Ciąża po poronieniu...
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ediii wrote:Staraczka to mysle ze każda z nas chciałaby mieć taką końcówe jak ty, tylko pozazdrościć.
A nie jak większość opowiada to lezenie i stękanie bo ciężko
No Staraczka niezle niezle, oby do samego konca trzymala Cie ta energia
Ediii ja to znam dziewczyny mlodsze od mojej corki co juz od 3 tygodnia ciazy lezalyby w namiocie tlenowym z dala od swiata, najlepiej niczego nie jadly bo wszystko im moze zaszkodzic i zeby jeszcze ktos za nie sikal i kupe robil bo po drodze do toalety traca sile, i jeszcze eby ktos za nie mrugal bo od za czestego mrugania tez mozna poronic nadaja sie tylko do lezenia i pachnienia -
W zasadzie to wszystko zależy od kobiety i organizmu. Są takie które muszą leżeć bo np mają mega mdłości i wymioty i wtedy ledwo żyją i nie mają siły wstać z łóżka. Są też takie które dbają o siebie przesadnie a też są i takie które mają wszystko gdzieś i fakt że są w ciąży nie przeszkadza im w robieniu różnych głupich rzeczy. Kobiety są różne tak samo jak różne są ciaze. Nie ma co komuś tłumaczyć że źle robi bo dla każdego źle to może być coś innego.
paznokietek, anjaaa lubią tę wiadomość
-
nie mowie o takich ktore leza bo musza a o takich ktore traktuja ciaze jak chorobe smiertelna, wykorzystuja swoj stan jak sie tylko da zeby wszyscy im uslugiwali do okola, albo chodzili na paluszkach a one sobie moga pozwalac na wyimaginowane humory i zachcianki tlumaczac to hormonami i ciaza
-
nick nieaktualnyJa tak jak pisałam czuję sie silną , nawet po operacji przeszkadzalo mi zwracanie uwagi ze mam nie dźwigać i jak robili ze mnie kaleke tzn bardziej mama i siostra
Tego nie dzwigaj , nie schylaj się , nie laz dużo .
Pierwszy tydzień w domu tylko lezalam a potem juz nuda
Wiecie nie powiem ze cały czas w ciąży jestem chodzaca energią bo byly dni kiedy chodzilam zmeczona i marzylam zeby poleżeć jak chcialam to lezalam , najgorszy pierwszy trymestr no i trochę te upały były wykanczajace ale chodzilam normalnie , na pewno dużo kobiet sie rozleniwia w ciąży a ja juz przed ciążą zapowiedzialam ze bede aktywna tyle ile bede mogla i tak tez robię
Bree lubi tę wiadomość
-
Bo są kobiety które w ciąży nagle chcą robić NIC ale to już zależy też od charakteru, no każda baba inna w końcu. Niektóre mają full energii a inne juz nie. Fakt przesadzać nie można i kłaść się do łóżka jakby się było na łożu śmierci wtedy kiedy wszystko jest ok i można cieszyć się ciąża żyjąc normalnie.
anjaaa, Staraczka23 lubią tę wiadomość
-
hiacynta99 wrote:Ja to do wczoraj nawet nie wiedziałam o co chodziło z tobą " staraczka" o co taka w tedy akcja była dopiero mi wczoraj Sybi :)napisała albo o prime o co tak naprawdę poszło
Nie wiedziałam ze kobiety w ciąży mogą być aż tak wredne i mściwe, myślałam że to stan Błogosławiony ale na szczęście już oderwałam sie od tego
No i proszę ledwo zaszłyście w ciążę a już potwierdza się twoja teoria Tez jestes jak sama napisalas wredna i msciwa !
Bree, matylda08, Micia lubią tę wiadomość
Kropeczka * 4 listopada 2014
Ktosiek * 8 maja 2015 -
Ja naleze do aktynych osob, ale jak ktos chce lezec jak obloznie chory to jego sprawa niektorzy czuja sie najlepiej lezac w lozku wentylem do gory i nie robiac nic, ja do nich nie naleze
Aczkolwiek wlasnie ide sie polozyc bo musze sie wyspac przed praca
Dobranoc -
anjaaa wrote:No i proszę ledwo zaszłyście w ciążę a już potwierdza się twoja teoria Tez jestes jak sama napisalas wredna i msciwa !
Ledwo zaszlyscie? To sie chyba mnie nie tyczy bo co jak co ale ja msciwa nie jestem, wredna chyba tez nie wrecz przeciwnie zycze wszystkim jak najlepiej, duzo zdrowia, spokoju, i zycia zdala od idiotow bo wierze w to ze karma wraca o czym juz niejednokrotnie mialam okazje sie przekonac -
Bree wrote:Ledwo zaszlyscie? To sie chyba mnie nie tyczy bo co jak co ale ja msciwa nie jestem, wredna chyba tez nie wrecz przeciwnie zycze wszystkim jak najlepiej, duzo zdrowia, spokoju, i zycia zdala od idiotow bo wierze w to ze karma wraca o czym juz niejednokrotnie mialam okazje sie przekonac
Nie dotyczy ciebie ?a to obrabianie nam tylkow wszedzie gdzie sie da jak nazwiesz? czuloscia? nie bardzo wiem, zle ci ze cie z nami nie ma?tak bardzo tesknisz?
no wlasnie kochana, oby twoja karma do ciebie nie powrocila...matylda08, Micia lubią tę wiadomość
Kropeczka * 4 listopada 2014
Ktosiek * 8 maja 2015 -
nick nieaktualnykierzynka wrote:Bo są kobiety które w ciąży nagle chcą robić NIC ale to już zależy też od charakteru, no każda baba inna w końcu. Niektóre mają full energii a inne juz nie. Fakt przesadzać nie można i kłaść się do łóżka jakby się było na łożu śmierci wtedy kiedy wszystko jest ok i można cieszyć się ciąża żyjąc normalnie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLaski skonczcie te Pyskowki, bo ten wątek nie jest od tego!
Dziewczyny ja się przyznam bez bicia, że czasem mam taki dzień, że bym tylko lezala i pachniała :p jak juz się położę to energii zero i wtedy czytam książki lub oglądam tv. A jak już się za coś wezmę to działam. U mnie wynika to z tego, że jestem w pierwszej ciąży i moge sobie pozwolić na blogie lenistwo. Jak będę w drugiej ciąży to już nie będzie czasu na odpoczynek, zwłaszcza ze nie chcialabym dużej różnicy wieku między dziećmi poza tym nie mam zbyt wiele rzeczy do robienia. Mieszkam sama z chłopem; ) wiec jak ma wolne to on wstaje i leci po bułki (bez żadnego przymusu) , dużo mi pomaga z własnych chęci, a ja go od tego nie odciągam, bo jak go teraz nauczę, że ma nic nie robić bo zrobię ja -to później w niczym mi nie będzie pomagał.Bree, Aska84 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBree wrote:Ledwo zaszlyscie? To sie chyba mnie nie tyczy bo co jak co ale ja msciwa nie jestem, wredna chyba tez nie wrecz przeciwnie zycze wszystkim jak najlepiej, duzo zdrowia, spokoju, i zycia zdala od idiotow bo wierze w to ze karma wraca o czym juz niejednokrotnie mialam okazje sie przekonac
Bree lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Byście sie pochwaliły brzuszkami bo niedługo będziecie miały taki pakunek jak ja
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8807a4f26779.jpg
Staraczka masz fajny zgrabny brzuch i co najwazniejsze nie widac zebys jakos przytyla, moja kuzynka w ciazy przytyla prawie 30 kg a wcale duzo ie jadla, na koniec wygladala jak hipopotam i miala problemy z chodzeniem -
nick nieaktualny