Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Marta zależy od lekarza. Mój po pierwszym poronieniu olał sprawę. Po zmianie lekarza i drugim poronieniu na własną rękę zrobiłam pełen pakiet badań i z wynikami poszłam na wizytę.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarz powiedział, że przy 1 poronieniu nie wykonuje się jakiś specjalistycznych badań. Jeżeli sytuacja powtórzyłaby się 2 czy 3 raz to dopiero wtedy wysyła na badania. Mój gin zlecił mi badania na tarczyce, przeciwciała i na antykoagulant toczniowy (zaburzenia układu krzepnięcia). Dodam , że mam grupe krwi Rh-.[/url]
Aniołek - maj 2016
Aniołek - maj 2014 -
Ulka84 wrote:Mi lekarz powiedział, że przy 1 poronieniu nie wykonuje się jakiś specjalistycznych badań. Jeżeli sytuacja powtórzyłaby się 2 czy 3 raz to dopiero wtedy wysyła na badania. Mój gin zlecił mi badania na tarczyce, przeciwciała i na antykoagulant toczniowy (zaburzenia układu krzepnięcia). Dodam , że mam grupe krwi Rh-.
Też mam RH- i jutro idę prywatnie do gina, może da mi to samo. Na razie dostałam na NFZ kariotypy. -
martusia1986 wrote:Hej dziewczyny powiedzcie mi czy lekarz sam wam zlecał badania po poronieniu czy musiałyście się dopominać..?
Chodzę do gina na NFZ i ten dał mi skierowanie na kariotypy. Jutro jadę do gina prywatnie i zobaczymy co mi zasugeruje, jakie badania porobić? -
Jestem po wizycie. Lekarz zajebisty Dostałam masę badań do zrobienia i za 3 tyg. bierze mnie do szpitala do siebie ( muszę jechać 200 km ) i zrobi jakieś tam badanie i resztę badań które są refundowane. Generalnie badania zakrzepowe będę miała robione.
Starać się możemy już terazOctAngel, Anoolka, Mimi86 lubią tę wiadomość
-
Witam dziewczyny. Ja po drugim poronieniu (pierwsze to był pusty pęcherzyk,a drugie w 8 tygodniu) robiłam najpierw po wyjściu ze szpitala toxoplazmozę,jednak mój gin od razu obstawiał problemy immunologiczne.Robiłam badania u immunologa w Łodzi, wyszły mi przeciwciała przeciwjądrowe i w badaniach genetycznych robiliśmy z mężem kariotyp i jeszcze badania w kierunku trombofilii. Wyszła mi predyspozycja do zakrzepicy.Na przeciwciała szczepiłam się limfocytami z krwi męża,a na zakrzepicę kłuję się clexane.Naprawde polecam robić takie badania.Poroniłam w styczniu,a pod koniec marca już wszystko wiedziałam, pod koniec kwietnia zaszłam w ciążę.
-
hejka ja dzis odebralam wyniki badan, co o nich sadzicie ???
TSH - 2.780 (norma to 0.350 - 4.150)
FT4 - 0.98 (norma to 0.70 - 1.48)
FT3 - 3.82 (norma to 2.77 - 5.27)
ANTY Tg - 6,4 (norma to 0.00 - 17.99)
ANTY TPO - 0,8 (norma to 0.00 - 7.99)
PROGESTERON - 2.04 (faza folikularna 0,14 - 2,00 a faza lutalna to 1,42 - 22,71)
ja roilam w 25 dc wiec lutealna to chyba niski nie?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306