Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam,
ja poronilam w sierpniu, ciaze blizniacza w 13tyg..bylam w takim stanie,ze nawet nie przyszly mi na mysl zadne badania..co gorsza zaden lekarz mi takowych nie zlecil. Na dodatek bylam lyzeczkowana..miesiaczke dostalam 1,5 mies po zabiegu i bylo wszystko ok..do czasu, po 2 miesiaczce strasznie bolaly mnie jajniki zaczelam plamic 1,5 tyg przed okresem i tak jest do teraz zawsze po miesiaczce straszny bol..chodzilam do roznych ginekologow, i nic tylko tabletki tabletki i tabletki.. a ja tak bardzo bym chciala tylko znowu zajsc w ciaze...moze ktoras z Was miała podobne dolegliwosci? jestem zalamana..nie wspomne juz o wspolzyciu..przez dolegliwosci z jajnikami nie mam nawet ochoty sprawia mi to straszny bol, przez co oddalamy sie chyba od siebie..Ania1704 lubi tę wiadomość
-
moniaak wrote:Justa..te bóle masz przez cały cykl?
jakieś badania miałaś czy jak zapisują Ci te tabletki?
może trzeba się postawić..i powiedzieć kolejnemu gin że tabletek masz już dość i niech Cie przebadają..
Moniaak mialam tylko usg na ktorym wszystko jest niby ok..bole mam caly cykl to nie jest normalne..Za 1 razem lekarz powiedzial mi ze to zapalenie jajnikow..bylam wczoraj u ginekologa(ktoregos juz ) to nawet usg mi nie zrobil, nie potrafil nawet odpowiedziec na moje pytania czym spowodowane sa bole, dlczego plamienie az 2 tyg przed misiaczka..ide w czwartek do kolejnego..mam nadzieje, ze tym razem bedzie lepiej..a od pazdziernika jestem na samych tabletkach,antybiotyki p/bolowe..i nawet moglabym starac sie o dzidzie ale sie boje, ze jest cos niewyleczone,i beda problemy:( -
Zapytałam moją ginekolog o APS - zespół przeciwciał antyfosfolipidowych i potwierdziła, że może być to przyczyną poronień. W moim przypadku odrzuciła konieczność wykonywania na to badań ze względu na urodzenie pierwszego dziecka bez problemu.
Nie wiem czy wymienionych przez dziewczyny badania to na tą chorobę już jest.
U mnie teraz ciąża prowadzona jest dodatkowo acardem, bo z nie wiadomych przyczyn rosną mi płytki krwi.
-
dziewczyny znalazlam w necie ciekawostke na temat nagietka: Ziola w ciazy_
"...Nagietek w formie naparu można pić od początku ciąży przez całą jej pierwszą połowę. Uważa się, że nagietek wzmacnia ciążę i zapobiega poronieniom."..
Slyszeliscie cos o tym?mychowe, She Wolf lubią tę wiadomość
-
kornelia wrote:U mnie po poronieniu pojawiły się plamienia, które trwją do tego czau, wiec już jakies 4 lata. Lekarze mnie zlewali, nie zwracali na to uwagi, od dpół roku biorę duphaston, niby ma pomóc, ale nadal mam plamienia:(
a te plamienia to masz zamiast miesiączki czy jak to wygląda?konsultowałaś to z innym ginekologiem? -
okres mam normalnie, a po owulacji zaczynają się u mnie plamienia i trwają do okresu i tak w kółko. Chodziłam do różnych lekarzy, ale "słuchali" gdy o tym mówiłam, dopiero pół roku temu trafiłam do lekarza, który przepisał mi duphaston, ale jak na razie nie widać rezultatów. Powiedział, że mój organizm nie trzyma białka?!kornelia
-
Witajcie, mam takie pytanko do иιєиσямαℓиα i do Was dziewczyny ile za te wszystkie badania płaciłaś ? wiem ze bede musiała takie badania porobic bo juz 2 raz poroniłam Pierwszą ciąze w 18tc , d drugą w 7tc. Pragnę maleństwa ale mocno przezyłam stratę moich Aniołków i dlatego chcę te badania zrobić...
-
Dziś odebrałam wynik TSH i mam taką wątpliwość. Normy TSH to 0,27 - 4,2. Mów wynik to 2,640 mU/l. Mieści się w normie. Ale googlowałam sobie troszkę i wyczytałam, że to i tak za wysokie TSH na ciążę... Czy, któraś coś wie na ten temat? Może macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
-
tsh masz w normie jA MIAŁAM PONAD 4,70 I BIORE euthyrox75 od kilku lat , i teraz mam 0,528 ale leki nadal biore , zrób sobie badania na anty TPO ( przeciwciała tarczycowe )