Jak przygotować się do ciąży po poronieniu
-
WIADOMOŚĆ
-
Z moją ciążą coś się musiało dziać zanim wogóle byłam świadoma,że zaszłam... Już tydzień przed spodziewanym okresem brzuch mnie bardzo bolał, a to pewnie dlatego że brałam antybiotyk na grypę, którego nie wolno brać w ciąży Lekarze mówią,że wywołuje on często poronienia także strzeżcie się Klarytromycyny i pochodnych. Teraz nie daję sobie wcisnąć żadnego antybiotyku, leczę się domowymi sposobami.. I oczywiście jestem czujna na wszelkie objawy..Mój Aniołek odszedł 07.10.2013 // Jest Andrzejkowy Dawidek
-
pasQda wrote:Z moją ciążą coś się musiało dziać zanim wogóle byłam świadoma,że zaszłam... Już tydzień przed spodziewanym okresem brzuch mnie bardzo bolał, a to pewnie dlatego że brałam antybiotyk na grypę, którego nie wolno brać w ciąży Lekarze mówią,że wywołuje on często poronienia także strzeżcie się Klarytromycyny i pochodnych. Teraz nie daję sobie wcisnąć żadnego antybiotyku, leczę się domowymi sposobami.. I oczywiście jestem czujna na wszelkie objawy..
Umnie tez cos bylo nie tak,czekalam na okres ,mialam bole brzucha ,wrazliwe piersi itd,po 11 dniach po spodziewanej miesiaczce zrobilam test ciazowy ,pozytywny :)ale od samego poczatku mialam zle przeczucia ;( nie wiem skad to sie wzielo.Lekarz powiedzial,ze pecherzyk jest malutki ,zebym przyszla za 10 dni na usg to zobaczy czy rosnie,mowilam mu ,ze boli mnie caly czas brzuch jak na okres,on na to ze to normalne,dwa dni po wizycie dostalam krawienia ;(
-
pasQda wrote:Arabella wiesiołek daje radę na śluz:) trza go brać do owulki Muńka ma rację Salfazin pomaga dla mężczyzn zawiera dużo cynku, wit C i E, selen a to wszystko do produkcji "maluchów". Muńka przykro mi, ściskam mocno
Szpikuje mojego chlopca witaminkami jeszcze pare dni przytulanek mam nadzeje,ze zmajstrujemy kropka jesli nie to wiesiolek od nastepnego cyklu
Kurcze,ovuf pokazuje mi dzis dni plodne ale owulacje trzy dni przed nastepnym okresem oco chodzi??
-
ja też czułam że coś jest nie tak ciąża na usg była modsza około 2 -3 tygodnie niż wg ostatniej miesiączki
my się wztrzymujemy ze staraniami do września i znów mam doła przez to bo miał być lipiec , a tu jeszcze tyle czekania
nie mam pomysłu co robić żeby ten czas mi szybciej zleciał -
nowa ginka zaleciła czekać 6 miesięcy, ale tyle nie wytrzymam więc bierzemy średnią z tego co mówią lekarze i odzczekamy 4 miesiące
poza tym potrzebuję dwóch cykli na zrobienie badań hormonalnych
w tym cyklu zrobię progesteron w 22 dc
w kolejnym pomiędzy 3-5 też jakieś hormony teraz nie pamiętam co to dokładnie
i też progesteron, moja endo mi powiedziała że trzeba zrobić progesteron 3 cykle pod rząd aby zobaczyć na jakim jest poziomie i czy konieczna jest pomoc lekami -
gosia86 wrote:ja też czułam że coś jest nie tak ciąża na usg była modsza około 2 -3 tygodnie niż wg ostatniej miesiączki
my się wztrzymujemy ze staraniami do września i znów mam doła przez to bo miał być lipiec , a tu jeszcze tyle czekania
nie mam pomysłu co robić żeby ten czas mi szybciej zleciał
Ja zeby nie myslec za duzo,zaczelam upiekszac moj ogrodek pomaga! po pracy robie cos w domu potem ogrodek,wieczorem jestem zmeczona i ide szybko spacgosia86 lubi tę wiadomość
-
gosia86 wrote:nowa ginka zaleciła czekać 6 miesięcy, ale tyle nie wytrzymam więc bierzemy średnią z tego co mówią lekarze i odzczekamy 4 miesiące
poza tym potrzebuję dwóch cykli na zrobienie badań hormonalnych
w tym cyklu zrobię progesteron w 22 dc
w kolejnym pomiędzy 3-5 też jakieś hormony teraz nie pamiętam co to dokładnie
i też progesteron, moja endo mi powiedziała że trzeba zrobić progesteron 3 cykle pod rząd aby zobaczyć na jakim jest poziomie i czy konieczna jest pomoc lekami
Gosiu jakie to miały być hormony? mnie żaden lekarz oczywiście niczego nie zaproponował po poronieniu hmm...Mój Aniołek odszedł 07.10.2013 // Jest Andrzejkowy Dawidek -
W 3-4 dniu cyklu:
estradiol
LH
FSH
a w 22-25 progesteron przez 3 cykle pod rząd najlepiej (po to aby potwierdzić konieczność stosowania duphastonu czy luteiny jeszcze przed zajściem w ciążę)
mi poprzedni lekarz też nie dał skierowania na żadne badania
dostałam je od endokrynologa i wczoraj ginka potwierdziła że mam je zrobić
w tym cyklu progesteron a pozostałe w kolejnym
a i tsh i ft4 ale to u mnie badania podstawoweWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2014, 22:38