X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Pucus piateczek brzmi rozsadniej :) :) hehe Sysia ja 11 lat temu mowilam,wychodzac z porodowki...nigdy wieccej dzieci,nie chce slyszec o porrodach itd,dlugo sie trzymalam,przy swoim zamierzeniu ale czas leci instynkt mi sie wlaczyl na nowo i teraz o niczym innym nie marze,pozatym nie chce zeby moja corcia kiedys zostala sama...ale musiala dojzec,zanim zrozumialam i zapragnelam dzieciatka,dlugo mi to zajelo,to fakt..:)
    dokładnie, instynkt się włączył, 30 przekroczona a mi się instynkt włączył ;p a jak go wyłączyć ;p

ilonia1984 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na szczescie z szybszym testowaniem kusilo tylko 2 pierwsze cykle... a pozniej juz wogole nie testowalam chyba ze cykl zmierzal ku 40 dniu to dla wlasnego spokoju nim poszlam do lekarza choc z temp wiedzialam jaki bedzie wynik...
    A odkad jestem w klinice to wogole zatestowalam dopiero jak zadzwonili ze beta wyszla pozytywnie bo musialam to zobaczyc na wlasne oczy ze tam beda 2 kreski... No a moja klinika robi bete 14dpo i nie ma mowy o wcześniejszym jej robieniu... No chyba ze 13dpo wypada w piatek to zrobia jeszcze wyjatek...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam że mnie nawet brzuch nie boli, jak to przy moich miesiączkach na drugi dzień to mam wrażenie że co-nieco mi odpadnie ;p a tu tylko krzyż jak do porodu

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje normalne cykle to 26-56 dni tak wiec spory rozjazd jesli nie biore zastrzykow... ostatni zabieg (ale robiony z innego powodu) mialam robiony w 7dc i @ dostalam 27 dni po zabiegu, to bylo po 33dc liczac od normalnej @ wiec jest szansa ze w ciagu 2 tyg przyjdzie i nie bede czekala do 50dpz

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    dokładnie, instynkt się włączył, 30 przekroczona a mi się instynkt włączył ;p a jak go wyłączyć ;p
    Nie da rady chyba,do poki nie wezmiemy w ramiona naszysz bobaskow,ja bynajmiej wiem,ze bym nie odpuscila.Trzeba spelniac swoje marzenia,za wszelka cene...a dla mnie to marzenie w tej chwili,tak to czuje ;)mam to samo po 30 instynkt sie wlaczyl...a do tej pory mowilam,ze jedno wystarczy :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Moje normalne cykle to 26-56 dni tak wiec spory rozjazd jesli nie biore zastrzykow... ostatni zabieg (ale robiony z innego powodu) mialam robiony w 7dc i @ dostalam 27 dni po zabiegu, to bylo po 33dc liczac od normalnej @ wiec jest szansa ze w ciagu 2 tyg przyjdzie i nie bede czekala do 50dpz
    to dobrze ważne żeby przyszła ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Nie da rady chyba,do poki nie wezmiemy w ramiona naszysz bobaskow,ja bynajmiej wiem,ze bym nie odpuscila.Trzeba spelniac swoje marzenia,za wszelka cene...a dla mnie to marzenie w tej chwili,tak to czuje ;)mam to samo po 30 instynkt sie wlaczyl...a do tej pory mowilam,ze jedno wystarczy :)
    no coś w tym jest, ja za każdym razem jak się nie udaje mówie że może jednak dwójka wystarczy, i same złe aspekty posiadania trzeciego dziecka mi się uaktywniaja, nieprzespane noce, tycie , bole omdlenia , kupic wieksze mieszkanie, ale jak dochodzi co do czego to włącza się automat z instynktem

ilonia1984, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle w środę idę sobie zrobić tatuaż ;D

ilonia1984, Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • pucek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 25 lat i już od dwóch bardzo chciałabym mieć dziecko. Po prostu znalazłam odpowiedniego mężczyznę i instynkt się naturalnie włączył.. W zeszłym roku skończyam licencjat, kupiliśmy mieszkanie i wszysliśmy trochę na swoje i staramy się, choć wśród naszych znajomych nie ma jeszcze rodzin z dziećmi a M. mówi "w porównaniu do innych to i tak szybko o tym myślimy, więc miesiąc w jedną czy drugą stronę.."... Faceci...

ilonia1984, Renia7910, Justine M lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    a w ogóle w środę idę sobie zrobić tatuaż ;D
    a co za tatuaż?

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    a co za tatuaż?
    na stopie
    na razie mam kilka w głowie i tatuażysta mi zrobi z tego jeden ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba wogole mam dzis jakis spodlony humor... wlasnie dzis mija nam 26 miesiac staran a dodatkowo to wlasnie dzis zobaczylabym na suwaczku to "magiczne" 12t0d :-(

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sysia super! Strasznie mi sie podobaja tatuaze na stopie... sama czasem o takim mysle...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Ja to chyba wogole mam dzis jakis spodlony humor... wlasnie dzis mija nam 26 miesiac staran a dodatkowo to wlasnie dzis zobaczylabym na suwaczku to "magiczne" 12t0d :-(
    kochana nie smutkamy się ja miałam iść 21 sierpnia rodzić ;],

będzie i stopa i gratis chyba na karku zrobię ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roxa masakra,ludzie sobie nie zdaja sprawy,ile niektore kobiety musza sie nacierpiec zanim urodza dziecko,a takie pizdy rodza i zostawiaja po smietnikach,to jest tak strasznie nie sprawiedliwe...tule Cie kochana,jestes twarda babka i taka kobiete to juz na maxa podziwia i trzymam kciuki na maxa za Ciebie i wiem,ze wkoncu taka walka musi byc wynagrodzona :*

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-*

Juz mi troche lepiej... ale czasem lapie mnie taki kryzys... chyba dlatego ze ja dalam rade ze wszystkim, nie zniechecily mnie srednie wyniki hormow, ani diagnoza - zabieg bo jesli go ja najszybciej nie zrobie to za jakis czas skoncze z nowotworem szyjki a moze i macicy bo w cytologii wykrylo juz pierwsze komorki, nie przerazal mnie tez fakt ze musze pierwsza polowe cyklu dziurawic brzucha... wszystko naprawde wszystko zniose i dzielnie przejde! Ale przeraza mnie fakt ze moze nigdy sie nie uda :-( i o ile bardzo mocno wierze ze juz niedlugo zostane mama to czasem jednak takie momenty zalamki...
    No ale trzeba spiac posladki i walczyc dalej!

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    dzis zobaczylabym na suwaczku to "magiczne" 12t0d :-(
    Wybacz roxa że się odniosę do twojego wpisu ale jak dla mnie nie ma żadnej magicznej daty przy ciąży , że po tym tyg to już się nic nie stanie i już w 100% będzie ok. A gówno! Ja też się cieszyłam że jak minął 1 trymestr "no to super nie poronie" - co nie jest prawdą, wszystko się może zdarzyć. Potem jak minął mi 34tc to już byłam pewna że dziecko będzie przy mnie. A gówno! Za pewna byłam, że będzie ok. To jest ciąża i tutaj jest pewne tylko jedno - "coś się urodzi". Nie chce straszyć nikogo, ale jak dla mnie to ciąża już nigdy nie będzie sielankowym czasem, bo na prawdę na każdym etapie ciąży coś się może stać. Niestety w bliskim mi otoczeniu w przeciągu 4 lat 2 małżeństwa straciły dzieci później!! niż ja. Tych kochanych Aniołkowych Mamuś w internecie już nie zlicze... Jak kogoś uraziłam to przepraszam ale życie jest bardziej brutalne niż się nam wydaje... Trzeba na siebie uważać i robić wszystko żeby możliwie dziecku pomóc :)

Agnieszka i sylwia przyłączam się do wspólnego upuszczania krwi :)

s1985, Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    No ale trzeba spiac posladki i walczyc dalej!
    Bardzo mądre podejście. Nasze ciąże już nigdy sielankowe nie będą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 09:03

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilonia jak ja slysze te wszystkie tragedie onporzuconych bitych i zabitych dzieciach to az mi sie cos robi!
    Ostatnio jak przeczytalam o tym chlopczyku porzuconym nagusienko na ulicy to az mnie zatrzeslo... I poerwsze co to pomyslalam dlaczego musi powstawac taki watek jak ten gdzie jestesmy wszystkie po wielkiej stracie a inne kobiety maja to szczescie a robia takie rzeczy...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzusiax tez nie uwazam ze 12t to jakas pewnosc itp dlatego slowo magiczne dalam w cudzyslow bo jednak niestety wiele kobiet uwaza to za ta juz pewna strone ciazy uzywajac tego slowa...

Ja akurat mam problemy, bardzo interesuje sie tematem i wogole dlatego tez wiem ze nie ma czegos takiego jak pewna strona nawet dzien przed porodem... a nawet i po nim... Bo zawsze może sie cos wydarzyc niestety...
    koledze 2 miesiace temu urodzil sie maluszek i zmarl kolejnego dnia :-(

‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ