Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 października 2017, 15:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    11 mm to bardzo dużo! Naprawdę dziwne, że beta taka niska.

  • czarnaiwi Autorytet
    Postów: 689 306

    Wysłany: 9 października 2017, 09:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta dzis spadla o 80 jednostek. Ordynator po recznym badaniu stwierdzil ze to poronienie bo macic otwarta itd ale kazal zrobic jeszcze usg i na usg znalezli cos o srednicy ok 13 mm.podadza mi metotreksat

    l22n6iyeodmrpg2f.png
    10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
    AMH 7,12 ng/ml
    LH 5,9 mLu/ml
    FSH 5,6 mLu/ml
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2017, 19:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ja rowniez odpiszczam starania o dziecko chyba mnie te problemy przerosly i chyba mam dosyc kolejnej porazki zlapalam straszny dol po weselu w sob po pytaniach od rodziny i widoku wiekszosci kobiet z dziecmi

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 9 października 2017, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zosiak, czy możemy Ci jakoś pomóc? Może podziel się z nami swoimi uczuciami.. Pytania ludzi zawsze będą, tak samo jak wokół będą się rodzić dzieci. Musimy walczyć o swoje szczęście. Macie plan działania, żeby w końcu się udało i myślę, że warto spróbować go zrealizować.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 października 2017, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer86 zycie takie jest ze nie da sie zsplanowac czegos i do mnoe to dotarlo ze musze sie z losem pogodzic a unikac rodziny bo wywoluja u mnie niesamowity bol.
    oczywiscie niewszyscy ale sa tacy.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 00:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na ostatnim weselu dowiedziałam się o ciąży kuzynki mojego męża. Miałam wtedy bóle brzucha, dziwne skurcze, od rana słabo się czułam. Pogratulowałam jej, chociaż pewnie malo szczerze to zabrzmiało. 5 min później poszłam do łazienki, zobaczyłam plamienie i o godz 19 skończyła się dla nas impreza. Rodzina zła, ze tak szybko wyszliśmy, ale nie miałam zamiaru im się tłumaczyć.
    Z kolei opowiadałam Wam o koleżance w ciąży, która pastwiła się nade mną pytając o moje objawy, chociaż wiedziała ze chwile wcześniej poroniłam. Kilka dni temu w warzywniaku spotkałam dziewczynę bardzo do niej podobna. Już obmyślalam jak zwiać aż okazało się, ze to nie ona. Już się wyobrażam czołgającą się pod regałem z jabłkami.
    Strasznie przykre co ta sytuacja z nami robi. Mam w sobie tyle jadu, nienawiści, zawiści, ze się już brzydzę siebie. Unikam jak tylko mogę konfrontacji z ciężarnymi, ale nie da się.
    Rozumiem Cię Zosiu doskonale. Wiesz jaką ja teraz wymyśliłam sobie odpowiedz na pytanie o dzieci? Ze gdyby to od nas zależało to byłaby trójka. Ty masz u góry swoją swoją dwójkę.

  • Paulina_2603 Autorytet
    Postów: 4363 9339

    Wysłany: 10 października 2017, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem co czujecie... Ja cały czas widzę ciężarne. Ostatnio jak byliśmy w galerii handlowej, to chyba z 10 kobitek w ciąży było. I ta moja myśl, czy kiedykolwiek będę miała taki brzuch jak one... Musimy być silne. Innego wyjścia nie ma ;)

    Ja mam ten cykl w plecy, bo wyszły mi jakieś zmiany atroficzne w cytologii :/ Wczoraj wzięłam ostatnią globulkę. Teraz przez 7 dni zakaz <3, ale my pewnie i tak zrezygnujemy już do histeroskopii. Do tego jestem przeziębiona jak nie wiem, dosłownie kapie mi z nosa (dobrze, że teraz a nie w listopadzie jak będę musiała iść do szpitala) i mam syf w domu, bo spółdzielnia wymieniała nam piony w łazience...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 08:24

    17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kak na zlosc wszedzie slysze o ciazy wczoraj w radiu dzisiaj w telewizji:/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 12:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chyba @ sie dzisiaj rozwinie... moze dlatego tez taki u mnie humor...

  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 10 października 2017, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj odebrałam wyniki (immunofenotyp) .... lekarz mi powiedział,przez telefon że są kiepskie i prawdopodobnie ( a napewno) moj organizm odrzuca ciąże...
    jestem załamana....
    mam do niego jechac na rozmowe we czwartek!:((((

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 10 października 2017, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u kogo się leczysz? Brałaś steryd? Ja ciagle zastanawiam się nad Dr Pasnikiem w Łodzi, ale jestem niemal pewna, ze szczepienia będę musiała przyjąć i ciagle się waham :(
    Dobrze, ze znasz swojego wroga. Możesz walczyć!

  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 10 października 2017, 23:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodze do doktora Jacka MAgnuckiego w KAtowicach. Dopiero zaczynam podejmować leczenie, odebrałam dziś wyniki. Szlak mnie trafi...

    zosiak88 lubi tę wiadomość

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 października 2017, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nastepnym roku bede sie szczepic.

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 11 października 2017, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    molisia wrote:
    ja dzisiaj odebrałam wyniki (immunofenotyp) .... lekarz mi powiedział,przez telefon że są kiepskie i prawdopodobnie ( a napewno) moj organizm odrzuca ciąże...
    jestem załamana....
    mam do niego jechac na rozmowe we czwartek!:((((

    Molisia, a mogłabyś napisać jakie miałaś wyniki?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 11 października 2017, 18:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    CD3+ 72,4 56 - 86 2092,47 723 - 2737
    CD3+CD8+ 27,29 13 - 39 788,71 220 – 1129
    CD3+CD4+ 44,5 33 - 58 1286,11 404 - 1612
    *CD4/CD8 1,63
    CD16+CD56+ (komórki NK) 17,33 5 - 26 500,81 84 - 724
    CD19+ 10,21 5 - 22 295,2 80 - 616
    *CD19+CD5+ 2,7
    * Zakresy referencyjne interpretuje lekarz w zależności od stanu.

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 11 października 2017, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molisia, moim zdaniem jedynie NK są podwyższone. Ale nie jakoś tragicznie. Pewnie wystarczy steryd w wysokiej dawce i /lub intralipid.
    Ja mam NK 13,8..


    Dziewczyny u mnie dziś termin @, a tempka dalej wysoko i jedynie plamienia. W piątek wyjeżdżam na 3 dni i chciałam mieć już najgorsze dni okresy za sobą no i zrobiłam po południu test. Jest druga kreseczka, ale nie jakaś szałowa.. boję się, że to powtórka mimo, że owu była z dobrej strony :(
    Od ponad godziny ręce mi drżą i serce wali.. szczególnie, że mam mocno okresowe bóle :(

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 11 października 2017, 19:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Molisia, moim zdaniem jedynie NK są podwyższone. Ale nie jakoś tragicznie. Pewnie wystarczy steryd w wysokiej dawce i /lub intralipid.
    Ja mam NK 13,8..


    Dziewczyny u mnie dziś termin @, a tempka dalej wysoko i jedynie plamienia. W piątek wyjeżdżam na 3 dni i chciałam mieć już najgorsze dni okresy za sobą no i zrobiłam po południu test. Jest druga kreseczka, ale nie jakaś szałowa.. boję się, że to powtórka mimo, że owu była z dobrej strony :(
    Od ponad godziny ręce mi drżą i serce wali.. szczególnie, że mam mocno okresowe bóle :(
    intralipid to są te kroplówki?
    Czy one muszą być wykonywane w klinice w której się lecze? Czy może znajomy lekarz mi je zrobić?

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 11 października 2017, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molisia, aż tak się nie znam bo nie brałam. To na pewną są kroplówki, ale najwięcej powiedzą Ci Dziewczyny z wątku o immunologii. Z tego co wiem zapotrzebowanie, recepte i zlecenie wypisuje lekarz i może podać ktoś inny, ale trzeba znaleźć pielęgniarkę, która się zgodzi na to.
    W klinice też to robią, ale wychodzi dużo drożej.

    Jak masz znajomego lekarza to powinien pomóc :)

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 października 2017, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tez napisze swoje ja mam chyba najwyzsze robione 2 tyg po zabiegu
    CD3+ 69,02 zakr ref 56-86
    CD3 +CD8+ 26,08 zakr 13-39
    CD3+CD4+ 44,3 zakres 33-58
    CD4/CD8 1,7
    CD16+CD56+ 23,62 zakres 5-26
    CD19+ 6,98 zakres 5-22
    CD19+CD5+ 3,1
    Intralipid to wlewy kroplowe ja jednak podjelam decyzje o szczepieniach . Tak zlecenie lekarz wypisuje podac Ci moze pielegniarka;)

    Summer86 bierz acard trzymam kciuki za Ciebie za kazda aby znowu tego koszmaru nie przezywala. Ja mam bardzo kiepskie wyniki:( i od kilku dni duzego dola przestalam myslec o tym ze moglabym byc mama zaczelam raczej myslec jak zyc bez dziecka:(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 19:43

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 11 października 2017, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiak, wierzę mocno, że szczepienia pomogą. Byłaś z tym u immunuloga, prawda?

    Mnie chyba czeka bezsenna noc..

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ