Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby:) bynajmniej Jerzak mnie zaskoczyla, ze zlecila mi tylko swoje ulubione usg, ale nie jest Az taka niemila:) nie taki diabel straszny jak go maluja

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska, a robiliście badania nasienia? Czasami przy takich poronieniach problem lezy w nasieniu :/

Jerzakowa jest milsza na drugiej wizycie. Ja po pierwszej to prawie zrezygnowałam z jej usług, ale z drugiej byłam zadowolona :)

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, trzymam sie tego wlasnie:) dam jej druga szanse, mile, bo znajdzie dla mnie czas w pt mimo iz nie ma juz miejsc, mam przyjsc wtedy z badaniem usg, tak...robilismy badanie nasienia, niby ok, ona tez tak mowi. Chociaz ona sie zdziwila widzac badanie nasienia i zapytala: a sa problemy z zajsciem w ciaze? a tego problemu nie ma, wiec juz wiecej nie ogladala wyniku nasienia. Generalnie wynik pokazuje ze jest duzo plemnikow, troche mniej tych z ruchem postepowych, ale bardzo duzo wiec jako tako wychodzi...aha byl przekroczony czas abstynencji i ponoc dlatego byl tez problem z uplynnieniem (plus infekcja pare din wczesniej)....no nie wiem, opieram sie na razie na jerzakowej i moim endokrynologu.

Agxi lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałam się was coś poradzić. Jestem po dwóch poronieniach, oba na przełomie 5-6 tydzień. Miałam zamiar jechać do doktor Jerzak, ale wczoraj miałam jeszcze wizytę u swojego lekarza. Stwierdził że musi być problem z implantacją. Wykluczył natomiast słabą morfologię plemników jako przyczynę (morfologia ok 3%, ruch całkowity w normie ale przy dolnej granicy- nie pamiętam dokładnie, ilość całkowita ok 190 mln, koncentracja też była super). Zalecił nam badanie kariotypów, natomiast jeśli chodzi o badania w kierunku zespołu antyfosfolipidowego lub tocznia stwierdził że da mi leki w ciemno, że są to drogi badania, a to nie zaszkodzi i spróbujemy poeksperymentować. Leki mam brać od 7 dnia po owulacji: acard, duphaston, luteina, zastrzyki clexane, encorton. 13-14 dc test lub beta i albo przerwać leki albo kontynuować w razie ciąży. Powiedział że jest to zestaw często stosowany po in vitro. Zastanawiam się czy warto w takiej sytuacji jechać do doktor, czy coś więcej by jeszcze mogła dać. Bo mi się wydaje że nie. Najbardziej obawiam się tego encortonu, to jednak sterydy. Co o tym myślicie? Jeżeli chodzi o tarczycę, chlamydię itd to wszystkie wyniki są ok.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia: ja jestem spokojniejsza jak konsultuje to z dr Jerzak, ma ona zwolenników i przeciwników i dziewczyny tutaj tez pisały ze rożnie z nią bywa, ale wielu osobom pomogła i zleca kompleksowa diagnostykę, ja uważam ze lepiej wykluczyć rożne przyczyny niż niepotrzebnie faszerować sie lekami, a robiłaś badanie genu MTHFR? Nie jestem lekarzem ale podejrzewam ze dostaniesz inne dawki leku jeśli to jest profilaktyka, a inne jeśli to jest leczenie konkretnego problemu

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robiłam takiego badania. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem co dalej robić. Najchętniej rzuciłabym to w cholerę i liczyła na cud, ale będę walczyć chociażby dla męża, no i żeby nie żałować bo zły nastrój kiedyś minie.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez miałam taki mętlik jak zaczynałam robić badania, modliłam sie zeby dr Jerzak kolejnych mi nie zleciła:)i miałam ochotę nie umawiać tego badania usg ale i tu walczę do końca i dzis idę na to badanie, życzę dużo wytrwałości ! Ja musiałam wziąć samolot, autobus, samolot, autobus i pociąg:P

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podziwiam za samozaparcie, ale wiadomo jaki jest cel więc warto się poświęcić :)
    A znasz ten lek encorton?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam otym leku tutaj, także na pewno znajdziesz tu sporo odpowiedzi kto brał i na co:)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dreambaby wrote:
    Podziwiam za samozaparcie, ale wiadomo jaki jest cel więc warto się poświęcić :)
    A znasz ten lek encorton?

i jak?bedziesz jeszcze sie badac czy probujesz z tym zestawem lekow? ja ide w tym tygodniu do lekarza u siebie pytac czy wezmie pod uwage zalecenia polskiego lekarza...jak nie to na zwolnienie pojde i w Polsce bede zdobywac recepty...

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę robimy kariotypy, resztę póki co odpuszczę. Postanowiliśmy że spróbujemy z tym zestawem 3 cykle. Jak to nic nie da będziemy dalej się badać.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2016, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia!!!w sumie to zestaw jaki uzywa sporo dziewczyn,albo przynajmniej czesc lekow

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ty jakie leki dostałaś i zalecenia?
    Zamówiłam sobie dodatkowo taki pakiet badań ze śliny z invicty. Zależy mi na badaniu tej mutacji MTHFR. O coś takiego: https://www.topgenetics.pl/produkt/panel-nieplodnosc-zenska/

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez badalam ta mutacje ze sliny, ale nic mi nie wyszlo, ja przez miesiac mam brac glucophage, wit d, b6, b12, koenzym q10,kwas foliowy 5mg, acard, a w ciazy clexane 0,4 i moze jeszcze duphaston. u nas nic nie wyszlo poza niska wartoscia wit d, tsh na granicy normy, i ilosc pecherzykow na jajniku na granicy do PCO

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A duży miałaś niedobór D3? Ja też trochę mam i biorę dawkę 4000.

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj wynik to 14, Jerzak kazala 4000, moj endokrynolog kazal 6000…:)

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ja miałam 27 i gin kazał brać mi 4000 zimą i 2000 latem. A wiesz że mój gin miał pacjentkę która miała znaczny niedobór tej witaminy, dostała kroplówkę i zaszła od razu. Tylko u niej był problem z zajściem a nie poronieniami.
    Ile masz Aniołków?

I jeszcze chciałam zapytać czy długo się czeka na wizytę u Jerzak?

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam slaby doplyw slonca- mieszkam w norwegii:), ja na wczesnych etapach poronilam…ciezko mowic o aniolkach:) 2 razy, ponoc wit. D bardzo wazna przy podzialach komorkowych, oj nie wiem ile sie czeka na wizyte bo najpierw nie moglam przyjsc do niej wczesniej niz za okolo miesiac, a za kolejnym razem musialam przyjsc w ciagu tygodnia bo wtedy lecialam na usg (zlecone przez nia) i przyjela mnie gdzies tam pomiedzy zapisanymi pacjentkami

2fwaugpjrxudygqa.png
  • dreambaby Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha. U mnie też straty były na bardzo wczesnym etapie, nigdy nie widziałam nawet serduszka. Ale tak jest chyba jednak łatwiej. A słyszałaś o doktor Anecie Karwackiej? Podobno też dobra od poronień. Kiedyś był tu z nią wywiad na ovu. A ma bardzo długi czas oczekiwania na wizytę.

Agagusia lubi tę wiadomość

w57vpc0zzn2en7nx.png
    27.08.2015 (*) cb
    08.02.2016 (*) cb
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jakie u Ciebie przyczyny strat? nie slyszalam o tej lekarce, ja najpierw konsultowalam sie z ginekologiem i on powiedzial zeby tylko brac acard i duphaston…poczekalam pare dni i doszlam do wniosku ze jeszcze pojde do endokrynologa bo Tsh bylo w gornej granicy normy i on kazal zbic tsh i suplementowac wit d…a jeszcze po paru dniach stwierdzilam ze jak juz ide do endokrynologa to zaryzykuje z Jerzak, jak jej plan leczenia nie podziala to bede myslec co dalej

2fwaugpjrxudygqa.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ