Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
A to tak w ramach 'po co mi fotelik' : https://www.youtube.com/watch?v=Ld7yAhv6csUAniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
pozwole się dołaczyc do rozmowy. Jesli chodzi o foetliki dla dzieci polceam wam firmy recaro, zdobyły 5 gwiazdek w testach bezpieczenstwa nie są tanie ale za to sprawdzone. ja napewno bedę się przymierzała do tego.
podam wam linka: http://zakupydladziecka.pl/warto-kupic/podroz-spacer/foteliki-nosidelka-chusty/203-fotelik-recaro-young-profi-plus
firma ta ma dostosowane foteliki do wagi dziecka,są wiec 3 rodzaje dla maluchów, starszaków i takich do 30kg. -
znajoma ma dla starszego dziecka taki:
http://sklep.orlen.pl/produkt,fotelik_samochodowy_recaro_young_sport_,6536,par1274
i jest bardzo zadowolona. przede wszystkim jest bardzo wygodny, kręgosłup dziecka sie nie meczy i przede wszystkim bezpieczny:) -
Warto zanim się kupi fotelik poprosić w sklepie o zainstalowanie go w samochodzie, bo nawet najlepszy fotelik, jeżeli nie będzie dopasowany do auta to nie zadziała jak powinien. Musi być zachowany odpowiedni kont między podłogą a ułożeniem dziecka.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Ja to bym chciała bazę izofix też kupić, ale nie wiem w sumie czy będą na to pieniążki Na pewno bezpieczeństwo lepsze, a i zainstalowanie w aucie fotelika potem szybkie i proste noo i na pewno pewniejsze
A wózek jeszcze ostatnio też fajny widziałam jak byłam z psem na spacerze - Riko nano, ale cholera wie czy dobry czy nie. Zresztą, to i tak trzeba pooglądać, podotykać i wybrać to co nam najlepiej się sprawdziWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:11
-
No dokładnie Martuś, niestety mamy na to więcej czasu niż myślałyśmy... ja zaplanowałam pierwsze starcie ze sklepem z wózkami na sobotę, a w nocy z czwartku na piątek zaczęło się krwawienie...Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
ta baza izofix jest całkiem fajna. ja potrzebuje wózek lekki mieszkam w bloku i musze go wnosic i znosic. poza tym zalezy tez o jakiej porze roku dzidzia by sie urodziła bo jak zimą to wiecej będę jezdziła samochodem niz wózkiem. wiec jak juz będę w ciązy wtedy dostosuje wózek do swoich potrzeb i do to jak często będę z niego korzystała.
-
a ja przyznam sie bez bicia, że nie wiedziałam jeszcze, że jestem w ciąży, ale spodobało mi się body... kupiłam 3szt za 29zł..mam je do tej pory lubie czasami na nie popatrzeć i dotknąć ale nie robię teraz tego tak często jak przedtemLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
eM wrote:No dokładnie Martuś, niestety mamy na to więcej czasu niż myślałyśmy... ja zaplanowałam pierwsze starcie ze sklepem z wózkami na sobotę, a w nocy z czwartku na piątek zaczęło się krwawienie...
to ja tak miałam z łóżeczkiem upodobałam sobie pewnien i miałam go zamawiać tylko nie mogliśmy zdecydować się jeszcze na kolorystykę a za dwa dni byłam już w szpitalu:( -
My mieliśmy trudną sytuację, pojechaliśmy do Holandii tam już iwedzieliśmy że po powrocie będziemy się starać i kupowaliśmy ubranka na bierząco- łatwiej nam bło. Teraz mamy dla chlopca i dziewczynki podstawowe rzeczy i nie będziemy aż tyle się teraz musieli wykosztować.
Nie żałuje tych zakupów- bo patrze na nie i mni eto mobilizuje do działania i dążenia do celu- no bo kto będzie to nosić/..
ewcia21k lubi tę wiadomość
-
To ja cały czas przysięgałam sobiem że nie kupię nic a nic wcześniej niż w 4 miesiącu... No i co, byłam sobie w lidlu na zakupach i zobaczyłam fajne, takie grube rajstopki w paskeczki, tak mi się spodobały że je kupiłam - następnego dnia dowiedziałam się, że serduszko przestało bić
-
bo to jest kuszące jak mozna sie nie oprzec takich zakupów szczególnie gdy miało się malenstwo w sobie. ja tez przymierzałam sie do zakupów. zrobiłam listę rzeczy które musze kupic przed porodem bo wtedy jest lżej finansowo a dzidzia wszystko by miała. bo gdy sie urodziny kasy idzie jeszcze więcej:)
-
Marta- ale mam nadzieje ze nie czujesz się winna przez te zakupy? ludzie niektórzy mówią ze nie powinno się nic kupowac przed narodzinami ale ja w to nie wierze bo to nie ma znaczenia, nikt nie jest w stanie przewidziec co sie wydarzy, a poza tym i tak w koncu się to przyda:)
-
Miru wrote:My mieliśmy trudną sytuację, pojechaliśmy do Holandii tam już iwedzieliśmy że po powrocie będziemy się starać i kupowaliśmy ubranka na bierząco- łatwiej nam bło. Teraz mamy dla chlopca i dziewczynki podstawowe rzeczy i nie będziemy aż tyle się teraz musieli wykosztować.
Nie żałuje tych zakupów- bo patrze na nie i mni eto mobilizuje do działania i dążenia do celu- no bo kto będzie to nosić/..
Mój brat od kilku lat mieszka w Holandii, jak się dowiedział, że jestem w ciąży to na drugi dzień poleciał do sklepu i nakupował miliardy różnych rzeczy w tym uwaga uwaga -> witaminy dla niemowlaków (hahaha). Dodam, że mój brat ma 28 lat, mieszka z 42 partnerką, codziennie jara zielsko i generalnie całe życie to jedna wielka zabawa... Więc jak pokazywał mi do kamerki co kupił to płakałam ze śmiechu, np. kupił też dwie butelki jedną dużą drugą mało noo i ten mój brat, dorosłe nieodpowiedzialne dziecko mi tłumaczy pokazujac w kamerze -> ta mała będzie do mleka a ta duża to troche potem na soczki będziesz miała. Hahaha. Kupił jeszcze 23 pary małych skarpetek (?!). Mówie Wam leżałam pod stołem ze śmiechu...
A teraz cały kartonik tych rzeczy czeka sobie na rodzeństwo mojego Aniołeczka, oby szybko doczekał się właściciela )
Anet, w pierwszej chwili chciałam sobie strzelić w łeb, ale szybko mi przeszło. Przecież to nie miało nic wspólnego, a serduszko nie biło już od 13 dni... Też uważam, że lepiej sukcesywnie kupować coś, tylko moim zdaniem tak od 4 miesiąca najlepie, żeby potem na raz nie wydawać majątkuWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 13:43
Iza75 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co? Ja mam ciagle kosmetyki dla dzidzi typu kremik na odparzenia, kremik do cialka, plyny do kapieli, pamperski, i pelno chusteczek nawilzajacych...wszystko ma waznosc do wakacji 2016...jesli w tym roku bede w ciazy to zostawie je...jesli nie to sprzedam szybko...mam nadzieje, ze uda mi sie bynajmniej bo szkoda ich a jak cis to mam na allegro goscia,ktory sprzedaje rzeczy dla dzieci to wyprawke zawsze skompletuje i to najtanszy sprzedawca na alleegro...i apteke internetowa bardzo tania rowniez mam. Tylko teraz drugi raz kupowac przed porodem balabym sie...jesli juz to pod koniec 6msca jak tera bede kupowala a wozek i posciel do lozeczka zamowione beda czekac...sklep blisko to zawsze mozna skoczyc.
-
Ja wam powiem że listy robiłam, planowałam wózki, foteliki, mebelki itd ale kupić nie kupiłam nic. Dostałam za to 3 rzeczy. Obicie do łóżeczka, śpiworek do spania i body z napisem 'born in 2014'. To było może z tydzień przed poronieniem. Baaaardzo na początku bolały mnie te body, bo ich już nie wykorzystam. Ale teraz patrzę na nie jak na pamiątkę.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Ja też mam 2 kartony i 3 worki tych rzeczy. Przekładam je z miejsca na miejsce.
Pojechaliśmy z moim na zakupy dla jego znajomych dla synka coś kupić- a ten mi wyciąga body i mówi - dobre będzie?Pattze a tam na 24m. Mówię nieee,takie będzie dobre na 56cm- takie małe?
A koleżanka jest w ciąży i jej mąż jest 5 lat młodszy- ona 25 lat wiec odpowiedzialne myśłenie a on
Mów do niej - Boże Aga Ty tyle nie jedz.
Ona na to ż emusi bo jest w ciąży
A ten ale Ty mu to wszystko na głowe sypiesz.,..
i przerażony wyszedł.
A ta biedna nie wiedziała czy się śmiać czy płakaćewcia21k, Iza75 lubią tę wiadomość
-
Martus- popieram cię.
dziewczyny ale jak któras z was w koncu zajdzie to podzielicie się dobra nowiną?????
ja mam bardzo dużo ubranek dla dziewczynek i zabawek tez i to nowych firmowych, jak sie okaże ze zajdę w ciąże i będzie to chłopiec to jak którejś z was trafi się dziewczynka to mogę wam to wszytsko przesłać lub mozemy się powymieniac:)ewcia21k, Iza75, gosia86, Kitaja lubią tę wiadomość