1 poziom wtajemniczenia: poronienia, badania, Jerzak
-
WIADOMOŚĆ
-
Niebieskaa wrote:A jak inne pacjentki dr J.? Na jakim etapie jesteście?
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny,
jak pisałam stronę wcześniej u mojego Aniołka, w badaniu kosmówki wykryto trisomię 21. W ubiegłym tygodniu byłam u jednego z ginekologów, dość cenionego przez moje znajome i na moje pytanie co dalej, powiedział, że przyczyna poronienia została znaleziona i nie ma co szukać dalej. Mam już swoje lata i takie sytuacje mogą mieć miejsce. Kazał mi zrobić TSH i prolaktynę (również z obciążeniem po 1 h)i jeśli wyniki będą w normie to kazał po 2 miesiączce starać się o kolejne maleństwo. Samo poronienia wytłumaczył mi dość przekonywująco, a mianowicie: mój organizm jest na tyle silny, że zwalcza każdą nieprawidłowo rozwijającą się ciąże. Powiedział jeszcze, że jak organizm kobiety jest słaby, to wówczas często nie dochodzi do poronienia i rodzą się chore dzieci. Nie wiem co o tym dalej myśleć. 29 sierpnia idę do innego profesora i zobaczymy co tu usłyszę.Aniołek 9tc 03.12.2015 [*]
Zosia 6/7tc 15.06.2016 [*] -
Tak to odebrałam. Gorzej jak będzie znów jakaś wada i dojdzie do kolejnego poronienia. Tego żadna z nas nie chciałaby przeżywać po rak kolejny.
Z pewnością słowa te dają dużo nadziei. Jak rozmawiałam o tym z koleżanką, która poroniła 3 lata temu, to powiedziała mi, że jej nikt do tej pory czegoś takiego nie powiedział, że są to bardzo budujące słowa, że do tej pory ona myślała, że to z nią jest coś nie tak.Aniołek 9tc 03.12.2015 [*]
Póki co nie będę nic robić, zaczekam do 29. Ta moja koleżanka powiedziała również, że przy tak wysokiej prolaktynie nie powinnam zajść w ciąże. A ja zachodzę na zawołanie. Staramy się od lipca ub. roku, i w cyklu w którym się przyłożymy jest trafiony.Aniołek 9tc 03.12.2015 [*]
atat wrote:Jakie dr Jerzak Wam suplementy przepisywała?
Metylowany kwas foliowy dla tych z MTHFR? Czy cos jeszcze?atat lubi tę wiadomość