X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
Odpowiedz

Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)

Oceń ten wątek:
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 18 lutego, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita99 wrote:
    Wykrakałam, mam tak silne bóle brzucha jak na miesiączkę i nie wiem czy to normalne czy pędzić na szpital. Brak bólu po wyjściu ze szpitala uśpił moją czujność i teraz sama jestem w kropce. Myślę, ze jak do wieczora nie ustąpi to jednak warto skonsultować się z lekarzem.
    Monita99 masz takie skurcze? Jeśli tak to normalne, macica się oczyszcza. Powinno po dniu przejść. Jak nie to skonsultuj z lekarzem!

Monita99 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

- 12.2022 💔 CP, laparoskopia, jajowód zachowany
    - 04.2023 badanie HSG (jajowody drożne) ✅️
    - 10.2023 Klinika leczenia niepłodności (Ovum Lublin)
    - 11.2023 histeroskopia, hormony ✅️
    - 12.2023 - 03.2024 4 x stymulacja owulacji ❌️
    - 10.2024 - 12.2024 3 x IUI ❌️
    _________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 25.01.2025 start stymulacji (Ovaleap + Cetrotide + Gonapeptyl)
    - 10.02.2025 punkcja, 12x pobranych, 6x zapłodnionych, 5x❄️
    - 8.03.2025 transfer ⏳️
  • Monita99 Debiutantka

Wysłany: 19 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Ja zazywalam nimesil. Od soboty do wczoraj. Myślałam, że już będzie okej, ale bol.znow powrócił. Woec muszę jakoś przecierpieć i poczekać aż ustanie

Moja niecierpliwość i zamartwianie się nie przyniosłoby żadnej skuteczności w domu, dlatego wybrałam się do szpitala! I szczerze to była najlepsza decyzja, abym mogła się przede wszystkim uspokoić. Trafiłam tego dnia na cudowną Panią ginekolog, która dodała mi jeszcze więcej siły i wiary i wytłumaczyła cały ten proces na spokojnie. Krwawienie jest spowodowane zmniejszaniem się endometrium, więc organizm się oczyszcza i jest to naturalne. Na usg nie wykryto żadnego krwawienia, oprócz tego z macicy co jest w porządku. Dla mojego uspokojenia zrobiliśmy badania crp, aby zobaczyć czy nie mamy żadnego zapalenia i sprawdzić jak spada beta, a spada ona ładnie, więc ucieszyło mnie to, że powoli dochodzę do siebie. Wiecie kobietki co wam powiem? Myślałam, że zajście w ciąże jest takie jakby to powiedzieć - proste? Nie zdawałam sobie sprawy z tego jak różne nawet głupie infekcje bakteryjne wpływają na Twój układ rozrodczy, co więcej infekcje sprzyjają takiej ciąży, a w grudniu taką infekcję bakteryjną przechodziłam i nie pomyślałabym, że może wiązać się to z jakimś ryzykiem wtedy. Oczywiście to nie POWÓD , przez który tak się stało.. a może? Nie mamy pewności i jasnych odpowiedzi. Dbajmy o siebie i mocno wierzmy, a na pewno wszystko się uda. Myślę, że życie mnie mocno doświadcza, ale to dlatego, żebym była dzielna i mądrzejsza jak już zostanę mamą. <3

• Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita99 wrote:
    Moja niecierpliwość i zamartwianie się nie przyniosłoby żadnej skuteczności w domu, dlatego wybrałam się do szpitala! I szczerze to była najlepsza decyzja, abym mogła się przede wszystkim uspokoić. Trafiłam tego dnia na cudowną Panią ginekolog, która dodała mi jeszcze więcej siły i wiary i wytłumaczyła cały ten proces na spokojnie. Krwawienie jest spowodowane zmniejszaniem się endometrium, więc organizm się oczyszcza i jest to naturalne. Na usg nie wykryto żadnego krwawienia, oprócz tego z macicy co jest w porządku. Dla mojego uspokojenia zrobiliśmy badania crp, aby zobaczyć czy nie mamy żadnego zapalenia i sprawdzić jak spada beta, a spada ona ładnie, więc ucieszyło mnie to, że powoli dochodzę do siebie. Wiecie kobietki co wam powiem? Myślałam, że zajście w ciąże jest takie jakby to powiedzieć - proste? Nie zdawałam sobie sprawy z tego jak różne nawet głupie infekcje bakteryjne wpływają na Twój układ rozrodczy, co więcej infekcje sprzyjają takiej ciąży, a w grudniu taką infekcję bakteryjną przechodziłam i nie pomyślałabym, że może wiązać się to z jakimś ryzykiem wtedy. Oczywiście to nie POWÓD , przez który tak się stało.. a może? Nie mamy pewności i jasnych odpowiedzi. Dbajmy o siebie i mocno wierzmy, a na pewno wszystko się uda. Myślę, że życie mnie mocno doświadcza, ale to dlatego, żebym była dzielna i mądrzejsza jak już zostanę mamą. <3
    Cieszę się, że u ciebie wszystko w porządku. Odpoczywaj, nabieraj sil. ;)

• Motylek…:) Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita99 wrote:

Dobrze że pojechałaś i trawiłaś na dobrego lekarza … wypoczywaj nabieraj sił my kobiety musimy dać radę

• Nin_a Nowa

Wysłany: 20 lutego, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Czy któraś z Was miała ciążę usytuowaną w rogu macicy i mogłaby podzielić się swoimi doświadczeniami?

Właśnie miałam wizytę u ginekologa, z USG wychodzi nam 5t+5, widać pęcherzyk, pani doktor dopatrzyła się też najprawdopodobniej zalążka zarodka. Natomiast co zaniepokoiło moją lekarkę, to fakt że ciąża jest usytuowana w rogu macicy i wyjścia są dwa - albo zarodek zacznie rosnąć w głąb macicy albo do góry co będzie skutkować ciążą pozamaciczną. Dostałam skierowanie do szpitala na ambulatorium, w celu pogłębienia diagnostyki.

Czy któraś z Was przechodziła przez podobną sytuację? Jak zakończyły się Wasze ciąże?

Będę wdzięczna za wszystkie odpowiedzi :)

• Monita99 Debiutantka

Wysłany: 22 lutego, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki kolejny raz!
    Mam pytanie czy w Warszawie polecacie jakiegoś lekarza, który po ciąży pozamacicznej jest w stanie zaplanować /poprowadzić kolejną ciążę? Zlecić wszystkie badania? Chodzi tu oczywiście o pełen profesjonalizm , empatię i ludzkie podejście. Macie może jakieś doświadczenia i możecie podzielić się opinią? I know, że jest tu ranking lekarzy, ale może ktoś aktualnie korzysta z jakichś fajnych usług lekarskich. :)

Wysłany: 23 lutego, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monita99 wrote:
    Cześć kobietki kolejny raz!
    Mam pytanie czy w Warszawie polecacie jakiegoś lekarza, który po ciąży pozamacicznej jest w stanie zaplanować /poprowadzić kolejną ciążę? Zlecić wszystkie badania? Chodzi tu oczywiście o pełen profesjonalizm , empatię i ludzkie podejście. Macie może jakieś doświadczenia i możecie podzielić się opinią? I know, że jest tu ranking lekarzy, ale może ktoś aktualnie korzysta z jakichś fajnych usług lekarskich. :)

Hey …Byłam na kilku wizytach u dr.Marcina Wrony bardzo polecany lekarz i na takim mi zależało aby ktoś przejrzał moją historię powiedział coś innego niż wszyscy że uda się na pewno tylko trzeba czasu … terminy długie, ale ja dzwoniąc co tydzień miałam wizytę w 3 miesiące badan nie zlecał tylko od razu skierował do szpitala na Karowej zalecił tylko witaminki ( jak się zgadałam z dziewczynami na oddziale wszyscy pracujący tam lekarze tak robią ) tam były przeprowadzone badania w I fazie cyklu jak i później w II fazie cyklu robił mi później Hsg też w szpitalu wszystko się wydawało ok do czasu kiedy po dwóch nie udanych inseminacjach pan doktor powiedział żebym znów spróbowała podejść do in vitro odniosłam wrażenie jakby się poddał więc to tak wyglądało … pan doktor jest bardzo miły sympatyczny zawsze odpowie na zadane pytanie wytłumaczy ale ostatnia wizyta mnie rozczarował …. A jeszcze miałam sytuacje gdzie miałam zaplanowana inseminacja a wiadomo przed trzeba zrobić USG pojechałam i dowiedziałam się że w danym miesiącu nie będę jej miała bo pani doktor w szpitalu zrobiła sobie urlop , mógł zadzwonić powiedzieć bym nie jechała i nie marnowała 4 godzin w podróży wiem że dla nie których to może być nic ale szanujmy swój czas ….

• Lovi25 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

Proszę o poradę i wasze doświadczenia, moze ktoś miał podobną sytuację?

W poniedziałek 24.02 byłam u lekarza na wizycie 4w+3d, nic nie było widać. Kazał zmierzyć betę.
    We wtorek 25.02 zmierzyłam betę i otrzymałam właśnie wynik 1925 mIU/ml

Czy to oznacza... pozamaciczną ciążę?
    Bo skoro nie widział pęcherzyka na usg a wynik jest powyżej 1000?
    Lekarz kazał mi się z nim skontaktować jesli ta beta wyjdzie powyzej 1000 no i własnie odpisał mi zebym powtórzyła betę po 48h. Jestem trochę w rozsypce, ręce mi się trzęsą, płaczę odkąd zobaczylam ten wynik, bo nie sądziłam, że bedzie aż tak wysoki...

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    25.02 - beta 1925
    27.02 - beta 3473, prog 39
    28.02 - pęcherzyk 6mm
    __
    Starania od wrzesien 2024

20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔
  • Janette Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Hej,

Proszę o poradę i wasze doświadczenia, moze ktoś miał podobną sytuację?

W poniedziałek 24.02 byłam u lekarza na wizycie 4w+3d, nic nie było widać. Kazał zmierzyć betę.
    We wtorek 25.02 zmierzyłam betę i otrzymałam właśnie wynik 1925 mIU/ml

Czy to oznacza... pozamaciczną ciążę?
    Bo skoro nie widział pęcherzyka na usg a wynik jest powyżej 1000?
    Lekarz kazał mi się z nim skontaktować jesli ta beta wyjdzie powyzej 1000 no i własnie odpisał mi zebym powtórzyła betę po 48h. Jestem trochę w rozsypce, ręce mi się trzęsą, płaczę odkąd zobaczylam ten wynik, bo nie sądziłam, że bedzie aż tak wysoki...
    Na tym etapie ciaza moze byc jeszcze malutka.Rozumiem Twoj strach,poczatki sa bardzo stresujace. Spokojnie zbadac ta bete jeszcze raz, a ktory to tydz lub dzien po terminie okresu? Po 6 tyg mozna juz konkretnie cos stwierdzic,nawet jesli jest ciaza pozamaciczna to i tak nie jest od razu taka duza,jestes pod kontrola a to najwazniejsze. A co do przeczuc czy jest pozamaciczna. Czy masz plamienia,krwawienia i bole z boku brzucha? Czy takie normalne troche jak na okres? Przy ciazy pozamacicznej podobno boli z boku ktoregos bardziej bo tam sie ciaza rozwija. I czesciej wystepuja krwawienia jak okres plus objawy ciazowe tak to mniej wiecej wyglada. Na razie spokojnie jesli nic sie nie dzieje to czekaj. Nie masz wplywu na to. Trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok i pojawil sie zarodek w macicy.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
  • Lovi25 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, @Janette, dziękuję za te słowa i wsparcie - wiele to dla mnie znaczy!

Dzisiaj jestem 6 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Cykle u mnie są 27-28 dniowe.

Jesli chodzi o objawy to nie mam żadnych plamień, krwawień. Jedyne co to dosłownie DO wczoraj pobolewał mnie brzuch z lewej strony, takie ukłucia. Ale nie to, że ból tylko takie okresowe właśnie. Od dzisiaj już cisza. Nic mnie nie kłuje, nie mam też praktycznie zadnych ciążowych objawów oprócz może większej sennosci i wzmożonego apetytu.

Dzięki za kciuki, oby pomogły!

Janette lubi tę wiadomość

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    25.02 - beta 1925
    28.02 - pęcherzyk 6mm
    __

• Mq1991 Autorytet

Wysłany: 26 lutego, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Hej, @Janette, dziękuję za te słowa i wsparcie - wiele to dla mnie znaczy!

Dzisiaj jestem 6 dni po terminie spodziewanej miesiączki. Cykle u mnie są 27-28 dniowe.

Jesli chodzi o objawy to nie mam żadnych plamień, krwawień. Jedyne co to dosłownie DO wczoraj pobolewał mnie brzuch z lewej strony, takie ukłucia. Ale nie to, że ból tylko takie okresowe właśnie. Od dzisiaj już cisza. Nic mnie nie kłuje, nie mam też praktycznie zadnych ciążowych objawów oprócz może większej sennosci i wzmożonego apetytu.

Dzięki za kciuki, oby pomogły!
    Lovi25 przy takiej becie już coś zdecydowanie powinno być widać. Powtórz jutro i jeśli jest przyrost pójdź do lekarza na usg. To nieprawda że ciąża pozamaciczna musi boleć, ja nie czułam żadnego bólu i dopiero w późniejszym etapie (beta ok. 3000) miałam lekkie plamienia. Mam nadzieję, że jednak pęcherzyk pojawi się w macicy, ale raczej bym tego nie olała i nie czekała za długo na kolejne usg na Twoim miejscu

Lovi25 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 8.03.2025 transfer ⏳️
  • Janette Ekspertka

Wysłany: 26 lutego, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Lovi25 przy takiej becie już coś zdecydowanie powinno być widać. Powtórz jutro i jeśli jest przyrost pójdź do lekarza na usg. To nieprawda że ciąża pozamaciczna musi boleć, ja nie czułam żadnego bólu i dopiero w późniejszym etapie (beta ok. 3000) miałam lekkie plamienia. Mam nadzieję, że jednak pęcherzyk pojawi się w macicy, ale raczej bym tego nie olała i nie czekała za długo na kolejne usg na Twoim miejscu
    To widocznie roznie przy pozamacicznej moze byc,przepraszam bo nie chcialam wprowadzac cos w blad. Wiem tylko z doswiadczenia mojej mamy jak to przechodzila. Wiem tez ze wczesniej leczyla stany zapalne rozne i od tego moglo sie cos w jajowodach zapchac ze tak powiem stad ryzyko takiej ciazy. Ja bylam w podobnej sytuacji i wypytywalam o to. Tylko ja mialam mocny pozytywny test ciazowy a na usg w 6 tyg nic,plus lekkie plamienie mialam.lekarz tu w UK polski ginekolog powiedzial,ze nie moze dac mi nic na podtrzymanie poniewaz nie jest pewnien gdzie jest zarodek nie znalazl go w macicy a nie chcial podtrzymywac jesli by sie okazalo ze pozamaciczna. Jedynie co mi powiedzial ze jesli mialam plamienie implantacyjne to jest to oznaka ze zagniezdzil sie zarodek w macicy bo przy pozamacicznej sa plamienia czy krwawienie wlasnie w pozniejszym etapie. Moja mama to lata temu wiadomo nie bylo wtedy takiej diagnostyki i sprawdzania na usg ale wlasnie mowila ze miala objawy ciazy i do tego krwawienie a potem bol silny po jednej stronie. Ciezko przy tak malutkim zarodku wnioskowac. U mnie akurat okazalo sie ze ciaza przestala sie rozwijac i dlatego juz nie widac bylo zarodka,byl za maly.Ostatecznie poronilam w 7 tyg. Trzymam kciuki za autorke aby sie zarodek pojawil juz w macicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego, 13:44

Lovi25 lubi tę wiadomość

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Amh 0.39
    Dfi 21%

Wysłany: 26 lutego, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    To widocznie roznie przy pozamacicznej moze byc,przepraszam bo nie chcialam wprowadzac cos w blad. Wiem tylko z doswiadczenia mojej mamy jak to przechodzila. Wiem tez ze wczesniej leczyla stany zapalne rozne i od tego moglo sie cos w jajowodach zapchac ze tak powiem stad ryzyko takiej ciazy. Ja bylam w podobnej sytuacji i wypytywalam o to. Tylko ja mialam mocny pozytywny test ciazowy a na usg w 6 tyg nic,plus lekkie plamienie mialam.lekarz tu w UK polski ginekolog powiedzial,ze nie moze dac mi nic na podtrzymanie poniewaz nie jest pewnien gdzie jest zarodek nie znalazl go w macicy a nie chcial podtrzymywac jesli by sie okazalo ze pozamaciczna. Jedynie co mi powiedzial ze jesli mialam plamienie implantacyjne to jest to oznaka ze zagniezdzil sie zarodek w macicy bo przy pozamacicznej sa plamienia czy krwawienie wlasnie w pozniejszym etapie. Moja mama to lata temu wiadomo nie bylo wtedy takiej diagnostyki i sprawdzania na usg ale wlasnie mowila ze miala objawy ciazy i do tego krwawienie a potem bol silny po jednej stronie. Ciezko przy tak malutkim zarodku wnioskowac. U mnie akurat okazalo sie ze ciaza przestala sie rozwijac i dlatego juz nie widac bylo zarodka,byl za maly.Ostatecznie poronilam w 7 tyg. Trzymam kciuki za autorke aby sie zarodek pojawil juz w macicy.
    Ja miałam laparoskopię diagnostyczną okazało się że prawy jajowód był zapchany a po dwóch miesiącach się okazało że na prawej stronie miałam właśnie cp z usunięciem jajowodu czułam ciągnięcie i lekki ból po prawej stronie test wyszedł pozytywny 2 lutego beta była wskazująca na ciążę betę badałam raz na USG nie było nic widać miałam raz lekkie plamienie , a 14 lutego było już po wszystkim i gdyby nie to że się sama zorientowałam to nie pisała bym tutaj z wami ….. a lekarz mi później powiedział no zdarza się tak ….
    więc Lovi25 trzymam mocno kciuki będzie musi być dobrze daj

Lovi25 lubi tę wiadomość

• Lovi25 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, lekki update co do wyników bety i proga z dzisiaj:

Tak jak wspomniałam wcześniej, 2 dni temu (wtorek) beta była 1925 mIU/ml, natomiast beta z dzisiaj 3473 mIU/ml -> Przyrost 87.6%. Dzisiaj jest 4w+6d.

Dodatkowo zrobiłam jeszcze proga i wynosi 39,300 ng/ml (to dużo czy mało? Pierwszy raz robiłam proga)

Przypomnę, że pierwsze USG miałam w poniedziałek (przy 4w+3d), gdzie nie było nic widać i beta (zakładam) była w okolicach 900-1200 moze?

Jutro mam kolejną wizytę, gdzie pewnie okaże się jaki będzie finał tej historii. Bardzo proszę o kciuki!!

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    25.02 - beta 1925
    28.02 - pęcherzyk 6mm
    __

• Janette Ekspertka

Wysłany: 27 lutego, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:

Tak jak wspomniałam wcześniej, 2 dni temu (wtorek) beta była 1925 mIU/ml, natomiast beta z dzisiaj 3473 mIU/ml -> Przyrost 87.6%. Dzisiaj jest 4w+6d.

Dodatkowo zrobiłam jeszcze proga i wynosi 39,300 ng/ml (to dużo czy mało? Pierwszy raz robiłam proga)

Przypomnę, że pierwsze USG miałam w poniedziałek (przy 4w+3d), gdzie nie było nic widać i beta (zakładam) była w okolicach 900-1200 moze?

Jutro mam kolejną wizytę, gdzie pewnie okaże się jaki będzie finał tej historii. Bardzo proszę o kciuki!!
    Ja mialam niziutko progesteron,mysle ze Twoj wynik jest ladny. Beta tez. Trzymam kciuki zeby bylo ok i juz bez stresu dalej.Moze juz sie pojawi malutki zarodek.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Amh 0.39
    Dfi 21%
  • Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:

Trzymam kciuki za dobre wieści!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 00:04

• Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mq1991 wrote:
    Różnie bywa. Przy pierwszej CP miałam dość mocne krwawienie. Myślałam,że to okres i klujacy ostry bol brzucha. W drugim przypadku okres mi się spóźnił ponad tydzień. Miałam 2dni jednorazowego plamienia, żadnego bólu.
    Na wizycie lekarz powiedział, że za wcześnie, zeby było coś widać, ale ze względu na wcześniejszą CP zrobił i wyłapał coś przy jajowodzie. Dlatego, tak jak piszesz - usg jest ważne

• Lovi25 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dla wszystkich dziewczyn szukających nadziei w podobnej sytuacji jak moja - dzisiaj pojawił się pęcherzyk 6mm na USG 🥹 ciąża ektopowa wykluczona!

Czyli w moim przypadku morał z tego taki, że beta hcg powyżej 1000 i brak obrazu na USG nie koniecznie wróżą problemy.

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i kciuki i podzielenie sie Waszymi historiami tutaj 🍀❤️‍🩹❤️‍🩹

Janette, Motylek…:), Aqkaracza lubią tę wiadomość

👩31 👨33

OM 24.01
    20.02 ⏸️
    25.02 - beta 1925
    28.02 - pęcherzyk 6mm
    __

• Janette Ekspertka

Wysłany: 28 lutego, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:
    Hej, dla wszystkich dziewczyn szukających nadziei w podobnej sytuacji jak moja - dzisiaj pojawił się pęcherzyk 6mm na USG 🥹 ciąża ektopowa wykluczona!

Czyli w moim przypadku morał z tego taki, że beta hcg powyżej 1000 i brak obrazu na USG nie koniecznie wróżą problemy.

Dziękuję Wam dziewczyny za wsparcie i kciuki i podzielenie sie Waszymi historiami tutaj 🍀❤️‍🩹❤️‍🩹
    Bardzo sie ciesze z tej wiadomosci :) tak po cichu myslalam ze jest ok. Za malutki po prostu zarodek jeszcze byl ale ma sile bo beta wysoka,niech rosnie zdrowo.

Lovi25 lubi tę wiadomość

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Amh 0.39
    Dfi 21%
  • Mq1991 Autorytet

Wysłany: 28 lutego, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi25 wrote:

Wspaniala wiadomość ❤️ zdrowej I nudnej ciąży!

Lovi25 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 33l👦🏻35l

_________
    Kwalifikacja IVF ✅️
    AMH 7,34
    Cross-match 30,2%
    - 8.03.2025 transfer ⏳️
‹‹ 475 476 477 478 479
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ