X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie 1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
Odpowiedz

1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak

Oceń ten wątek:
  • Piątkowa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Krąsi

Piątkowa mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. A jesteś już na l4 czy pracujesz jeszcze?

Dzięki 🍀
    Jestem na własnej działaności, praca na nogach więc narazie wstrzymałam klientów do połowy kwietnia, ciężko mi to przychodzi, ale chyba będę musiała zawiesić albo szukać zastępstwa. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie, ale narazie staram się na maksa oszczędzać co też nie jest łatwe. Sama nie wiem czy to głowa czy ciało, ale sił mam niewiele.
    No nie tak miało być tym razem :(
    Czekam na wyniki i jutro do prof.

Zaczynam żałować,że nie zrobiłam na własną rękę histero. Może też coś mam niewyleczone stąd taka tendencja do krwawień. Nie wiem sama. Ehhh

• justyna_per Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Dolaczam do teamu- robic biopsję endometrium. Mi tez zlecila inna lekarka niz profesor, zrobilam, przeleczylam stan zapalny, wrocilam do profesor i na jej leczeniu doniosłam zdrowa ciaze w wieku 42lat po 2 poronieniach.

@Miracle25 - wow, super! A wyniki cytokin miałaś w porządku? W ogóle miałaś jakies przesłanki by zrobic biopsje czy raczej zdecydowałaś się z braku pomysłu na to co powoduje te poronienia?

‹‹ 326 327 328 329 330
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ