Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyunadarcy wrote:Cześć! Ja przed chwilą wstałam, pół nocy nie spałam, gardło mam zawalone, połykanie śliny dla mnie to cierpienie przez łzy!! Wczoraj mnie lekko piekło, a dzisiaj się rozkręciło. Ja pierd*** trzy światy ze mną ostatnio, ciągle coś mi dolega!!
Ja dzisiaj w łożku zostaję...
Udanego dnia wszystkim, duuużo słońca i najważniejsze.... zdrowia!unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCoś Wam przytoczę, może się przyda... bo mi na pewno...
Okres jaja płodowego
Ten okres rozpoczyna się w chwili połączenia komórki jajowej z plemnikiem, kończy w momencie inplantacji zapłodnionej komórki jajowej w śluzówce macicy.
Charakteryzuje się małą wrażliwością na czynniki szkodliwe przenoszone z krwią matki (tytoń, alkohol, leki), jednak dużą wrażliwością na czynniki bezpośrednio działające na zarodek (promieniowanie RTG, elektro-magnetyczne).
Okres listków zarodkowych
Rozpoczyna się w momencie implantacji zapłodnionej komórki jajowej w śluzówce macicy; kończy w momencie powstania trzech listków zarodkowych
Bardzo duża wrażliwość na czynniki szkodliwe
- powodują powstanie wielu wad równocześnie co najczęściej jest przyczyną obumarcia płodu;
lub
- organizm dziecka jest w stanie zastąpić uszkodzone komórki nowymi, w związku z czym dziecko rodzi się całkowicie zdrowePrimaSort, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyunadarcy wrote:Cześć! Ja przed chwilą wstałam, pół nocy nie spałam, gardło mam zawalone, połykanie śliny dla mnie to cierpienie przez łzy!! Wczoraj mnie lekko piekło, a dzisiaj się rozkręciło. Ja pierd*** trzy światy ze mną ostatnio, ciągle coś mi dolega!!
Ja dzisiaj w łożku zostaję...
Udanego dnia wszystkim, duuużo słońca i najważniejsze.... zdrowia!
Unadarcy otwórz buzie wywak jęzor i zobacz tam daleko czy nie masz białego nalotu na łukach lub dalej bo nie daj Bóg angina
Ja dziś jadę na mecz piłki ręcznej bo duży grawięc do późnego wieczorka
PrimaSort, unadarcy, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMatylda no na szczęście nie mam białego nalotu... jeszcze...
Niech drużyna dużego zwycięży!! Oczami wyobraźni widzę jak kibicujesz
Monkey ja miałam rok temu robione d-dimery, pt, jonogram, mg i markery kardinekrozy -były w normie, te wyniki chyba tak szybko by się nie zmieniły, więc odpuszczam i nie robię...
Fuksja no to bardzo profesjonalnie się Wami zajął lekarz...
PrimaSort doczekamy się i my...matylda08, PrimaSort, tysiaa93 lubią tę wiadomość
-
Monkey wrote:Cześć
Fuksja ja miałam zleconą krzepliwość, d-dimery, ppt, tsh i prolaktynę.
Te dwa ostatnie niestety nie wyszły najlepiej.
Ja jeszcze w łóżku z kawą i sernikiem
Tak strasznie mnie zalewa, że pierdzielę dzisiaj wszystko, i tylko podłogi ogarnę
Potem wpada koleżanka z dzieciakami
Monkey, no właśnie ja mam zrobić między innymi krzepliwość... lekarz zrobił na mnie naprawdę bardzo dobre wrażenie, zwłaszcza kiedy powiedział, że zamierza jak najlepiej i jak najszybciej nas przygotować do ciąży. Moja poprzednia lekarka stwierdziła, że pierwsza ciąża często konczy się poronieniem i tyle. On natomiast podszedł do tematu poważnie.
Spokojnego dnia, dziewczyny, pewnie znów będę mało mówić, a dużo Was czytaćunadarcy, matylda08 lubią tę wiadomość
3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
Monkey wrote:Fuksja ja też jestem za zrobieniem badań. Nie są to jakieś duże koszta a jak widać różnie bywa.
Lepiej sprawdzić od razu i wiedzieć na czym się stoi
Zwłaszcza, że ze mnie taki typ, który uwielbia wszystko kontrolować (zboczenie zawodowe?)... może dzięki temu będę w kolejnej ciąży spokojniejsza, chciałabym przynajmniej w to wierzyć.unadarcy, Monkey, matylda08, Lenka87 lubią tę wiadomość
3.02.2016 - Mateuszek już jest z nami
7.03.2015 [*] 6 tydzień
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyUnadarcy będę tak się drzeć że jutro mi gardło wysiądzie ale... czego się nie robi dla pierworodnego jeszcze tylko dojechać z młodymi te 120 km i nie zwariować
miłego dnia dziewczyny.
Bree słońce gdzie Ty ?PrimaSort, Monkey, unadarcy, tysiaa93, monika_89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonkey wrote:Unadarcy OF przesunął Ci owulkę?
No... i niepotrzebnie, bo teraz zachodzę w głowę.... chyba testy owu są bardziej wiarygodne niż OF?
Dlatego zwlekam się z wyra i zabieram się za coś, a myślałam że w tym cyklu nie poczuję presji, a jednak... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny