Czekając na poronienie - styczeń 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Krysia23 wrote:Super Bezimienna, że masz plan 🤞
Ja dziś zapisałam się na konsultacje do gin w luxmed, w Opol, któraś z Was polecała, bo potrzebuje skierowanie na USG piersi. Wypełniłam ankietę, i tam były pytania czy leczę się na niepłodność 🤯 oczywiście, zaznaczyłam że nie... Miałyście z tym doświadczenia?
Dobrze zrobiłaś. Luxmed nie leczy niepłodności. Ale jak trafisz na fajnego lekarza, to możesz się dogadać żeby Ci wypisał skierowania na jakieś badania. Ja tak zrobiłam. Powołałam się na to, że mój pakiet obejmuje ta badania i proszę o skierowanie.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Bezimienna wrote:Btw. Reumatolog się zdziwił że w trakcie ciąży, ginekolog nie zlecił mi żadnych leków takich jak acard przy Hashimoto czy luteiny czy duphastonu... Więc. No. Zmiana gina jednak się chyba przyda.
Hmm a wiesz coś więcej odnośnie brania acardu przy hashimoto? Też mam. I pamietam kiedyś jak chodziłam na stymulacje, to lekarz mi kazał brać acard przez cały cykl.
Super, że za 3 miesiące możecie zacząć działać 🥰 a miałaś łyżeczkowanie czy sama się oczyściłaś?03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Butterfly23 wrote:Hmm a wiesz coś więcej odnośnie brania acardu przy hashimoto? Też mam. I pamietam kiedyś jak chodziłam na stymulacje, to lekarz mi kazał brać acard przez cały cykl.
Super, że za 3 miesiące możecie zacząć działać 🥰 a miałaś łyżeczkowanie czy sama się oczyściłaś? -
Butterfly23 wrote:Roszpunka czy my byłyśmy razem na wątku październikowym na belly? Tak mi przykro 🥺
U mnie była podobna sytuacja. Ciąża młodsza o 9 dni niż z OM. A wiedziałam, że nie ma takiej możliwości, ponieważ ja mam krótkie cykle 24 dni, a test robiłam w 28 dniu. 2-3 dni różnicy tak, ale nie 9. Test by mi pozytywny nie wyszedł.
Napiszesz jakie dokładne badania Ci zlecił?
Cieszę się, że masz lekarza, który nie będzie kazał czekać niewiadomo ile. Ale nie czekaj też kilku tygodni aż zaczniesz się oczyszczać. Bo psychicznie będzie Ci ciężko, wiedząc, że nosisz w sobie dziecko, któremu serduszko nie bije 😞
Ściskam Cię mocno i trzymam kciuki za szybkie oczyszczenie się. 🖤
Dokładnie tak, bylysmy tam 🤗
Badania w kierunku trombofilii miałam zrobić. Dziś pojechałam zrobić.
Myślę że powinno ruszyć samo, bo brzuch boli coraz mocniej, mdłości aż mam.17.09.2009 ❤ córka, 27 tc
03.2023 💔
09.2024 💔 -
Dziewczyny, kiedy powinno się wykonać badanie na zespół antyfosfolipidowy czy trombofilie? Jest określone w jakim czasie od poronienia należy je wykonać? Zaczynam się zastanawiać czy zrobić na własną rękę, nawet gdyby lekarz nie zalecił2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 04.2024 ✖ wada genetyczna ❄️
- 08.2024 ✖
- 09.2024 ✖ nieudana mezoterapia
- 11.2024 ✖
---
Każda kropla morzem dla mej łódki... -
Echo wrote:Dziewczyny, kiedy powinno się wykonać badanie na zespół antyfosfolipidowy czy trombofilie? Jest określone w jakim czasie od poronienia należy je wykonać? Zaczynam się zastanawiać czy zrobić na własną rękę, nawet gdyby lekarz nie zalecił
Echo lubi tę wiadomość
-
Bezimienna wrote:Mi reumatolog powiedział, że jeśli się zrobi w ciągu 3 miesięcy od poronienia to trzeba będzie wykonać jeszcze raz. I że najlepiej odczekać. Dotyczyło to zespołu antyfosfolipidowego.
Dziękuję.
Zastanawiam się czy powinnam robić takie badania, bo właściwie na nic nie choruję (a przynajmniej nic o tym nie wiem). Mam jedynie zdiagnozowaną hiperprolaktynemię czynnościową, ale nic poza tym.2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Echo pakiet trombolifia genetyczny można w każdym momencie - bo to genetyka. Ja robiłam z testdna, o to dokładnie: https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/
Echo lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
MTHFR C677T hetero, PAI-1 homo
Mięśniaki, AMH: 1,07 (11/22)
Cross match - 39%, Allo MLR - 27,9 %, KIR Bx (brakuje 2DS3)
🔹Mąż 39 l.: DFI: 38%, morfo 2%
🔹Kariotypy oboje ✅
03/2019: 💔 👼
2021: polip endometrialny (histero), podejrzenie wodniaka
2022: laparo - diagnoza endometriozy
01/2023 IVF
20.01. Punkcja - 8 komórek, 6 dojrzałych, 5 zapłodnionych, 4 blastki
25.01. ET 5.2.2. Clexane, Acard, Encorton, Siofor 500
03.03. 💔 7tc 💙👼
03.10 🍁 FET 3.1.2. Clexane, Acard, Prograf 0,5, Accofil, Siofor 500
5dpt ⏸️bHCG: 7dpt - 61 9dpt - 152, 11dpt - 286 12dpt - 505, 21dpt - 14321 💗
7+5 CRL: 1,39 cm, FHR: 154 bpm
11+4 Nifty - ryzyka niskie 🎀 👧🏻
13.06.2024 39+0, CC, 3660 gr, 58 cm 🩷 Mała na świecie!
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Butterfly23 wrote:Podpinam się pod pytanie. Czyli trzeba zrobić po 3 miesiącach? Co do dnia?
Edit. Doczytałam na stronie diagnostyki, że trzeba odczekać conajmniej 12 tyg i dopiero można zrobić badanie na zespół antyfosfolipidowy.03.2023💔 8tc 👼
01.2025🔜 ivf -
Kasiek789 wrote:Echo pakiet trombolifia genetyczny można w każdym momencie - bo to genetyka. Ja robiłam z testdna, o to dokładnie: https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/
Wczoraj właśnie dostałam emaila ze dostali próbkę, także czekam.
Na tez nie mam żadnych objawów, ale jednak jak się jest heterozygota to nie trzeba ich mieć, a problemy miga być -
Kasiek789 wrote:Echo pakiet trombolifia genetyczny można w każdym momencie - bo to genetyka. Ja robiłam z testdna, o to dokładnie: https://www.testdna.pl/trombofilia-wrodzona-badanie/
Dziękuję2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Elza1234 wrote:Tez robię z tej strony maja wyjątkowo niska cenę w porównaniu z reszta laboratoriów.
Wczoraj właśnie dostałam emaila ze dostali próbkę, także czekam.
Na tez nie mam żadnych objawów, ale jednak jak się jest heterozygota to nie trzeba ich mieć, a problemy miga być
W sumie racja, czyli warto zrobić takie badanie niezależnie od wszystkiego2023 ♡ - 2 straty
2024 ♡ - IVF ✰
- 08.2024 ✖
- 11.2024 ✖
---
Ja niby też objawów nie mam. Zawsze raczej zdrowa jak ryba. Ale mam mutacje PAI homo i MTHFR hetero i w związku z tym problemy z metylacją. Źle przyswajam kwas foliowy np. To się jakoś przekłada na wiele aspektów naszego zdrowia w długofalowej perspektywie, ale nie zglębiałam się. Wiem, że mam, od dietetyka mam ustawioną suplememtację i jest ok. Warto zbadać jak środki finansowe pozwalają, bo robi się to badanie raz w życiu.
Echo lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
🔹Kariotypy oboje ✅
01/2023 IVF
03.03. 💔 7tc 💙👼
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Hej dziewczyny.
Ja zaczęłam się właśnie powoli pakowac do szpitala. Mąż wczoraj wyjechał i się rozpłakałam. Odkąd wybuchła pandemia jesteśmy prawie nierozłączni i jakoś tak mnie to zabolało. Wiem, że to zdrowe, chciał odwołać wyjazd przez nasza sytuację, ale on mi tu i tak nie pomoże. Był że mną ostatni miesiąc, panikowalismy sobie razem, płakaliśmy sobie razem i teraz należy mu się trochę odskoczni od tego. Mnie też się należy, pojedziemy gdzieś razem, kiedy to się już skończy.
Ciężko mi się oswoić z ta myślą o zakończeniu tej ciąży. Cześć objawów pewnie mam przez progesteron, który biorę (nie zdecydowałam sie odstawić do czasu drugiej opinii) ale czuje się dokładnie tak samo jak dwa tygodnie temu, kiedy jeszcze łudziłam sie, że tym razem zostanę mama
Zadzwoniłam do laboratorium podpytac o badania genetyczne materiału z poronienia. Boję się że przy farmakologicznej indukcji nie uda mi się pobrać co trzeba.
Nie wiem. Dziwny dzień. Dziwny czas. A jak tam Wasze samopoczucie?Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
W latach 2022-2023 - 7 ciąż biochemicznych.
03.23 - 8+6 poronienie chybione na etapie 6+1- synuś z trisomią chromosomu 3 🥺
Nowe rozdanie:
Acard, Accofil, Hydroxychloroquine, Intralipidy
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Hej dziewczyny.
Ja zaczęłam się właśnie powoli pakowac do szpitala. Mąż wczoraj wyjechał i się rozpłakałam. Odkąd wybuchła pandemia jesteśmy prawie nierozłączni i jakoś tak mnie to zabolało. Wiem, że to zdrowe, chciał odwołać wyjazd przez nasza sytuację, ale on mi tu i tak nie pomoże. Był że mną ostatni miesiąc, panikowalismy sobie razem, płakaliśmy sobie razem i teraz należy mu się trochę odskoczni od tego. Mnie też się należy, pojedziemy gdzieś razem, kiedy to się już skończy.
Ciężko mi się oswoić z ta myślą o zakończeniu tej ciąży. Cześć objawów pewnie mam przez progesteron, który biorę (nie zdecydowałam sie odstawić do czasu drugiej opinii) ale czuje się dokładnie tak samo jak dwa tygodnie temu, kiedy jeszcze łudziłam sie, że tym razem zostanę mama
Zadzwoniłam do laboratorium podpytac o badania genetyczne materiału z poronienia. Boję się że przy farmakologicznej indukcji nie uda mi się pobrać co trzeba.
Nie wiem. Dziwny dzień. Dziwny czas. A jak tam Wasze samopoczucie?
Roxie_eS przykro mi, że musisz przez to przejść sama ale w sumie mąż wiele by Ci nie pomógł. Spróbuj się wyciszyć, weź słuchawki do telefonu, może jak możesz to poczytasz albo obejrzysz serial na netfkixie.
Ja leżałam 3 dni i mąż wpadał na pół godziny. W sumie nie było o czym gadać, siedzieliśmy w milczeniu a ja tak naprawdę i tak chciałam się zakopać pod kołdrę i zniknąć.
Ja reż bardzo bałam się że nie pobiorę tego co trzeba ale ponoć nie da się tego przeoczyć.
A u Ciebie jest w końcu zarodek czy puste jajo? Bo jak puste jajo to nie wiem jak badania w takim przypadku wyglądają? Chyba się ich nie robi.08.2024 FET 8a❌ 😔
06.2024 FET 8a❌
04.2024 FET 4BA ❌
12.2023 FET 3BB ❌
12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔
01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 komórek/19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.
25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜
12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1❄️8b
06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET cb 😥 💔
IUI 03.04.19 Invicta Wro
Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1
Mąż: słabo z ilością, upłynnieniem i ruchliwością, MSOME 0%, FDNA 18%; HBA 86%, 96% uszkodzeń główki, wszystkie parametry do kitu.
Walka od 2016 -
Był zarodek ok 2,7mm. Co do akcje serca to chyba nie ruszyła, albo była słaba, bo lekarz miał wątpliwości czy to nie jest moje tętno. Tak czy siak badania kazał zrobic, mam to nawet na skierowaniu do szpitala napisane, żeby zabezpieczyć probke, więc nastawiam się, że robie.
Macie może doświadczenie z tym? Czy mam sobie wziąć do szpitala sól i pojemniki, czy dostanę?Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰 -
Roxie_eS wrote:Hej dziewczyny.
Nie wiem. Dziwny dzień. Dziwny czas. A jak tam Wasze samopoczucie?
Roxie dokladnie wiem co czujesz. Mi na ostatnim USG tuz przed podaniem tabletek poronnych lzy kapaly na podloge. Niby czlowiek wie, ale do konca nie moze uwierzyc ze to juz koniec.
Co do indukcji farmakologicznej - fizjologicznie jest “zdrowsza” ale traumatyczna. Materialu nie przeoczysz. Jak chcesz to dodaj mnie do przyjaciolek to Ci na priv opisze. Zabieg omija cala ta przykra fizjologie, ale ma pewne ryzyka.
Trzymamy za Ciebie kciuki ❤️Roxie_eS lubi tę wiadomość
🔹Ja 38 l.:
Endometrioza
🔹Kariotypy oboje ✅
01/2023 IVF
03.03. 💔 7tc 💙👼
❄️❄️ (5.1.1., 5.2.2.) -
Kasiek789 wrote:Roxie dokladnie wiem co czujesz. Mi na ostatnim USG tuz przed podaniem tabletek poronnych lzy kapaly na podloge. Niby czlowiek wie, ale do konca nie moze uwierzyc ze to juz koniec.
Co do indukcji farmakologicznej - fizjologicznie jest “zdrowsza” ale traumatyczna. Materialu nie przeoczysz. Jak chcesz to dodaj mnie do przyjaciolek to Ci na priv opisze. Zabieg omija cala ta przykra fizjologie, ale ma pewne ryzyka.
Trzymamy za Ciebie kciuki ❤️
Kochana wysłałam Ci zaproszenie (chyba, bo to mój debiut i nie wiem czy dobrze to robię xD) tyle nowości w tym nowym zajebistym 2023 roku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2023, 12:19
Kir AA, MTHFR, wysokie NK maciczne i we krwi obwodowej, rozjechane cytokiny.
Nowe rozdanie:
20.07.2024 - 40+1 Jerzy 🥰