Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Bezsenność po poronieniu....
Odpowiedz

Bezsenność po poronieniu....

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    Renia dostałaś jakiś tabletki nasenne?
    Dostałam tabletki antydepresyjne.

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cocosowa wrote:
    Renia7910 wrote:
    Dostałam tabletki antydepresyjne.

Wczoraj wrocilam od psychiatry. dostałam środki antydepresyjne oraz nasenne. Po antydepresantach zasnełam szybciutko, nawet nie musiałam brać środków nasennych. Daj Boże aby dziś było tak samo :)
    Lekarz stwierdził ze mam zaburzenia lekowe i adaptacyjne. To wyniki duże go stresu oraz traumy związanej z chodzeniem 4 tygodnie z martwym płodem przez to że lekarze nie chcieli sie podjąć usunięcia dziecka, oraz fakt samego zabiegu spowodował załamanie, która dopiero po wszystkim sie ujawniła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2015, 09:26

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocosowa strasznie współczuję, tego, że tak cię długo trzymali i wogóle, bo wiem że takie czekanie to straszne przezycie, mimo ze ja tylko tydzien czekalam czy nastąpi samoistne a pozniej była decyzja o zabiegu, skierowanie, badania dodatkowe itp...

U mnie następuje chyba przełom, bo przedwczoraj przespalam się popołudniu, a wczoraj krótko po północy zasnęłam i spałam jak kamień... Jakby nie fakt, że jechałam męża do pracy zawieźć rano bo potrzebuję auto to pewnie jeszcze bym długo spała bo wcale nie mialam ochoty wstawać...
    Myślę, że u mnie spowodowane było to wczorajszymi super wieściami, bo beta spadła, dostałam zielone swiatło do działań jak tylko pojawi się pierwsza @ więc strach i negatywne emocje opadły a nowe nadzieje łagodzą ból w sercu...

• cocosowa Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To super.Ja narazie wstrzymuje się ze wszystkim.napewno mój musi poprawić parametry nasienia bo to jest prawdopodobnie przyczyną poronienia. Musze psychicznie dojsc do siebie.Katastrofa jest brak snu. Chodzisz jak duch, a momentami zapomniałam podstawowych słów :/

Starania od 06.2014
    Walka z męskim problemem:( (Terato-Asthenozoospermia ) Z 0 do 1% prawidłowych plemników
    28.07.2015 *11tc
  • marysiaanna2609 Koleżanka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jeśli macie problem z poważną bezsennścią idźcie do psychologa/psychiatry.. Ja się tak męczyłam 2miesiące, byłam wrakiem człowieka, całe noce snułam się po mieszkaniu. Dopiero po 2 miesiącach babcia zabrała mnie do psychiatry.. Okazało się że po takim zdarzeniu często choruje się na Zaburzenia Depresyjno-nerwicowe. Dostałam leki na zasypianie i po miesiącu już miałam spokój i mogłam odłożyć tabletki ;)

uikl7ddlyrrx5kjt.png
  • cocosowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marysiaanna2609 wrote:
    Dziewczyny jeśli macie problem z poważną bezsennścią idźcie do psychologa/psychiatry.. Ja się tak męczyłam 2miesiące, byłam wrakiem człowieka, całe noce snułam się po mieszkaniu. Dopiero po 2 miesiącach babcia zabrała mnie do psychiatry.. Okazało się że po takim zdarzeniu często choruje się na Zaburzenia Depresyjno-nerwicowe. Dostałam leki na zasypianie i po miesiącu już miałam spokój i mogłam odłożyć tabletki ;)
    Ja po tygodniu niespania poszłam do psychiatry bo już rady nie dawałam. Do tego lęki i spięcie mięsni na całym ciele. Diagnoza zaburzenia nerwicowe lękowe. Po tygodniu farmakologicznej terapii na szczęście jest trochę lepiej ;) ale tabletki jeszcze do końca miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2015, 12:58

Starania od 06.2014
    28.07.2015 *11tc
  • Mimbla Autorytet

Wysłany: 3 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocosowa jak tam u Ciebie? Zaprosiłam Cię do przyjaciółek. Czy po terapii jest lepiej, jak się czujesz?

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

35+, czynnik męski uwarunkowany genetycznie. 3 x IVF (12.2014, 04.2015, 02.2016)
    d51054bc0b.png
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ