Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2014, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny powiedzcie mi czy lekarz sam wam zlecał badania po poronieniu czy musiałyście się dopominać..?

  • nati04 Przyjaciółka
    Postów: 105 99

    Wysłany: 1 lipca 2014, 20:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta zależy od lekarza. Mój po pierwszym poronieniu olał sprawę. Po zmianie lekarza i drugim poronieniu na własną rękę zrobiłam pełen pakiet badań i z wynikami poszłam na wizytę.

    [*] Franuś 17.05.2013 r 9 tc
    [*] Tośka 17.12.2013 r. 8 tc
    Na zawsze w moim sercu.. ;***
    8p3odqk3l11deq9q.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2014, 20:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zobaczymy co mi mój jutro na to powie..
    Chociaż w klinice też nic nie wspominali no ale cóż zobaczymy

  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 1 lipca 2014, 21:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia jedyne na co gin pewnie Ci da to toksoplazmoza i przy dobrych wiatrach na genetyczne. A cała immunologia to z własnej kieszeni :)

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 lipca 2014, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh najwyżej zrobię prywatnie bo mój gin naprawdę jest dla mnie dobry i nie raz się o tym przekonałam i nie będę zmieniać na innego :) Ewentualnie skontaktuje się z kliniką niech podpowiedzą jakie badania zrobić przed kolejnym transferem :)

  • Ulka84 Autorytet
    Postów: 804 792

    Wysłany: 10 lipca 2014, 09:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz powiedział, że przy 1 poronieniu nie wykonuje się jakiś specjalistycznych badań. Jeżeli sytuacja powtórzyłaby się 2 czy 3 raz to dopiero wtedy wysyła na badania. Mój gin zlecił mi badania na tarczyce, przeciwciała i na antykoagulant toczniowy (zaburzenia układu krzepnięcia). Dodam , że mam grupe krwi Rh-.

    m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • kasika8303 Autorytet
    Postów: 2647 2340

    Wysłany: 10 lipca 2014, 17:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Mi lekarz powiedział, że przy 1 poronieniu nie wykonuje się jakiś specjalistycznych badań. Jeżeli sytuacja powtórzyłaby się 2 czy 3 raz to dopiero wtedy wysyła na badania. Mój gin zlecił mi badania na tarczyce, przeciwciała i na antykoagulant toczniowy (zaburzenia układu krzepnięcia). Dodam , że mam grupe krwi Rh-.


    Też mam RH- i jutro idę prywatnie do gina, może da mi to samo. Na razie dostałam na NFZ kariotypy.

    c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet
    Postów: 2647 2340

    Wysłany: 10 lipca 2014, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia1986 wrote:
    Hej dziewczyny powiedzcie mi czy lekarz sam wam zlecał badania po poronieniu czy musiałyście się dopominać..?

    Chodzę do gina na NFZ i ten dał mi skierowanie na kariotypy. Jutro jadę do gina prywatnie i zobaczymy co mi zasugeruje, jakie badania porobić?

    c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Mimi86 Autorytet
    Postów: 1993 2112

    Wysłany: 10 lipca 2014, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika daj znac co i jak jutro ;)

    maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

    2r8rj48at734p213.png

  • kasika8303 Autorytet
    Postów: 2647 2340

    Wysłany: 11 lipca 2014, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Lekarz zajebisty :-) Dostałam masę badań do zrobienia i za 3 tyg. bierze mnie do szpitala do siebie ( muszę jechać 200 km ) i zrobi jakieś tam badanie i resztę badań które są refundowane. Generalnie badania zakrzepowe będę miała robione.
    Starać się możemy już teraz :-)

    OctAngel, Anoolka, Mimi86 lubią tę wiadomość

    c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 11 lipca 2014, 23:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czekam na badania zakrzepowe na wynik do sierpnia jeszcze miesiac;(
    a jak sie te 6 tyg na wynik dłuzy!;(
    a prywatnie go robiłam:

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • szpilka Autorytet
    Postów: 3844 2652

    Wysłany: 12 lipca 2014, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika to cudownie, że trafiłaś na takiego lekarza

    17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Ulka84 Autorytet
    Postów: 804 792

    Wysłany: 12 lipca 2014, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika dobrze, że badania są refundowane :) u nas to różnie bywa ....

    m3sx3e3kz15rjscs.pngmhsvk6nlmw3zvwuz.png[/url]
    Aniołek - maj 2016
    Aniołek - maj 2014
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 14 lipca 2014, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

    dzis przyszlam z pracy a tu list do mnie:) Przyszły wyniki z Tromboili i wyszływ porzadkuUUuuuu:D:D:D:ale sie ciesze:d

    nati04, szpilka lubią tę wiadomość

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • MartaKD Autorytet
    Postów: 2540 2698

    Wysłany: 17 lipca 2014, 09:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny. Ja po drugim poronieniu (pierwsze to był pusty pęcherzyk,a drugie w 8 tygodniu) robiłam najpierw po wyjściu ze szpitala toxoplazmozę,jednak mój gin od razu obstawiał problemy immunologiczne.Robiłam badania u immunologa w Łodzi, wyszły mi przeciwciała przeciwjądrowe i w badaniach genetycznych robiliśmy z mężem kariotyp i jeszcze badania w kierunku trombofilii. Wyszła mi predyspozycja do zakrzepicy.Na przeciwciała szczepiłam się limfocytami z krwi męża,a na zakrzepicę kłuję się clexane.Naprawde polecam robić takie badania.Poroniłam w styczniu,a pod koniec marca już wszystko wiedziałam, pod koniec kwietnia zaszłam w ciążę.

    ug37df9hvpghw3yg.png
  • MartaKD Autorytet
    Postów: 2540 2698

    Wysłany: 17 lipca 2014, 09:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam,ze genetyczne refundowane, immunologia razem z 3 szczepionkami i lekami kosztowała nas około 4tys.

    ug37df9hvpghw3yg.png
  • nati04 Przyjaciółka
    Postów: 105 99

    Wysłany: 18 lipca 2014, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka super wiadomośc ;)

    [*] Franuś 17.05.2013 r 9 tc
    [*] Tośka 17.12.2013 r. 8 tc
    Na zawsze w moim sercu.. ;***
    8p3odqk3l11deq9q.png
  • kasika8303 Autorytet
    Postów: 2647 2340

    Wysłany: 18 lipca 2014, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulka84 wrote:
    Kasika dobrze, że badania są refundowane :) u nas to różnie bywa ....

    Nie wszystkie. Na badania wydałam 900 zł, resztę można zrobić na NFZ

    c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet
    Postów: 2647 2340

    Wysłany: 18 lipca 2014, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataszka2200 wrote:
    Hej

    dzis przyszlam z pracy a tu list do mnie:) Przyszły wyniki z Tromboili i wyszływ porzadkuUUuuuu:D:D:D:ale sie ciesze:d


    Super wiadomość :-)

    c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Mimi86 Autorytet
    Postów: 1993 2112

    Wysłany: 18 lipca 2014, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ja dzis odebralam wyniki badan, co o nich sadzicie ???

    TSH - 2.780 (norma to 0.350 - 4.150)
    FT4 - 0.98 (norma to 0.70 - 1.48)
    FT3 - 3.82 (norma to 2.77 - 5.27)
    ANTY Tg - 6,4 (norma to 0.00 - 17.99)
    ANTY TPO - 0,8 (norma to 0.00 - 7.99)
    PROGESTERON - 2.04 (faza folikularna 0,14 - 2,00 a faza lutalna to 1,42 - 22,71)
    ja roilam w 25 dc wiec lutealna to chyba niski nie?

    maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

    2r8rj48at734p213.png

‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego