Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Poronienie Magiczny Wątek - Czarowna Jesień
Odpowiedz

Magiczny Wątek - Czarowna Jesień

Oceń ten wątek:
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    ilonia jakie to proszki ci zalecił?
    REUITASENS to jest bez recepty jakas lekka ziolowka,on.wie ze sie staram,ze niedlugo moge byc w ciazy...mowi,ze to apsolutnie nie przeszkadza a wyluzowuje zobaczymy,narazie nawet nie wykupilam,ale to jakis sklad witamin b6,b12,kwas foliowy i cos tam jeszcz. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:10

Agnieszka0812 lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Agnieszka0812 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Jeszcze na studiach jak do rodziców jeździłam, ale potem z 2 godzin im się 4 przeciągnęło i zaczęłam autobusami. Ale pociagiem się wygodniej jechało :)
    Ja całe studia codziennie godzinę w jedną stronę dojezdzałam :) a w ogóle to bardzo dużo pociągiem, bo mój tata pracuje na kolei i mieliśmy darmowe przejazdy ;)

ilonia1984, Wiaterek, s1985 lubią tę wiadomość

Franio 2008 <3
    Wojtuś 2010 <3
    Ania 2016 <3
    Aniołek 11tc 10.04.15
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, odważyłam się w końcu dołączyć do tego wątku. Część z Was znam już trochę z innych wątków, które podczytywałam, Marzusiax zachęciła mnie do przyjścia tutaj. Jestem po dwóch poronieniach, 10tc w styczniu z łyżeczkowaniem i samoistne w kwietniu, 5tc. Teraz czekam na wyniki ostatnich badań i po najbliższej @ mam nadzieję wrócić do starań. Boję się jak nie wiem, ale strasznie, strasznie chcę mieć dziecko.

ilonia1984, Wiaterek, Agnieszka0812, s1985, Justine M lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kehlana_miyu, też Cię pamiętam z innych wątków. Witaj serdecznie, będziemy się razem wspierać :) przykro mi z powodu Twoich strat... :(

Justine M lubi tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Hej, dziewczyny, odważyłam się w końcu dołączyć do tego wątku. Część z Was znam już trochę z innych wątków, które podczytywałam, Marzusiax zachęciła mnie do przyjścia tutaj. Jestem po dwóch poronieniach, 10tc w styczniu z łyżeczkowaniem i samoistne w kwietniu, 5tc. Teraz czekam na wyniki ostatnich badań i po najbliższej @ mam nadzieję wrócić do starań. Boję się jak nie wiem, ale strasznie, strasznie chcę mieć dziecko.
    Witamy kochana,cieszymy sie bardzo z nowego czlonka,bo nas tu tak za duzo nie jest,ale za to dziewczyny sa zajebiste,jest spokoj cisza i co najwazniejsze naprawde duze wsparcie:) przykre jest to,ze spotkala Cie taka krzywda i to 2 razy,ale teraz trzeba sie podniesc i isc do przodu...bo tam czeka twoje wymazone dzieciatko i zobaczysz ze niebawem wszystkie tu bedziemy sobie zdjecia usg wysylac a nie jak teraz testow ovu :)...a kiedy masz okres dostac ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 17:28

s1985, Justine M lubią tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kehlana dobrze ze dołączyłas :-) im nas więcej tym większa szansa na wiruski ;-)
    Kupiłam testy ciążowe bo mnie tak nakrecilyscie ale czuje ze@ przylezie i będziecie mnie mogły wpisać na sierpniowe testowanie :-)

Justine M lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek rob test,ale by byla radosc jak by sie okazalo....ze maly wiatere sie tam zadomowil na amen :)

Wiaterek, s1985, Justine M lubią tę wiadomość

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noooo radość i nieziemski strach bo to przecież niebezpieczne. Jutro rano siknę :-D

Agnieszka0812, s1985, Justine M lubią tę wiadomość

4 Aniołki
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem,ale jesli organiz nie byl by gotowy to by do zaplodnienia nie doszlo...tak mi mowil lekarz w szpitalu,widzisz moj organizm nie byl gotowy i mimo ze sie bzykalam w plodne itd itp to ciazy nie ma...mam nadzieje ,ze teraz juz bedzie...a ty sie nie stresuj,co ma byc to bedzie,a jak bedzie wiaterek maly to jestem pewna,ze bedzie wszystko cudnie i pieknie,musi byc dobrze i tyle :*

Wiaterek lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za miłe przyjęcie! @ powinnam dostać 23 lipca, ale trochę mi się rozregulował cykl po poronieniach, więc zobaczymy jak będzie.

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilonia1984 wrote:
    No wiem,ale jesli organiz nie byl by gotowy to by do zaplodnienia nie doszlo...tak mi mowil lekarz w szpitalu,widzisz moj organizm nie byl gotowy i mimo ze sie bzykalam w plodne itd itp to ciazy nie ma...mam nadzieje ,ze teraz juz bedzie...a ty sie nie stresuj,co ma byc to bedzie,a jak bedzie wiaterek maly to jestem pewna,ze bedzie wszystko cudnie i pieknie,musi byc dobrze i tyle :*
    Ilonka kocham Cie normalnie :-)

nick nieaktualny, ilonia1984, s1985 lubią tę wiadomość

4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu wrote:
    Dzięki za miłe przyjęcie! @ powinnam dostać 23 lipca, ale trochę mi się rozregulował cykl po poronieniach, więc zobaczymy jak będzie.
    Witamy w naszym świecie ;*
    Kojarzę Twoje wpisy z innym wątków, które sobie podglądam ;)

ilonia1984, Justine M lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaterek wrote:
    Ilonka kocham Cie normalnie :-)
    Tez was kocham ciporajdki :) Majowka czyli w srode test robisz nie?tak mi ptaszki doniosly? Wkoncu sie doczekamy i wkoncu rozwiaze sie worek...ejjj a hiacynta nie miala dzis testowac? 13 bodajze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 18:11

• marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A po co Majówka ma testować -szkoda testa - niech się na usg umawia :P Ma taką piękna temperaturkę że zaraz jej skali na termometrze braknie :)

Ilonia ciekawie ten skład wygląda. Ale to można w ciąży stosować? Jak ja prosiłam gin o coś na nerwy bo miałam obronę mgr w ciąży to co wykrzyczała na mnie że jestem w ciąży, żebym sobie zaparzyła meliskę i chodziła na spacery. Jest ostrożną gin. Zakaz farbowania włosów itp..

ilonia1984, s1985 lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • marzusiax Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta zaznaczyła na wykresie że jak ją @ w nocy nie nawiedzi to jutro robi betę.

ilonia1984, nick nieaktualny, Justine M lubią tę wiadomość

f2wl9vvjip8wdzqr.png1usawn15ypoqzu4l.png
    Krzyś [*] 38tc 13.01.2015 - maleńka duszyczka a brakuje tak wiele...
  • ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:
    A po co Majówka ma testować -szkoda testa - niech się na usg umawia :P Ma taką piękna temperaturkę że zaraz jej skali na termometrze braknie :)

Ilonia ciekawie ten skład wygląda. Ale to można w ciąży stosować? Jak ja prosiłam gin o coś na nerwy bo miałam obronę mgr w ciąży to co wykrzyczała na mnie że jestem w ciąży, żebym sobie zaparzyła meliskę i chodziła na spacery. Jest ostrożną gin. Zakaz farbowania włosów itp..
    Powiem tak napewno mozna.podczas starania sie tak mi powiedzial,ze to same witaminy i nawet jak bym w ciazy byla to nic nie zaszkodzi...no chyba wie co mowi nie...bo ja patrzylam na sklad i dobrze to wyglada wlasnie ;)nic tam nie ma podejzanego a sklad witamin B wrecz wskazane przy staraniach,kwas foliowy...tylko,ze ja jestem ten cykl zajebiscie spokojna,spokojna o swoja plodnosc o ciaze,nie spinam sie czy zajde czy nie,nawet o bzykaniu nie mysle pt zalej mnie malenki bo to najwazniejsze,tylko mam chec to sie bzykamy :)Chyba ostatnio sie nastawilam za bardzo na to,ze zaciaze i sie rozczarowalam i juz tak nie chce...co ma byc to bedzie :) Tylko zobaczymy czy taka madra bede jak plodne aie zaczna i czas testowanka przyjdzie..,moze...oby :)

s1985 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marzusiax wrote:

Testy już mam kupione ;-) W srodę planuję zatesowac;)
    Dziewczyny ja tez podejrzewam ciążę i już mam parnoje, czasem mnie pobolewa podbrzusze jak na @ a mi się już gorąco robi, że coś się złego dzieje :( staram się dużo leżec na zapas.
    W ciągu godziny byłam już 5 razy w wc, wystarczy, że szklankę wody wypiję i już siku lecę ;)
    Po cichu już się umówiłam na wizytę, mąż ma pakiet dla mnie w Luxmedzie, najwyzej odwołam bo to przez internet się zapisuje ;)

nick nieaktualny, ilonia1984, s1985 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak konsultowałam swoja sytuację jak planowałam zajsc w ciąże i opowiadałam, że mam problemy z nerwami i stresem to ginekolog mi powiedziała ze jak coś to będzie mi przepisywała jakieś specyfiki dla kobiet w ciąży także na pewno można cos brac ;-)

Marzusia a masz problem ze stresem?

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majoweczko kobieta czuje ciaze...ja tez miala fazki ze sluz,ze temperatura,ze cycki bola inaczej,ale nie czulam tego czegos...jak ostatnio,ze poprostu wiedzialam,ze sie udalo :) wiec mysle,ze twoje przeczucia sie sprawdza twardzielko :)co do tych specyfikow,to mo wlasnie ginekolog mowil,ze nerwy mozna koic witaminami i ziolkami w ciazy bez szkody,jak czekalam tydzien na wyrok czy fasolek rosnie :( to mialam leki ziolowe przepisane na nerwy,ale nie pamietam jak sie nazywaly nawet...to byl najgorszy tydzien w moim zyciu zakonczony najgorszym wydarzeniem w moim zyciu kur...nawet nie chce mi sie O tym myslec bo ciary przechodza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 19:19

• Alicja92 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowka Ty testuj jutro a nie! Jestes juz bardzo duzo po owu. Im wczesniej wiesz tym lepiej. Zaloze sie ze jakbys teraz zatestowala to bys miala 2 grube krechy <3

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ