pro-familia łódź
-
WIADOMOŚĆ
-
karolaack wrote:Hej, prześledziłam cały wątek i jestem już niemal pewne swojej decyzji 30.04 mam wizytę kwalifikacyjną u dr Bruckiej, termin z om na 31.05 i wskazanie na cc od psychiatry więc mam nadzieję, że zostanie ono uznane i wszystko pójdzie po mojej myśli czekałam na swissmed w Gdańsku, ale już pogodziłam się z tym, że nie zdążą... martwię się tylko tym, że w PF wyznaczają z tego co widzę cc na 39tc i czy dotrwam do tego terminuWojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Stasio ur. 01.03.2018 ProFamilia przez CC 2920/50/10
Ula ut 27.10.2020 Salce Łódź przez CC 2630/50/10 -
Jaga2018 wrote:Witam jestem z Trojmiasta również zamierzam rodzic w PF, termin mam na 19.06.2018r. Wizytę kwalifikacyjna u dr Kaczmarka na 16.05, będę miała skierowanie od swojego gina na CC. Czy któraś z was się orientuje czy takie skierowanie oraz pierwsze CC wystarczy? Chętnie nawiąże kontakt z dziewczynami z Trójmiasta które wybierają się do PF w podobnym terminie.
Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Jaga2018 wrote:Lesny_Stworek , powiedz proszę czy zamierzasz jechać do Łodzi wcześniej przed wyznaczonym termin czy poczekasz aż zacznie się akcja?. Ja się trochę obawiam, że nie dotrwam do terminu wyznaczonego przez PF i koniec końców skończę w najlepszym razie na Zaspie lub na Klinicznej.
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
27dpo (5+5) - jest serduszko!
23.08.2017 - Aniołek [*] 7 tyg. -
Leśny_stworek wrote:Wynajmiemy coś z mężem 2 tygodnie przed terminem. Mam nadzieję, że to wystarczy. Bardzo się boję sytuacji jakiej doświadczyła Kawokado (kilka postów wyżej) i że akcja rozpocznie się wcześniej a ja wyląduje na miejscowej porodowce. Z. Drugiej strony mam też obawy, że pojadę te 2 tygodnie przed terminem, a maluszek nie będzie chciał wyjść. Mąż nie ma za dużo urlopu i najgorzej, jak poród się jeszcze nie rozpocznie a my będziemy musieli wracać. Ciężki temat, ale chyba nie ma wyjścia. Na swissmed już nie liczę.
Ja tez się tego bałam, dlatego doczekałam do terminu - a wczesniej chodziłam przez ostatni tydzien co 2 dni na ktg, zeby kontrolowac sytuacje i mierzylam polozenie brzucha czułam, ze nic sie nie dzieje, wiec dzien po terminie pojechalam do PF (10.04) a 12.04 urodziłam, wiec zaplacilam tylko za 2 doby wiecej - jest to jakies rozwiazanie i tez przejrzalam hotele wczesniej w razie czego ale udalo sie bez przeprowadzki
-
Cześć dziewczyny moja Zuza już na świecie od czwartku wczoraj wreszcie wypisali nas ze szpitala. Moja niecierpliwa kruszyna ważyła 2100g i mierzy 49 cm. Żałuję, że nie udało się.z łodzią z ale powiem wam, ze Puck naprawdę mnie zaskoczył. Bardzo sympatyczne położne. Zrobili mi CC, ale czekali aż zacznie się akcja (w nocy miałam skurcze co 10 min, jak były co 7 wzięli mnie na stół). Szczerze mówiąc nie mam wątpliwości jaki rodzaj porodu wolę - CC na zimno wygrywa :p trzymam kciuki żeby wam udało się dojechać do pf!
Lukrecja, Leśny_stworek, karolaack lubią tę wiadomość
-
ReaSylwia wrote:kajax
Pomimo porodu komercyjnego nie ma usługi cc na życzenie. Konieczne jest zaświadczenie od specjalisty ze wskazaniem do cesarskiego cięcia. Byłam osobiście w PF i takie uzyskałam informacje.Wojtek Ur 9.09.2015 przez nagle CC 2420/52/10
Hej. Rodziła może któraś z Was ostatnio e pro-familii? Na ich fb znalazłam dwa komentarze, że nie przyjmują znów porodów mimo braku oficjalnej informacji o tym...
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
Leśny_stworek wrote:Hej. Rodziła może któraś z Was ostatnio e pro-familii? Na ich fb znalazłam dwa komentarze, że nie przyjmują znów porodów mimo braku oficjalnej informacji o tym...
ja miesiąc temu...zadzwoń do nich, oni naprawdę są mili i udzielają rzetelnych informacji. Dwa komentarze to trochę mało, gdyby tak było, znów byłaby afera..mi się wydaję, że to może być złośliwie po prostu...
zadzwoń i daj znać
Powodzenia
-
Tęskniąca wrote:ja miesiąc temu...zadzwoń do nich, oni naprawdę są mili i udzielają rzetelnych informacji. Dwa komentarze to trochę mało, gdyby tak było, znów byłaby afera..mi się wydaję, że to może być złośliwie po prostu...
zadzwoń i daj znać
Powodzenia
Nie wiem co teraz zrobić. Takie nerwy przed porodem.
Edit. Jednak już jestem pewna. Porody przyjmują tylko od poniedziałku do środy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2018, 10:45
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
Lena_110 wrote:Hej, jestem w tej samej sytuacji. Faktycznie do jutra ma się coś dalej wyjaśnić, ponoć szpital nadal ma problemy i sytuacja jest niepewna. Nie wiem co robić
Ja w sumie żadnego. W ciągu 3 dni muszę wpłacić resztę zaliczki za zarezerwowany nocleg w Łodzi. Nie wiem czy wpłacić czy zrezygnować (wtedy wcześniej wpłacone już pieniądze i rezerwacja mi przepadną)
22dpo - beta 7160 mIU/ml
24dpo - 14 296 mIU/ml
Niestety z Pro-familia to prawda, do końca maja sytuacja ma się wyjaśnić, jeżeli nie pozyskają inwestora w czerwcu koniec z porodami. Ja też jestem z Trojmiasta miałam mieć CC 12.06.2018r., niestety na ostatniej wizycie lekarz poinformował mnie ,że sytuacja jest niepewna , żadnej umowy nikt już ze mną nie podpisze i mam zadzwonić dopiero w czerwcu i zapytać czy dalej działają. Ja osobiście jestem załamana takim obrotem sprawy, nie mogę już spać po nocach mam koszmary ,że znowu trafię do panstwowego szpitala i będę skazana na łaskę i nie łaskę szanownego personelu. Swissmed dopiero od lipca także również nie mam szans aby się załapać i nie wiem co mam teraz robić chyba usiąść się i płakać. Dziewczyny z Trójmiasta co dalej planujecie ? Jakiś plan B ?Jaga
-
Leśny_stworek - tak, jestem z 3mmiasta i tez jestem zalamana:( Kurczę, a ja miałam wczoraj informację, że w czerwcu przyjmują jeszcze porody właśnie od poniedziałku do środy, nie jest to wymarzona sytuacja, no ale zawsze lepiej tak niż w ogóle...Ale z drugiej strony tak to wszystko niepewne, że organizowanie tak logistycznie skomplikowanego przedsięwzięcia jak pobyt kilka ostatnich tyg ciąży w Łodzi z ryzykiem, że nic z tego nie będzie to też bez sensu...Jaga, a kiedy miałaś te ostatnią wizytę i to info od lekarza? Ja też jestem załamana, ciągle myślę co można zrobić, na Swissmed moim zdaniem nie ma co liczyć, pewnie tak na 100% ruszą od początku lipca jak nie dalej Dziś mam jeszcze z nimi rozmawiać (PF), moze czegoś jeszcze się dowiem. Rozważam w desperacji Warszawę i Medicover, ale raz, ze bardzo drogo, dwa, że u nich chyba cieżko z cc i trzeba jechać specjalnie na wizytę kwalifikacyjną w sumie w ciemno, nie ma wizyt 'zdalnych' (przesłanie dokumentacji) jak było w PF, żeby nie jeździć bez sensu. Strasznie sztywny i nieprzyjazny mi się Medicover wydaje, i nie wiem czego mogę się spodziewać.