Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczny,
jaka piękna galeria się nam zrobiła🥰 słodziaki same aż do schrupania. Baksia, Gela, Lady, Wasze dziewczynki są przeurocze😍 Za to Dominik, Ksawery i Sebastian to niezle ciacha🤩
Tak kochane, czas leci zdecydowanie za szybko😔 Baksia u Ciebie zaraz roczek u nas w sobotę będzie 6miesiecy😱 zaczęliśmy powoli RD i powiem Wam ze coś czuje, ze jedzenie będę zbierać ze ścian🙈🙉😅 także nie jesteście same, Alan dołączy to grona😉😅
Zostawiam Wam na chwile mojego czarusia🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2022, 09:17
trodde, Gela093, Lady_Dior, Zula36, Foto80, Natka95, Kitaja, baksia, Bella01 lubią tę wiadomość
-
Malina chyba pierwszy raz widzę Alana😍😍 jaki on podobny do Ciebie😊😊🥰
Śliczne te nasze forumowe dzieciaki🥰Malina lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Lady, dzięki że pytasz 🤪
Moje są grzeczne. Tzn syn z powodu swojego charakterku niekoniecznie zawsze.
Nieee, nie planuje 3go jednak 🙆😎 chyba, że wpadka 🤭
Zosia jak piękne się uśmiecha. Widać pogodne dzieciaczki masz.
Wszystkie tu są czarujące zresztą.
Pozdrawiam 🤩Ty jesteś jeden Święty, Panie Boże, który cuda czynisz (Ps 77,15). -
No proszę ... i udało mi się w końcu zalogować
Tak, tak, dawno mnie nie było, wciągnęła mnie rzeczywistość i za nic nie mogłam sobie przypomnieć danych do logowania... No ale udało się.
Co u nas nowego? Diana ma już (w sumie to dopiero, patrząc na jej rówieśników) 4 zęby. Ostatnio ostro trenuje raczkowanie więc nawet do łazienki za mną idzie. Do chodzenia jeszcze daleka droga, ale wszystko w swoim czasie. Jest niesamowitą gadułą, choć konkretów żadnych uzyskać nie mogę (jedynie tata ). Potrafi już dawać buziaka, robić papa, bić brawo, pokazać, że nie ma i dać cześć.
Dziś kupiliśmy nowy fotelik do samochodu. Byłam w lekkim szoku, bo od razu w nim wracała do domu i ... zasneła Biore to za dobrą wróżbę.
Trzymajcie się zdrowo, Wesołego jajka i nie dajcie się zlać w Dyngusa
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Bella01 wrote:Lady, dzięki że pytasz 🤪
Moje są grzeczne. Tzn syn z powodu swojego charakterku niekoniecznie zawsze.
Nieee, nie planuje 3go jednak 🙆😎 chyba, że wpadka 🤭
Zosia jak piękne się uśmiecha. Widać pogodne dzieciaczki masz.
Wszystkie tu są czarujące zresztą.
Pozdrawiam 🤩
Dziękuję Bella01 😉 Sebastian niestety nadal daje popalić a ja tylko czekam z nadzieją codziennie, że w miarę się wyśpię 🙈 Zosia jest przekochana aczkolwiek uparta i czasem jej palma odbije ale w tym wieku ma prawo 😂
Vian Ethel super, że u Was wszystko dobrze 😃 Zobaczysz jeszcze chwila i Diana na nogi wstanie to dopiero będziesz za nią biegać hihi 😆
Malina Alan jest przesłodki 🥰
Chcę Wam życzyć kochane wesołych, spokojnych świąt Wielkanocnych. Niech te święta będą radosne, ciepłe, spędzone w gronie bliskich osób 😘Malina, Natka95, trodde lubią tę wiadomość
-
Nie było mnie tu przez jakiś czas, ale wiadomo, pierwszy miesiąc z dzieckiem to jest coś 😀 jak mogę dodać zdjęcie? Przez komórkę nie widzę takiej opcji, hmmm.
Moja Tosia niestety ma refluks, przez to prawie nie śpi w dzień. Ale nic, pokonamy to Ona ma już 6 tyg, chyba zostało trochę i sytuacja się poprawi.
Przeczytałam wszystko - jak ten czas leci, dzieci szybko rosną!Zula36 lubi tę wiadomość
👼 Janek - ur. 04.01.2021 (41 tc)
-
Pani Alenka wrote:Nie było mnie tu przez jakiś czas, ale wiadomo, pierwszy miesiąc z dzieckiem to jest coś 😀 jak mogę dodać zdjęcie? Przez komórkę nie widzę takiej opcji, hmmm.
Moja Tosia niestety ma refluks, przez to prawie nie śpi w dzień. Ale nic, pokonamy to Ona ma już 6 tyg, chyba zostało trochę i sytuacja się poprawi.
Przeczytałam wszystko - jak ten czas leci, dzieci szybko rosną!
Alejki niestety z refluksem możecie się długo męczyć. Ten do czasu aż nie usiądzie. Można się wybrać do gastrologa, albo porozmawiać z pediatra na temat syropu gastrotuss.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
Cześć dziewczyny, milo, ze o nas pytacie! U nas wszystko dobrze, Iga skończyła juz 7 mcy! Jest bardzo slodkim i pogodnym dzieckiem ale tez potrafi pokazac, jak jej się coś nie podoba 😉 Zaczyna pełzac, ładnie je stałe pokarmy. Troche popsuło nam się spanie w nocy, budzi się co chwile na cyca bo odrzuciła całkiem mleko modyfikowane. Wylądowała w naszym lozku, wiec jestem niewyspana bo jakoś ciasno i spycha mnie na kraj 😂
Pozdrawiam gorąco Was i Wasze dzieciaczki 💗🥰😍Foto80, Zula36, Lady_Dior lubią tę wiadomość
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Pani Alenka wrote:Nie było mnie tu przez jakiś czas, ale wiadomo, pierwszy miesiąc z dzieckiem to jest coś 😀 jak mogę dodać zdjęcie? Przez komórkę nie widzę takiej opcji, hmmm.
Przeczytałam wszystko - jak ten czas leci, dzieci szybko rosną!
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Halo, halo Kochane co u Was i u waszych pociech🥰
Brzuchatki jak się czujecie☺️
Dziś psiapsi szukałam listy badań naszej Eweliny na starym wątku staraczkowym, z sentymentem czytałam wyrywkowo nasze posty ogromnie ciesząc się, ze praktycznie wszystkie mamy dziecięce suwaczki🥰Zula36, baljov. lubią tę wiadomość
-
Hej hej,
U nas czas biegnie bardzo szybko, Laura jest cudownym smieszkiem😍 nauczyła się machać, więc teraz macha do kwiatka, do kota czy sąsiadki cały dzien🤦♀️ nawet w nocy ma przerwę 2 godziny, żeby machać...bo czemu w sumie nie🥴 ćwiczy powoli raczkowanie, więc w nocy nie daje nam spać, 3.45 jest najlepsza porą do dzwigania tyłka pomiędzy nami🥴 wychodzę 2 dolne jedynki, ma skok rozwojowy, złapała małe zapalenie gardła, więc jest trochę mamoza...no I najgorsze😥😥 zaczęliśmy przygodę ze zlobkiem😭😭😭 nie nadaje się do tego😥 pierwszego dnia odebralam ja po 37 minutach, bo sumienie mnie gryzlo😥 plus taki, że Laura się tam fajnie czuje, nie płacze, daje się tulić wszystkim I śmieje się przez cały pobyt😥 no I jestem zazdrosna jak czuje perfumy innej cioci u niej🙄
Baksia, U was zaraz roczek😍😍 planujecie jakaś imprezę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2022, 00:32
baljov. lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Ja daje Idze rano kaszke na wodzie z musem owocowym i czasem z serkiem lub jogurtem, a na obiad sloiczek. Na razie je przeciery, boje się dawac kawałki. Je bardzo ładnie. Odkad zaczela jesc stale pokarmy to sama przestawiła się na samą piers, nie chce juz butli z mm! Dodatkowo zaczęła się budzic wiele razy w nocy na cyca, a wcześniej potrafiła spac w łóżeczku od ok. 23 do nawet 8 rano! Wylądowała tez w naszym lozku, bo nagle lozeczko zrobiło się beee 😂 Tak więc piękne spanie w nocy i moje wysypianie się to juz tylko wspomnienie...🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 00:22
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Zula, Iga nawet z grudkami w sloiczku ma trochę problem, krztusi się lub wypluwa. Blw to nie na moje nerwy, ja sama mam problem zeby acard połknąć a co dopiero dziecku dawac kawałki 🤣 Moja bardzo ładnie jadla mm ale jej się odwidziało. A dziecko po roku powinno jesc mm? Ja w nocy tez na śpiocha karmie ale jakoś mnie to wybija ze snu i coraz bliżej krawędzi łóżka jestem😊
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Mój Sebastian je na śniadanie albo kanapki z takim musem owocowo warzywnym do kanapek, albo kaszkę owsianą na wodzie albo jogurt, jajecznicę. Na obiad najczęściej mamy ziemniaki, rybę i warzywa - to wszystko gotuję na parze i u nas generalnie jest blv ale, że często dużo trafia obok buzi to karmię go łyżeczką. Rozgniatam widelcem trochę i je tak kawałki. Owoce też w kawałkach-najczęściej banan, mango, borówki. U nas problemem jest tylko picie wody - zawsze wylewa mu się bokiem. Czasem zdarzy się, że usłyszę jak przełyka ale generalnie większość wypluwa.
Gela093 ja tylko ciężko przeżyłam 1wszy dzień 😂. Zosia nie płakała a ja tak ale ja ją dopiero dałam do peuterzaal jak miała 2l3m więc to jest różnica. Wcześniej jakbym miała dać, to chyba by mi serce pękło ale jak trzeba to trzeba.
Baljov cieszę się, że u Was wszystko dobrze 😁 Przyjdzie czas i na grudki 😉 Co do mm to oczywiście, że dziecko może pić po 1wszym rż ale najlepiej uczyć z kubeczka- moja Zosia pije do dziś przed snem i to z butelki ale ja jej zawsze porządnie szczotkuję zęby i ma zdrowe.
Ciekawe co u reszty dziewczyn 😊 Chyba Annie1981 tu jeszcze nie zajrzała co🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2022, 21:35
baljov. lubi tę wiadomość