Aniołkowe Mamy [*]
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewcia gratulację z okazji takiej okrąglutkiej rocznicy!
Z truskawkami uwielbiam taki torcik biszkoptowy przełożony masą a u góry truskawki w galaretce Mogłabym jeść tonami!!
Gosiu, pochwal się potem fryzurką koniecznieewcia21k lubi tę wiadomość
-
Ewcia cudowna rocznica! Szczęścia i zdrówka :*
Iza ja muszę zmienić podjeście do tego, bo po co mam się napalać a kiedy nic z tego nie będzie to straszne rzeczy się dzieją. Nie chcę się blokować po prostu praca nad sama sobą i tyle. Zmiana sposobu myslenia i robienia pewnych rzeczy. To wszystko sprawiło, że czuję się lepszym człowiekiem.
Wczoraj, musze się Wam pochwalić byłam na targu po pomidory i parę innych zakupów byłam na rowerze, byłam tak roztargiona, że zapłaciłam za pomodory a ich nie wzięłam ale babeczka mnie zawołała i prowadziłam rower kiedy widze jak po długich schodach idzie babinka z laską i ciężką torbą na kółkach. Ledwo, ledwo. Tknęło mnie, bo ja nie umiem patrzeć na coś takiego. zostawiłam rower i zakupy u dołu schodów i po dwa schodki wbiegłam do niej i mówię, żeby mi dała ta torbe bo widzę że Pani ciężko. jezu jak ona mi dziękowała. Pomogłam jej wejść na szczyt i zbiegłam do mojego roweru poczułam się...inaczej, lepiej. Jej zrobiłam coś dobrego! a patrzyłam się na nią jak walczyła z torbą i laską, a w sekundzie mnie coś tknęło...
Szłam i się uśmiechałam do siebie jak wariatkaIza75, gosia86, MartaAlvi, Czarnaa94, eM, ampoule, ewcia21k, Mimi86, Kitaja lubią tę wiadomość
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Magic- ja tez ostatnio tak miałam ale Pan starszy przewrócił się przed pasami i tem mu pomogłam bo strasznie sie potukł i nie mógłw stac przeprowadziłam go na drugą str ulicy i zapytałam czy mam zadzwonic po kogos z rodziny lub go gdzies doprowadzic podziękował ale nie skorzystał. tez mi sie zrobiło milej na sercu.
dziewczyny mam pyatnie wczoraj sie serduszkowałamz męzem i on sie zapomniał i wiecie jak to się skonczyło. nie mam jeszcze pierwszego @ i boje się czy nie narobimy sobie przez to kłopotów. bo nie wiem czy po zabiegu jest pierwszy cykl bezowulacyjny czy moze byc owulacyjny bo troche z naszej str było to niedpowiedzialne i nie wiem czy mam się czego obawiac.. -
dziękuje uff ulżyło mi . zastanawiam się własnie czy zaryzykowac i przestac się zabezpieczać . bo po wczorajszym to mnie kusi bardzo iśc na żywioł. nie wiem tylko czy to bezpieczne skoro lekarze odradzają.
-
Miru wrote:Dziewczyny ja też po poronieniu miałam plamienia po i dowiedziałam się że tam jest wszystko opuchnięte, i bardzo przekrwione, więc każde otarcia i dotknięcia szyki powodują lekkie skurcze i plamienia.
Ja po prostu kupiłam w aptece bez recepty maść clotrimazol i smarowałam się nią, dawało ulgę i szybko się regenerowałam...
Polecam.
Kochana a długo to trwało? -
Ewcia gratuluję 10 rocznicy - to już kawał czasu
eM mój mąż czasem zgrzyta zębami jak zasypia i tak to jest straszny dźwięk. Mało tego oprócz zgrzytania podskakują mu nogi - bo się mięśnie rozluźniają, czasem się zdarza że tak mu noga podskoczy że sam się budzi... a ja biedna cierpię na bezsenność. Jak czasem da czadu to nie mogę zasnąć nawet przez 2h i dopiero jak On jest w głębokim śnie i nie zgrzyta i nie skacze to ja zasypiamewcia21k lubi tę wiadomość
-
Anet my się nie staramy ale i nie zabezpieczamy. I jakoś w cyklu po poronieniu nie wpadliśmy
Mój B też choruje na bruksizm! No zgrzyta zębami jak szalony, tylko niby czym on się stresuje? Pracę ma spokojną, co mu powiedzą to robi. Próbowałam się go pytać czy może w pracy coś się dzieje, ale mówi że nie. A on tak od zawsze. Podobno od małego tak ma. -
nick nieaktualnyHej to nie ze nie można ja po37 tylko ze mam już 3 dzieciaków a dziś właśnie doszłam do wniosku ze tak na serio to staram się do 2 cykli jak się uda to będzie super a jak nie to do grudnia bez zabezpieczenia a od stycznia juz nie chce bo chodzi o to ze mój mąż będzie dobijal do 50 i dla tego tez nie chce
-
nick nieaktualny
-
thalia masz skrzepę hehe. mój brat ma dwójkę i jest niezly meksyk z nimi, i ja przy dwójce zostane maxymalnie a ty o 4 się starasz. to super że masz jeszcze tyle powera by to wszystko ogarnąć.
co do truskawek też cos tam robiłam ale knedle tylko i kompot zastanawiam się na dżemami hehe
Gosia- w ten weekend byłam we Wrocku zwiedzic. bylismy w zoo na starówie , naprawdę piękne miasto.gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anet ja miałam cykl z poronieniem owulacyjny i nie zaszłam, chyba endo nie było gotowe. Ginekolog nie była zmartwiona jak jej powiedziałam, że mogę być w ciąży, cieszyła się, ale pozwoliła nam się też nie zabezpieczać. Powiem Ci, to mi pomogło przejść przez ten czas do 1@ i nie czekać na nią jak szalona.
Czarna bruksizm nie musi koniecznie brać się ze stresu. Ja wiedziałam, że u mnie to jest na tle nerwowym, bo gdy mąż mnie kiedyś z tego wybudził to zrozumiałam, że mnie to odpręża. U dzieci powodowana jest często wadami zgryzu, albo pasożytami. Na początek warto porozmawiać o tym z dentystą i kupić specjalną szynę, ale w zależności od miejsca potrafi ona troszkę kosztować. Często niestety nie da się znaleźć przyczyny.Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
Czarna u mnie tak przez 3 tyg - broniłam się nogami i rękami przed bo bałam się bólu i tych plamień.
Alepo tej maści jak ręką odjął. Ona jest dobrana stany zapalne albo otarcia. Łagodzi wszystko. A kosztuje 3,50 zł no i bez recepty.
Piękna rocznica My nawet połowy z tego - pozazdrościć
Magic- "Obym nigdy nie był tak zajęty swoimi sprawami, by nie zareagować na potrzeby innych ze współczuciem i życzliwością."
-Thomas Jefferson
Jest taka piękna akcja.
Pomaganie nie boli zawsze z tego założenia wychodzę.gosia86, ewcia21k, Magic lubią tę wiadomość
-
To ja też sobie kupię tą maść
eM no mi znajome próbowały wmawiać że to robaki, ale przecież do cholery przez całe życie robaków nie ma. To na pewno ten bruksizm, może w jego przypadku właśnie nie ma przyczyny