Ciąża po kilku poronieniach. Jak przezwyciężyć strach...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
cześć dziewczyny, chciałam dołączyć.
Prima, trzymam za Ciebie kciuki.
Też mam za sobą ciężkie doświadczenia. Rozpoczęłam właśnie stymulację do kolejnego podejścia. Na koniec listopada będę testować o ile wszystko będzie ok.
Madzik- nie denerwuj się i nie martw ale tak sobie pomyślałam może zrób sobie jeszcze CRP aby sprawdzić czy nie ma żadnej aktywnej infekcji w organizmie. Podwyższone leukocyty i bakterie to częste w ciąży ale nie można tego bagatelizować. Ja niestety przez to dostałam wewnątrzmacicznej infekcji i przedwcześnie urodziłam moją córeczkę.
Nie straszę absolutnie ale teraz wszystkich wyczulam aby nie bagatelizować i ewentualnie wziąć coś na infekcję szybko.
Warto też brać w ciąży na proVag albo Lactovaginal aby się zabezpieczyć.
Raz jeszcze trzymam kciuki.PrimaSort, Martynka30 lubią tę wiadomość
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Karo85 wrote:cześć dziewczyny, chciałam dołączyć.
Prima, trzymam za Ciebie kciuki.
Też mam za sobą ciężkie doświadczenia. Rozpoczęłam właśnie stymulację do kolejnego podejścia. Na koniec listopada będę testować o ile wszystko będzie ok.
Madzik- nie denerwuj się i nie martw ale tak sobie pomyślałam może zrób sobie jeszcze CRP aby sprawdzić czy nie ma żadnej aktywnej infekcji w organizmie. Podwyższone leukocyty i bakterie to częste w ciąży ale nie można tego bagatelizować. Ja niestety przez to dostałam wewnątrzmacicznej infekcji i przedwcześnie urodziłam moją córeczkę.
Nie straszę absolutnie ale teraz wszystkich wyczulam aby nie bagatelizować i ewentualnie wziąć coś na infekcję szybko.
Warto też brać w ciąży na proVag albo Lactovaginal aby się zabezpieczyć.
Raz jeszcze trzymam kciuki.
We krwi leukocyty mam w normie ja zdaję się na mojego ginekologa.
Ja nigdy niczego nie bagatelizuje i każdy najmniejszy problem od razu zglaszam lekarzowi.
Tam tragedii w moczu nie ma, leukocyty 6-10 no i liczne bakterie. Jutro zrobię posiew i zobaczymy.
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
nick nieaktualny
-
Karo witaj widzę, że jedziemy na podobnym wózku... też jestem na stymulacji i pod koniec listopada będę testować o ile monitoring pokaże owulację
Madziu nie martw się dopółki nie ma bakterii w posiewie... z ogólnego często wychodzą cuda, a potem na posiewie okazuje się, że jest dobrze...
Trzeba po podmyciu się pobrać mocz ze środkowego strumieniaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Karo witaj widzę, że jedziemy na podobnym wózku... też jestem na stymulacji i pod koniec listopada będę testować o ile monitoring pokaże owulację
Madziu nie martw się dopółki nie ma bakterii w posiewie... z ogólnego często wychodzą cuda, a potem na posiewie okazuje się, że jest dobrze...
Trzeba po podmyciu się pobrać mocz ze środkowego strumienia
Zawsze sie podmywam i pobieram ze środkowego strumienia moczu.
Moj ginekolog mi powiedzial ze jak wyjdą bakterie to włączymy antybiotyk i będzie dobrze.
Ur. 11.03.16, 4300g, 56cm ;* -
Madzik to trzeba słuchać lekarza
Tak jak pisałam, że często w ogólnych wychodzą cuda dziwy, a posiew niczego nie pokazuje
Będzie dobrzeMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Na pewno będzie dobrze. Tak tylko napisałam bo zetknęłam się z tym osobiście, lekarz zbagatelizował a ja nie wnikałam. No ale ja jestem nietypowym przypadkiem:)
Dobrze, że masz zaufanego lekarza.
Martynka- faktycznie podobnie u nas:) Nawet mutację dzielimy:)
Ja podchodzę do IUI jak zresztą w poprzednich ciążach. Oby tym razem z lepszym i długotrwałym rezultatem.
06.2010- córeczka
5.06.2014- Aniołek [8 tc]
21.06.2015- córeczka[24 tc]
niedrożny LJ., AMH 4,78 PCO, IO.Mutacja MTHFR CT i AC
02.02- INV Bocian BS,krótki p. 6 komórek/3 zarodki
16.02- transfer 2 x 8A. -
CRIO 28.04.- 3 BA
II pro. Novum- długi p.19.08-transfer 1x8A.
4 sniezynki na zimowisku -
Madziu super szyjka jest bardzo ważna
Karo u nas naturalnie, kiedyś nie miałam problemu, teraz zobaczymy po stymulacji... u mnie problemem jest donoszenie ciąży zawsze tracę na wczesnym etapie... mam nadzieję, że teraz los się uśmiechnie...
Uśmiechnie do każdej z NasMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz