X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja ostatnio przeżywam mały horror :(
    W poniedziałek byłam na leczeniu kanałowym jedynki a w środę tak mnie ona zaczęła napierdzielać że trafiłam z powrotem do dentystki. Wsadziła mi lekarstwo do kanału i na wypadek gdyby nie przeszło przepisała antybiotyk. Po kilku godzinach przestało boleć a dziś znowu to samo :( Z bólem serca ale musiałam łyknąć ten antybiotyk i normalnie się boję czy nie zaszkodzi maluszkowi :( Już tyle tych piguł biorę i do tego jeszcze to :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoolko oby ząb przestał boleć!!!
    ale współczuje tego bólu wiem co to znaczy brbrbrb
    pamietam i śle buziaki <3

Benitko co u Ciebie??? <3

• benitka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko ok...w tym miesiącu pomału zaczeliśmy staranka,ale tak na luzie bez spinania..jutro mam kontrolna wizyte u gina,ide z wynikami i po recepte na leki..Moja kuzynka 30 maja urodziła córeczke,...miała podobny termin jak ja lecz jej sie udało a mi niestety nie...ale wierze,ze nam wszystkim sie jeszcze uda...a co u Ciebie Inessko...czytałam,ze wznowiliście staranka.Super.Uda nam sie!

inessa, gosia86, Nataszka2200, peppapig, OctAngel lubią tę wiadomość

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie bedzie mnie teraz na ovu zbyt wiele od poniedzialku znów dalsza cześc procedury adopcyjnej a takze zaczynam szkolenie "Jak zalożyć spółdzielnie socjalna" to ta firma która zakładam z 5 innymi osobami. Na dziecko spod serca juz praktycznie nie licze ale wierze,ze szybko dostaniemy Nasze kochane dziecko z adopcji.
    Życze Wam wiele zielonosc a zaciażonym szcześliwego zakonczenia ciazy i wiele radosci i milosci :) <3
    dziekuje za Wasze wspieranie mnie zawsze <3

peppapig lubi tę wiadomość

• benitka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspieram i powodzenia innessko...

bhywkrhmf2hztwyl.png MOje 3 aniołki ...kocham i tęsknię...
  • nati04 Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anolka oby ząbek szybko przestał boleć:*
    Inessa powodzenia na szkoleniach,oby szybko czas minal i zebys doczekala sie swojego szczescia ;)

[*] Franuś 17.05.2013 r 9 tc
    [*] Tośka 17.12.2013 r. 8 tc
    Na zawsze w moim sercu.. ;***
    8p3odqk3l11deq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Inessko 3mam kciukaski:D Ja za to dzis byłam na pobraniu krwi na trombofilie i za 6 tyg wynik wiec jeszcze 6 tyg trzeba czekać aż sie bedziemy starac;/ale ćóz wytrzymłam 7 miesiecy to i teraz 6 tyg dam rade.Mam nadzieje ze przed swoją pierwsza rocznicą ślubu już bede mogła sie starać a 1 rocznica jest 21wrzesien:)

Powodzenia życzę zdrowotnie i w staraniach <3
    Tak się trochę przejęłam bo 21 września miałam termin porodu...
    Myślałam że nie będę wspominać,ale czasami ot tak samo na myśl przychodzi..

Wszystkim Wam dziewczyny niech się spełnią wasze marzenia <3

• OctAngel Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:37

nati04 lubi tę wiadomość

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, 26 czerwca poroniłam 2 kropka w tym roku, był to 5tc :-( Muszę zacząć leczenie, ale sił już mi brak na wszystko :-( Mam nadzieję, że uda się znaleźć przyczynę
    :-(
    Inessa często jak się zaczyna procesy adopcyjne to się okazuje że kobieta jest w ciąży :-) Już masę przypadków jest takich na forum. Życzę Ci abyś miała szybciutko z głowy proces adopcyjny i aby w Waszym domku pojawiła się kruszynka a zaraz za nią kropek w Twoim brzuszku !!!!! Trzymaj się kochana!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2014, 11:55

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika8303 bardzo mi przykro z powodu straty tule i wspieram.

kasika8303 lubi tę wiadomość

• nati04 Przyjaciółka

Wysłany: 29 czerwca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Kasika duzo sily do walki zycze :* a marzenia sie spelniaja ;)

8p3odqk3l11deq9q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym moim zębem to już od kilku dni jest spokój, w końcu :) Dobrze by było żebyście w trakcie badań odwiedziły dentystę bo wierzcie mi że ból zęba w ciąży bez możliwości wzięcia tabletki przeciwbólowej to horror. Mnie ząb nie bolał od kilku ładnych lat a tu bach i problem ;)
    Trzymam za Was kciuki żebyście prędzej czy później męczyły się z tymi wszystkimi dolegliwościami ciążowymi jak ja :D Jak już mnie przestał boleć ząb to zaczęła się zgaga, już nie wspominając o wiecznie kołaczącym serduchu i tak w kółko macieju ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika tulam :(
    Tam gdzieś na forum jest ta lista z badaniami.Jeśli nie miałaś robionych badań na tarczycę to od nich zacznij. Jak się szuka to się zawsze coś znajdzie...niestety <3

Mimi86 lubi tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja jak człowiek szuka to sie czegos doszuka. Ciekawe co u mnie bedzie tez w tym cyklu robie progesteron i tsh

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi jeśli wcześniej nie robiłaś dokładnych badań na tarczycę to powinnaś też zrobić ft3, ft4 i przeciwciała antytarczycowe. Doczytałam też że miałaś puste jajo płodowe, w takim wypadku powinnaś wysłać męża na badanie ogólne nasienia i posiew żeby sprawdzić czy nie ma bakterii.

• nati04 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa ja sie martwilam,ze nic nie wychodzi a jak sie pozniej zaczelo sypac to nie wiedzialam za co sie zabrac ale warto szukac bo wtedy wiadomo z jak duzym wrogíem trzeba walczyc ;)

8p3odqk3l11deq9q.png
  • OctAngel Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2018, 18:37

3jvzwn15td2p4lbx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane pamietam o Was <3
    Kasika wspieram z całego serca <3
    A ja tylko kilka zdań co z adopcją:
    nadal nic nie wiadomo z adopcją czekamy na kwalifikacjedo szkolenia które ma odbyć sie we wrzesniu ( ale mamy troche za małe zarobki i moze być problem czekamy na decyzje czy tyle kasy co mamy wystarczy do kwalifikacji bo na osobe w rodzinie musi przypadać ok 1000 zł na osobe a u nas troche brakuje )
    A za tydzien prawdopodobnie szkolenie Unijne i jeszcze meza siostrzeńcy przyjada na wakacje na dwie tury bo ich jest czworo.
    Buziaki dla kazdej <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nati04 wrote:
    Taa ja sie martwilam,ze nic nie wychodzi a jak sie pozniej zaczelo sypac to nie wiedzialam za co sie zabrac ale warto szukac bo wtedy wiadomo z jak duzym wrogíem trzeba walczyc ;)

kochana powiedz mi u Ciebie przyczyna sie znalazła? jaka?

• nati04 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku starań walczyłam z hiperprolaktynemią. Po drugim poronieniu trafiłam dopiero do normalnych lekarzy. Endokrynolog upierał się,że wina leżała napewno po nieleczonej tarczycy i jego zdaniem nie było sensu robic dalszych badań bo to od tego i żadnej ciąży nie miałabym szans donosic. W sumie cieszyłam się bo to nie taki duży problem. Potem wyszedł problem z hormonami i podejrzenie PCOS. Niby to też może miec wpływ ale jakoś wierzyc mi się nie chce. W immunologii wyszło za dużo komórek NK i genetycznie mutacja w genie MTHFR. Także warto robic wszystkie badania ja tylko żałuje, że uwierzyłam lekarzom i zrobiłam je dopiero po 2 aniołku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 20:17

8p3odqk3l11deq9q.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ