Badania genetyczne kariotypu
-
WIADOMOŚĆ
-
zadzwonie dopiero po pierwszej wizycie u ginekologa ... zobacze co on mi powie, wole na razie nie rezygnować z teminu szczególnie ze przyspieszyli mi go i w momencie badania bedzie 8tc.
Poza tym wiele sie moze do tego czasu wydarzyć....
Chomiczka daj znać co Tobie powiedzieli gratuluje ciązy mam nadzieje ze wszystko będzie dobrze !!
07.01.2015 [*] 12TC
21.07.2015 [*] 6 TC
29.06.2016 - Michaś
-
Dokładnie, nie ma sensu rezygnować z terminu Lepiej, żeby nic się nie wydarzyło i mam nadzieję, że u Was będzie wszystko dobrze Ja właśnie też poczekam do wtorku bo wtedy mam wizytę u gina a ostatnio zaczęłam krwawić i zobaczymy czy w ogóle zobaczę serduszko. Być może u mnie nie będzie potrzeby dzwonić ale zobaczymy. Dziękuję i ja również Tobie gratuluję :* i wierzę, że tym razem Wam się udaOlga 11.06.2016 Nasz największy cud
Róża 30.07.2018 Drugi największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
6 tydzień 2 dzień we wtorek okaże się czy ciąża rozwija się prawidłowo.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
Witam Dziewczyny
W piątek dostałam skierowanie na badanie kariotypu i szczerze mówiąc nie wiem jak się do tego zabrać gdzie dzwonić pytać i wogóle ….. Jestem po dwóch poronieniach około 7/8 tydzień puste jaja płodowe nie wiem, co robić mam mętlik w głowie. Może któraś z was ma jakieś namiary gdzie można takie badanie wykonać na NFZ lub prywatnie…. Proszę o pomoc… I może wiecie ile się na takie badanie czeka i na wynik z góry dziękuję i serdecznie wszystkich pozdrawiam.
aicha27 -
aicha27 skąd jesteś? my jeździliśmy do Łodzi, namiary mogę Ci podać jeśli nie masz za daleko, albo poprostu wpisz w gogle poradnie genetyczne i podzwoń popytaj o terminy - niestety na NFZ są różne i dalekie, ale trzeba szukać. Na wynik czeka się ok 6-8 tygodni. Prywatnie to koszt ok 350zł za osobę, ale na NFZ mogą od razu zrobić nadania na trombofilię a jak będziesz robić prywatnie to wtedy już wszystko prywatnie.
Aha i badanie kariotypów robi się i Tobie i mężowi/partnerowi. Musisz mieć dwa oddzielne skierowania. Jeśli nie masz dla faceta to spokojnie lekarz rodzinny może je wystawić.
Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz:)Amelka[*] - 17.03.13 (10tc)
Franio[*]- 16.06.14 (9tc)
Karolek[*]- 13.12.14 (10tc)
niedoczynność tarczycy, NK, MTHRF C667T homozygota - metylofolin 0,8mg, B6, B12, D3, eutyrox, acard,... -
W Poznaniu w poradni genesis jeśli na skierowaniniu Twoim i męża lekarz wypisze, że sprawa jest pilna to przyjmą Was za miesiąc, wizyta to rozmowa z genetykiem i pobranie krwi od Was. Na wyniki czeka się koło miesiąca. Może jednak ktoś zna jakaś poradnię, gdzie jeszcze szybciej przyjmą.Olga 11.06.2016 Nasz największy cud
Aniolek 8.2017
Aniołek K 8.01.2014
Aniołek A 4.10.2014
Aniołek I 5.03.2015
Aniołek P 14.06.2015
Aniołek E 10.09.2015 -
nick nieaktualny
-
Cześć. Szkoda, że od razu lekarze po drugim poronieniu nie wystawiają skierowania , już w szpitalu. Dopiero teraz po roku od poronienia drugiego i dwa lata od pierwszego dowiaduję się z forum, że jakieś badania mi przysługują Chodzę do lekarzy prywatnie może dlatego nic mi się nie należy nie wiem.
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, widzę , że posty dosyć stare, ale może ktoś jeszcze tu zagląda
Chomiczka, co myślisz o Genesis na NFZ w Poznaniu, czy warto było?. Widziałam w necie, że opinie ma tragiczne. U kogo byłaś?
Żabka, to samo pytanie kieruję do Ciebie na temat Zielonej Góry.
Ja mam blisko do obu poradni, więc się zastanawiam..
Mam za sobą tylko jedno poronienie, sporą diagnostykę za sobą ( i u mojego S.), która nic nie wykazała. Mam niepłodność idiopatyczną, w która zresztą nie wierzę.
Celuję właśnie w problemy a immunologią lub genetyką (2 niezbadane u nas obszary).
Zastanawiam się, czy na potrzeby skierowania nie wymyślić sobie drugiego poronienia.. wiem, że pewnie większość tego nie pochwali, ale ja juz próbuję łapać się wszystkiego. A na NFZ praktycznie nic mi się teraz nie należy.
Portfel powoli robi się pusty, a działać trzeba i to najlepiej szybko.
-
Witaj,jesteśmy po badaniach w Rudzie Śląskiej- fundacja Hope Godula. Terminy do genetyka praktycznie z dnia na dzień. Na pobranie krwi czekaliśmy ok. 3 tygodni od wizyty w poradni - możliwe że przez Święta taki termin. Bardzo sprawnie wszystko poszło. Do rejestracji na NFZ potrzebujesz co najmniej 2 udokumentowanych poronien (bodajże wypis ze szpitala lub wynik badania histopatologicznego) i oczywiście skierowanie od ginekola lub lekarza rodzinnego. Dlatego po 1 poronieniu raczej na NFZ nie uda Ci się zrobić tych badań. Byłaś może w poradni Immunologicznej i Nadkrzepliwosci krwi ? Ja się wybieram- podejrzewam nadkrzepliwosc z którą jest problem w rodzinie
-
witajcie czy ktos mi pomoze w interpretacjii wyniku kariotypu. nieprawidłowy karioty płci żenskiej
we wszytskich baanych komórkach stwuerdzono wzajnemna zrównoważoną translokacje pomiedzy chromosoami 4 i 10. punkty pekniec okreslono jako 4q21.3 i 10q25.2.
-
Irie i paola89 proszę napiszcie normalnie na forum. Jestem po 2 poronieniach i też chcę zrobić badania genetyczne w Rudzie Śląskiej (bo mam najbliżej,ok.130km) Byłabym bardzo wdzięczna dowiadując się cokolwiek na ten temat.
maj2018 lubi tę wiadomość
Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
A może któraś z was się orientuje, ile czasu musi minąć od poronienia żeby zrobić badania genetyczne kariotypy? Przepraszam za pytanie ale jestem ''zielona'' w tym temacie.
Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze.