Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny zerknijcie na te tabele i powiedzcie mi co z tego mogę zrobić jeszcze oprócz tych podstawowych? Lekarz mnie zbywa twierdzi że nie trzeba więc postanowiłam że zrobię badania we własnym zakresie i nie będę czekać na skierowanie od lekarza.
http://www.spzoz.gorakalwaria.pl/oferta-264-laboratorium.html -
Mimi86 wrote:hejka ja dzis odebralam wyniki badan, co o nich sadzicie ???
TSH - 2.780 (norma to 0.350 - 4.150)
FT4 - 0.98 (norma to 0.70 - 1.48)
FT3 - 3.82 (norma to 2.77 - 5.27)
ANTY Tg - 6,4 (norma to 0.00 - 17.99)
ANTY TPO - 0,8 (norma to 0.00 - 7.99)
PROGESTERON - 2.04 (faza folikularna 0,14 - 2,00 a faza lutalna to 1,42 - 22,71)
ja roilam w 25 dc wiec lutealna to chyba niski nie?Mimi86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyamazonka wrote:Dziewczyny zerknijcie na te tabele i powiedzcie mi co z tego mogę zrobić jeszcze oprócz tych podstawowych? Lekarz mnie zbywa twierdzi że nie trzeba więc postanowiłam że zrobię badania we własnym zakresie i nie będę czekać na skierowanie od lekarza.
http://www.spzoz.gorakalwaria.pl/oferta-264-laboratorium.html
https://ovufriend.pl/forum/poronienie/badania-po-poronieniu,1245.html -
Witajcie dziewczyny.
Przeczytałam ponad połowę tego tematu. Powiem szczerze, że już sporo się dowiedziałam. Ale krótko o mnie, miesiąc temu poroniłam samoistnie puste jajo płodowe (ciąża pierwsza). Zamierzam zacząć robić badania. Z tego co wyczytałam Carmen jestes z Wrocławia czy poleciłabyś dobrego genetyka i reumatologa.
Może uda się coś na nfz.
Poza tym coś trzeba zcząć robić pierwszej @ po poronieniu jeszcze nie miałam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
z tego cosie orientuje to TSH masz za wysokie japrzedplanowaniem dziecka miałam 2,20 a po poronieniu juz mi skoczyło 2,90 i teraz biore eutyrox 25 i zeszło na 1.84:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane pamietam o Was
co słychać???
ja wczoraj byłam na badaniach genetycznych teraz czas oczekiwania na wynik ok 4-6 tyg a potem jeszcze badanie genetyczne w kierunku zakrzepicy ( musze dostarczyć skierowanie do tego badania)
ale chce Wam powiedzieć,ze lekarz genetyk była strasznie zdziwiona,ze dopiero po 4 poronieniu mnie wysłano na te badania bo powinni już po 2 poronieniu mnie wysłać. Dlatego wiem,ze nie jest to łatwe ale jak tylko uda sie załatwic skierownanie tym które już 2 razy poroniły załatwiajcie to jak najszybciej!!! Mi genetyk powiedziała,ze akurat zaburzenia chromosomalne na 100 par przypada tylko ich a może aż 5% a u mnie mówi,ze raczej bedzie problem z krwią bo wczesne poronienia no i mam inne problemy z krwią ( zaburzenia krzepniecia,niska hemoglobina i żelazo).
Oj ale sie rozpisałam ufufuf przepraszam!!!!!
No i tak jak tu kobietki piszą dbajcie o tarczyce najlepiej podczas starań jest bliska 1 wiadomo,ze sie czasami udaje przy wyższych wynikach ale jak jest niższy wynik to bezpieczniej jest.
Pamietam i buziaki -
Ja coś czuje ze temu pierwszej ciaży nie utrzymałam bo nie leczyłamtarczycy ;/ a że pusty pecherzyk miałamtomi gin pow że poprostumielismy pecha.jak naraźie biorę eutyrox i teraz mam 2 dzień@ jak sie skończy tozaczniemyse sstarac bo mielismy przerwe z 8 miesięcy badania itp:).Mam nadzieje ze teraz donosze;)
-
Ja kochana zaszłam w 2 ciąże przy wyniku 2,20 a teraz mi zbila sie do 1.84:).
Miałam to badanie na zakrzepice czekałam na wynik z 4 tyg a mowili mi z 6ale na szczesce szybciej i w porządku mi wyszło tyle że ja płaciłam za wszystkie badania bo chciałam szybko;/ strasznie sie denerowowałam i w ogóle;/.inessa lubi tę wiadomość
-
Mi ostatnio wzięła gin własnie na posiew boakurat złapałam grzybice ostatnio miałam z 3 lata teemu tak to jest jak sie chce zrobc 2 w 1:) męzowi w pracy smsa wysłac i sie jeszcze załatwić hehe.Miałam mieć wynik z posiewu juz wczoraj ale coś jeszcze nie ma pewnie będe mieć w poniedziałek:)
-
Dziewczyny moja pierwsza ciąża obumarła w 10 tygodniu. Lekarze mówili tak się zdarza i nie wysłali na żadne badania. Teraz kolejny raz zapukało szczęście do naszych drzwi, ale szybko się zmyło:( Coś się dzieje u mnie złego... Robiłam beta HCG 31.07 (21,72), 02.08.( 64,23) pierwszy przyrost był ok ale 9 dni później 11.08 (200,1) czyli o wiele za mało. Jutro idę na kolejną bete i ja wiem co bedzie natomiast boje się słów lekarzy... tak się zdarza proszę próbować dalej....
Ale moim zdaniem jedenak jest coś na rzeczy skoro wszystkie moje ciąże kończą się tragicznie...
Macie może jakiegoś zaufanego lekarza z Warszawy lub okolic który mnie nie spławi a podejdzie poważnie do tego żeby wykryć przyczynę??
Błagam o pomoc bo czuje się jak dziecko we mgle, nie wiem od czego zacząć, w którą stronę pójsc -
nick nieaktualnyAga poczekaj na jutrzejszą bete bo już widziałam tutaj małe przyrosty bety a potem piekna ciaza.
Jezeli tak sie nie stanie to tak jak dziewczyny tu pisały i ja to potwierdzam szukaj super lekarza i blagaj o badania również genetyczne ale dla Ciebie i meża bo to jest ważne.
Niestety nie jestem z Warszawy ale mam nadzieje,ze tutaj są kobietki z okolic i moze coś CI podpowiedzą.
Rozumiem Ciebie bo ja do tej pory a staramy sie już ponad 2 lata jestem jak we mgle bo niestety nie trafiałam na lekarzy którzy zajeliby sie nami porzadnie.
Czy znasz przyczyne wczesniejszego poronienia? Czy miałaś jakieś badania chodzi mi czy sama jakies robiłaś przed zajsciem wciaze czy już po stracie?
Pytam bo nie wiemy co CI jeszcze polecać!
Wspieram z całego serca i oby był w koncu ładny przyrostAga89 lubi tę wiadomość
-
Aga89 wrote:Dziewczyny moja pierwsza ciąża obumarła w 10 tygodniu. Lekarze mówili tak się zdarza i nie wysłali na żadne badania. Teraz kolejny raz zapukało szczęście do naszych drzwi, ale szybko się zmyło:( Coś się dzieje u mnie złego... Robiłam beta HCG 31.07 (21,72), 02.08.( 64,23) pierwszy przyrost był ok ale 9 dni później 11.08 (200,1) czyli o wiele za mało. Jutro idę na kolejną bete i ja wiem co bedzie natomiast boje się słów lekarzy... tak się zdarza proszę próbować dalej....
Ale moim zdaniem jedenak jest coś na rzeczy skoro wszystkie moje ciąże kończą się tragicznie...
Macie może jakiegoś zaufanego lekarza z Warszawy lub okolic który mnie nie spławi a podejdzie poważnie do tego żeby wykryć przyczynę??
Błagam o pomoc bo czuje się jak dziecko we mgle, nie wiem od czego zacząć, w którą stronę pójsc
trzymam kciuki, żeby sie jednak okazało, że wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2014, 13:12
Aga89 lubi tę wiadomość
-
Ja z własnego doświadczenia przyznam szczerze, że najpierw sama czytałam w necie a następnie (tydzień po zabiegu) poszłam do swojej ginekolog i pytałam o takie i inne badania. Sama mi potem zleciła jeszcze jedne. W sumie nie poznałam przyczyny obumarcia moich dzieciaczków... Badania histopatologiczne nic nie wskazały. Badania z krwi - przeciwciała anty plemnikowe i anty kardiolipidowe wyszły ujemne. W poniedziałek miałam wizytę u swojej lekarki i powiedziała mi, że w dzisiejszym świecie strasznie dużo poronień... stres, chemia w jedzeniu i w powietrzu....
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia