X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Janette Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita99 wrote:
    Hej :)
    Właśnie jestem postawiona przed dość ciezką decyzja, ponieważ kolejny raz w tym roku jak mieliby mi robić laparoskopię to myślę o tym czy nie spróbować zajść kolejny raz w ciążę i przy okazji wycięcia kolejnej ciąży zrobić drożność i tak wiąże się to z operacja i tak, dlatego myślę co byłoby najlepszym rozwiązaniem, może chciałabym jeszcze spróbować. W czwartek mam kolejna wizytę u dobrej Profesor , mam nadzieje ze da mi zielone światło co do którejś z decyzji.

Co do AMH mam 0,94, ale ginekolog powiedziała ze to niemożliwe i ze wynik nie może być prawdziwy bo monitoruje mój cykl i jest tam o dużo więcej wszystkiego, mam skierowanie na kolejne amh w fazie cyklu. :(
    To jesli czujesz ze moglabys zaryzykowac to moze sprobuj,tylko tez posprawdzaj sobie moze czy nie ma bakterii,stanow zapalnych w macicy,to tez czesto powoduje niedrozne jajowody. Przed hsg i tak powinni porobic wymazy zeby w razie czego nie rozniesc jakiejs infekcji.Mnie przed laparo nie robili ale tak mysle ze to jest dobrze posprawdzac.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
  • Monita99 Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam robiona cytologię, to nie wystarczy?

• Janette Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita99 wrote:
    Miałam robiona cytologię, to nie wystarczy?
    Mnie sie wydaje ze dobrze zrobic caly zestaw,cytomegalie,ureaplasme,chlamydie

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
    Usg polowkowe 20+4 potwierdzona plec,dziewczynka
    Wszystko ok, 366 gram
    TP: 25 lipiec
‹‹ 477 478 479 480 481
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ