1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, po udanej ciąży od profesor Jerzak zostało mu sporo leków i suple. Napiszcie do mnie jeżeli interesują was (w dobrych cenach oczywiśćie) i podam szczegóły. Wszystkie prawie całe opakowania do mniej więcej 2026 ważności. Tu lista: kwercetyna, berberyna, alanerv, clexane, kwas foliowy 5mg, metformina 500 mg, miovelia, miozytogyn, koenzym q10.
-
Hej, mam taki sam problem jak Wy, co sklonilo mnie do napisania pracy magisterskiej z psychologii na ten temat.
Jeśli któraś z Was chciałaby mi pomóc i wypełnić ankietkę, serdecznie zapraszam, zajmie kilka minut.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSek1slMQgtvN5kmpg9umyfK46Jcj17Z0F5usrs4AdyGIancOQ/viewform -
ZZ wrote:Ja w tej ciąży byłam 3 razy na sOR Karowa, zawsze były to dokładne badania bez bagatelizowania i łatki „panikary”.
Leżałam też tam 2 tyg w 10 tyg na ginekologii z powodu bardzo dużego krwawienia. .
Będę się tam umawiać na cc chociaż brałam też pod uwagę IMiDZ.
Cieszę się, że dobrze piszecie o Karowej!
Chyba chciałabym tam rodzić, więc dobrze słyszeć pozytywne opinie. -
Diana_ange wrote:Dziewczyny, po udanej ciąży od profesor Jerzak zostało mu sporo leków i suple. Napiszcie do mnie jeżeli interesują was (w dobrych cenach oczywiśćie) i podam szczegóły. Wszystkie prawie całe opakowania do mniej więcej 2026 ważności. Tu lista: kwercetyna, berberyna, alanerv, clexane, kwas foliowy 5mg, metformina 500 mg, miovelia, miozytogyn, koenzym q10.
Diana odezwę się na priv🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Kornelia, tak.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Krąsi wrote:Kornelia, tak.
Dziękuję Zapisałam się! Ja akurat w grudniu 2023 miałam wczesne poronienie w 6 tyg. Pierwsza świadoma próba podczas owulacji. W styczniu robiłam hormony w dwóch fazach na Karowej i były ok. Kolejno w marcu dowiedziałam się, że mam przegrodę całkowitą w macicy, szyjce i częściowo w pochwie. Większość życia myślałam, że macica podwójna. Zdiagnozował mnie prof. Ludwin, jeśli któraś z Was ma wadę to bardzo polecam, najlepszy specjalista w tej dziedzinie. Miałam zabieg w czerwcu, balonikowanie by nie było zrostów, docinkę w lipcu i w sierpniu diagnoza - macica normalna/łukowata (mała bardzo wada, uważana, za normalną macicę). Dostałam zielone światło, ale jednak finalna diagnoza mnie mocno przybiła, bo myślałam, że będzie idealnie. Sporo ogolnie miałam stresu przez ten cały czas, duzo pracy, podróży i we wrześniu stracilam okres, wywoływany był Duphastonem. W październiku znów ciąża biochemiczna w piątym tygodniu. Wczoraj byłam w Bocianie i powiedział lekarz, że mam trochę nowy organ po zabiegu i może nie była gotowa na ciąże. No i mam zalecenie iść do ginekologa immunologa. Dlatego szukam osoby, która mnie pokieruje jakie badania zrobić. Jeśli któraś z Was miała podobnie lub coś może doradzić to będę wdzięczna ♥️ -
U mnie w toku diagnozy wyszła przegroda w macicy oraz zrosty ujścia prawego jajowodu. A do Jerzak poszłam, bo koleżanka mi ją poleciła. Nie było to związane z usunięciem przegrody.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
1. ICSI - nieudane;
Krąsi wrote:U mnie w toku diagnozy wyszła przegroda w macicy oraz zrosty ujścia prawego jajowodu. A do Jerzak poszłam, bo koleżanka mi ją poleciła. Nie było to związane z usunięciem przegrody.
U mnie pierwsze może przez przegrodę było, a teraz w sumie to nie wiem, może tak jak lekarz powiedział, lub przypadek, albo właśnie immunologia / genetyka.
Jest tu bardzo dużo stron wąrku, czy sporo z Was udało się zajść w ciążę po leczeniu u prof.Jerzak? -
Diana_ange wrote:Dziewczyny, po udanej ciąży od profesor Jerzak zostało mu sporo leków i suple. Napiszcie do mnie jeżeli interesują was (w dobrych cenach oczywiśćie) i podam szczegóły. Wszystkie prawie całe opakowania do mniej więcej 2026 ważności. Tu lista: kwercetyna, berberyna, alanerv, clexane, kwas foliowy 5mg, metformina 500 mg, miovelia, miozytogyn, koenzym q10.
Diana, ja chętna na Metforminę i koenzym, jeśli jeszcze są dostępne Zaprosiłam Cię do przyjaciółek, bo chyba inaczej nie da się wysłać bezpośrednio wiadomości (albo ja nie potrafię )Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada, 10:50
PCOS, ANA2, PAI-1 4G homozygotyczny, MTHFR_1298A-C heterozygotyczny, FV R2_4070A-G heterozygotyczny -
Kornelia, chyba nikt nie prowadzi takiej statystyki. Natomiast skuteczność prof. jest bardzo wysoka. Bardzo. Nawet jeśli nie podziała za pierwszym razem (choć bywa i tak), to działa do skutku.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
1. ICSI - nieudane;
Krąsi wrote:Kornelia, chyba nikt nie prowadzi takiej statystyki. Natomiast skuteczność prof. jest bardzo wysoka. Bardzo. Nawet jeśli nie podziała za pierwszym razem (choć bywa i tak), to działa do skutku.
Dzięki! Dostałam w końcu listę jakie badania zrobić. AMH miałam w styczniu 5 i prof.Jerzak uważa, że to nie jest zdrowe. Jakie wyniki macie przy policystycznych jajnikach? Dopiero w grudniu będę robić badania, 3-5 dzień cyklu w drugiej miesiączce po poronieniu. -
Kornelia35 wrote:Dzięki! Dostałam w końcu listę jakie badania zrobić. AMH miałam w styczniu 5 i prof.Jerzak uważa, że to nie jest zdrowe. Jakie wyniki macie przy policystycznych jajnikach? Dopiero w grudniu będę robić badania, 3-5 dzień cyklu w drugiej miesiączce po poronieniu.
Ja miałam 2,14 (mam 39 lat i też PCOS) -
Dziewczyny to tak dla otuchy już wcześniej pisałam 8 lat walki ,kilka prób Invitro i nic.W drugim cyklu na diecie ,lekach pełnej suplementacji od profesor zaszłam w naturalną ciążę,teraz leży koło mnie mój 17 miesięczny cud❤️. Dzięki Profesor i Bogu.
IzaH, Kornelia35, Kasiek789 lubią tę wiadomość
-
IzaH wrote:Hej Dziewczyny, w Waszych wpisach pojawia się kwercetyna i betaina (TMG). Podczas mojego leczenia nie miałam ich włączonych (skutecznie leczenie 2 lata temu) - na co są te suplementy? Wiecie może? Dzięki!
Przeważnie na uregulowanie poziomu homocysteiny -
Może być homocysteina, bo ja tych supli nie miałam, a homocysteine miałam bardzo ładną.🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Czesc dziewczyny, jestem przed wizyta u pani doktor i chcialam porobic wczesniej jakies badania, pomyslalam wiec o zrobieniu krzywej. Jednak w tym cyklu podchodzilam do transferu, ktory okazal sie ciaza biochemiczna. Jak myslicie, kiedy najwczesniej moglabym zrobic krzywa? Jak dlugo powinno sie odczekac?Starania od 2018
4x iui
05.2022 - FET 4AA córeczka
11.2024 - FET 4CB - ciaza biochemiczna 💔