Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny. Ja dziś miałam HSG i teraz czekam na wyniki. 5 miesięcy po CP zaczynamy starania i liczę na to że 2017 przyniesie nam szczęście:) Czeka mnie jeszcze wizyta w klinice z zestawem badań. Co do orzyczyny CP to nawet w przybliżeniu żaden z lekarzy nie chciał mówić - stało się. Przynajmniej wiem, że mogę zajść i to podtrzymuje mnie na duchu:)
chcebardzobycmama, ja1986 lubią tę wiadomość
06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
ja1986 wrote:no jest to jakies pocieszenie ...tym bardziej jak teraz i tak nie można się starac i trzeba odczekac...
mi lekarz w ogóle nie kazał czekać tylko te pierwsze 4 tyg po laparo. 30 wizyta w klinic i może Clostibgyt znów...nie wspominwm tego dobrze ale czego się nie robi:)06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
Są różne teorie. Ja w sumie poroniłam samoistnie ale lekarz kazała mi odczekać pół roku ,żeby się wszystko zregenerowałam, słyszałam że kobietom po operacyjnym usunięciu kazano się starać po 3 miesiącach. Więc to chyba zależy od lekarza. Czytałam w internecie ze mozna tez od razu sie starac a 3miesiace czekania czy 6 to tylko po to by się psychicznie kobieta po stracie pozbierała.
Czy minie 6msc czy 12 czy 24 po takim przejsciu i tak.nam zostanie slad w psychice do konca zycia.
Ja jednak zrobilam sobie rok orzerwy i dopiero zaczelam starania , tetaz czuje sie dopiero w jakims stopniu gotowagrudzień2015 mama aniołka (*)
październik2017 mama Oskarka
maj2019 mama Mikusia
-
ja mam 30 lat poza tym staramy się o dziecko już 6 lat więc w sumie nie chce już czekac bo właśnie też mi się wydaję że za pół roku też będę się bała
sunset czemu stymulujesz cykl CLO jeśli mogę wiedziec ja też biorę ten lek no ale ja do inseminacji żeby była większa szansa16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
ja1986 wrote:ja mam 30 lat poza tym staramy się o dziecko już 6 lat więc w sumie nie chce już czekac bo właśnie też mi się wydaję że za pół roku też będę się bała
sunset czemu stymulujesz cykl CLO jeśli mogę wiedziec ja też biorę ten lek no ale ja do inseminacji żeby była większa szansa06.05.17 - IUI Gameta, 16.06.17 - okruszek z serduszkiem:)
[/url] -
U mnie w pierwszym cyklu CLO zadziałało i była ciąża. Niestety pozamaciczna Cieszę się, że na mnie od razu podziałało, bo np. moja siostra brała pół roku i nie mogła zajść...
Dzisiaj wzięłam ostatnią tabletkę i czuję jajniki. W czwartek chciałabym pójść na monitoring sprawdzić czy coś urosło. -
no z tym wstrzeleniem to różnie bywa ja przy pierwszej inseminacji miałam ładne dwa pęcherzyki już jeden zaczynał pękac...wydawało się że idealnie ..,a nie wyszło...a za drugim razem jeden pęcherzyk był już pęknięty
(pękł dzień wcześniej wieczorem moim zdaniem ) a drugi pękł jak wracałam z kliniki no pomimo tego że uważałam że to było za późno a się udało także nie ma reguły chyba16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
Ja dwa dni temu zaczęłam dupka. Ciekawe co z tego będzie... Owu raczej była. Po CLO tak mnie bolały jajniki, myślałam że mi podbrzusze rozsadzi... Teraz pozostaje cierpliwie czekać na @... Mogłaby się nie pojawić