Jakie badania po poronieniu?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Byłam od razu wczoraj skonsultować wynik. Powiedział zeby się nie zamartwiać, Że ważne jest że 2 ostatnie badania są prawidłowe. W poniedziałek mam powtórzyć bete a za tydzień USG. Boje się że to np może być ciąża pozamaciczna.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnybeta nie jest dla mnie ŻADNĄ wyrocznią. Już nigdy nie będę się nią sugerować, bo co z tego że wzorcowo przyrastała jak mój synek zmarł w 8 tyg. Dziewczyny nie ma co świrować. Co ma być to będzie i naprawdę nie jesteśmy w stanie temu zaradzić! wiadomo przecież że jak się staramy o dziecko to o siebie dbamy nadzwyczajnie we wczesnej ciąży naprawdę wszystko warto powierzyć naturze i wierzyć że ona zrobi to co właściwe i jeśli nasz skarb jest zdrowy i ma się urodzić to się właśnie urodzi!
-
Wczoraj poszłam do ginekologa dobrym USG. Ciąża pozamaciczna wykluczona Pęcherzyk jest w macicy! To by było na tyle dobrych wieści...
Nie jest dobrze, lekarz nie byl zadowolony z wygladu pecherzyka. Zaniepokoil go ze jest taki podlozny jak fasolka a nie okragly. Poza tym mam trzy rozmiary ciązy:
według OM mam 7tydz 4dzien
według OVU mam 7 tydz 4dzien
a wg USG mam 4tydz 4dzien.
I do tego te niepokojące przyrosty beta HCG:
31.07 - 21,72
02.08 - 64,23
11.08- 200,1
13.08 - 395,7
18.08 - 1218
To wszystko nie wróży nic dobrego dla tej ciąży.... -
Aga ja też bym się nie sugerowała beta hcg. Ja w pierwszej ciąży przez 7 tyg nie miałam @ ,testy dodatnie a beta hcg ujemna. W końcu na uSG było widać pęcherzyk. Wg ostatniej @ był to 11 tydz a wg USG 8 , utrata ciązy była zawiązana z dodatnim wynikiem przeciwciał antykardiolipidowych.
W drugiej ciąży HCG było w 1 dniu spodziewanej @ ale na drugi dzięń spadło do 3.
A znam kobietkę która miała 1,75 przez 3 tyg po @, dali jej leki na wywołania ale nie brała,po kolejnych 4 tyg poszła na wizytę bo betaciągle 1,75 a tam 3 miesięczna ciąża, teraz ujemna beta nazywa się Oliwka i biega , pyskuje i krzyczy JA też już nie będę brałą beta hcg za wyrocznię bo stres zwiazany z tym dobrze nie sprzyja fasolce.Aga89 lubi tę wiadomość
-
Ja mam pytanie, ale nie wiem czy któraś z was mi pomoże czy ktoś mi może wytłumaczyć na czym polegają badania genetyczne? Czego można się dowiedzieć z genetycznych płodu a czego z genetycznych nas? Które lepsze? Czy jak coś wyjdzie można jakoś z tym walczyć czy tylko żyjemy ze świadomością że jest źle? Ile mniej więcej kosztują?Aniołek 12tc -18.04.2014 [*]
Aniołek 8tc -25.08.2014 [*]
Maks - ur 08.09.2015
Nataniel 18tc - 20.12.2017 [*] -
eM my dostaliśmy skierowanie na badania genetyczne. Nam lekarka z racji powtarzajacych się poronień dała skierowanie do poradni na NFZ bo ogólnie barkilkuset złotych lub kilku tysiącach liczone. Z tego co mi tłumaczyła to lepsze jest genetyka nas. Bo dwoiedzieć się można wszystkiego- po wywiadzie robi się odpowiednią krzyżówek i wtedy mamy obraz tego co jest nie tak. Płód może być uszkodzon za każdym razem z innego powodu, u was wyjdzie wszystko. Na innym temacie na tym forum jest jedna kobietka którama kilka poronień a po genetyce wyszło że ma niedobór witaminy B12 a mąż czegoś tam i wystarczyła dieta bogata w te witamimy, składniki i leczenie. Warto je zrobić.
eM lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane
dzwonili do nas z osrodka adopcyjnego i jak nic sie nie zmieni to zaczynamy szkolenie adopcyjne 15.09 dziekuje za wspieranie nas i polecam sie Wam dalej
a i czekam na wyniki badan genetycznych a 26.09 mam miec zrobione jeszcze dodatkowe badanie gentyczne w kierunku zakrzepicy!
ja pamietam o Was kochane mojenati04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnoolko i tu juz nie jest tak wesoło bo nawet 3 lata mozna czekać,niestety jest bardzo wiele dzieci bez rodziców ale bez uregulowanej sytuacji prawnej ale my mamy cały czas nadzieje,ze ze wzgledu na wiek i że tyle czasu już czekamy dostaniemy szybciej - moze w przyszłym roku??!! ale to tylko nadzieja w sercu.I to mnie troche dołuje bo robie sie starsza i mój maz również i do tego wielka potrzeba Macierzynstwa gdzie naookoło wszystkim sie udaje a nam nie no ale żyć trzeba
A badania mają byc od 4 - 6 tyg a wiec liczymy na przyszły tydzien,ze moze już beda. Tylko ja jeszcze mam miec jedno badanie w kierunku zakrzepicy i to bede mieć dopiero 26.09.
Dziekuje za pamieć
A Ty już uszykowana do przyjecia Maluszka???Anoolka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry Kochane
Dawno tu nie zaglądałam... Ostatnio odkurzam stare kąty
Anoolka toż to Ty za niedługo rodzisz Napisz proszę czy wybraliście imię dla Maluszka i jeżeli tak to jakie?
Inessko cieszę się że w końcu się Wam udało zrobić te badania genetyczne! Trzymam kciuki za wyniki. Ta procedura adopcyjna to dla mnie czarna magia ale maskara że to tyle trwa i ciągle jakieś nowe przeszkody A przecież zarówno pary jak i te dzieci czekają na miłość.
Mocno trzymam kciuki za wszystkie i o każdej pamiętam w modlitwieAnoolka, inessa, Nataszka2200 lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny
-
Hej,
U mnie na razie dobrze. Mój M miał w sierpniu operację na żylaki jąder. Zdecydowaliśmy że dopiero po jego operacji zaczniemy robić jakieś dalsze badania. Także do połowy września jeszcze łapiemy oddech a potem ruszamy i idziemy też do poradni genetycznej. Filipek bardzo ładnie. pewnie będzie bardzo grzeczny skoro teraz nie przestawia Mamuśce żeberinessa, Anoolka, szpilka lubią tę wiadomość
20.10.2023 - Jest i Ona - moje największe szczęście. 38 tyg 5 dni - 3230 g 53 cm
Angelius Provita
19.09.2013 [*] 07.05.2014 [*] 10.11.2017 [*][*] 23.11.2018 [*]
08-09.2018 Szczepienia limfocytami męża MRL 59,7%
2019 Histeroskopia - wszystko ok
08-09.2022 Powtórne szczepienia pullowane
10.2022 Histerioskopia, Laparoskopia, Drożność - usunięcie prawego jajowodu - wodniak, reszta ok
OK: Kariotypy, ANA, ASA, APA, ACA, testosteron,, homocysteina, białko C, S, anty-tTG, CBA, IMK, LCT, nasienie
Źle: Hiperprl, APS (LA), mutacje hetero FV R2_4070A-G, MTHFR 677C-T , PAI-1 4G; HLA-DQ8, MRL 9%, NK 16,1%, ATA, KIR AA (mąż HLA-C C2C1) -
nick nieaktualny