Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem, na necie znalazłam informację, że do ciąży to 1,5 max powinno być... Ja byłam po skierowanie na tsh u rodzinnego i mi dała tylko na to jedno badanie skierowanie, że inne to niby tylko u ginekologa. Więc standardowo czekanko... W tym czasie i tak będziemy się dalej starać. Co ma być to będzie
-
Własnie starać się
U mnie było tak ze lekarz rodzinny dał mi skierowanie na TSH zrobiłam i okazało się sie mam niedoczynnośc , dał leki Euthyrox ( zaczynałam od euthyrox 25 teraz biore 75) TSH mam teraz w normie ale leki musze brac cały czas a jak byłam w ciązy mój ginekolog- endokrynolog powiedział ze mimo ze mam teraz w normie to w czasie ciązy podniesie mi dawke do 100ki..
Pozdrawiam i miłej spokojnej nocy
-
bluberry mi ginekolog (specjalista od niepłodności) powiedział, że TSH dla chcących zajść powinno być poniżej 1. Zrób jeszcze sobie FT 3 i FT 4.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 marca 2013, 09:46
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny msm pytanko bo bardziej sie orientujecie w tym temacie badan.a wiec moja bratowa ma 25 lat ma jednego synka i jej pierwsza ciaza byla z zaskocznia i przebiegala bezproblemowo.teraz jest po 2poronieniach(zaszla bezproblemowo) z czego pierwsze w 6-7tyg poronienie i czyszczenia a drugie puste jajo w 10tyg o czyszczenie kurde nie wiem co jej doradzic i moze wy mi podpiwiecie w ktorym kierunku powinna zaczac badania..
-
Witaj , jesli miała już kilka poronień niech zrobi badania Antyfosfolipidowe : czyli
kardiolipinowe Igg Igm , antykogulant tocznia , tsh (tarczyca )
poza tym może niech mąz przebada Nasienie
Bo nie zawsze problem jest ze strony kobiety
Mam nadzieję że troche pomogłam
Pozdrawiam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2013, 17:23
pasia27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam. ja poroniłam pierwszą ciążę w 6 tygodniu. w środę idę do ginekologa do kontroli. beta spadła prawie do końca więc ominie mnie zabieg łyżeczkowania. Zapytam co dalej, jakie badania robić. Mam nadzieję, że uda się następnym razem i znowu będę w ciąży. dodam że o straconą fasolkę staraliśmy się 15 miesięcy.
-
Witajcie, ja właśnie jestem po wizycie u ginekol. po drugim poronieniu. Mam do zrobienia takie badania:
krzywa cukrowa
kariotypy
trombofilia wrodzona
ureoplasma-wymaz
mycoplasma-wymaz
histeroskopia-badanie macicy
do tej pory miałam zrobione:
podstawowe hormony
chlamydia
antykardiolipinowe
przeciw glicoproteinie
toksoplazmoza
cytomegalia
nasienie męża
wszystko było ok
-
witam,jestem po poronieniu i chciałabym zrobić następujące badania:FSH,LH,TSH,PROLATYNE,PROGESTERON,TESTOSTERON,ESTRADIOL,może któraś z was miała te badania i wie których dniach cyklu je najlepiej zrobić.
-
jak poroniłam to byłam w prywatnym szpitalu i lekarz który mi wykonywał zabieg wysłał mnie tylko na badania: toxoplazmoza,różyczka,cytomegalia,przeciwciała antyfosforowe i antygulant tocznia,a jeżeli chce zrobić hormony to i tak na własną ręre,bo oni nie mają kontraktu na ten rok z NFZ, więc poszłam do naszego lekarza do przychodni do którego zawsze chodziłam i nie chciał mi dać skierowania bo twierdził że nie potrzebuje tych badań. Zdenerwował mnie więc nie zapytałam go nawet w których dniach cyklu robi się te badania.
-
w przychodni jest tylko jeden,a jak się umówie gdzieś na mieście to będę długo na wizyte czekać,a ja chce je zrobić w tym miesiącu. W laboratorium mam karte stałego klienta więc mam tam jakieś zniżki może nie będzie tak źle za tamte wszystkie badania które pisałam wyżej zapłaciłam u nich 270 zł to chyba nie było tak najgorzej.