Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?
Odpowiedz

Jak szybko udalm sie zajść w ciąże po łyzeczkowaniu?

Oceń ten wątek:
  • Holly go Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staramy się od 3 cykli, tyle że ja mam cykle niestety dość długie wz z tym problem z wyznaczeniem owulacji a mój mąż pracuje w innym mieście i dojeżdża na weekendy, więc trudno nam trafić :( Dużo frustracji wz z tym. Ja myślę, że psychicznie i fizycznie jestem gotowa na dziecko. Chociaż są momenty, ze ten straszny żal i smutek wraca jak bumerang. Zwłaszcza jak sama siedzę w domu i długo dumam nad swoją sytuacją. Jestem niecierpliwa i chciałabym już! Tym bardziej, ze jestem już grubo po 30 i czasu mam niewiele.

[img]http://ovufriend.pl/thumb/c0857925218c8e2878af6b945e5a4233.png

[*] 07.03.2014
    "No cóż moi drodzy – powiedziała Mamusia Muminka, kiedy rankiem wszyscy wyszli do ogrodu. – Już po końcu świata, teraz trzeba to wszystko posprzątać."[/img]
  • kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 9 września 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię naprawdę i nie dziwie się, że tak bardzo tego pragniesz. Faktycznie co do igraszek to trochę macie utrudnione ale głowa do góry bo inaczej zwariujemy, zobaczysz jeszcze dla nas zaświeci słońce bardzo w to wierze i tego się trzymam. Słuchaj to do roboty się zabieramy - badamy się itp. i działamy :) 3mam za nas kciuki. Ja dzisiaj mam pierwszy dzień cyklu więc niedługo działamy :)
    Co do bólu to będzie wracał bo tego nie da się wymazać. A kupowałaś testy owulacyjne? i testowałas? bo u mnie za pierwszym razem się udało dzięki testom a teraz jakoś licho idzie :(

• Holly go Ekspertka

Wysłany: 9 września 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testowałam. :) Według wykresu jetem 3dpo i nawet były <3 w czasie około owulacyjnym, więc zobaczymy... Bardzo boję się nakręcać, bo nadejście @ jest jak najgorszy policzek. Ale zobaczymy. Mam nadzieję, ze to słońce dla nas zaświeci Kasiu :) Tak właśnie zawsze mówi moja przyjaciółka. Czasem trzeba na to słońce trochę poczekać, ale przychodzi. Także trzymaj kciuki za mnie a ja za ciebie. Oby te właśnie cykle okazały się dla nas szczęśliwe :)

Dabria lubi tę wiadomość

[img]http://ovufriend.pl/thumb/c0857925218c8e2878af6b945e5a4233.png

[*] 07.03.2014
    "No cóż moi drodzy – powiedziała Mamusia Muminka, kiedy rankiem wszyscy wyszli do ogrodu. – Już po końcu świata, teraz trzeba to wszystko posprzątać."[/img]
  • kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 9 września 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok super to czekam na wieści a ja zrelacjonuje co tam u mnie słychać :)
    trzymam kciuki za nas obydwie :)

Holly go lubi tę wiadomość

• kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 9 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i oczywiście za wszystkie koleżanki :)

• nojaniewiem Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za was kciuki dziewczyny :*

Holly go lubi tę wiadomość

km5skrhmrd9hz2o8.png
    atdcj44jp7zawxrm.png
    31.01.2014 - Aniołek 9tc
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 września 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez mam teraz męża na odleglość, ale musimy być dobrej mysli.

klz98u696p33kjce.png
  • kasia_gdańsk Znajoma

Wysłany: 10 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ale najważniejsze, że mamy naszych facetów i są razem z nami :) Mój właśnie wyjechał na pare dni i już mi tęskno :( ale w domu zbuntowana 2 latka wiec jest wesoło :)

• Blondik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,co jest wskazaniem do tego zeby czekac te 2-3 miesiace po łyzeczkowaniu? czym Wasi lekarze uzasadniali takie zalecenie...czyms konkretnym u Was? czy to takie ogolnie przyjete zalecenie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała, że po prostu ciąża będzie miała gorszy start. Kiepskie wytłumaczenie jak dla mnie. Zaszłam w pierwszym cyklu pp, nie czekałam .

zuZic, kiniusia00, palma lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chodzi mi o to czy mówią jakieś konkrety, czy tylko tak z zasady mówią żeby odczekać...

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondik wrote:
    no właśnie chodzi mi o to czy mówią jakieś konkrety, czy tylko tak z zasady mówią żeby odczekać...

witam wszystkie dziewczyny ;))
    ja jestem podwojna aniolkowa mama...;/ tak mi sie zdaje ze po poronieniu samoistnym ma to mniejsze znaczenie ktory cykl... ;a dwa razy mialam lyzeczkowanie i wtedy jest duze ryzyko zlapania infekcji z niczego a pozatym jest problem ze jajeczko sie nie zagniezdzi dobrze bo scianki sa naruszone i musza sie zregenerowac... natomiast tym razem zaszlam w pierwszym cyklu i poki co jest ksiazkowo ;))

mała.mi lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaszłam po łyżeczkowaniu , byłam zbadana 3 tygodnie po zabiegu i wszystko było ok a jednak kazali czekać minimum 3 miesiące. Wydaje mi się, że dla zasady tak gadają. Zresztą dlaczego jest lekarz który pozwala od razu a inny każe czekać aż pół roku? Gdzie jest różnica?

madziutek 23 gratuluję :)

madziutek 23, zuZic lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • Nataszka2200 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm jest osłabiony i dlatego choćby nawet lepiej odczekac...

iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pp samoistnym które miało miejsce 3tyg temu i tez mam czekać 3 miesiące. Lekarz tłumaczył ze tak bezpieczniej dla mnie i dla dziecka. Żeby na spokojnie opadły hormony i organizm doszedł do siebie a poza tym żeby emocje opadły i żeby nie działać pod wpływem chwili i nakrecac się zbytnio :) wiadomo ze zależy kto jak woli i każdy podejmie decyzję zgodnie ze sobą. My czekamy :)

• aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie , wydaję mi się, że to bardziej chodzi o nas i naszą psychikę niż hormony, infekcje itp. Ja psychicznie byłam gotowa,a przeciwnie nie byłam gotowa czekać :)

anka418, madziutek 23, Blondik, mała.mi, zuZic, Foto_Anna lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • madziutek 23 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniafk wrote:
    Ja też zaszłam po łyżeczkowaniu , byłam zbadana 3 tygodnie po zabiegu i wszystko było ok a jednak kazali czekać minimum 3 miesiące. Wydaje mi się, że dla zasady tak gadają. Zresztą dlaczego jest lekarz który pozwala od razu a inny każe czekać aż pół roku? Gdzie jest różnica?

madziutek 23 gratuluję :)

dzieki ;* ja z M. po pierwszym zabiegu czekalam 3 mc , po drugim zabiegu chcielismy czekac ok pol roku zeby porobic badania i dac czas macicy na regeneracje. mialam robic histeroskopie itd .. i co... ? kochalismy sie w czerwcu tylko raz i to byl ten szczesliwy raz ;)) heh

aniafk z psychika to racja.. bo kazdy kolejny okres to dni zalu i rozczarowania... juz nie mowiac o negatywnych testach...

aniafk lubi tę wiadomość

f2w3rjjgx78wxuhp.png
    y7y4ocjz2n6l6nvq.png
  • aniafk Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed poronieniem staraliśmy się rok i dobrze wiem jak wygląda comiesięczne rozczarowanie. Ja nie wytrzymała bym czekać pp.

zuZic, Foto_Anna lubią tę wiadomość

82dopiqvflbgbpkd.png
    1kk0x1hp3dsy5yue.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam bo zaszłam w ciążę od razu. Pewnie inaczej bym mówiła jeśli staralibysmy się dłużej o dziecko :)

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie niestety w pazdzierniku minie rok od poronienia i dalej nic juz sie załamuje nie wiem co mam myslec wszystkie kolezanki od razu zachodza a nam sie nie udaje :(

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ