Czekam na Ciebie👶 kontynuacja wątku " Zaczynamy znowu starania"
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady Dior 2 latka to już łatwiej, chociaż ja bym nigdy nie oddala gdybym nie musiala🤭🤭 też trzeba trochę myśleć o rozwoju dziecka, W takich żłobkach czy salach zabaw dziecko uczy się wielu rzeczy. Dzisiaj odbieralam Laura I się pytam jak im zasypia to mówią,że sama w łóżeczku po 5 minutach😳😳 matka ją musi lulac do spania😳🙄
Maybelle gratuluję synka😍😍 jak ten czas leci, już połowa za Toba😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 12:44
Maybelle, baljov. lubią tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Maybelle - super! Oby tak już zostało do końca :
Maybelle lubi tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Cześć Kochane!
Maybelle, juz 22tc ale ale jak to? 😮 gratuluje synka i trzymam kciuki aby do końca było wszystko dobrze ❤️
Gela,tak u nas zaraz roczek i kolejny raz zapytam kiedy to zleciało? 🥺 Robimy w domku tydzień szybciej,małe przyjęcie dla najbliższych,bo mąż wyjeżdża. Tort,poczęstunek 🥳
U nas trochę się dzieje. Natalia sama zdecydowała,ze nie chce już piersi 🥺 jest mi smutno trochę 🙈 chociaż tak jest lepiej,jak dziecko samo wybiera moment. Ale najgorsze jest to,że cycka nie chce ale mleczko jeszcze chce pić..więc musiałam odciągać ponieważ mm nie chciała ale wczoraj zaczęła pić mm i całe szczęście ponieważ u mnie z mlekiem już słabo przez to,że sama nie ciągnie. Nie wiemy czy nie mamy alergii na mleko krowie 🙄 No i niestety musieliśmy zrobić eeg 😣 czekamy na wyniki,mam nadzieję,że to fałszywy alarm i będzie wszystko dobrze 😥
A tak to Natalia chodzi przy meblach,jest jej wszędzie peeeełno,gaduła z niej niesamowita i lubi zjeść 🙈 i jest cudowna 🥺🥰 Śpi dalej z nami i wiecie co, kocham to,kocham z nią spać 🥰 🤭
Ja zostaje jeszcze minimum rok w domu i baaardzo współczuje tym którzy oddają dziecko do żłobka 🥺 chociaż chciałabym aby Natalia miała kontakt z rówieśnikami ale jakoś nie widzę tego aby ją zostawić na x godzin. My mamy to szczęście,że możemy sobie pozwolić abym została jeszcze z nią w domku.
Haha Gela jak tak czytam o tym machaniu to aż gęba mi się śmieje ale wiem,że dla Ciebie to nie jest śmieszne 🙈 i z tym zasypianiem.. co za agentka z Twojej córeczki 🤭😅
Co do RD to ja kawałki prowadziłam również późno 🙈 teraz je raz papki,a czasami kawałki. Oczywiście podczas podawania jej kawałków to siedzę jak na szpilkach 🙄 No stresuje mnie to niesamowicie chociaż i tak jest już zdecydowanie lepiej niż wcześniej 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2022, 16:05
Maybelle, baljov., Gela093 lubią tę wiadomość
23.03.2019 Aniołek ❤️ - 9 tc Poronienie zatrzymane
6.06.2019 - puste jajo płodowe
12.11.2019 Aniołek ❤️ - 8tc poronienie zatrzymane
Problemy immunologiczne-szczepienia limfocytami
Pomorskie -
U mnie dobrze...chociaż ciągle żyje jak na szpilkach. 32+3tc 💖nie wiem kiedy to zleciało...wyprawka się jeszcze kompletuje ale wózek, łóżeczko i nosidełko jest 🙂ciuszki na początek i podstawowe rzeczy też mamy...torba do szpitala prawie spakowana...i prawdopodobnie wyląduje w PF...chociaż nadal nie jestem tego pewna. Trudno - co będzie to będzie. Oby tylko wszystko szczęśliwie się skończyło 💖
Cieszę się, że u Was dziewczyny wszystko dobrze..ale czytając Wasze wpisy przerażam się, że ten czas tak leci i niemowlęta stają się tak szybko duże 😋baljov., Bella01 lubią tę wiadomość
JJ.
- 13tc [*] - ciąża obumarła - 27.10.2017
- grudzień 2020 - ciąża biochemiczna
- Endometrioza 1 stopnia
- Słabo drożony (niedrożny) lewy jajowód
- MTHFR 677-C / układ heterozygotyczny
- PAI- 1 4G / układ homozygotyczny
- Hashimoto
08.06.2022 - CUD !!! Ignaś
...Ponieważ znosiłaś chorobę z poddaniem się Woli Bożej , Bóg udzieli Ci tej łaski na Moją prośbę... -
Baksia myślę,że lepiej jak Natalka się sama odstawila, była na to gotowa...inaczej, jeżeli by to miało wyjść od Ciebie to serce by Ci nie pozwalało tego zrobić, ale rozumiem Twój ból, pewien etap się konczy😥 jeżeli chodzi o Twój urlop to masz zupełną rację, ciesz się malenstwem tyle ile możesz, nikt Ci tego czasu nie wróci, a one rosną tak szybko😥 ja niestety nie mam takiej możliwości przez ten głupi system pracy tutaj🤨 ta moja pociecha jest taka kochana,że nawet nie jestem zła jak mam 2 godzinna przerwę w nocy...W grobie się wyspie🤭😉Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
U mnie z tym karmieniem to trochę dziwnie, bo na poczatku, kiedy dokarmialam Ige mm, to mam wrażenie, że ta piers nie była jej do szczęścia potrzebna. Moglam spokojnie wyjsc z domu, maz nakarmil ja butelka i bylo ok. Pozniej, może w 5-6 miesiącu, zaczęłam Ige usypiac w dzień przy cycu, bo tak mi było łatwiej, Iga zasypiala szybko i milo się bylo do niej przytulić. No i teraz niespodziewanie wraz z rozszerzaniem diety Iga odrzuciła butelkę z mm i zaczela się milion razy budzic w nocy na karmienie (dawniej przesypiała od ok. 23 do 8 . I w sumie dla mnie tak jest ok, mimo nieprzespanych nocy ciesze się ze nie je tej butelki, ale.... pojawił się ostatnio temat drugiego dziecka. Maz bardzo chce i zawsze chcial przynajmniej dwójkę. Ja szczerze wdzięczna jestem za jedno zdrowe i nie bardzo sobie wyobrażam jak bym sobie poradziła z dwójką ale tez zaczęłam się zastanawiać. Wczoraj byłam na wizycie i pytałam lekarki o zdanie i ona powiedziała że nie ma jakichś przeciwskazań, ale nie radziłaby mi próbować naturalnie w moim wieku tylko in vitro z badaniem zarodkow. Ponoc po ciazy płodność wzrasta, widziała na usg dużo pęcherzyków. Radzila zacząć gdy Iga będzie miała 10 miesiecy zeby to wykorzystać i ze względu na mój wiek. Tylko właśnie, musiałabym ja odstawić od piersi. I teraz jak to zrobić... dodatkowo pojawiają się u mnie takie myśli ze starsze dziecko zawsze traci na pojawieniu się młodszego, a poza tym niewiele brakowało żebyśmy wcale nie mieli dzieci a tu myślimy o drugim. Czy to nie zachłanność. Sama nie wiem co robić, mam mieszane uczucia. Zal mi odstawiac Ige od piersi, musiałaby jesc znow mm a ona nawet nie chce ssac z butelki. I co tu zrobic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2022, 11:22
41 lat
09.06.2017 Gabrielek 12tc [*]
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
maj 2019 - cb (drugie IUI, w sumie trzy IUI)
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
29.01.2021 - transfer jedynej blastki 4.1.1. (accofil, encorton, embryoglue)
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
24dpt - jest zarodek 3 mm i bijące serduszko 💖😍
ur. 15.09.2021 Igusia💗👶 2650g, 48cm, 10/10 -
Co do picia to Iga pije z kubeczka doidy i nawet w miarę jej to idzie ale muszę ja trzymac kubek bo chce nim machac jak grzechotka 🤣 i ostatnio wymyslila sobie świetna zabawe plumkania paluszkami w kubku na zmianę raz jedna raz druga rączka 😄
Maybelle gratuluję synka!!! Super, ze wszystko jest w porządku 💗
JJ Ty juz zaraz będziesz rodzic! Kiedy to zleciało? Ja s 32 tc jeszcze nic nie miałam gotowe😆 Tak że podziwiam.
Breath_less czy tu czasem zaglądasz?
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
czerwiec 2020 - ivf protokół krótki - 12 kumulusów, 9 dojrzałych komórek - 4 zarodki - żaden nie przetrwał do stadium blastocysty
wrzesien 2020 - ivf protokół długi - 8 kumulusów - 7 dojrzałych komórek - 6 zarodków - 4 zamrożone blastocysty - po badaniach genetycznych 1 prawidłowy (dziewczynka 💗).
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Zula, właśnie tego się obawiam, ze przy tak małej różnicy wieku starsze dziecko nie będzie mieć poświęcanej tyle uwagi ile potrzebuje. Z drugiej strony maz ma siostrę o dokladnie rok młodsza i wspomina ze razem się bawili i było fajnie. Ale wiadomo nie pamieta wszystkiego. Moja siostra tez ma córki z różnica wieku dwa lata i bardzo się przyjaźnią teraz juz dorosłe. Nic zobaczymy jak się potoczy...
Czytalam ze mleko w ciąży ma smak siary, może dlatego dziecko się odstawiło. Przy zdrowej ciazy podobno można karmic. U mnie bardziej by chodziło o leki do stymulacji, wtedy nie mogłabym karmic. Na naturalne starania chyba się nie odważę w moim wieku, we wrześniu skończę 42.
A Ty Zula chciałabyś jeszcze jedno dziecko?
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Zula, to rzeczywiście dość trudna sytuacja ale jeśli się czegoś bardzo pragnie to wsztstko jakoś się układa zazwyczaj. Trzymam kciuki by wszystko poszlo po Twojej mysli 💗
Z ta więzią to chyba bywa roznie. Ja mam dużo starsze rodzeństwo i nie jesteśmy ze sobą zzyci. Ale w sumie maz z siostra o rok młodsza tez jakoś nie ma silnej więzi, przynajmniej ja nie widzę.
U mnie blizna ładnie zagojona, lekarka nie widzi przeciwskazań chociaz to lozysko przodujace moze się powtórzyć.
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Maybelle gratuluję synka🥰 Cieszę się, że wszystko dobrze i już tak daleko jesteś 😁 Ahhh uwielbiam być w ciąży 😁
JJ tak się cieszę, że u Ciebie też wszystko jest dobrze hihi 😁 Nie mogę się doczekać dziewczyny Waszych bobasów🥰
Baljov ja tak jak Zula36 uważam, że starsze rodzeństwo traci trochę. Ja nie sądziłam, że tak szybko uda mi się w ciążę zajść i u nas różnica wieku to 2l2m i uważam, że jest zbyt mała. Tak mi nadal ciężko,że nie mogę już spać z Zosią. Sebastian jest tak strasznie wymagający, że nawet ciężko mi pobawić się z córką - dla nas przedszkole to wybawienie serio. Zosia uwielbia tam chodzić, ma kontakt z dziećmi, rozwija się i to są tylko 4godz 4x w tygodniu.
Co do więzi między rodzeństwem to chyba wiek naprawdę nie ma znaczenia. Ja z siostrą jesteśmy "nierozłączne" choć mieszkamy w innych krajach. Codziennie non stop rozmawiamy nagrywając się na WhatsApp 😂 Jestesmy bardzo zzyte 😊 Różni nas 12lat.ale ja tej różnicy teraz już nie czuję.
Zula36 trzymam kciuki, żeby mąż zechciał jeszcze bobasa i żeby wszystko się jakoś ułożyło 🙂 Ja jeśli bym miała jeszcze mieć to nie szybciej niż za 2lata🤪Zula36 lubi tę wiadomość
-
Lasy Dior, ja tak właśnie czuje ze starsze dziecko jest w jakimś stopniu pokrzywdzone, bo widzę że 100 procent czasu i uwagi poświęcam Igusi, tak że nie ogarniam domu i innych rzeczy, nawet pies pokrzywdzony 😉 a tu jeszcze miałby się pojawić drugi człowieczek który przecież tez wymaga 100 procent uwagi. I jak to się robi 😕 nie wiem...
A u nas się spieszy z uwagi na moj wiek to by nawet dwóch lat różnicy nie było 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2022, 11:50
41 lat
V Leiden hetero
styczeń 2018 - cb
kwiecień 2020 - cb
7dpt - beta 33,8
10dpt - beta 269,3🍀
12dpt - beta 661,1 🍀💖
Cześć Dziewczyny. My właśnie wróciliśmy z pierwszego wspólnego urlopu. Dominik dzielnie zniósł 5 godzin jazdy, ogólnie bardzo łatwo się zaaklimatyzował a bardzo się tego bałam. Może w żłobku też się szybko przyzwyczai do nowości. 🙂
Baksia kurcze, co się zadziało że musicie robić eeg? Mam nadzieję, że to fałszywy alarm. Aż wierzyć się nie chce, że nasze dzieci będą już miały roczek. Kiedy to minęło? Przecież dopiero co byłyśmy na porodówce. Czasem robi mi się przykro, że Domiś już nie będzie takim pachnącym, słodkim niemowlaczkiem.
Maybelle gratuluję synka 😊
JJ jeszcze chwilka i przytulisz swoje największe szczęście. 🙂
Czytam co piszecie o młodszym rodzeństwie i ciężko mi sobie wyobrazić, że nie będę miała 100% uwagi dla Dominika. Z drugiej strony marzy mi się dla niego młodszy brat, żeby mogli razem się bawić, psocić i zdobywać świat. Zobaczymy jak będzie...
Zula u mnie Dominik odstawił się od piersi chyba głównie z powodu covida. Poza tym od początku jadł pierś i mm, może dlatego było łatwiej. Najtrudniej było go usypiać na drzemkę. Zawsze zasypiał przy cycu, a przy covidzie bujałam go w wózku i może tym sposobem się odzwyczaił.
Ja robiłam tak:
5-6 rano - 120ml mm podane na śpiocha
8 - kaszka z tartym jabłkiem albo musem owocowym, czasem z bananem i masłem orzechowym albo kremem z pistacji. Znalazłam pasty z fajnym składem na krukam
9-10 - daję sok albo smoothie pół na pół z ciepłą wodą tak ze 100ml, żeby się napił porządnie i później młody śpi.
11-12 - 120ml mm
14-15 - obiad około 150ml słoiczek, zupa z mięsem albo rybą jeśli sama gotuje, czasem zje dwa! jaja na miękko i bułeczke z masłem, pulpety, jakieś pieczone warzywa.
17-18 je deserek, jakiś słoiczek z owocami, jogurt z tartym jabłkiem to jest szał.
20 - 180ml mm i spać.
Młody za bardzo nie toleruje grudek. Albo je zupę krem na gęsto, albo gryzie kawałki.
My dalej się rehabilitujemy, Młody zaczyna podnosić zadek do czworakowania i powoli podciąga się i chce wstawać. Dalej nie siada sam a posadzony siedzi krzywo 😒
Mam nadzieję, że niedługo usiądzie sam i wyćwiczymy mięśnie na tyle, żeby ładnie prosto się trzymał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2022, 16:37
Zula36 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Trodde Diana sama usiadła jak miała rok i 2 tygodnie. Jakoś tydzien czy dwa póżniej wzieła się do czworakowania. O wstawaniu nie ma mowy.. Także nie jesteś sama z tym problemem. Też się rehabilitujemy i szczerze to mnie już powoli bokiem to wychodzi...
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy