Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja tych mutacji noe robilam koszt nie maly 300 zl a lekarze i tak nie bardxo wiedza co zrobic mozesz na wlasna reke brac metyle i moga Ci przepisac heparyne to wszysystko nie pptrzebnie sie stresowac a jesli ktos chce wiedziec czy ma to polecam zrobic tylko homocysteine.
Nie eiem czy Wam pisalam ale lekarz mnie juz namawial na starania aka ze chce jeszcze poczekac stranka zaczne od nast roku juz mibpeiedzial co bede brala przed i w trakcie ciazy bede dostawac napewno steryd encorton acard i claxene( acard i claxene to leki przeciwzakrzepowe heparyna tez nim jest)Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 06:50
-
hey
długo mnie nie było ale duzo na głowie miałam.
Witam nowe dziewczyny i przykro mi, ze musiałyscie tutaj dołaczyć.
Ja przy cp miałam dość wysokie bety i przyrosty prawidłowe, żadnych plamień, bóli itp. - dopiero na USg sie okazało,z ę prawdopodobna ciąża w jajowodzie
Usunięcie laparoskopowo lewego jajowodu z cp miłam 03.02 tego roku a jutro zaczynam 10 tydzień zdrowej ciązy.
Jasne, ze strach mnie nie opuszcza a na pierwsze USg poleciałam jak tylko beta przekroczyła 1000 ale jestem przykładem na to, ze cp może być przyopadkiem (pierwszy cykl starań ever i się nam przytrafiła) i można zajśc w prawidłową ciążę po cp, bez dodatkowych badań typu HSG mutacje czy coś. Teraz znów udało nam się w pierwszy cyklu i to jeszcze z polipem w macicy więc dziewczyny DA SIĘ! trzeba wierzyć, ze będzie dobrze.
Ja wiem, ze niedługo wszystkie z nas będa w szczęsliwych, zdrowych ciazachja1986, czarnaiwi, Magdzia85F lubią tę wiadomość
-
K01 wrote:hey
długo mnie nie było ale duzo na głowie miałam.
Witam nowe dziewczyny i przykro mi, ze musiałyscie tutaj dołaczyć.
Ja przy cp miałam dość wysokie bety i przyrosty prawidłowe, żadnych plamień, bóli itp. - dopiero na USg sie okazało,z ę prawdopodobna ciąża w jajowodzie
Usunięcie laparoskopowo lewego jajowodu z cp miłam 03.02 tego roku a jutro zaczynam 10 tydzień zdrowej ciązy.
Jasne, ze strach mnie nie opuszcza a na pierwsze USg poleciałam jak tylko beta przekroczyła 1000 ale jestem przykładem na to, ze cp może być przyopadkiem (pierwszy cykl starań ever i się nam przytrafiła) i można zajśc w prawidłową ciążę po cp, bez dodatkowych badań typu HSG mutacje czy coś. Teraz znów udało nam się w pierwszy cyklu i to jeszcze z polipem w macicy więc dziewczyny DA SIĘ! trzeba wierzyć, ze będzie dobrze.
Ja wiem, ze niedługo wszystkie z nas będa w szczęsliwych, zdrowych ciazach16.09.2016 I AID 18.10.2016 II AID CP usunięty prawy jajowód 06.06.2017 III AID
02.11.2017 IV AID beta 14 dpo 99,96 18dpo 521,08
-
Magdzia85F wrote:Molisia trzymaj się i nie poddawaj. Musisz odpocząć, bo to ważne po takich tragediach. Ale zobaczysz będzie dobrze!
Czarnaiwi mogę zapytać ile zapłaciłaś??? I te badania to dla Ciebie, czy też dla męża też?
_MTHFR
_Mutacja V Leiden
-mutacja genu protrombiny
-mutacja w genie PAI-1
-V r2
K01 miło czytać takie wpisyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2017, 18:49
10.04.2018- laparoskopia diagnostyczna-jajowody drożne
AMH 7,12 ng/ml
LH 5,9 mLu/ml
FSH 5,6 mLu/ml
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny, chwilę mnie nie było.. u mnie po środowym USG nadal nic nie wiadomo, w USG było coś w macicy co mogło być pęcherzykiem, ale obraz był niejednoznaczny. Miałam zrobić jeszcze jedną betę, w piątek wyszła 466 a tydzień wcześniej 163, więc odstawiłam już nawet Duphaston. Od dwóch dni plamię.. ale nic mnie nie boli póki co. W poniedziałek kolejna wizyta.
-
nick nieaktualnyWczoraj byłam na pierwszej wizycie po przerwie w klinice niepłodności. Zrobiłam też będę - w końcu 1,2! 2 cykle spadała! Dostałam skierowanie na HSG, jestem też umówiona do immunologa i hematologa. Lekarz kazał się wstrzymać ze staraniami jeszcze, a w sierpniu najprawdopodobniej pierwsza inseminacja.
-
summer86 wrote:Hej Dziewczyny, chwilę mnie nie było.. u mnie po środowym USG nadal nic nie wiadomo, w USG było coś w macicy co mogło być pęcherzykiem, ale obraz był niejednoznaczny. Miałam zrobić jeszcze jedną betę, w piątek wyszła 466 a tydzień wcześniej 163, więc odstawiłam już nawet Duphaston. Od dwóch dni plamię.. ale nic mnie nie boli póki co. W poniedziałek kolejna wizyta.
Nawet jak bedziesz plamic itp.
Lekarz kazal sie pokazac kiedy?Madzik
Mama 3 corek:) -
Madzik34 wrote:Summer badaj jeszcze bete na wszelki wypadek i koniecznie idz na usg dla potwierdzenia.
Nawet jak bedziesz plamic itp.
Lekarz kazal sie pokazac kiedy?
Jutro rano mam mieć kolejne USG. -
Cześć dziewczyny
W piątek w nocy wróciliśmy z wakacji. Było wspaniale. Wypoczęci na maksa i zresetowani Czekam nadal na @. Dziś 54 dc. W tym tygodniu lecę na betę sprawdzić czy już spadła. -
Paulina, super że wypoczęliście, taki reset jest potrzebny Trzymam kciuki, żeby beta spadła i @ szybko przyszła.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMagdziu mniej pisze bo noe mam o czym ostatnio dola zlapalam bylam na weselu kolegi meza moj maz byl swiadkiem a na przeciwko mnie posadzili kobiete w zaawansowanej ciazy poryczals
am sie o czym mialam z nia rozmawiac a nawet i noe chcialam bo ciagle o ciazy sluchalam co jej wolno czego nie:/ -
Dzisiaj byłam na becie. Spadła do 0,1 więc super. Teraz wystarczy cierpliwie czekać na @. Mam taki plan by do września być znowu w ciąży Mam nadzieję, że uda się
-
Witam jestem tu nowa , starałam się 5 lat o ciążę i nic.
Teraz na nowo rok. Cały czas lekarze mówili że mam Pcos ale nigdy nikt nic nie zrobił.
W listopadzie zaczęłam kwas foliowy brać, i do lutego miałam normalny okres. W lutym mi coś nie pasowało... testy pozytywne. Szok i radość... niestety trwala krotko. W tym samym dniu wyladowalam na stole operacyjnym... 8/9 tydzień. Niestety CP w lewym jajowodzie I co się okazało bakteria w brzuchu, caly poklejony jak jakaś siecia. Usunęli, wyczyscili , rana się już zagoila... Ale gdzieś w głębi boli... ☆20.02.17
,,Nienarodzone dzieci nie odchodzą one tylko zmieniają swoją datę przyjścia na świat..."
[*]20.02.2017 -
nick nieaktualny