 30.04 mam wizytę kwalifikacyjną u dr Bruckiej, termin z om na 31.05 i wskazanie na cc od psychiatry więc mam nadzieję, że zostanie ono uznane i wszystko pójdzie po mojej myśli czekałam na swissmed w Gdańsku, ale już pogodziłam się z tym, że nie zdążą... martwię się tylko tym, że w PF wyznaczają z tego co widzę cc na 39tc i czy dotrwam do tego terminu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2018, 16:23
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Karolaack nie martw się ja jadę z Gdyni, termin dr Brucka wyznaczyła na skończony 39 tydzień, ale zaznaczyła, że gdyby coś się zaczęło dziać, to dzwonić i można przenieść termin na jeszcze tydzień wcześniej ja jutro idę do mojego giną w Gdyni i liczę, że powie mi, że wszystko jeszcze pozamykane i mogę spokojnie czekać na drugiego maja
karolaack lubi tę wiadomość
-
zapowiedziałam już mężowi, że jak po tej wizycie 30.04 wszystko nam będzie pasowało, to kładę się i nic nie robię do terminu dziś mam wizytę u swojej gin, jestem bardzo ciekawa co powie na mój pomysł muszę też zrobić sobie jakiś plan B, myślałam czy nie zaklepać terminu w wojewódzkim, ale tak bardzo nie mam ochoty o tym myśleć, że nie wiem co z tego będzie
Kawokado masz jakiś plan awaryjny?Kawokado lubi tę wiadomość
-
Awaryjny to jedynie zaspa, albo Puck i głośny krzyk, że nie zgadzam się na poród sn... No ale wiadomo jak to w Trójmieście podobno na zaspie i tak robią próbę oksytocynowa nawet jeżeli nie zgadzasz się na poród sn dziś mam wizytę i zobaczę co powie lekarz, w razie czego mam wizytę u lekarza z zaspy 6 mają, ale wtedy mam już nadzieję tulić córkę w domu :p generalnie w Trójmieście mimo pierwszej CC ciężko o zapewnienie, że zrobią cesarkę a ja się zwyczajnie boje ze mi się blizna rozejdzie
-
Dziewczyny jestem w szpitalu w Pucku wczorqj w nocy poszły mi po nogach wody, teraz się sączą i towarzyszą im straszaki i tyle z mojego porodu w pf, nie wiem co dalej bo nie ma decyzji czy jutro CC czy wypisza mnie do domu (!!!) Bo są takie pomysły - z lecącymi wodami... W razie jakby wypisali tonod razu wsiadam w samochód i jadę do pf. Moze nie urodzę na autostradzie
-
Kawokado wrote:Dziewczyny jestem w szpitalu w Pucku wczorqj w nocy poszły mi po nogach wody, teraz się sączą i towarzyszą im straszaki i tyle z mojego porodu w pf, nie wiem co dalej bo nie ma decyzji czy jutro CC czy wypisza mnie do domu (!!!) Bo są takie pomysły - z lecącymi wodami... W razie jakby wypisali tonod razu wsiadam w samochód i jadę do pf. Moze nie urodzę na autostradzie
Serio jest w ogóle opcja, że Cię wypuszczą z tymi wodami? Na wątku czerwcówek jedna z dziewczyn też trafiła z sączącymi wodami do szpitala, i udało się utrzymać ciążę jeszcze chyba koło 3 tygodni. Tylko u niej była wcześniejsza ciąża, u Ciebie faktycznie mogą zdecydować o cesarce.
Trzymaj się dzielnie! Tak czy inaczej będzie dobrze. Juz niedługo będziesz mogła przytulić swojego maluszka :-*
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
Witam jestem z Trojmiasta również zamierzam rodzic w PF, termin mam na 19.06.2018r. Wizytę kwalifikacyjna u dr Kaczmarka na 16.05, będę miała skierowanie od swojego gina na CC. Czy któraś z was się orientuje czy takie skierowanie oraz pierwsze CC wystarczy? Chętnie nawiąże kontakt z dziewczynami z Trójmiasta które wybierają się do PF w podobnym terminie.Jaga
-
Jaga2018 wrote:Witam jestem z Trojmiasta również zamierzam rodzic w PF, termin mam na 19.06.2018r. Wizytę kwalifikacyjna u dr Kaczmarka na 16.05, będę miała skierowanie od swojego gina na CC. Czy któraś z was się orientuje czy takie skierowanie oraz pierwsze CC wystarczy? Chętnie nawiąże kontakt z dziewczynami z Trójmiasta które wybierają się do PF w podobnym terminie.
Jaga2018 lubi tę wiadomość
-
Jaga2018 wrote:Witam jestem z Trojmiasta również zamierzam rodzic w PF, termin mam na 19.06.2018r. Wizytę kwalifikacyjna u dr Kaczmarka na 16.05, będę miała skierowanie od swojego gina na CC. Czy któraś z was się orientuje czy takie skierowanie oraz pierwsze CC wystarczy? Chętnie nawiąże kontakt z dziewczynami z Trójmiasta które wybierają się do PF w podobnym terminie.
Kawokado, jak sytuacja?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 13:12
Jaga2018 lubi tę wiadomość
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
Lesny_Stworek , powiedz proszę czy zamierzasz jechać do Łodzi wcześniej przed wyznaczonym termin czy poczekasz aż zacznie się akcja?. Ja się trochę obawiam, że nie dotrwam do terminu wyznaczonego przez PF i koniec końców skończę w najlepszym razie na Zaspie lub na Klinicznej.Jaga