Forum Poronienie Jakie badania po poronieniu?
Odpowiedz

Jakie badania po poronieniu?

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 18 lipca 2014, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na te tabele i powiedzcie mi co z tego mogę zrobić jeszcze oprócz tych podstawowych? Lekarz mnie zbywa twierdzi że nie trzeba więc postanowiłam że zrobię badania we własnym zakresie i nie będę czekać na skierowanie od lekarza.

    http://www.spzoz.gorakalwaria.pl/oferta-264-laboratorium.html

  • nati04 Przyjaciółka
    Postów: 105 99

    Wysłany: 19 lipca 2014, 09:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    hejka ja dzis odebralam wyniki badan, co o nich sadzicie ???

    TSH - 2.780 (norma to 0.350 - 4.150)
    FT4 - 0.98 (norma to 0.70 - 1.48)
    FT3 - 3.82 (norma to 2.77 - 5.27)
    ANTY Tg - 6,4 (norma to 0.00 - 17.99)
    ANTY TPO - 0,8 (norma to 0.00 - 7.99)
    PROGESTERON - 2.04 (faza folikularna 0,14 - 2,00 a faza lutalna to 1,42 - 22,71)
    ja roilam w 25 dc wiec lutealna to chyba niski nie?
    Mimi TSH napewno za wysokie mimo,ze míesci sie w normie

    Mimi86 lubi tę wiadomość

    [*] Franuś 17.05.2013 r 9 tc
    [*] Tośka 17.12.2013 r. 8 tc
    Na zawsze w moim sercu.. ;***
    8p3odqk3l11deq9q.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 19 lipca 2014, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amazonka wrote:
    Dziewczyny zerknijcie na te tabele i powiedzcie mi co z tego mogę zrobić jeszcze oprócz tych podstawowych? Lekarz mnie zbywa twierdzi że nie trzeba więc postanowiłam że zrobię badania we własnym zakresie i nie będę czekać na skierowanie od lekarza.

    http://www.spzoz.gorakalwaria.pl/oferta-264-laboratorium.html
    Tu są wszystkie badania :P
    https://ovufriend.pl/forum/poronienie/badania-po-poronieniu,1245.html

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • Mimi86 Autorytet
    Postów: 1993 2112

    Wysłany: 19 lipca 2014, 23:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki nati

    maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

    2r8rj48at734p213.png

  • slash Autorytet
    Postów: 3192 6436

    Wysłany: 30 lipca 2014, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny.
    Przeczytałam ponad połowę tego tematu. Powiem szczerze, że już sporo się dowiedziałam. Ale krótko o mnie, miesiąc temu poroniłam samoistnie puste jajo płodowe (ciąża pierwsza). Zamierzam zacząć robić badania. Z tego co wyczytałam Carmen jestes z Wrocławia czy poleciłabyś dobrego genetyka i reumatologa.
    Może uda się coś na nfz.
    Poza tym coś trzeba zcząć robić pierwszej @ po poronieniu jeszcze nie miałam.

    klz98u696p33kjce.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 31 lipca 2014, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash Ty chyba już się trochę starasz? W którym tygodniu była ciąża?

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • slash Autorytet
    Postów: 3192 6436

    Wysłany: 31 lipca 2014, 14:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    na wypisie mam ze to 10 tydzien, ale wg moich wyliczen to był 8tydzien
    Po poronieniu jeszcze się nie staramy, a w ogole to chyba jakies dobre półtora roku.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2014, 14:09

    klz98u696p33kjce.png
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 31 lipca 2014, 22:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w takim wypadku Twój facet powinien zrobić badania nasienie i posiew. Ty zresztą też powinnaś zrobić posiew z pochwy bo bakterie są częstą przyczyną pustego jaja płodowego.

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • slash Autorytet
    Postów: 3192 6436

    Wysłany: 1 sierpnia 2014, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też o tym myślałam.
    Badanie nasienia mąż robił własnie ponad rok temu, było kiepskie. Ale posiewu nie robił. Ja tez nie robiłam posiewu. Czas o tym pomyślec i działać.

    klz98u696p33kjce.png
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego cosie orientuje to TSH masz za wysokie japrzedplanowaniem dziecka miałam 2,20 a po poronieniu juz mi skoczyło 2,90 i teraz biore eutyrox 25 i zeszło na 1.84:)

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Anoolka Autorytet
    Postów: 3168 2268

    Wysłany: 7 sierpnia 2014, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2015, 11:43

    km5scwa1sf2hjw9g.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 sierpnia 2014, 21:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane pamietam o Was <3
    co słychać???
    ja wczoraj byłam na badaniach genetycznych teraz czas oczekiwania na wynik ok 4-6 tyg a potem jeszcze badanie genetyczne w kierunku zakrzepicy ( musze dostarczyć skierowanie do tego badania)
    ale chce Wam powiedzieć,ze lekarz genetyk była strasznie zdziwiona,ze dopiero po 4 poronieniu mnie wysłano na te badania bo powinni już po 2 poronieniu mnie wysłać. Dlatego wiem,ze nie jest to łatwe ale jak tylko uda sie załatwic skierownanie tym które już 2 razy poroniły załatwiajcie to jak najszybciej!!! Mi genetyk powiedziała,ze akurat zaburzenia chromosomalne na 100 par przypada tylko ich a może aż 5% a u mnie mówi,ze raczej bedzie problem z krwią bo wczesne poronienia no i mam inne problemy z krwią ( zaburzenia krzepniecia,niska hemoglobina i żelazo).
    Oj ale sie rozpisałam ufufuf przepraszam!!!!!
    No i tak jak tu kobietki piszą dbajcie o tarczyce najlepiej podczas starań jest bliska 1 wiadomo,ze sie czasami udaje przy wyższych wynikach ale jak jest niższy wynik to bezpieczniej jest.
    Pamietam i buziaki <3

  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuje ze temu pierwszej ciaży nie utrzymałam bo nie leczyłamtarczycy ;/ a że pusty pecherzyk miałamtomi gin pow że poprostumielismy pecha.jak naraźie biorę eutyrox i teraz mam 2 dzień@ jak sie skończy tozaczniemyse sstarac bo mielismy przerwe z 8 miesięcy badania itp:).Mam nadzieje ze teraz donosze;)

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś

    Ja kochana zaszłam w 2 ciąże przy wyniku 2,20 a teraz mi zbila sie do 1.84:).
    Miałam to badanie na zakrzepice czekałam na wynik z 4 tyg a mowili mi z 6ale na szczesce szybciej i w porządku mi wyszło tyle że ja płaciłam za wszystkie badania bo chciałam szybko;/ strasznie sie denerowowałam i w ogóle;/.

    inessa lubi tę wiadomość

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Nataszka2200 Autorytet
    Postów: 576 653

    Wysłany: 9 sierpnia 2014, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio wzięła gin własnie na posiew boakurat złapałam grzybice ostatnio miałam z 3 lata teemu tak to jest jak sie chce zrobc 2 w 1:) męzowi w pracy smsa wysłac i sie jeszcze załatwić hehe.Miałam mieć wynik z posiewu juz wczoraj ale coś jeszcze nie ma pewnie będe mieć w poniedziałek:)

    iv09piqvr5fpkazd.png
    Aleks ur.20.03.2016r godz 17:07 waga:3.272 i 55cm
    [link=https://www.suwaczki.com/]xnw49n739hscix2y.png[/link]
  • Aga89 Autorytet
    Postów: 976 1594

    Wysłany: 12 sierpnia 2014, 09:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moja pierwsza ciąża obumarła w 10 tygodniu. Lekarze mówili tak się zdarza i nie wysłali na żadne badania. Teraz kolejny raz zapukało szczęście do naszych drzwi, ale szybko się zmyło:( Coś się dzieje u mnie złego... Robiłam beta HCG 31.07 (21,72), 02.08.( 64,23) pierwszy przyrost był ok ale 9 dni później 11.08 (200,1) czyli o wiele za mało. Jutro idę na kolejną bete i ja wiem co bedzie :( natomiast boje się słów lekarzy... tak się zdarza proszę próbować dalej....

    Ale moim zdaniem jedenak jest coś na rzeczy skoro wszystkie moje ciąże kończą się tragicznie...
    Macie może jakiegoś zaufanego lekarza z Warszawy lub okolic który mnie nie spławi a podejdzie poważnie do tego żeby wykryć przyczynę??

    Błagam o pomoc bo czuje się jak dziecko we mgle, nie wiem od czego zacząć, w którą stronę pójsc :(

    [*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

    3jgxskjohz999gbw.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga poczekaj na jutrzejszą bete bo już widziałam tutaj małe przyrosty bety a potem piekna ciaza.
    Jezeli tak sie nie stanie to tak jak dziewczyny tu pisały i ja to potwierdzam szukaj super lekarza i blagaj o badania również genetyczne ale dla Ciebie i meża bo to jest ważne.
    Niestety nie jestem z Warszawy ale mam nadzieje,ze tutaj są kobietki z okolic i moze coś CI podpowiedzą.
    Rozumiem Ciebie bo ja do tej pory a staramy sie już ponad 2 lata jestem jak we mgle bo niestety nie trafiałam na lekarzy którzy zajeliby sie nami porzadnie.
    Czy znasz przyczyne wczesniejszego poronienia? Czy miałaś jakieś badania chodzi mi czy sama jakies robiłaś przed zajsciem wciaze czy już po stracie?
    Pytam bo nie wiemy co CI jeszcze polecać!
    Wspieram z całego serca i oby był w koncu ładny przyrost <3 <3 <3

    Aga89 lubi tę wiadomość

  • szpilka Autorytet
    Postów: 3844 2652

    Wysłany: 12 sierpnia 2014, 13:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga89 wrote:
    Dziewczyny moja pierwsza ciąża obumarła w 10 tygodniu. Lekarze mówili tak się zdarza i nie wysłali na żadne badania. Teraz kolejny raz zapukało szczęście do naszych drzwi, ale szybko się zmyło:( Coś się dzieje u mnie złego... Robiłam beta HCG 31.07 (21,72), 02.08.( 64,23) pierwszy przyrost był ok ale 9 dni później 11.08 (200,1) czyli o wiele za mało. Jutro idę na kolejną bete i ja wiem co bedzie :( natomiast boje się słów lekarzy... tak się zdarza proszę próbować dalej....

    Ale moim zdaniem jedenak jest coś na rzeczy skoro wszystkie moje ciąże kończą się tragicznie...
    Macie może jakiegoś zaufanego lekarza z Warszawy lub okolic który mnie nie spławi a podejdzie poważnie do tego żeby wykryć przyczynę??

    Błagam o pomoc bo czuje się jak dziecko we mgle, nie wiem od czego zacząć, w którą stronę pójsc :(
    czasami się zdarza, że beta trochę zle rośnie a jest ok, jeżeli robiłaś w dwóch różnych labo wyniki też nie są porównywalne, bo mogą robić inna metodą
    trzymam kciuki, żeby sie jednak okazało, że wszystko ok

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:12

    Aga89 lubi tę wiadomość

    17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • justyna1220 Autorytet
    Postów: 1166 471

    Wysłany: 13 sierpnia 2014, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2016, 14:14

    3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Anastazja85 Autorytet
    Postów: 1379 610

    Wysłany: 13 sierpnia 2014, 09:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z własnego doświadczenia przyznam szczerze, że najpierw sama czytałam w necie a następnie (tydzień po zabiegu) poszłam do swojej ginekolog i pytałam o takie i inne badania. Sama mi potem zleciła jeszcze jedne. W sumie nie poznałam przyczyny obumarcia moich dzieciaczków... Badania histopatologiczne nic nie wskazały. Badania z krwi - przeciwciała anty plemnikowe i anty kardiolipidowe wyszły ujemne. W poniedziałek miałam wizytę u swojej lekarki i powiedziała mi, że w dzisiejszym świecie strasznie dużo poronień... stres, chemia w jedzeniu i w powietrzu....

    relg20mm3fi45p46.png

    05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

    15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

    Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego