1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
Kata3333 wrote:Krąsi
Piątkowa mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. A jesteś już na l4 czy pracujesz jeszcze?
Dzięki 🍀
Jestem na własnej działaności, praca na nogach więc narazie wstrzymałam klientów do połowy kwietnia, ciężko mi to przychodzi, ale chyba będę musiała zawiesić albo szukać zastępstwa. Zobaczę jak się sytuacja rozwinie, ale narazie staram się na maksa oszczędzać co też nie jest łatwe. Sama nie wiem czy to głowa czy ciało, ale sił mam niewiele.
No nie tak miało być tym razem
Czekam na wyniki i jutro do prof.
Zaczynam żałować,że nie zrobiłam na własną rękę histero. Może też coś mam niewyleczone stąd taka tendencja do krwawień. Nie wiem sama. Ehhh -
Miracle25 wrote:Dolaczam do teamu- robic biopsję endometrium. Mi tez zlecila inna lekarka niz profesor, zrobilam, przeleczylam stan zapalny, wrocilam do profesor i na jej leczeniu doniosłam zdrowa ciaze w wieku 42lat po 2 poronieniach.
@Miracle25 - wow, super! A wyniki cytokin miałaś w porządku? W ogóle miałaś jakies przesłanki by zrobic biopsje czy raczej zdecydowałaś się z braku pomysłu na to co powoduje te poronienia? -
justyna_per wrote:@Miracle25 - wow, super! A wyniki cytokin miałaś w porządku? W ogóle miałaś jakies przesłanki by zrobic biopsje czy raczej zdecydowałaś się z braku pomysłu na to co powoduje te poronienia?
Zdecydowalam sie bo zaufalam tej drugiej lekarce. Mialam podwyzszona Il 6 ale jakoś nieznacznie. Ja do dzis nie wiem czy moje poronienia nie wynikaly z wad zarodka, bo ich nie zbadalam, ale jednoczesnie ze wzgledu na tykanie zegara uznalam ze warto sprawdzic co sie da.
justyna_per lubi tę wiadomość
-
Kata, w październiku skończę 39 lat. Także też jestem "w niedoczasie".
Trzymam za Ciebie kciuki.
Biopsja jest tańsza niż histero i możesz ją zrobić w większej ilości miejsc niż histero.Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
2. a. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham -
Miracle25 dajesz trochę nadzieje bo też jestem po 2 poronieniach a dziecka brak. Ja próbowałam zbadać zarodek przy 2 ciąży ale się nie udało. Za dużo mojego materiału genetycznego. Mam obawy czy oby to nie wady genetyczne są przyczyną.
Krąsi biopsje mam w tym tygodniu także zobaczymy co z niej wyjdzie.👧35 🧑35
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025 -
Kata, trzymam kciuki! Jak będziesz znała przyczynę, to łatwiej już leczyć niż strzelać w ciemno. Ogromniaste kciuki i pisz na bieżąco.Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
Kata3333 wrote:Miracle25 dajesz trochę nadzieje bo też jestem po 2 poronieniach a dziecka brak. Ja próbowałam zbadać zarodek przy 2 ciąży ale się nie udało. Za dużo mojego materiału genetycznego. Mam obawy czy oby to nie wady genetyczne są przyczyną.
Krąsi biopsje mam w tym tygodniu także zobaczymy co z niej wyjdzie.
Ciesze sie, ze daje nadzieje, dlatego tez sie odzywam 😊. Jesli wady to dobrze- niedobrze 😅. Dobrze, bo w koncu wylosuje sie zdrowy, niedobrze, bo to cos na co nie mamy wplywu ( o ile starasz sie naturalnie). Trzymam kciuki -
Liczę na ten cykl. Idę na sztucznym. Dziś pierwszy podgląd, 9 dc. Biopsja, mykologia, bakteriologia bardzo fajne. Natomiast zwykła morfologia krwi mi się rozjechała. Gość od akupunktury stwierdził, że ppczekałby z miesiąc, żeby to się wyregulowało. Samo pobranie było dzień po okresie, więc może mieć to wpływ na obniżoną hemaglobinę i hematokryt. Powtórzę w najbliższy piątek i zobaczymy.
Miracle25, Kasiek789 lubią tę wiadomość
Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
Miracle25 wrote:Ciesze sie, ze daje nadzieje, dlatego tez sie odzywam 😊. Jesli wady to dobrze- niedobrze 😅. Dobrze, bo w koncu wylosuje sie zdrowy, niedobrze, bo to cos na co nie mamy wplywu ( o ile starasz sie naturalnie). Trzymam kciuki
@Miracle25 – możesz napisać jakie są zalecenia profesor jeśli chodzi o badanie typu nifty i przyjmowanie Accofilu? Na jakie badanie się zdecydowałaś i w którym tygodniu robiłaś? Pytam na zaś, jeszcze nie jestem na tym etapie. -
Krąsi wrote:Liczę na ten cykl. Idę na sztucznym. Dziś pierwszy podgląd, 9 dc. Biopsja, mykologia, bakteriologia bardzo fajne. Natomiast zwykła morfologia krwi mi się rozjechała. Gość od akupunktury stwierdził, że ppczekałby z miesiąc, żeby to się wyregulowało. Samo pobranie było dzień po okresie, więc może mieć to wpływ na obniżoną hemaglobinę i hematokryt. Powtórzę w najbliższy piątek i zobaczymy.
W temacie krew hemoglobina i med chinska jest swietna herbata na krew- san bao, pilam po poronieniach. Moja aku mi tez dala przepis na krwiotworcze wino z daktylami, jakbyś chciala odkopie. -
@justyna_per
Ja przyjmuje ACCOFIL raz w tyg cała ampulke i tak całe opakowanie czyli 5 zastrzyków, myślę jednak,że wszystko zależy od przypadku. Wbrew temu co czytałam w opiniach na znany lekarz czy czymś takim leczenie każdej pacjentki przez prof nie jest jednakowe. Pojawiłam się u profesor w 5tyg ciąży i odrazu dostałam ACCOFIL - zaszłam naturalnie. Nie wiem czy o to pytałaś bo zgubiłam wątek
Dziś byłam na kolejnej wizycie, mam skierowanie na test pappa, o nifty nic nie mówiła, a ja nie pytałam, ale my i tak zrobimy dla siebie. -
justyna_per wrote:@Miracle25 – możesz napisać jakie są zalecenia profesor jeśli chodzi o badanie typu nifty i przyjmowanie Accofilu? Na jakie badanie się zdecydowałaś i w którym tygodniu robiłaś? Pytam na zaś, jeszcze nie jestem na tym etapie.
Nie dyskutowałam z nia o tym. Ja robilam felia test, jakos 10t4d, w trakcie brania accofilu, accofil bralam co sobote, krew pobralam w sobote rano przed accofilem. Plus 24h przerwy odheparyny. Frakcje miakam 8 proc -
@Puątkowa Podobno powinna być jakaś przerwa pomiędzy przyjęciem Accofilu, a wykonaniem Nifty, ale wyczytałam to tylko tu na forum – z profesor o tym nie rozmawiałam bo jeszcze wtedy nic o tym nie wiedziałam. Ale dziewczyny pisały, że z Felią nie ma tego problemu. Mnie jeszcze to nie dotyczy, bo zrobiliśmy przerwę od starań, ale wolę już zbadać temat.
-
Miracle dawaj. Nie wiem, czy zdążę zrobić i wypić.
Na necie znalazłam 250 g daktyli zalać butelką czerwonego wytrawnego, po 7 dniach pić. Za 7 dni mogę być po transferze. Chyba że przełożymy na kolejny cykl.Muszę mieć plan działania.
1. ICSI - nieudane;
Kata, ja u siebie w mieście. Jak częściej bywałam w Wawie to do dr Degi z Fertimedici.
Dziewczyny, strach mnie oblatuje. Normalnie się pos.am ze strachu, że się może nie udać. Trzymajcie kciuki, módlcie się ze mną o nas, wysylajcie dobrą energię w ciągu najbliższych dni.
Kata3333 lubi tę wiadomość
1. ICSI - nieudane;
Wino odżywiające Serce i Krew ❤️🍷:
250 g suszonych daktyli (mogą być zwykłe lub Da Zao, 1 butelka wina czerwonego dobrej jakości (min 12% alkoholu, półwytrawne). Macerujemy daktyle 7-10 dni w winie trzymając butelkę w temp pokojowej. Zlewamy płyn i umieszczamy w lodówce. Wypijać wieczorem lampkę 50-100 ml
Wrzucam, moze ktos skorzysta, a Ty Krasi juz na dochodzenie do siebie po porodzie 🤞🤞
Kata, jezeli pytasz Warszawe to Iza Mietka, jeszcze moge polecic Jole Pyszczek we Wrocławiu
Kata3333, Krąsi lubią tę wiadomość
-
Dziś zalałam to winko. Nie wiem, czy jest sens kosztować np.4 czy 5 dnia po zalaniu.
Przy okazji odebrałam wyniki hormonów. Pobrane 16:45.
11 dc
estradiol 241
LH 13,13
progesteron 0,24.
Lekarz na ten moment kazał "łapać owulkę" i jednocześnie przyjmować estrofem. Jutro kolejne badania z krwi i podgląd usg. Zobaczymy, czy to ten cykl, czy jednak coś będzie do poprawy.
Miracle25 lubi tę wiadomość
1. ICSI - nieudane;
b. 08.02.2025 nieudany transfer 5.1.1. tęsknię i kocham