X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Dzięki :) Chyba nie wytrzymam i 8-9 dnia po owu pójdę na betę :)

wiesz co, no nie chce żeby zaraz tu się posypały negatywy na mnie, ale widzisz co się dzieje, czytasz posty, jak nie to poczytaj posty Sysi czy Majówki i zastanów się jeszcze raz czy chcesz tak super wcześnie testować...

kciukam i o zachowanie spokoju błagam <3

pucek, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • pucek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    wiesz co, no nie chce żeby zaraz tu się posypały negatywy na mnie, ale widzisz co się dzieje, czytasz posty, jak nie to poczytaj posty Sysi czy Majówki i zastanów się jeszcze raz czy chcesz tak super wcześnie testować...

kciukam i o zachowanie spokoju błagam <3

Hej, wiem że najlepiej byłoby zachować zdrowy rozsądek i czekać do @, a najlepiej testować kilka dni po terminie.. Ale pewnie sama wiesz jak to jest być niecierpliwym w tym temacie... @ powinna przyjść 18.08 a to jeszcze 11 dni.. teraz mam dużo pracy, dopiero w piątek mam jakieś wolne... Jeśli wytrzymam i nie zrobię we wtorek (8 dzien po owu) to pewnie zrobię w piątek (11 po owu). Wątpię żebym wytrzymała do terminu @.

Justine M, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Hej, wiem że najlepiej byłoby zachować zdrowy rozsądek i czekać do @, a najlepiej testować kilka dni po terminie.. Ale pewnie sama wiesz jak to jest być niecierpliwym w tym temacie... @ powinna przyjść 18.08 a to jeszcze 11 dni.. teraz mam dużo pracy, dopiero w piątek mam jakieś wolne... Jeśli wytrzymam i nie zrobię we wtorek (8 dzien po owu) to pewnie zrobię w piątek (11 po owu). Wątpię żebym wytrzymała do terminu @.

no wiem, sama test walnęłam 10dni po sikany
    :)

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • pucek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D
    Ja w poprzedniej ciąży już chyba 5-6 dni po owu testowałam bo źle się czułam i test wyszedł oczywiście negatywny. Potem zdziwiłam się jak danego dnia @ nie przyszła :) Chciałabym znów poczuć tę ekscytację a tymczasem ciągle z tyłu głowy siedzą mi myśli w którym tygodniu bym była, czy brzuch by już było widać, albo że to już zaraz dwa miesiące odkąd straciłam Pucusia.. .

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tym razem obiecałam sobie ze wytrzymam ;-) siedzę w domu, wypiłam z rodzicami piwko u rozkoszuje się myślą że nic nie musze. Jestem po owu mam urlop i wyje.... :-P taj mi brakowało tej mojej działki, mojego lasu, chodzenia na grzyby, na jagody, nad wodę. Zawsze chciałam żeby moje dzieci miały tak samo świetne dzieciństwo jak ja. I chociażbym miała się skończyć to tak będzie. Domek nad jeziorem lub w górach, zabawy, powietrze, wszystkoooo ;-)

pucek, Agnieszka0812, Renia7910, Justine M lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • pucek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, ile starałaś się o kolejną ciążę po stracie jesli mogę zapytac?

Justine M lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek cieszę się że dobrze wypoczywasz :) To mazawsze dobry wpływ na organizm i psychikę :) Oby tak dalej

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justys to wojowniczka,w 1 cyklu po 1 okresie,tak jak powiedziala,,moge sie zalozyc,ze do 3 cykli zajde,tak zrobila,,czarownica heh ja w 2 cyklu pp.Wiatrtek,ja to sobie nie wyobrazam,zycia w miesie w ktory mieszkalam tyle lat w bloku,odkad wyprowadzilam sie meczy mne miasto mimo,ze mam do niego 5 minut,teraz mam ogrod obok las,spokoj,stara juz jestem chyba :) Majoweczko ale sie usmialam...okresu jej brakuje,no o tym bym nie pomyslala chyba :)Sysia,Agus sciskam mocno :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 06:43

Agnieszka0812, Renia7910, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    z niechęcią przyznam rację teraz majówce, chociaż nieżałuję mojej decyzji, zrobisz jak ci sumienie podpowie, ja już testów ovu nie mam i ich nie kupie , wszystkiego rodzaju medykamenty wyżuciłam, jedynie temperature mierze jeszcze

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale dzięki temu dowiedziałam się jaki jest mój lekarz w momencie paniki i zagrożenia ;]

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak ktoraaśchce mam castagnusa calego nieodpakowanego ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez teraz rozumiem majoweczke,dopiero po tym co Sysia przezyla,faktycznie nie ma co tak wczesniej testowac,choc sama od 10 jechalam oczywiscie,teraz juz bym sie wstrzymala chyba,jesli bym wytrzymala ;)ale mam nadzieje,ze wiecej testowac nie bede musiala,bo nie mam zamiaru miec wiecej dzieci poza moim kruszkiem w brzuszku :)No sysia napewno muszisz znienuc lekarza,bo ten jakis nie teges ;)

• pucek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin jest akurat na tyle spoko, że jakbym była w Twojej sytuacji to kazałby mi przyjechać do siebie z tymi badaniami, powiedzial jakie jeszcze mam ew zrobic i na pewno zrobilby poszukiwawcze usg na wszelki wypadek. Zobaczę dziewczęta... Narazie postaram się nie biec do laboratorium w środę rano.. Pójdę może w piąteczek...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No tez teraz rozumiem majoweczke,dopiero po tym co Sysia przezyla,faktycznie nie ma co tak wczesniej testowac,choc sama od 10 jechalam oczywiscie,teraz juz bym sie wstrzymala chyba,jesli bym wytrzymala ;)ale mam nadzieje,ze wiecej testowac nie bede musiala,bo nie mam zamiaru miec wiecej dzieci poza moim kruszkiem w brzuszku :)No sysia napewno muszisz znienuc lekarza,bo ten jakis nie teges ;)
    Iloncia ja taksamo mówiłam że już więcej nie chcę ;p nawet miałam spitale założoną 6 letnią ;] ale tak mi pani doktor założyła że mi z 5 razy się wysunęła i musiałam ja wyjąż po roku pozniej przezuciłam się na dwa meichy na tabletki odstawiłam i po 3 miechach ciąża ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    Mój gin jest akurat na tyle spoko, że jakbym była w Twojej sytuacji to kazałby mi przyjechać do siebie z tymi badaniami, powiedzial jakie jeszcze mam ew zrobic i na pewno zrobilby poszukiwawcze usg na wszelki wypadek. Zobaczę dziewczęta... Narazie postaram się nie biec do laboratorium w środę rano.. Pójdę może w piąteczek...
    kochana 3mam kciuki za owoc waszych działam a i tak zrobisz jak uwazasz, pewnie i drugi raz bym to samo zrobiłą ;]

pucek lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już znalazłam nową panią doktor u siebie w miescie ale czekam aż wróci z urlopu ale chyba badania krwi zrobie na własnąrękę chodzi mi o to żelazo głównie

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czemu ta @ nie moze szybciej nadejsc... Chyba moja cierpliwosc polegla, bo tyle cierpliwie czekalam na pierwsza ciaze i dzielnue znosilam kazda @ kazdy zastrzyk itp a teraz sie @ nie moge doczekac...

• s1985 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roxa wrote:
    Czemu ta @ nie moze szybciej nadejsc... Chyba moja cierpliwosc polegla, bo tyle cierpliwie czekalam na pierwsza ciaze i dzielnue znosilam kazda @ kazdy zastrzyk itp a teraz sie @ nie moge doczekac...
    mi po zabiegu przyszła normalnie 32-33 dni później

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucus piateczek brzmi rozsadniej :) :) hehe Sysia ja 11 lat temu mowilam,wychodzac z porodowki...nigdy wieccej dzieci,nie chce slyszec o porrodach itd,dlugo sie trzymalam,przy swoim zamierzeniu ale czas leci instynkt mi sie wlaczyl na nowo i teraz o niczym innym nie marze,pozatym nie chce zeby moja corcia kiedys zostala sama...ale musiala dojrzec,zanim zrozumialam i zapragnelam dzieciatka,dlugo mi to zajelo,to fakt..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2015, 07:43

Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

• pucek Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w 36 dniu po zabiegu. Normalnie mam cykle 30-31 dni. Też nie mogłam się doczekać, a jak przyszła, to mimo że bardzo bolesna i w ogóle, to było jakby takie "oczyszczenie" dla mnie, że mimo tego że nie donosiłam ciąży to ze nadal jestem kobietą.. Nie wiem czy Wy też tak miałyscie...

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ