X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    No co Ty! Powiem Ci szczerze ze chyba żadna z nas na tym wątku nie przezyla takiej tragedii jak Ty. Poronienie w I trymestrze a porod martwego dziecka i czekanie pól roku na starania to prawdziwa szkola życia.
    Ja tez zajmuje sie domem, obecnie nie pracuje i ktos może sobie pomyśleć ze jestem jakimś leniem ale mam to gdzieś. Miałam wybór- ciaza albo praca, wybrałam ciążę, więcej bym nie udzwignela. Odchowam malucha z rok i pojde do pracy. Niestety, moja psychika tytanem nie jest...
    Nie czuj sie tak. Nie masz powodów. Z mężem podejmujecie decyzje i nikomu nic do tego ;*
    Twoje wpisy sa naprawde bardzo wartościowe ;-) jesteś nam potrzebna ;-)
    Ja też miałam wybór- albo ciąża albo praca. Dla mnie wybór był oczywisty a szef wkurzony chodził. Ale życie... Jego problem. I te ciężarne w moim otoczeniu, które chodzą do pracy też mogą myśleć, że leń jestem... Albo znajome, które w ciąży już były. Ale mam to gdzieś. To moja ciąża i moje życie. Od 2 kresek miałam zamiar o siebie dbać i nie chodzić do stresującej roboty.

Renia7910, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

• s1985 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Piszę znowu co u mnie, jak mnie olejecie to Wam wątek wykasuje
    a hormony mi tak buzują ciążowe że w afekcie to zrobię!!!!! :P (ryczę na gesslerowej i jej rewolucjach więc niech Wam da do myślenia jaka emocjonalna jestem )

Po pierwsze nudności całodobowe, z dnia na dzień coraz gorsze. Odkąd otworzę oczy aż do nocy, do łóżka wchodzę super powoli żeby nie zbełtać się kładąc się spać.
    Wszystkie niemal zapachy pogarszają te mdłości. Nic nie pomgaga a na pewno nie na długo.

Cycki bolą mnie tak masakrycznie że śpię w staniku a mam małe więc nie chce wiedzieć co czują ciężarne z dużymi...

Wzdęcia i pierdzenie non stop, brzuch jak balon, wygladam na półmetek ciąży.
    Mam 10kg za dużo bo skumulowało się 1 ciąża poronienie, i teraz 2.

Zapieprzam cały czas, ratuje mnie tylko cola, wiem wiem nie wskazana staram się dużo nie pić. No ale jak mam do wyboru zwymiotować na suknie panny młodej albo pare łyków coli to jednak pije cole ;) w torebeczce pod pachą non stop mala buteleczka coli ;)

Pryszcze mam, mialam tez zapchane dziwnie uszy, niesmak w buzi,s zczególnie rano. W majtkach ciągle mokro, normalnie jakby się 'obsmarkała' czasem psiocha tyle śluzu idzie. Oczywiście jak tylko coś płynie to atak paniki czy to poronienie. Mini atak serca za każdym razem.

Sikanie w nocy i wstawanie. A skoro juz przy sikaniu, zapach doprowadza mnie do konwulsji. Wizyty w kiblu to chyba w maseczce zaczne odbywać.
    Brzuch mnie dziś swędzi,smaruje czym moge, ale bio oil najlepszy a śmierdiz mi aż się podnosi.

Tak więc stan kurwa 'błogosławiony' ja sie pytam?! kto to wymyślił.... ??!?!?!?

Ala ma rodzine na głowie na pewno zyje, moze żyga po kątach jak i ja ale żyje ;)

na koniec moje skarby:
    qy7czm.jpg
    bidulko wdać że hormony dają ci popalić tulam, ;] oddaj mi swój stan na tydzień odpoczniesz sobie ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Jestem fotografką. Teraz w sezonie głównie ślubną.
    to juz możes mi pomóc mam ochotę kupić aparat lustrzankę dla amatora taka do 1000złcoś polecisz?

Justine M lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Justine ja tak z mdlosciami miałam w ciązach i też cola mnie ratowała,czasem mandarynki, tak mandarynki mogłam pochlaniac kilogramami, lodówkę otwierałam z koszulka na nosie, a najgorszy to był transport zbiorowy autobusy i tramwaje nie do przeżycia, mocne perfumy starszych babek, masakra. Bio Oil stosowałam od drugiego trymestru, bo w pierwszym nie wskazany... :/
    ja kupiłam w rossmanie jakies kosmetyki dla ciężarnych i w aptece to od tych z apteki uczulenia dostałam

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    oj tak wiem na pewno aż boje się że bliźniaki
    mama miała i jej siotra więc ryzyko mam :(
    jak to super, dwójka za jednym razem ;]

Justine M, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak mnie nie ma to się rozpisujecie a nadrobić was to kolejne godziny mi zajmuje, i ja mam jeszcze jakieś książki czytać? po co ;] nasza forumowa książka mi starczy ;]

Renia7910, Justine M, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziolchy imprezuja...a ja ide spac,wymeczona jestem dzisiejszym dniem i slabo sie czuje i tak dzis wytrwalam,jak malo kiedy,teraz to z kurami chodze spac....dobranoc.do jutra :*

Renia7910, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • lunadelrospo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę, nawet nie doczytalam do końca poprzednich stron,czuje sie fatalnie,brzuch mnie tak strasznie ciągnie i krzyz boli,niech juz ta @ przyjdzie..

f2w39jcgiqq8ck90.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majówka90 wrote:
    Dziewczyny ja was podziwiam ze wy się cieszycie i czekacie na te wszystkie ohydne objawy! Trzeba się cieszyć jak sie ciążę w miarę lekko przechodzi :)
    Mi odświeżacz do kibla przeszkadza i antyperspiranty. Ale stosować trzeba:)
    Mi odświeżacz do łazienki dzisiaj M. podetknął pod nos i o mało co nie haftnęłam :P

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    ja tez Cie zaraz kopne w tyłek, jak mam czas to też tu siedze non stop, odświeżam co 5 min hehe
    jak nie mam to wpadam i melduje, mam robote napisze za dwa dni - przynajmniej staram sie :)
    Wiadomo nie jest forum obowiązkowe, kto chce zostaje, kto nie idzie. No nie ma cyrografu, ale masz racje jak już ktoś sporo był a potem wsiąkł na amen to smutno.

No ale my tu pitu pitu a tu sierpniowa lista jak wygląda?! Pucek czemu sie nie dopisałaś?! teraz same @ tam ;( a może worek rowiązalabyś jak Majówka nam lipcówkom ;)

A jak się mam dopisać na listę? ;p

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • pucek Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesu ale się rozpisałyście przez cały dzień... A ja cały dzień w drodze ;) Byliśmy ogarniać sprawy żeby kupić auto ale zajeło nam to cały dzień bo straszne korki w całym zach-pom... Na szczęście potem posziśmy na plażę, trochę pomoczyliśmy tyłki i nawet trochę serduszkowaliśmy (to taka nieuczęszczana plaża baaaardzo na uboczu :)) M. już nie jest aż taki zestresowany, nawet zaczął mówić o tym dziecku trochę :) Jak oglądaliśmy to auto to stwierdził że wózek się zmieści i że w ogóle jest bardzo rodzinny:) Także dziś już lepiej :) Wczoraj jak mu mówiłam o drugim Pucusiu to dałam mu takie malutkie skarpetki, prawie takie same jak wtedy kiedy mowilam mu o pierwszej ciąży tylko inny kolor - schował je sobie do szufladki w szafce nocnej... Może przeżył pierwszy szok i jest lepiej...

Co do pracy to ja po wizycie lekarskiej też najchętniej bym poszła na l4... ale boje sie ze jak cos sie stanie to ze strace te prace bo przeciez w koncu bede probowac kolejny raz...

Strasznie jestem zmęczona, to takie inne zmęczenie niz normalnie... to takie wyczerpanie.. w pierwszej ciąży też tak miałam to mój gin mówił że to dobry znak, że progesteron jest ok :)

Ciągle się boję że jednak przyjdzie ta @...

A wracając do Waszych dzisiejszych rozmów, to ciężko czasami nadrobić i komentować kilka stron pisania, ale staram się chociaż pare razy zajrzeć na forum :) Nie zawsze komentuje czy lajkuje bo generalnie pracuję 6 dni w tygodniu a jeszcze mam do napisania pracę mgr więc z czasem u mnie średnio, ale staram się:)

Ja trzymam za Was wszystkie kciuki i wysyłam wiruski!!!

Renia7910, Justine M, kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    to juz możes mi pomóc mam ochotę kupić aparat lustrzankę dla amatora taka do 1000złcoś polecisz?

Hej, hej!
    Jasne że chętnie pomogę.
    A powiedz mi jeszcze czy uzywki wchodzą w grę czy musi być nowy. No wiadomo że używka - ryzyko szczególnie przez allegro za to można dużo taniej coś wyhaczyć.

Pytanie też czy jesteś Nikon czy Canon :) Jeśli chodzi o specyfikacje to modele porównywalne wypuszczają, każdemu co innego w ręku lezy lepiej. Ja wolę canony. W ogóle widzę że większość kobiet wybiera canony :)
    Jeszcze sony jest dobry do fotografii takiej amatorkiej, na bloga i rodzinnie tak.No i dużo tańszy od obu wcześniej wymienionych.
    a300, a500
    jesli canon do tysiaka to ten:
    http://allegro.pl/canon-eos-500d-15mpx-18-55mm-is-16gb-gwarancja-fv-i5604656785.html

a na gwiazdke, urodziny, rocznice czy cos dokup sobie ten obiektyw do portretów
    http://allegro.pl/obiektyw-canon-ef-50mm-f-1-8-ii-af-dekielki-krakow-i5605810428.html
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 00:07

kehlana_miyu, Agnieszka0812 lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Justine M Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pucek wrote:
    A jak się mam dopisać na listę? ;p

teraz to za późno małpo ;P hahahahhahahaha

ilonia1984, pucek lubią tę wiadomość

Poronilam....nigdy tego nie zapomnę mimo że udało się zajść w ciążę i urodzić dziewczynke. Skończyła już rok. Ta dziura i smutek w sercu jest i zawsze zostanie po moim aniolku
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    teraz to za późno małpo ;P hahahahhahahaha
    Ja chciałam się wypisać z sierpniowej listy bo swoją czerwoną @ nie chciałam psuć zieloności :P nie no trza Pucusia dopisać żeby rozpoczął wszystkie sierpniowe zieloności ;)

pucek, Renia7910 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry jestem zaaaaa,trzeba pucusia dopisac :)

pucek, Agnieszka0812, Justine M lubią tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine M wrote:
    Hej, hej!
    Jasne że chętnie pomogę.
    A powiedz mi jeszcze czy uzywki wchodzą w grę czy musi być nowy. No wiadomo że używka - ryzyko szczególnie przez allegro za to można dużo taniej coś wyhaczyć.

Pytanie też czy jesteś Nikon czy Canon :) Jeśli chodzi o specyfikacje to modele porównywalne wypuszczają, każdemu co innego w ręku lezy lepiej. Ja wolę canony. W ogóle widzę że większość kobiet wybiera canony :)
    Jeszcze sony jest dobry do fotografii takiej amatorkiej, na bloga i rodzinnie tak.No i dużo tańszy od obu wcześniej wymienionych.
    a300, a500
    jesli canon do tysiaka to ten:
    http://allegro.pl/canon-eos-500d-15mpx-18-55mm-is-16gb-gwarancja-fv-i5604656785.html

a na gwiazdke, urodziny, rocznice czy cos dokup sobie ten obiektyw do portretów
    http://allegro.pl/obiektyw-canon-ef-50mm-f-1-8-ii-af-dekielki-krakow-i5605810428.html
    :)
    jasne że używki za inne sie nie wypłaće ;p
    http://allegro.pl/canon-60d-dodatki-od-1zl-i5602520941.html a ten ?
    i http://allegro.pl/canon-eos-450d-obiektyw-18-55-obiektyw-55-250-i5599938070.html bo to z mojej miejscowosci i moge sprawdzic

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    Ja chciałam się wypisać z sierpniowej listy bo swoją czerwoną @ nie chciałam psuć zieloności :P nie no trza Pucusia dopisać żeby rozpoczął wszystkie sierpniowe zieloności ;)
    Aguś ty tego dupka to po owulce masz zalecenie brać, i co tojest ten progesteron jak luteina? bo w piatek juz wizyta, widze ze mi wtedy wypadnie plodne pewnie mi podpatrzyy co sie dzieje i umowie sie z nim na za meisiac na obserwacje , no i pierwsza sprawa badania chcem zeby mi zaleciła jakies po tym wszystkim a nie na sucho ;/

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • pucek Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    Dzien dobry jestem zaaaaa,trzeba pucusia dopisac :)
    Mój M. mówi na mnie pucuś mimo że nie jestem przy kości, stąd ten nick ;p

Agnieszka0812, ilonia1984, s1985, lunadelrospo lubią tę wiadomość

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    Aguś ty tego dupka to po owulce masz zalecenie brać, i co tojest ten progesteron jak luteina? bo w piatek juz wizyta, widze ze mi wtedy wypadnie plodne pewnie mi podpatrzyy co sie dzieje i umowie sie z nim na za meisiac na obserwacje , no i pierwsza sprawa badania chcem zeby mi zaleciła jakies po tym wszystkim a nie na sucho ;/
    48 godzin po ovu, tak to progesteron, teraz mam drugie opakowanie przypisane, a teraz jadę do szpitala na usg, sprawdzimy czy jaja się klują ;) tylko że pasowało by mi jeszcze ze 2-3 razy iść na usg, może u siebie znajdę gdzieś, tylko wiem jak są chętni lekarze co do nich się nie chodzi...

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka0812 wrote:
    48 godzin po ovu, tak to progesteron, teraz mam drugie opakowanie przypisane, a teraz jadę do szpitala na usg, sprawdzimy czy jaja się klują ;) tylko że pasowało by mi jeszcze ze 2-3 razy iść na usg, może u siebie znajdę gdzieś, tylko wiem jak są chętni lekarze co do nich się nie chodzi...
    no to czym się różni luteina od tego dupka? no ja ide za tydzien prywatnie do kolesia do ktorego kiedys chodziłam jak byłam w ciąży z synusiem

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 219 220 221 222 223 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ