Jak przygotować się do ciąży po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
hej, Ja staralam sie o ciaze 7 miesiecy, ciezko bylo bo mam nieregularne i dlugie cykle.
Po poronieniu tzn po zabiegu dostalam antybiotyk, mimesiac pozniej lekarz mnie zbadal powiedzial ze jest ok, kazal mi brac witaminy dla kobiet w ciazy i planujacych ciaze (biore matenrne)i kazal mi zrobic jeszcze badania na toksoplazmoze, cytomegalie i chlamydie (wszytskie ok)
Ja ze swojej strony poszlam jeszcze do dentysty bo mialam dwie dziurki, bo mowia ze nawet od zeba mozna poronic. I tyle, mysle jeszcze czy nie zrobic tsh.gosia86 lubi tę wiadomość
maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
ja dentystę mam 30.05 i endokrynologa też,
a na jutro udało mi się zarejestrować do gina u którego chcę prowadzić ciążę
w sumie to nie pomyślałam aby dentystę traktowac jako przygotowanie do ciąży
w poprzedniej ciąży miałam jeszcze zabieg na rękę, a dokładnie to punkcję bo miałam ganglion, i chirurg ściągnął mi to strzykawką, gdybym nie była wtedy w ciązy to dostałabym zastrzyk ze sterydu aby ganglion się już nie odnowił bo to był już 3 raz w tym samym miejscu
zreszta jak miałam ten zabieg to dziecko już nie żyło choć wtedy o tym jeszcze nie wiedziałam
ale teraz po przemysleniu wszystkiego wiem kiedy to się stało
kiedy moje maleństwo przestało się rozwijać
niepokoi mnie fakt że ciąża była już obumarła a betaHCG urosło o 1103 w ciągu dwóch tygodni, czytałam o tym "zaśniad" i się teraz boję czy to przypadkiem nie to?? -
Gosiu daj sobie spokój z tymi gatkami macica musi się obkurczyć sama nie wolno się ściskać kiedyś jak ja rodziłam to po porodzie nawet majtek nie pozwalali zakładać . Z chęcią zabiorę Was wszystkie na kijki to super rozwiązanie dla nas.Ja w poniedziałek dowiedziałam się , że serduszko przestało bić i do czwartku niunia się ze mną żegnała.
gosia86 lubi tę wiadomość
-
u mnie to było trochę dłużej
pierwszych plamień dostałam w wielki piątek (myślę że wtedy dziecko umarło)
pojechałam do gina, powiedział że wszystko jest ok i że mam leżeć duphaston brać 3 razy
przelezałam święta, ile się dało, wtedy też powiedzieliśmy rodzinie o ciąży
po świętach kontrolne usg, lekarz powiedział że nie jest dobrze ale jest jeszcze wcześnie. na usg był zarodek z echem płodu ale bez tętna serduszka i kontrola za tydzień
pojechałam na konsultację do innej p. doktor, też kazała czekać (ale w karcie napisała że ciąża obumarła)
kolejna wizyta we wtorek przed długim weekendem, był ze mna mąż
lekarz powiedział że serduszko nie bije, że to koniec, w środę rano do szpitala ale że pewnie zabiegu i tak mi nie zrobią, mam nalegać żeby zrobili usg
znów pojechałam do innego lekarza (będę do niego chodzić z kolejną ciążą) zrobił usg, dał nadzieję coś pokazał, mówił że to serduszko, kazał leżeć i do duphastonu dodał luteinę, kontrola 08.05
i wyrok po raz kolejny
od razu do szpitala, 09.05 ostatnie usg decydujące o zabiegu
i koniec
wierzyłam do końca
nadal wierzę że się uda
-
Grunt to jak najszybciej się podnieść i odzyskać radość z życia bo mamy wsparcie w naszych połówkach i musimy tym wsparciem również być dla nich , nigdy nie zapomnę ale muszę nauczyć się z tym żyć akceptacja tragedji nie jest łatwa ale konieczna . Żyjemy mamy oparcie w związku mamy potrzebny osprzęt by urodzić zdrowe dzidzie ogromne samozaparcie wiec nie ma siły która nas od tegoby mogła owieśc. Uda się tego się trzymamy.
gosia86, Ewelcia, ampoule, Mimi86, Iza75, Kitaja lubią tę wiadomość
-
nie robilam progesteronu. cykle mialam bardzo dziwne jeden np 29 dni a na drugi miesiac 39, potem np 32 a kolejny 41. i tak wkoło jeden krotszy drugi dlugi i @ zawsze 7 dni.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
Badałam progesteron miałam w 20. dc 15 już chyba z pół roku biorę teraz znowu go zbadam może brałam za mało lutki albo niepotrzebnie
-
Mimi86 wrote:nie robilam progesteronu. cykle mialam bardzo dziwne jeden np 29 dni a na drugi miesiac 39, potem np 32 a kolejny 41. i tak wkoło jeden krotszy drugi dlugi i @ zawsze 7 dni.
a robiłaś jakieś badania skąd to się bierze?
mi się cykle wyregulowały jak się zaczęłam leczyć na tarczycę i nawet skróciły się do 32 dni z 35, choć ten przed samą ciążą miała dłuższy o 5 dni i już myślałam że się udało -
gosia86 wrote:zlaecenia od lekarza od dziś
kwas foliowy 2x1
magnes
gdyby się pojawiły II kreserczki to od razu duphaston 1x1 i luteina 2x1
teraz czekam na @
ja mam brać od razu 2x1 luteinę 100 i od razu zgłosić się do endo,by zwiększyć dawkę. Na razie czekam na weekend bo @ ma przyjść albo i nie... jaja by było jakby nie przyszłaLilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
nick nieaktualnyJoanna0071 wrote:Mam 14 letniego syna ma stwierdzony zespół wad genetycznych i niepełnosprawność intelektualną w stopniu umiarkowanym, fizycznie jest sprawny i wszystko rozumie ma problem z mową uczy się w szkole specjalnej. Długo nie pozwalałam sobie na chęć kolejnego potomstwa. To była moja druga ciąża. Ale nie poddam się tylko martwię się czy mój organizm zacznie sam jajeczkować mam 31 lat wię czas nagli
Joasiu a badaliście z mężem kariotypy? -
gosia86 wrote:no to faktycznie masz rozstrzelone cykle jak tylko się da
a robiłaś jakieś badania skąd to się bierze?
mi się cykle wyregulowały jak się zaczęłam leczyć na tarczycę i nawet skróciły się do 32 dni z 35, choć ten przed samą ciążą miała dłuższy o 5 dni i już myślałam że się udało
Zrobie tarczyce, progesteron i prolaktyne w lipcu bo wtedy mam ten niby krotszy cykl to bedzie mi latwiej obliczyc.maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
-
nick nieaktualnyHej wam ja miałam ciążę ektopową i tez muszę poczekać 3 miesiące zabieg miałam 12.06. czyli starania zacznę od października w wy kiedy?? I będę brała folik nie będę piła a tym bardziej paliła. kawy nie pije i postaram sie ograniczyć nie zdrowe jedzenie wiecej owoców i warzyw trzymam za nas kciuki
gosia86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny