Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża po poronieniu...
Odpowiedz

Ciąża po poronieniu...

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Gratki Staraczka23 :-)
    Bree pozdrowienia :-)
    I dla wszystkich w ciąży i w trakcie starań pozdrowienia :-)

Aska84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :)

• pucek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie :) 4,2 cm :) wszystkie konczyny :) pięknie sie ruszal :) ale nie mam niestety foto :( slyszalam za ro bicie serduszka

Aska84, Ediii, Staraczka23, wiola0912 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek no to świetnie ;) bicie serduszka to najlepsze co może być na takiej wizycie ;) ja sobie nawet nagrałam na pamiątkę ;)

• pucek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobry pomysl :) chyba tez tak zrobię :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Ja po wizycie :) 4,2 cm :) wszystkie konczyny :) pięknie sie ruszal :) ale nie mam niestety foto :( slyszalam za ro bicie serduszka

Cudownie...tez chce:)))

• Ediii Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucek, ekstra! To bylo juz to prenatalne? Myslalam ze zawsze daja kilka fotek.

Roxa....jak tam jak tam?

Aska, bedzie, bedzie spokojnie jeszcze tydzien wytrzymamy ;-)

Zapisalam sie do szkoly rodzenia od 3 listopada. Akurat w szpitalu gdzie chcialam rodzic musialam za nia zaplacic 450 zeta, ale nie ma co na dzidziola zalowac :-)

Aska84 lubi tę wiadomość

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii ja mam szkole rodzenia za darmo przy szpitalu w którym będę rodziła. A co do fotek to nie zawsze dają kilka. Ja z prenatalnych miałam tylko jedno zdjęcie . Moja znajoma chodzi do giną prywatnie i od trzech wizyt nie dostała żadnego zdjęcia! A już jest w 30 tyg ciąży!
    Pucek ja sobie nagrałam bucie serca i obraz z usg ;) niektórzy lekarze dają nawet płyty z nagraniem. Ja sobie ostatnio nagrałam ruchy brzucha ;)

• pucek Autorytet

Wysłany: 5 października 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii wrote:
    Pucek, ekstra! To bylo juz to prenatalne? Myslalam ze zawsze daja kilka fotek.

Roxa....jak tam jak tam?

Aska, bedzie, bedzie spokojnie jeszcze tydzien wytrzymamy ;-)

Zapisalam sie do szkoly rodzenia od 3 listopada. Akurat w szpitalu gdzie chcialam rodzic musialam za nia zaplacic 450 zeta, ale nie ma co na dzidziola zalowac :-)
    Nie nie, prenatalne mam w następny poniedziałek : a potem znowu w piątek mojego :) Więc w ciągu 2 tygodni zobaczę Puculka aż trzy razy :D Już się nie mogę doczekać ruchów maleństwa :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie tak pomyslałam ze gdybym nie poroniła to juz bym lada dzien rodziła...:(

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska nie myśl tak :( wiem ze ciężko ale najgorzej tak myślec co by było gdyby :( ja po poronieniu znalazłam nowa prace i to mi jakoś pomogło zająć głowę czymś innym. Teraz jak sobie pomyślę ze gdyby moje dziecko się wtedy urodziło to moje życie potoczyło by się zupełnie inaczej..... uniknelabym chyba mega kryzysu w związku który pawie doprowadził do rozstania. Ale staram się nie myśleć w ten sposób no bym chyba zwariowała. ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny pamiętajcie te szumy przy biciu serduszka , u nas od wczoraj dźwięk suszarki idzie w ruch , dziekuje google ze mają aplikację :D :D

Aska wiem jak sie czujesz , mi wczoraj przypadł rok od operacji i jak trzymalam Roksane na rekach tak pomyslalam i sie poplakalam

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucus super ze wszystko dobrze...

Ediii u mnie bez zmian... krew na bete oddana wyniki jutro bo bylam w klinice popoludniu... test jedna krecha wiec wiadomo jaka bedzie beta...
    Ostrze zeby i cipke na kolejny cykl!

Ediii, wiola0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aska84 wrote:
    Właśnie sobie tak pomyslałam ze gdybym nie poroniła to juz bym lada dzien rodziła...:(
    Ehhh no ja bym byla w 21tc i koncem pazdziernika wybieealibysmy wozki i foteliki przy okazji wizyty w pl...

• Ediii Autorytet

Wysłany: 6 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtarzam się, ale nie myślcie w ten sposób.
    Oczywiscie kazdemu sie zdarza wrocic wspomnieniami, mi tez. 1 listopada poronilam pierwszy raz, zaraz zbliza sie ten termin. Czyli rok temu juz wiedzialam ze jestem w ciazy. I te cmentarze. Nie ide w tym roku i juz.
    Ale rok pozniej jestem w ciazy i ufam ze tej szczesliwej. Uczepilam sie tego ze wszystko bedzie dobrze i wy tez musicie miec ten motorek napedzajacy.
    Wspomnienia przyjda zawsze, grunt zeby sie nie wglebiac i nie dolowac, tylko jak Roxa pisze ostrzyc cipke ;-) ( ale sie usmialam)

Skoro udalo sie zajsc w poprzednia ciaze to ani sie obejzycie i bedziecie w kolejnej.

n59y3e5ewov6z8v4.png

mhsvpx9inset8y66.png
    I dwa Aniołki 1.11.2014 i 2.4.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ediii no i ja mimo, ze czasem o tym pomyślę, to jednak trzymam się tego, że zaraz będę w kolejnej ciąży i tym razem szczęśliwej! To jest strasznie przykre i ciężkie do przeżycia, ale nie ma się co łamać bo takim sposobem malucha nie zmajstrujemy...
    Ja czekam na potwierdzenie negatywu (popołudniu będą dzwonić) a potem na @... I ruszam do dalszego działania! Jadę oddać krew na hormony, po recepty i działam z zastrzykami! I bardzo wierzę w to, że z urlopu w pl uda nam się wrócić już we troje <3

Ediii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja myślę że mimo wszystko tym które cieszą się obecnie ciąża jest łatwiej nie myśleć o tym co by było gdyby. Teraz siedzimy i cieszymy się naszym szczęściem pod serduszkiem. A te które się starają zajsc w ciążę po stracie wiadomo ze wracają do tego co było i myślą o tym co by było. Poza nadzieja ze zajdą w ciążę nie mają przecież jakiegoś innego punktu odniesienia.

Aska84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili z kliniki i negatyw ale to bylo jasne... czekam na @

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nowy plan... kazali mi sie zastanowic czy jeszcze sama stymulacja czy to juz czas na IUI...
    Normalnie powiedzialabym ze IUI ale ten cykl mi sie nie podobal... bardzo odstawal od normy moich poprzednich stymulowanych cykli zwlaszcza druga polowa...
    Dlatego postanowilismy ostatni tylko stymulowany zaliczyc zeby zobaczyc jak to teraz bedzie a jak zpl nie wrocimy z Kiełkiem w brzuszku to w listopadzie IUI
    Ostatnio udalo nam sie w ostatnim cyklu przed IUI moze i tym razem zadziala... A jak nie to zawsze nowe nadzieje...

Ediii, wiola0912 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa dobrze kombinujecie! Teraz musi się udać ;)

roxa lubi tę wiadomość

‹‹ 940 941 942 943 944 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ