Ciąża pozamaciczna ( ektopowa)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to jest straszne co nas spotyka... tyle lat starań a później cierpienie
Mam nadzieję, że wszystkie wkrótce doczekamy się zdrowych i bezproblemowych ciąż. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zosiak, rozumiem. W takim razie życzę Ci powrotu do równowagi i dużo zdrowia. A w przyszłym rok jak najkrótszych starań i spokojnych 9 miesięcy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej Laski.. jestem w szpitalu, ale nadal nic nie wiem. Do szpitala pojechalam z zalecenia lekarza, bo beta znów wzrosła mimo krwawienia od 3 dni. Na USG podobno nic niepokojącego nie widać. Jutro kolejna beta..
-
Summer - liczyłam, że jeśli już miałoby być coś źle to biochemiczna będzie, a nie cp. Na razie żadnych zmian w jajowodach czy przy jajnikach nie widać? Pisałaś coś wcześniej, że w macicy coś lekarze widzieli jakby endo niejednorodne? Może jednak to jest coś w macicy a nie gdzie indziej?12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnySummer przypomnij ktory masz tydz?? jesli rosnie malo to nie dobrze:(
Jacqueline widze ze w ciazy jestes gratuluje czy mozrsz krotko opisac swoje historie widze ze duzo strat mislas przykro mi:( jakie badania robilas i co bralas?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 17:23
-
U mnie już 6 tydz. i 6d.
W jajowodach nic nie widać, jajniki ok.. macicia obkurczona jak po @, więc zdaniem lekarza już się oczyściła, tylko to HCG nie gra. -
nick nieaktualny
-
Pecherz ok, pobolewa mnie prawa strona, ale nie jakoś mocno a od poniedziałku krwawię jak przy normalnej @.
Mam tylko jedną wątpliwosc, w każdym labie mają inne normy HCG.. ja robiłam badania w jednym labie a teraz to w szpitalu moze roznie wyjsc i nie do konca byc wiarygodne. -
nick nieaktualnyw szpitalu robia betahcg w labo tez mozesz betahcg zbadac i ja jak mierzylam to betahcg ,jest badaniem dokladniejszym niz hcg i drozszym. Jesli chodzi o to badanie pozwala ono wykryc wczesna ciaze i nie chodzi o wartosc tylko o przyrost jesli przyrasta prawidlowo to nie ma sie czym martwic jesli rosnie ale wolno to moze byc ta cp w szpitalu beda Ci co 48 h badac poziom bety jesli dzisiaj trafilas to dzisiaj Ci zmierza i pojutrze sa z tym cyrki mnie wypuscili bo zauwazyli psedopecherzyk okazslo sie inaczej. Przy cp beta moze tez spadac a potem znowu rosnac takze nie porywaj sie zeby Cie wypuscili za wczesnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 18:04
-
zosiak, ja tez robiłam beta HCG, pisałam HCG skrótowo. Nie mam zamiaru wyjść stąd bez pewnoścu, że wszystko jest ok. Jeśli beta nie będzie spadać to będę nalegać na zastrzyk lub laparo.
-
Zosiak - robiłam kilka badań w kierunku APS, toczeń, ANA, układ krzepnięcia, białko c i s, v-leiden, mutacja w genie protrombiny, kariotypy (obydwoje z mężem), regularnie badam tarczyce - wszystko dobrze wyszło.
Po pierwszym poronieniu w dwóch cyklach badałam progesteron i estradiol, niskie wychodziły, ale jakby owulacja była. Lekarzowi jajniki w usg na PCO wyglądały, ale miesiączki zawsze regularne, problemów z wagą nie mam.
W każdej ciąży krwawiłam/plamiłam z niewyjaśnionych przyczyn. Za radą genetyk ta ciąża na Clexane i Encortonie, mój gin sie na to zgodził. W poprzednich ciążach nie licząc tej z córką brałam tylko progesteron.
Też miałam 1 przyrost tu za mały, do tego spadek progesteronu duży i troche żywej krwi, już o biochemicznej myślałam bo to termin @ był.
Clexane biorę od pozytywnego testu, a Encorton 5mg od 4 dnia po pozytywnym teście.
Nie znamy przyczyny strat, nie robiliśmy żadnych badań zarodków.12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny