Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G
-
WIADOMOŚĆ
-
Ginekolog powiedział, że Clexane i Neoparin to takie same leki więc nie ma problemu, żeby wypisywać ten tańszy.
Niestety bardzo mu się nie podobają wyniki badań immunologicznych i muszę jeszcze do immunologa iść. Kurczę, w prywatnej przychodni, gdzie mam abonament, na wizytę czeka się 3,5 miesiąca, na NFZ ponad rokWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2016, 12:32
-
Przeciwciała ANA1 na granicy normy, coś z antykoagulantem toczniowym i do tego białko S na granicy normy. Powiedział, że możemy się starać ale muszę w ciągu miesiąca się dostać do immunologa, żeby sprawdzić co jest grane.
-
0202oliwcia wrote:Mamaokruszka i jak tam udało ci się dostać gdzieś do inmunologa albo chociażby zapisać na wizytę ??
pszczola2000, Lusia3131 lubią tę wiadomość
-
MamaOkruszka niestety u Nas juz tak jest trzeba walczyć o swoje ... Ja mam teraz 4 stycznia wizytę u Chirurga naczyniowego zobaczymy co mi powie .
Oczywiście trzymam za Ciebie kciuki i daj znać jak bedziesz już po wizycie
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
MamaOkruszka trzymam Kciuki za Wizytę dzisiaj daj znać jak będziesz już po co Ci tam mądrego powiedzieli
Ja mam 4 stycznia wizytę u Chirurga naczyniowego ciekawa jestem co mi będzie tam bredził a w połowie stycznia reszta wyników od genetyka ma być między innymi Kariotypy .....
Aniołki
I po wizycie. Lekarka obejrzała wyniki, zrobiła wywiad rodzinny i kazała zrobić badanie komórek NK, powiedziała, żeby je zrobić najwcześniej 2 dni przed spodziewaną miesiączką, lub po potwierdzeniu ciąży, koniecznie na czczo i najpóźniej do 10 rano. Nie wiem skąd takie konkretnie zalecenia ale idę na badanie 07.01, wynik ma być po 24 godzinach i z wynikiem na kontrolę. Dowiedziałam się kilku rzeczy:
1) przeciwciała ANA1 w takim mianie, jak u mnie, nie mają znaczenia diagnostycznego
2) z moimi wynikami nie mam wskazań do brania Acardu (nie odstawię go, 3 lekarzy mi go zaleciło, jeden odradził więc zamierzam nadal brać)
3) Clexane powinnam brać od pozytywnego testu z krwi a nie od potwierdzenia, że ciąża jest w macicy i się rozwija, niestety recepty nie dostałam, chociaż o nią prosiłam
4) Powinnam nadal brać metylowane formy witamin z grupy B bo moja homocysteina wciąż jest jeszcze zbyt wysoka (ostatni wynik z listopada to 8,2 umol/l, wkrótce zrobię kolejne badanie)
Myślę nad zwiększeniem dawek form metylowanych... Zobaczę jaka będzie homocysteina i wtedy zdecyduję.
Jutro wizyta u ginekologa i omówienie dalszego sposobu działania. Mam nadzieję, że wystawi mi skierowanie na betę, lab mam obok mojego biura, więc będę mogła podskoczyć przed pracąEdyciak lubi tę wiadomość
-
Kochana a jak po dzisiejszej wizycie u giną wiesz juz cos więcej zwiekszacie dawki form metylowanych??
Ja od wczoraj dodałam do swojej suplementacji witaminę B6 w sumie bez jakiej kolwiek konsultacji z ginem moim zobaczymy co powie mam się z nim skontaktować telefonicznie jak zrobię Homocysteine ....
Tobie również dziękuje Kochana za Kciuki
Aniołki
0202oliwcia wrote:Kochana a jak po dzisiejszej wizycie u giną wiesz juz cos więcej zwiekszacie dawki form metylowanych??
Ja od wczoraj dodałam do swojej suplementacji witaminę B6 w sumie bez jakiej kolwiek konsultacji z ginem moim zobaczymy co powie mam się z nim skontaktować telefonicznie jak zrobię Homocysteine ....
Tobie również dziękuje Kochana za Kciuki -
Kochana u Mnie gin praktycznie od razu podał mi do siebie telefon komórkowy jego zdaniem kontakt z lekarzem jest konieczny w moim przypadku nie tylko podczas wizyty ostatnio jak robiłam Homocysteine (pierwszy raz) w grudniu to sms mu przesyłałam wyniki a potem prosił o mms z wynikiem .
Kiedy robisz Homocysteine???
Aniołki
Wszystko zależy od tego, czy jutrzejsza beta wyjdzie pozytywna czy negatywna. Jeśli pozytywna to w środę idę zrobić cały pakiet od hematologa i w przyszłym tygodniu wizyta. Jeśli negatywna to będę czekać do następnego cyklu
Ja niby mogę do mojego wysłać wiadomość na portalu dla pacjentów ale to jednak nie to samo -
Mamaokruszka wrote:Wszystko zależy od tego, czy jutrzejsza beta wyjdzie pozytywna czy negatywna. Jeśli pozytywna to w środę idę zrobić cały pakiet od hematologa i w przyszłym tygodniu wizyta. Jeśli negatywna to będę czekać do następnego cyklu
Ja niby mogę do mojego wysłać wiadomość na portalu dla pacjentów ale to jednak nie to samo
Aniołki
Mamaokruszka wrote:Beta niestety negatywna. Czekam na termin @ i będę robić sikańca. Już nigdy nie zatestuję przed terminem @ tylko się zestresowałam
Aniołki
0202oliwcia wrote:niestety kochana niema co się spinać i wybiegać na przyszłość przykro Mi ściskam i trzymam kciuki aby kolejny cykl był owocny dla Ciebie
-
pszczola2000 wrote:Dodaje do obserwowanych póki co dostałam skierowanie na badania hematologiczne, Homocysteina mam 12.79 chyba, podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
Mamaokruszka lubi tę wiadomość
Aniołki
0202oliwcia wrote:U mnie Homocysteina 1 grudnia 14,50 a wczoraj 6,14 Trzymam za Ciebie kciuki kochana